Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
válasz Hedgehanter #9640 üzenetére
Round robin. Nem biztos, hogy ertem a kerdesed. Osszeadodik a ket internet, ha feltotest meg letoltest nezem.
-
Hedgehanter
őstag
válasz gaborbol #9652 üzenetére
Nem voltam elegge vilagos, koran volt.. Arra gondoltam hogy persze tud ugyanarrol az IP-rol ketfele forgalmat kuldeni de azok vagy destination IP vagy protocol szerint vannak szetvalasztva, de hogy egy IP rol jovo forgalmat ketfele kuldjon ugyanazzal a protocollal furcsa.
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Olyannal találkozott már valaki, hogy egy 2008R2-n a Hyper-V elfelejti a guest beállításokat, és így nem indítja vissza a rajta futó gépeket? Esetenként megtörténik. Vagy, be van állítva, hogy auto start -os legyen a futó kliens, de elállítódik "magától". Mi lehet az oka?
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
GGAllin
tag
cildren: jól emlékeztél, ezt megjegyzem
bzsolt99: Köszi! akkor most már ezt is tudom
[ Szerkesztve ]
bite it you scum !! ~GGA
-
Petyyyyy
addikt
Üdvözlet!
Eme topikba irányítottak segítségért, úgyhogy vázolnám is a problémát.Olyan módszerre volna szükségem, amivel a teljes rendszert menthetem jelenlegi állapotában, úgy, hogy bootolható ISO fájlként kerüljön mentésre.
Erre esetleg ötlet...?A backupolások meg a többi teljes mentés pl. Acronis True Image által nem jöhet szóba, nem a beépített rendszer visszaállítás a cél, hanem hogy fatális borulás esetén USB bedug aztán újra lehessen húzni a rendszert és a mentett állapottól folytathassam.
Az egyedi telepítő készítése már megvan, itt most a finomhangolt rendszer mentése a lényeg. Ennek értelmében csak munkaállomásokról lenne szó.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Tonyk
veterán
válasz Petyyyyy #9658 üzenetére
Bocsi, de nem teljesen értelek
"Acronis True Image által nem jöhet szóba, nem a beépített rendszer visszaállítás a cél, hanem hogy fatális borulás esetén USB bedug aztán újra lehessen húzni a rendszert és a mentett állapottól folytathassam."
Pont ezt csinája a pl. a TrueImage vagy a Macrinum Reflect!
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Petyyyyy
addikt
Igen..?
Pedig olyan egyéntől kérdeztem pont az Acronis-ra, aki állítólag hű de jól ismeri a programot.
Tehát mégis képes menteni a rendszert adott pillanatban és bootolható USB készíthető amiről indítható a telepítés?Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Tonyk
veterán
válasz Petyyyyy #9660 üzenetére
Ahogy előttem is mondják TrueImage-hez van ilyen célszerszám, de Macrinum-hoz is van természetesen. link2 Azért emlegetem a Macrinumot, mert ingyenes.
Ha felfér a pendivera az image, akkor, mindkettő esetében bebootolsz, kiválasztod az image-et, megadod hova állítsa vissza és hajrá. Ha nem fér fel, akkor vagy hálózatról olvasod a visszaállítandó képet, vagy egy külső hdd-ről.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Petyyyyy
addikt
Köszönet, szaladok kipróbálom.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
DopeBob
addikt
Windows Backup miert nem jo? Windows telepitos pendriverol boot aztan mehet vissza.
MZ/X
-
anulu
félisten
Mcafee Security for Microsoft Exchange 8.5 (standalone, nincs epo) hogyan lehet olyat beállítani, hogy az internal probe levelezést ugyan ne scannelje már (sender: inboundproxy@contoso.com)?
akár privátban is jöhetnek a tippek.
előre is köszi![ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
gaborbol
őstag
Van egy windows 2000 szerver nyomtatoszerverkent 49 darab nyomtatoval. Van erre valami egyszerubb modszer amovel 2012 R2-re lehet migralni oket, vagy marad a manualis mod szepen egyesevel?
-
válasz gaborbol #9667 üzenetére
Szopás lesz a 32/64bites driverek miatt.
Én kézzel csinálnám és egyben ki is ganéznám a dolgokat, drivert frissítenék, és rendes follow-me printinget vagy group policy-s nyomtatókonfigurálást csinálnék.
Megpróbálhatod 2 lépcsőben migrálni: [link]| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
anulu
félisten
válasz gaborbol #9667 üzenetére
az ilyen taskok csiszolják a jellemet
főleg ha régóta nem volt hozzányúlva, akkor az ilyen alkalmat érdemes kihasználni némi maintenance-re is. hamár úgyis bele kell nyúlni"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
gaborbol
őstag
válasz gaborbol #9604 üzenetére
Szoval lement a project, reggel 8:30 -kor megjelenek naluk.
Nez ram furcsan a helyi rendszergazda, hogy mit keresek itt. Mondom kijottem a biztonsag kedveert erdeklodnek, hogy minden rendben van-e? Gond-problema esetleg a szerverekkel?
Nincs, minden mukodik, de miert kerdem?Hat csak, mert az osszes szerveredet virtualizaltam a hetvegen aztan kikapcsoltam az osszes oreg fizikai szarodat.
Ne mondjam mar neki, minden szerver megy, es biztos benne, hogy a regi szerverekrol megy minden.
Hat akkor faradj at batran a szerverszobaba.
Jeee .... es tenyleg.anulu: Az lett. A 49 nyomibol lementunk 24-re, de eleg sziszifuszi melo meg igy is tekintve, hogy ez 19 kulonbozo nyomtatobol all ossze a rendszer, de talan szerdara be is feljezem a GPO-kal egyetemben, persze van mellette mas melom.
[ Szerkesztve ]
-
-
zulu_mester
tag
Egy Samsung SCX-4824FN-el van problémám. Sehogy sem akar kifelé és befelé működni a faxolás. A bejövő fax esetén csak a legfelső sáv (fejléc) jön be, a többi rész nem jön át.
Mi lehet a probléma?"Te is fiam Bluethooth!"
-
válasz zulu_mester #9676 üzenetére
Túloldalon a hátoldalával rakták be a faxolni valót . Mindenkitől így jön?
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
zulu_mester
tag
válasz E.Kaufmann #9677 üzenetére
Az a helyzet, hogy van akitől semmi nem jön át és van akitől csak az a fejléc.
"Te is fiam Bluethooth!"
-
válasz zulu_mester #9678 üzenetére
A telefonvonal analóg, ISDN vagy VOIP? Az első kettővel még müxik is rendesen a legtöbb fax, de a harmadik problémás, hiába van analóg portja a központnak, ha tömörítve/sávkorlátolva küldi tovább. Van valami FOIP szabvány, de ahhoz a helyi központnak és a szolgáltatónak is tudnia kell. Akkor is lehet gond, ha ugyan analóg a FAX-hoz rendelt vonal, de valami olcsóbb VOIP/analóg központon keresztül van átvezetve.
[ Szerkesztve ]
-
zulu_mester
tag
válasz E.Kaufmann #9679 üzenetére
Ha jól tudom analóg vonalról működik a fax. De az a baj, hogy kifelé sem megy semmi. Lehetséges, hogy az itteni vonallal van a gond.
[ Szerkesztve ]
"Te is fiam Bluethooth!"
-
anulu
félisten
válasz bugizozi #9680 üzenetére
elég a Microsoft Forefront TMG Firewall service-be belerúgni. amúgy igen, csak nálam az RDP nem hajlandó menni reboot után a nevezett service restartjáig (ami ugye a VPN-et is restartolja).
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
válasz zulu_mester #9681 üzenetére
Ha a fax helyett egy analóg készüléket kötsz be és hívsz valakit, milyen a vonal? Tudom, műszeres mérés kellene
-
gaborbol
őstag
Irtam fentebb:
"Bosszanto. November ota enekel a helyi rendszergazda, hogy majd a jovo heten virtualizaljunk, majd a jovo heten...Most bepoccent a DIT, hogy ne varjunk mar ra, csinaljuk"
A melot meg novemberben kifizettek nekunk, azota lett tologatva a hatarido a helyi rendszergazda miatt pedig csak egy 800 fos telephely mint a vegen kiderult 7 fizikai szerverrel, mert a faszika csak 5 szerverrol beszelt.
Aztan nezem a magneskartyas belepteo rendszer + riaszto egy 11 eves gep fut a "regi SQL szervert meg nem kell am virtualizalni, mert mar nem hasznaljuk"
Mondom akkor kapcsoljuk ki, ha nem kell minek fusson.
Hat azt nem lehet, mert ha ket evnel regebbi adat kell akkor az csak azon van.
Bakker, akkor azt is letoljuk a koverter torkanJobb is ez igy nekik is meg nekunk is. A Director of IT a mult honapban kuldott egy emailt hivatalos meghatalmazaskent, hogy egy hetes szabadsaga alatt teljes hozzaferessel rendelkezunk a postafiokja felett
zulu_mester
Vagy a vonal szarakodik vagy a fax modem a gepben. Tegyel ra egy analog telefont es hiv fel valakit rajta beszelgess egy negyed orat, ha nincs semmi gond akkor nagy valoszinuseggel a faxmodem doglodik a gepben, esetleg eressz ra egy firmware frissitest.Vicces: Samsung SCX-6x45 szinten fax gond, most indulok ugyfelhez. Azt mondjak ami atjon a faxon az olvashatalan, szet van kenodve, de masolaskor meg nyomtataskor viszont semi gondja.
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
Exchange cross forest migraciot meglehet ugy csinlani, hogy a userek maradnak ott ahol eredetileg is vannak es csak a mailbox jon at? Mintha lenne valami doksi hozza vagy csak behaulztam az ejszaka es kizarolag ugy mukodik, hogy jon a usert is migralni kell a mailboxal egyutt?
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
zulu_mester
tag
válasz E.Kaufmann #9683 üzenetére
gaborbol & E.Kaufmann
A vonal az működik, így valószínű, hogy a modem kezd döglődni sajnos[ Szerkesztve ]
"Te is fiam Bluethooth!"
-
anulu
félisten
egy ilyet találtam. használhatónak tűnik, bár a doksi 2010-hez van (azt meg nem írtad, h mihez kéne )
szerintem user kell a cél tartományban is, csak az disabled lesz a linkedmailbox miatt.
nálunk Quest-tel migrálnak, az össze-vissza tud mindent, csak mondjuk nem olcsó (ahhoz képest meg elég sok a gond vele )
[ Szerkesztve ]
-
balaaa88
aktív tag
Sziasztok,
a következő lenne a probléma:
Windows SBS 2011 / AD-val / Hálózati megosztással. Az egyik megosztás esetében van 3 db fájl, ami titkosítva lett user által (ld. mellékelt kép) valamikor régen, valahogyan (erről senki nem tud semmit - ő sem). Ezzel a 3 db fájlal nem tudok semmit sem kezdeni, a tartalmuk pedig kellene. Nem tudom megnyitni, másolni, hiába veszem saját tulajdonba, a helyzet nem változik. Titkosítást nem tudom megszüntetni alóla (domain adminnal sem). Aki elvileg titkosította a fájlt, ő sem tudja kiszedni a titkosítás alól. "Engedélyt megtagadvát" dob vissza minden esetben.
Kérdés az, hogy lehet-e ilyenkor valamit tenni?
Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Egy Hyper-V Server 2012 R2-őn futó VM-eket hogyan tudnám lementeni?
Ha Windows Server 2012 R2 alá telepítem a Hyper-V Role-t, akkor arra ott a Server Backup, de miként tudnám megoldani az ingyenes Hyper-V Server 2012 VM-jeinek a mentését?"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
VeryByte
őstag
válasz sanzi89 #9690 üzenetére
Mondjuk egy kliensre (Win8.1) feltolsz server management tools-t és abból a hyper-v managerrel rákapcsolódsz a hyper-v szerverre és utána exportálsz, így elsőre ez jutott eszembe.
balaaa88: Csak az fizetős. Egyébként használható.
[ Szerkesztve ]
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
VeryByte
őstag
válasz balaaa88 #9693 üzenetére
Lehet, én a fizetőst használom. (És most tényleg nem néztem utána, de annak biztos van valami korlátja. :-) De mindegy is, valami ilyesmi irányba kéne elindulni.)
Ja, és van még egy virtualizációs mentő eszköz, de most nem fog eszembe jutni a neve.De, eszembe jutott ALTARO.
[ Szerkesztve ]
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
-
válasz sanzi89 #9690 üzenetére
Az ingyenesben is van server backup. Engedelyezed a tavoli management-et ha meg nincs, win8.1rol vagy masik server 2012r2-rol racsatlakozol server managerrel. Telepited a backupot, beallitod, orul
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bobsys
veterán
válasz kraftxld #9695 üzenetére
keresgeltem arra fele is de amit eddig talaltam annal mind az volt, hogy a user jon at es a mailbox marad a rego forestben, itt meg forditva lenne mailbox jon user marad ott ahol van
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
gaborbol
őstag
válasz bugizozi #9688 üzenetére
Dell meg HP szerverek voltak MSDN licenszekkel ,van talan 30 szerveruk es ehhez 150db 2012 R2 licenszuk
Az en ertelmezesemben, ha OEM -et virtualizalsz akkor meg kell venned az uj licenszet.
Minden egyes virtualizaciot kovetoen be is dobja az aktivalja ujra ablakot.
Meg nem "hallottam" olyan esetet, hogy szerver 2008-2012 ne aktivalodott volna siman csak rakattintva a buborekra.Cd kulcsot sem kerdez, semmit, ha van internet aktivalodik.2003-2003 SBS eseten elofordult mar, hogy nem aktivalodik a szerver a virtualizaciot kovetoen sot olyan is volt, hogy nem engedett belepni sem. Ket opciot ad: aktivalod az oprendszert vagy leallitod, es ennyi. Amikor aktivalni akartad akkor egy tok ures kek kepernyo jott be rajta mozogtt az eger. Minden szart kiprobaltunk es nem lehetett vele mint kezdeni, hivtuk MS-t is, hogy ez a gond, es itt a hitelkartya, mondjanak egy szamot es fizetunk azonnal, de a VM-nek mennie kell, mert egy teljes konyveloiroda bamulja a kiegett alaplapos szervert az irodaban, de nem. 2 ora ide-oda kapcsolgatast kovetoen az mondtak, hogy igy jartak, OEM licensz nem lehet ujra aktivalni fresh install, vagy uj szerver es Good Luck.
-
-
veterán
válasz gaborbol #9684 üzenetére
Ezt értem, és tényleg nem kötekedésképpen írtam, amit, de anno, a régebbi mukahelyemen hasonló szituációban ez elképzelhetetlen lett volna.
Mi is külsős cég segítségét vettünk igénybe a fizikai-virtuális átálláshoz, de minden előre tervezetten, dokumentáltan történt. Jól be is b@szott volna, ha nem tudunk egy szerver leállításáról (olyan mondjuk így is megesett, hogy a külsős szakértő véletlenül restartolta a levelező szervert). Na, nem röhögtünk nagyon abban a 30 percben, amíg helyre álltak a dolgok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest