Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
forceberg
veterán
válasz Sirandrish #3050 üzenetére
Na, most már akkor elhiszed, hogy miért vettem meg a következőt, mielőtt az előző teljesen szétment volna!
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Sirandrish
legenda
-
KisTücsök
addikt
Merinói gyapjúból készült dolgokat hordtok? Most próbálgatom ki őket, egy decathlonos zoknit próbáltam, kicsit annál is tapasztalható, de pl ez [link] a zokni mintha eléggé foszlana, főleg a talp részénél. Két napot volt rajtam, otthon csak. Gondolom valamilyen szinten talán normális, de mégis mennyit bírnak? Pl egy 100%os póló elég drága, nekem ne fogyjon el egy év alatt.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz KisTücsök #3053 üzenetére
Pólóból talán már mást nem is hordok. Szerintem kényelemben nincs akkora különbség egy pamuthoz képest, de maga az anyag megjelenése nagyon szép, a sima feketét is többen megdicsérték, hogy jól néz ki. Nekem mostanra már 6db Unbound Merino van és egy a 4campingtől. Az Unbound jóval drágább is (+vámáfa mert Kanadából jön), de a 4campinges nagyon hasonló. Nem szeretem a turista ruhák motívumait, ezért szinte mindig a Unboundért nyúlok reggel.
A zoknit szintén próbáltam a kanadaiaktól. Kellemesen meleg télen, de kb ennyi, még nem döntöttem el, hogy ez megéri-e a 20 eurós árát. Inkább nem.
Az alsónadrág nem jött be, abból nem fogok többet rendelni.A póló nálam tényleg nyerő. Számomra a legjobb benne, hogy tényleg nagyon sokáig lehet hordani, nem lesz büdös 2 viselés után, nem gyűrődik. Utazáshoz és a mindennapokhoz is tökéletes.
-
KisTücsök
addikt
válasz Sirandrish #3054 üzenetére
Áh, akkor már panaszkodtam volna, h a wc-re sem tudok kimenni úgy fáj mindenem. Nem úgy alakult a hetem, talán ezen a héten.
____Értem, kösz az infókat.
Unbonud Merinot néztem, de árban egyelőre olcsóbbakkal akartam próbálkozni. Mondjuk próbáltam ezt [link] a pólót most, szintén nem olcsó, nagyon jó érzés viselni, de visszaküldöm, mert van rajta egy kis foszlás...
-
KisTücsök
addikt
válasz krisztianAMG #3059 üzenetére
ja ezt néztem, jó is lenne pont, de az a rohadt lakókocsi rajta...
-
F4ther
tag
Sziasztok,
Jó ottalvós kempingezős helynek mit javasoltok? Veszprém 40-50km-es vonzáskörzetében nagyon max.
Kis sátor, 2 főnek, kocsival megyünk. -
gergo5991
őstag
valaki volt már a parndorfi outletbe? van ott mammut, salewa ami ilyen kifejezetten premium outdoor márka, érdekelne ha volt valaki kb milyen árak vannak az eredetihez képest, 10-20% os leárazás vagy egy gore-tex kabátot akár 50% akcióval is be lehet szerezni?
-
Mercutio_
félisten
válasz gergo5991 #3062 üzenetére
Bestbuy ruhás topicban érdeklődj, hátha. Ott van aki jár ki.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Sirandrish
legenda
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Fred23
nagyúr
válasz Sirandrish #3065 üzenetére
Pedig tippre még jó súlyban lehetsz, szóval úgy ez a 65 km elég szép! Nekem tuti fájna most a seggem tőle. Venni egy kényelmesebb ülést viszont kicsit olyan lenne, mintha nem bíznék a fogyásomban.
A nagyobb túrázásokkal meg az a bajom mostanában, hogy kidörzsölöm a combom belső felét. Nagyon le kéne már fogyni. -
Sirandrish
legenda
120at még nyomok
Itt megálltam (direkt), de lassan nekilátok újra kicsit..
Nekem van saját ülésem (azt vittem is), de csak azért, mert drága voltViszont sikerült kifognom egy olyan bringát aminek nagyon lassan de csúszott lefele a nyeregcső, így 3-4 km-ként, már a nyakamban volt a térdem, szóval a combom a végére elég durván bedurrant, de ezen kívül minden rendben ment...
Sőt..meglepően könnyen ment egyébkéntEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Fred23
nagyúr
válasz Sirandrish #3067 üzenetére
Akkor gratulálok, jobban haladsz a jó irányba, mint én!
-
Sirandrish
legenda
-
forceberg
veterán
-
Fred23
nagyúr
válasz Sirandrish #3069 üzenetére
Nálam időnként az irány is borul, de azért igyekszem, és ha a teljes hetet nézzük, haladok is.
forceberg: PH!-n minden van, még Fogyjunk le! topik is.
-
nagyúr
Jópár éve vettem egy bakancsot, hogy majd jó lesz túrázni.
Úgy tűnik, hogy bejött, de hát már kezd lyukadni... valami ilyesmi lehetett, de nem teljesen ilyen: Columbia Canyon Mid WP
Nagyon szeretem, tehát szerettem volna újra cserélni. Gondoltam létezik még, de hát nem...
Tehát kellet valami helyettesítő.
Lehet, hogy megtaláltam, és ez egy Columbia Crestwood Mid WP lett. Többször megpróbáltam, és mindig ez nyert (Salomon, Kilimankaro, Decathlon összes).
A talpuk teljesen azonos, a felső kiképzése némiképp más.Természetesen mindenkinek más a lába, más kényelmes, így ez csak egy szubjektív bejegyzés.
Már régóta szeretek túrázni (úgy '87 környékén kezdődött, amikor befűztek a középiskolában, hogy legyek tájfutó...); szerencsére feleségem is, így ez a közös kikapcsolódásunk, a komoly és komolytalan beszélgetések hosszútávú lehetősége. Na meg kardio-mozgás, kikapcsolás,
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
forceberg
veterán
válasz cappa72 #3073 üzenetére
Úgy látszik, ez a talp jóféle. Nekem alacsony szárúban van már a második. Azóta is baxxa a csőrömet, hogy vegyek még egy Crestwood nem vízállót is. Most nem kell, de mi van, ha pl. 2-3 év múlva már nem lesz, amikor kellene majd? A szekrényben álltában talán nem öregszik vészesen egy cipő.
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Sirandrish
legenda
Nah ma alaposan leteszteltem a Redmond 3 WP képességeit, ugyanis sikerült a leg"szebb" időben megkukkantani a kékest. Szakadt az eső végig, meg az esőkabátom is bemondta az unalmast (beazott), de a lábam száraz maradt :D
Mondanám hogy a látvány kárpótolt, de mire felértünk még köd is lett, szoval 10 méterre alig láttunk el :D
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Remélem jó topik, nem nagyon találtam mást ahova illhet
Teljesen kezdő vagyok, fesztiválra (Ördögkatlan) (és esetleg későbbi túrázáshoz, amatőr-csillagászkodós kitelepüléshez, természetfotózáshoz stb stb) keresnék sátrat és kiegészítőket.Igények:
-4 személyes (ha egyedül, 2-en 3-an megyünk, akkor is legyen hely, nem szeretnék "kuporogni", régen (10+ éve) volt egy ~2 személyes, hát ja... inkább nagyobbat...)
-Minél olcsóbban minél jobbat...
-Időjárás álló (nem tudom mennyire releváns kritérium, végül is csak nyáron nagyon max melegebb őszi/tavaszi napokon lenne használva)
-Fogalmam sincs mit kell még tudnia egy sátornak
Esetleg kiegészítők:
-Valami normál zseblámba/helyi felakasztós lámpa.
-Külső akku, akár napelemes, nem csak telefon töltésre szóval valami komolyabbat (pl a távcső mechanika meghajtására, ami 12V ~1A, ne adj isten laptopnak (rendes 120-240V). (Kocsi szivargyújtó nem működik sajnos szóval az nem opció, de lehet olcsóbb lenne azt megcsináltatni mint egy ekkora akkuba beruházni, nem tudom )
-HálózsákokNézegettem a Decathlonban a dolgokat, azok mennyire ajánlhatóak?
Előre is köszönök minden segítséget!
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
Alg
veterán
válasz racskobalazs #3077 üzenetére
Naturehike Opalus 2/3 mindenre is elég és hatalmas. Viszont nem olcsó.
Olcsó, 20-30ezres sátrakat csak olyan helyre vinnék ahol van a közelben menedék ahová be lehet húzódni ha komolyabb időjárás jönne. Pl. ha autóval mész, és pár óra alatt vissza tudsz menni a kocsihoz ha elkapna valami. Olyanból viszont kb. mindegy melyiket veszed, azt válaszd aminek jobban bejön a színe, kialakítása - meg aminek jobb a garanciája (ebben mondjuk a Deka elég jó).
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
racskobalazs
senior tag
Szia, köszönöm a választ!
Egyelőre mindenképp kocsival mennék, egyszerűen kell, hogy ha bármi van legyen egy eszköz amivel el tudok indulni a helyszínről, ha nincs az eléggé kívül esne egyelőre a komfort zónámonRánéztem az ajánlottra, 4 személyes ~300 dolcsi, ha jól számolom 120k körül van, valóban elég drága.
Decathlonból ezt a kettőt néztem, ami kb ugyan annak tűnik mégis 30k különbség van köztük:
Link 1 60kLink 2 90k
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
arcsin
senior tag
válasz racskobalazs #3079 üzenetére
Ha jól látom csak az egyik fresh&Black-es csak. Mindenképp érdemes a fresh&blackeset venni Nem tudom mennyire lenne jó opció 2db 3személyes fresh&blacket venni?
[link] de van 2 személyes is belőle.[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
Szia,
Jónak tűnnek igazából, a 2 3 személyes még olcsóbb is lenne mint a 4 személyes nem speckó anyagos. A 4-esben viszont a két hálófülke közötti fedett kiülős rész nagyon csábító. Vagy az megoldható máshogy is?
Mitől olyan különleges a nevezett anyag?Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
arcsin
senior tag
válasz racskobalazs #3081 üzenetére
Annyibol ajánlott hogy nem süt bele a nap, nem r.hadsz bele(jo szellözés van benne kialakitva) 11 ig is aludhatsz benne ha szeretnél, nem fogod észre venni hogy felkelt a nap. Nekem ez minden pénzt meg tud érni :) a legjobb sátras élményt szerintem ezek adjak.
-
gergo5991
őstag
valaki kényelems felfujható matracot vagy valami kanapészerüséget max 10k-ig tud ajánlani? vagy bármit amin lehet henyélni 4-5 órákat is kényelmesen. Találtam felfujható matracot de mind olyan zamat vagy milyen szövettel van bevonva, de annyira felbasz mert olyanon már aludtam, de nem lehet forgolódni rajta mert az a szövet annyira tapad a trikódra hogy nem enged mozodni, meg tekeri el rajtad a trikót stb
-
racskobalazs
senior tag
Köszi, akkor lehet a 3 személyes (vagy 2x3 személyes) lesz, mert valahogy nincs kedvem 90k-t kiadni a 4 személyesre, ugyanazért
Esetleg ilyen "fedett előrész" kialakítására tippek? Ami így "kiesik"?Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
arcsin
senior tag
válasz racskobalazs #3084 üzenetére
Vannak ilyesmi elötetők (nem tudom kompatibilis-e a 3 személyessel), napvitorlák. Ilyennel nem volt még tapasztalatom
[ Szerkesztve ]
-
Owlet
újonc
Sziasztok,
Augusztusban megyek Norvégiába egy hétre, és túracipőt szeretnék venni, amit a további Norvég túráimon is használni tudok.
Napi 10-50 km aszfalton, túraútvonalon és azon túl, esőben de hóban nem.
A cipő a kényelmessége mellett ki kell, hogy bírja a súlyomat is (~100 kg).
Nagyon jól esne, ha 35-40k-nál nem kéne többet kiadnom reá.
Tudtok nekem a jelenlegi piaci körülmények figyelembevételével javasolni, merre induljak el e téren?Előre is köszönöm
-
Alg
veterán
A kényelem elég egyéni tud lenni, szerintem első körben menj be 1-2 nagyobb üzletbe (Mountex, Nomád, Tengerszem...) és próbálj fel pár márkát. Onnan már nagyjábül látod neked mi kényelmes. Nekem pl. a Meindl Kansas GTX nagyon bejött, egész nap tudom hordani a bakancsot és meg sem érzem.
Illetve mindenképpen "törd be", menj vele pár hosszabb túrát mielőtt éles bevetésre vinnéd.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
inf3rno
nagyúr
Nomádot én is ajánlom.
Buliban hasznos! =]
-
Owlet
újonc
Köszönöm szépen a válaszaitokat
-
nagyúr
válasz forceberg #3074 üzenetére
Végül megtaláltam, hogy valójában milyen volt nekem: Columbia Glen Canyon mid (valamilyen lengyel oldal archívumában lelte meg a google.)
A hétvégén kipróbáltam az újat, a Crestwood mid-et. Úgy terveztül, hogy olyan 8km-t megyünk bevezető napon, és az ugye új bakkantóval is vállalható, nem túl nagy szintkülönbséggel... a sok magánkézbe vett terület miatt 2x is kerülnünk kellett, így 18 lett belőle. Végülis kibírtam, de sajnos a hülye jobb lábas kisujjam már nagyon megfájdult (régebben is okozott őkegyelme kellemetlenséget).
Ez miatt a második nap kérdésessé vált, hogy hogyan lesz a szombati 25km...
Második napra (lehet, hogy meglepő) egy Skechers escape plan-t vettem fel, amit már korábban is (szét)használtam, és ez a második (nekem jó, kényelmes, hátránya, hogy nem sokáig bírja, de amíg bírja, addig rendben van, ezért is vettem még egyet).
Végül a 25km helyett a körülmények miatt úgy döntöttünk, hogy csak 16km-t megyünk, és jól bírta a (hülye) kisujjam is.Azt hiszem, hogy elsőre egy 18km-t úgy menni egy új bakancsban, hogy előtte nem "törtem be" (mert a 8km lett volna a bejáratás), egész jó. Szerintem összeszokunk a Crestwood meg én.
Azzal a Skechers meg árához képest meglepően jó.[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok,
Egy rövid kérdésem lenne, hozzátok remélem tudtok segíteni.
Szeretnék elkezdeni túrázni, néha magamba néha egyedül.
Szoktatok vinni magatokkal valami tabletátt, kenőcsöt esetleg injekciót darázscsípés ellen?
Vagy esetleg amit túra elején kell bevenni?
Én nem vagyok rá allergiás de azért megnyugtatna he lenne nálam valami.Előre is köszönöm!
"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."
-
Alg
veterán
válasz Csokishurka #3092 üzenetére
Gyógyszertárban kérdezd meg.
Esetleg epipen-t (epinephrine autoinjektor) lehet betenni az elsősegély csomagba, ki tudja kinek és mikor lehet rá szüksége...
-
inf3rno
nagyúr
A szavatossági időt és a tárolási körülményeket megkérdezném mielőtt vennék ilyet. Amúgy nagyon jó ötlet. Veszek én is. Jajj itt nagyon fontos, hogy csak anafilaxiás sokk gyanújánál adja be még mielőtt elkezdi szúrni magát minden szúnyogcsípésre. [link]
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Csokishurka
őstag
válasz inf3rno #3094 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek!
Utánaolvastam, aztán megpróbálok beszerezni nem tudom ezek vény nélkül kaphatóak-e.
Erről sajnos nem találtam infót de majd a patikában megkérdezem, vagy max beszélek a háziorvossal.
Illetve még egy kérdés ugyanezzel a témával kapcsolatban. Van egy kis (12kg) tacsim aki elkísér mindenhova. Gonodolom kutyáknál is lehet ilyen sokk, és szerintem náluk jobban fent áll a veszélye, hogy le is nyelik a darazsat, nekik szerintetek jó lehet ilyen Epipen gyerek injekció? (Ha jól láttam van ilyen 15kg alatti is)"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."
-
szebe
addikt
válasz Csokishurka #3095 üzenetére
Konzultálj az állatorvosoddal erről.
Mondjuk a 12kg az nem kicsi"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Alg
veterán
válasz Csokishurka #3095 üzenetére
Tudtommal vényköteles az epipen, háziorvossal kell beszélni róla.
-
gergo5991
őstag
én komoly allergiás vagyok, megéltem már ezt-azt, vérmérgezés allergiától és még sorolhatnám, fél éves kezelések, mindenféle injekció kúrák meg a faszom tudja, 1-2 kórházi eset ételallergia miatt, de nekem sincs epi-pen-em. Te úgy, hogy tudod hogy nincs darázs allergiád mégis be akarnál szerezni, hát szerintem ez erős tulzás, bár ha a környezetedben szükség lenne rá valaki másnak, már megérte, hajrá. Úgytudom 100 euró körül van, és évente ujat kell venni, na meg kiváncsi lennék a nagy melegekben túrán nem-e "romlik" meg az epipen.
részemről nonszensz hogy a biztositó nem fizeti, pedig ez egy életmentő cuccos elvégre
[ Szerkesztve ]
-
Viperator
őstag
válasz Csokishurka #3092 üzenetére
Nem kell mindig izgulni, élj mának. Mi sem szoktunk vinni, nem gondolok rá. Aki előre gondol, az már elő teremti.
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest