Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
iwu
addikt
válasz Petyyyyy #9848 üzenetére
Hát, ha nem ragaszkodtok a külön nashoz, akkor pl dell420....nem tudom, hogy 3,5"ből mekkora a max disk keret, én 8diskest vettem. a 2,5" diskkeretből van nagyobb, csak ott drágább a disk.
Van benne dual sd kártya, jó kontroller, idrac. Én 8x1tb diskkel,32gbram, 2 xeonnal vettem, mert nem a tárterület volt a legfontosabb tényező, oprendszerrel betakarta 1,5milla nettó 5év onsite gar 24órán belül.
80 usert szolgál ki sqlen, erp rendszer...(plusz fut rajta egy exchange2013 maszekban)
nem a szerver a szűk keresztmetszet.ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
CsodaPOK
senior tag
Panda tegnap elkefélte a vírusdefiníciós frissítést és kicsit kivágta maga alatt a fát. (Kb 10 éve használok Pandát, most először fordult ilyen elő.)
A hibás def fájlt javították szinte azonnal, illetve azóta ez a tudáscikk jelent meg:
http://www.pandasecurity.com/hungary/homeusers/support/card?id=100045FB oldalukat érdemes nézni, tolják ki oda a híreket (Panda Security Hungary és Panda Security).
-
Petyyyyy
addikt
Röviden: csuhajja.
Csak NAS jöhet szóba. Jelenleg 10+9TB van két eszközön és már most látszik, hogy ez is "kevés". Idén még elvitorlázunk vele és akkor mi lesz még jövőre. 6-8TB diszkeket meg nem feltétlen vennénk, mert ha az bukik, akkor rengeteg adat elvész, hát még a helyreállítás.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
válasz Petyyyyy #9837 üzenetére
A matek nem az igazi, raid 5 esetén csak egy vinyót buksz ha egyben hagyod a tömböt.
A file szerver már fut és csak plusz kapacitás kell? Ha van valamelyik host-on (gondolom virtualizáltok) 8GB szabad memória meg pár 10 GB szabad hely, akkor oda raknám a file szervert virtuális gépnek.
Utána mondjuk egy Synology DS1815+, bele 8 db 4TB-os vinyó, és iSCSI-n felcsatolnám a ~28TB-os kötetet a file szervernek. Formázás, egy kis deduplikáció engedélyezés, majd hajrá.
A nas, meg a 8db 4TB-os WD red megvan úgy bruttó 700e körül, ami 28TB-ért nem veszélyes összeg.Amúgy menteni hogy akarod, meg a jelenlegi 9+10TB milyen cuccon van?
[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
X@b3e
addikt
válasz CsodaPOK #9856 üzenetére
Ez lesz a baj, mert bevágott mindenhol 2-300file-t karanténba. Viszont a megoldás, amit adnak, nem csinál semmit, legalábbis xp alól. Manuálisan nem lehet vhogy visszaállítani a programból a karanténban lévő dolgokat az eredeti helyükre?
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
Petyyyyy
addikt
válasz kraftxld #9858 üzenetére
A file szerver (Xeon E3110, 4GB RAM és 2003 R2) jelenleg is fut, de cserélnénk a vasat. A plusz kapacitás szinte folyton kell.
Most is ISCSI-n van felcsatolva a következő: 10TB egy Qnap TS-569 Pro-n 5x3TB (WD RED), 9TB egy Lenovo EMC px6-300d-n 6x2TB (Seagate Barracuda)
A mentésre vonatkozóan nem tudom milyen tervei vannak az osztályvezetőmnek. Jelenleg a fent említett eszközökön archiválják amit szeretnének.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
bwgabor
tag
hogyan is mentek el úgy könyvjelzőt, hogy benne legyen a név és jelszó is? úgy rémlik van ilyen, hogy bookmarkolok egy linket és még utána vhogy hozzáírom a jelszót is meg a nevet.
-
CsodaPOK
senior tag
Egyelőre ennyiről tudok, mint hivatalos kommunikáció. Ha nem oldja meg nálad, akkor szerintem vedd fel a supporttal a kapcsolatot.
Illetve FB-n még ennyit írnak:
"Panda Security Hungary Dolgozunk rajta, hamarosan várható a megoldás a dll-es problémára is, valamint a nem induló gépekre is. Amint tudjuk, publikáljuk!"[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz CsodaPOK #9863 üzenetére
Elofordul mindenhol hasonlo.
Mult heten egy APC Smart-UPS SMT1500 halalra szopatott. ESXI node random ujraindulgatott, egyszeruen nem jottem ra, hogy mi a gondja. Kerdezem az embereket az irodaban, hogy volt-e gond az arammal, csipogott-e a szunetmentes. Nem minden mas jo volt csak a szerver indult ujra.
Mindent lefrissitettem, logokba semmmi, dupla tapos a szerver, es megis csak ujraindul magatol. 4-5 alkalommal zuhant meg egyre gyakrabban.
A 4. alkalommal meglattam a logban verge, hogy APC battery failed, de mire kiertem az ugyfelhez mar zold volt, es szerinte minden ok.
Mondtam gyanus ez az APC csereljek ki, kicsereltek, masnap szolnak, hogy a regin piros lett a "replace battery" light rajta.
Ok rendelunk bele APC aksi pakkot aztan majd megy tovabb.
Masnap megint telefonalnak, hogy valami budos a szerver szobaban jojjek ki azonnal.
Az eredeti APC 1500 amibe megdogolott az aksi fem alja olyan forro volt, hogy megegette a kezem amikor ki akartam vinni az utcara.Kicsit rakeresve kiderul, hogy zarlatos tud benni valamelyik cella es volt akinek legett a haza miatta. ( azt irta a tuzoltosag szakvelemenye szerint az APC okozta, APC meg nem ismeri el)
Ha ki van huzva a szunetmentes a konktorbol es elhal a cella akar 10-12 oraig is meleg tud lenni amig total le nem merul. Hiaba 3 eves es nem garos, ha irsz APC-nek akkor ingyen kuldenek uj akispakkot, es mondogatjak, hogy csak az aksi rossz, nem maga a szunetmentes es nem lesz vele gond a tovabbikaban. A Dell 1500-as ugyan ez, ugyan ezzel a gonddal, gondolom az is APC lehet bellul.Rendeltunk egy uj cyberpowert az APC helyett es ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
VeryByte
őstag
Panda probléma.
Próbálnak tüzet oltani, de nem lesz egyszerű.A dolog lényege, hogy csomó dolgot karanténba tesz, rendszer szintű dolgokat is, utána újraindítás, és el lehet képzelni mi lesz ezután.Ok, látom már írták.
[ Szerkesztve ]
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
X@b3e
addikt
válasz VeryByte #9867 üzenetére
Azt mondanom sem kell, h a megadott megoldások még egy gépen nem működtek... Egyetlen gép állt helyre, az is rendszer-visszaállítással. A többi is be tud jelentkezni már, de ugyanúgy nincsenek dll-ek, ott pislognak a program threats menüjében, de nem tudom az istennek onnan kiszedni őket
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
CsodaPOK
senior tag
Én is mentésből kellett visszarakjam a gépem (bár akkor még nem tudtam, hogy a Panda okozta a problémát). Mire visszaállt, már javították szerencsére.
Amit viszont meg fogok kérdezni tőlük, hogy a Panda Security FB oldalon írták páran, hogy kaptak értesítést a hibáról emailben, nekem viszont semmi nem jött az égvilágon.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Psycho
aktív tag
panda karantén mappa:
"In Windows 7 onwards: C:\ProgramData\Panda Security\Panda Security Protection\Quarantine
In Windows XP: C:\Documents and Settings\All Users\Datos de Programa\Panda Security\Panda Security Protection\Quarantine"
Nekünk is sok gép hasalt el. Volt ahol a visszaállítás volt ahol a teljes mentésből visszaállítás volt a nyerő (xp,vista,win7,win8.1 32-64bit).
-
bon
őstag
válasz gaborbol #9865 üzenetére
Nekem pár éve egy APC smart ups 1000-esben fújódtak fel az akksi és persze szaga is volt, de annyira meghíztak, hogy amíg le nem hűltek nem bírtuk kifeszegetni. Rögtön komplett szünetmentest cseréltünk, mert én így már nem bíztam benne.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
CsodaPOK
senior tag
válasz Sir Psycho #9870 üzenetére
Panda témában született egy ilyen cikk is időközben:
http://www.pandasecurity.com/hungary/homeusers/support/card?id=100046 -
sanzi89
addikt
Tudnátok ajánlani valamilyen normális, olcsó chipsetet, amiben a RAID vezérlő tud 6 lemezből RAID10-es tömböt építeni? Az Intel Z97 csak 4 merevlemezig tud RAID10 tömböt létrehozni.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
-
sanzi89
addikt
válasz kraftxld #9877 üzenetére
Amilyen havercéget én ismerek nem igazán képes versenyezni árban egyéb boltokkal, és mivel egy pár 100e-es pályázatról van szó, így több minden lenne véve, természetesen egy helyről. Szóval amit Pestről megrendelek az iPon-ból - pl egy projektor - az itt vidéken legalább a másfélszerese "havercégtől". Így már lehet annyiba kerülne összességében a RAID kártya, mintha megvenném normálisan...
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #9879 üzenetére
Kicsit továbbgondolva a problémát. A gond az, hogy sima desktop HDD-k vannak jelenleg simán párban RAID1-ben, és szerencsétleneket 2VM már teljesen lerohasztja. Erre lett volna ötlet, hogy csinálok egy 6 lemezes RAID10-et, úgy jobban eloszlana a terhelés is, valamint ugye lényegesen gyorsabb volna - elméletben -, mint a RAID1. Ez az Intel Z97-es lappal nem lehetséges, csak 4 lemezt tud RAID10-be rakni.
Tehát mi volna akkor, ha vennék 1 darab 240GB-os SSD-t azon lennének a VM-ek OS-einek fenntartott .vhdx-ek, az adat .vhdx-ek - wds, wsus, file server adatai - pedig mennének egy 4*1TB RAID10-re, az adatoknak tök elég volna. Kérdéseim:
Ne is gondolkozzak 1DB SSD-ben, minimum legyen 2DB és RAID1? Adat nem lenne az SSD-n, és napi mentés készülne.
Az SSD elbírna mondjuk 4 VM OS .vhdx-ével vagy ezen is belassulna?A VM-ekről minden éjszaka készülne mentés egy külső USB 3.0-ás RAID1 keretben lévő 2*1TB-os HDD-re, valamint félhavonta/havonta én is készítek egyet egy sima 1TB-os USB-s lemezre, ami csak a mentés idejére van a gépekre dugva, tehát egyébként galvanikusan le van választva mindenről.
Nincs normális hardver, desktop cucc minden, de jó volna valami értelmes sebességet kicsikarni belőlük, aztán ezért ötletelek össze-vissza.
[ Szerkesztve ]
-
válasz sanzi89 #9880 üzenetére
Még jó, hogy a raid kártya vásárlása előtt írod ezt le, mert sima sata vinyók + az LSI kárty ugyanolyan tetű maradt volna virtualizálva is.
Egy kis olvasnivaló első körben: [link]Mennyi a keret?
A suli úgyse "mission critical" közeg, lassú adatoknak, WSUS, WDS, megosztások file szerveren simán mehet desktop hdd raid1-re.
Veszel bele 1 vagy 2 db SSD-t, nem kell raidkodni ha van mentés, az SSD elejére Windows Server 2012 R2 core (NE! hyper-v 2012 R2-t), mondjuk 30GB elég neki, bekapcsolod a deduplikációt a másik partícióra.
Oda meg mehetnek a virtuális gépek, ha mindegyik 2012 R2, akkor brutálisan sokk cucc fér rá.
Egy SSD-n simán elmegy 5-10 virtuális gép ha nincsenek nagyon hajtva.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz kraftxld #9881 üzenetére
A keretet nehéz megmondani, mivel több dolognak kell beleférnie, és még én se tudom pontosan mennyi lesz szerver fejlesztésre szánva. Jelenleg egy olcsó, de már értelmes alternatívát keresek, hogy mennyi az a minimum összeg, amivel van értelme foglalkozni a témával.
Minden OS Server 2012 R2.
Ezek szerint nagyon úgy néz ki, hogy SSD lesz belőle. De kell ram is - most összesen 2*4GB van, e mellé 2*8GB - meg HDD is - WD Black-re gondoltam, mint költséghatékony megoldás."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
-
sanzi89
addikt
válasz kraftxld #9883 üzenetére
Mivel a jelenlegi 500-as Seagate-eken már kezdenek elharapódzani a bad szektorok, lassan 100-nál járunk.
Most van esély némi pénzre, ki tudja mikor lesz legközelebb...
De a Deduplication mindenképpen implementálandó.[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
Hátha valakit érdekel:
MZ/X
-
gaborbol
őstag
válasz DopeBob #9885 üzenetére
Meg elenken el benne a 3 evvel ezelotti Cisco cloud connect probalkozas:
"When you use the Service, we may keep track of certain information related to your use of the Service, including but not limited to the status and health of your network and networked products; which apps relating to the Service you are using; which features you are using within the Service infrastructure; network traffic (e.g., megabytes per hour); Internet history; how frequently you encounter errors on the Service system and other related information (“Other Information”). We use this Other Information to help us quickly and efficiently respond to inquiries and requests, and to enhance or administer our overall Service for our customers."
Tudom, ez mas, it csak penzt akarnak erte szedni folyamatosan
-
zulu_mester
tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy van 1 db Win8.1-es (64-bit) és 2 db win 7-es(32-bit) laptop a lakásban. A win8.1-esen van a nyomtató. És szeretnék egy otthoni csoportot létrehozni nyomtató megosztással. Az egyik 7-es gép és a 8.1-es gép már látja is egymást, de a nyomtatót sehogy sem tudom összehozni a 7-es géppel. Meg van az a rész is, hogy a 8.1-en fent legyen mindkét driver, hogy a 32 bitesek azt le tudják szedni maguknak amikor a csoportba belépnek. De sehogy sem akarja a 7-es letölteni magának a drivert a másik laptopról.
Mi lehet a probléma?"Te is fiam Bluethooth!"
-
veterán
FIGYELEM!
Ha tudtok, tiltsatok minden Windows 8.1 frissítést, ameddig csak lehet. Ma hajnalban lefrissítettem egy asztali, illetve egy notebook gépet is, teljesen más konfigurációval, és mindkettő elhal a felhasználói profil betöltése közben. Ha tud valaki konkrétumot, melyik telepítés okozza pontosan a hibát, ne tartsa magában az információt, délután életet kell lehelnem majd mindkettőbe.
-
-
Bear
aktív tag
Itthoni gépem simán frissült, a munkahelyemen pedig 6db 8.1-es gépet frissítettem pénteken minden hiba nélkül....nálad lehet olyan hardver/szoftver környezet ami a gondot okozhatja. Egyébként ha globális gond lenne már lehetne olvasni róla szerintem.
Nálam legutóbb a kb3000850 okozott gondot a munkahelyi gépeken, ott elutasítottam végül a WSUS-ban ezt a frissítést.
-
-
veterán
válasz kraftxld #9890 üzenetére
Sajnos konkrétabbat írni nem tudok. Tegnap reggel frissült itthon mindhárom gépem, gyökeresen más konfigurációkkal. Az asztali és a notebook a frissítést követően eljut a bejelentkező képernyőig, majd a jelszó megadását követően perceken át tartó korongozás, végül fekete képernyő. A varázshármas kombináció szerencsére ment, így volt msconfig, ezzel együtt biztonságos indítás, abból pedig telepítések eltávolítása vagy sysrestore.
A Win 8.1-es tablet lefrissült ugyan, de az igfx.exe hibával állt le. Újraindítást követően ott rendben mentek a dolgok. Az asztali gép egy AMD konfig, a notebook és a tablet Intel alapú. Az asztali gépben és a notebookban egyetlen közös pont van, mindkettőn ESET SMART Security dolgozik, de abban nem találtam semmit, ami arra utalna, hogy karanténozott vagy törölt volna bármit. Mind az oprendszer, mind az Office legális mindkét gépen.
-
MrSealRD
veterán
ITT van valami gubanc az egyik frissítéssel.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Sziasztok! Lehet nem ide fog illeni a kérdésem ezért előre is elnézést kérek. Továbbtanulás céljából szeretném meg kérdezni hogy érdemes maradnom IT technikusin vagy vegyem célba a rendszergazdász szakot? Mi a lényegibb különbségek hosszabb távon? A válaszotok előre is megköszönném.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
iwu
addikt
válasz Luck Dragon #9895 üzenetére
hát nekem ezekből a nevekből mindkettő ua...mik a tárgyak?
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok,
Egy teoretikus kérdés, egy kis max 5 fős irodának mit választanátok NAS-t, vagy építenétek egy kis file szervert?
Köszi a válaszokat
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
válasz CharlieDrop #9897 üzenetére
Egy gyakorlati kérdés, mennyi pénzük van rá?
-
válasz CharlieDrop #9899 üzenetére
Hibás válasz, bocsi, de tipikus Mo-i fillérb@szó IT mentalitás ahol a saját munkádat nem értékeled sokra
A linuxos kisgépet ki fogja havi szinten patch-elni, fog-e az ügyfél legalább 5000+áfás óradíjat fizetni érte, 5 év alatt olcsóbban jön-e a ki az eldurrant táppal, halódó olcsókondis alaplappal, kiszállással, a te állandó ssh-s bütyköléseddel amikor jogosultságokat kell beállítani, mert senki se ért hozzá helyben.Ha 4TB elég nekik, akkor egy 2 lemezes Synology, automata frissítéssel, ha menteni is akarnak, (mert ugyebár miért is ne kéne nekik ) akkor egy olyan dropbox vagy akármi előfizetés ami elbírja az adatokat. Ekkora irodában Kiss Mancikára meg nem bízzuk a NAS-hoz kötött USB vinyó cserélgetését
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest