Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skacok! Magyarországon valamelyik nagy PC gyártó márka, kínál flotta szolgáltatásokat? Mennyiségi kedvezmények, szervíz, gépcsere, éves karbantartás.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
iwu
addikt
válasz E.Kaufmann #7401 üzenetére
szerintem ha elég nagy a mennyiség, bmelyik forgalmazóval le lehet ülni tárgyalni.
mi "noname" pc-knél (400db) nagyon jó feltételeket kaptunk kiskertől...ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
-
iwu
addikt
válasz E.Kaufmann #7403 üzenetére
hát, én EV vagyok, az iponban a 20milliós forgalmamon mosolyogtak...
de meg kell próbálni.[ Szerkesztve ]
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
InfiniteReality
őstag
válasz E.Kaufmann #7403 üzenetére
20-25 desktop és / vagy kb ugyanennyi szerver esetén árban is már jobban jártok KMS alapú licenszeléssel. Hátránya, hogy kell egy külön fizikai/virtuális szerver, ami a KMS licenszeléssel foglalkozik (persze lehet más role-ja is azért emellett).
Előnye, hogy árban kedvezőbb, valamint többet nem kell kódokat pötyörészni. Csak annak kell teljesülnie, hogy az így licenszelt gép 180 naponta legalább egyszer tudjon a KMS szerverrel "beszélgetni".http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
laszak
tag
Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalat vSphere 5.5-ös infrastruktúrával (ESXi 5.5, vCenter Server, esetleg Data Protection) 300+-os VM számmal.
Ugye egyre jobban eltolódik a webes kliens felé a management, ennek a használatával kapcsolatban gyűjtök tapasztalatot. (gondolok itt pl. a v10-es VM-ek konfigja teljeskörűen csak a webes felületről megy)[ Szerkesztve ]
-
Az istenért se sikerül ezt scripteljem újra, pedig már egyszer megcsináltam.
Egy tök egyszerű lista kéne egy OU-ban lévő csoportokról és annak tagjairól.Valami ilyesmi kéne kimenetnek:
Csoport Felhasználó
Kecskepásztor1 Kiss Béla
Kecskepásztor1 Nagy István
Kecskepásztor2 Lakatos Géza
Kecskepásztor2 Kolompár Zoltán| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
iwu
addikt
válasz kraftxld #7408 üzenetére
Szia,
én powerguit használok, abban egy nem túl szép, de eredményes megoldás neked, kimenet csv mert szerintem azt szeretnél (biztos lehetne szebben is, de nem sokat aludtam az ikrek miatt, így most erre a fapadra futotta )jah, még esetleg egy resultsize paraméter, ha 1000nél több lenne az eredmény.
Get-QADGroup -SearchRoot 'OU=bla,OU=balbla,OU=x,DC=y,DC=local' | foreach-object {
$aktgroup = $_
Get-QADGroupMember $_ | foreach-object {
$disp = $_.DisplayName
$sam = $_.SamAccountName
$row = "$aktgroup;$disp;$sam"
add-content -path c:\scriptek\cuccos.csv -Value $row
}
}[ Szerkesztve ]
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
Köszi! Kipróbálom mindjárt.
SZECFM-hez lesz (Szegény Ember Cross Forest Migrációja) mert sikeresen lerugtam a Quest AD migration manager veséjét, és 1 hónapja "Starting" állapotban vanJaj de fasza, keni mint kan a kocát
[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Hát az 5.1-hez képest annyira nem sok újdonságot de a legfrissebb Horizon View-et meg Mirage-t használjuk ezen a clusteren, ahhoz jól jön az 5.5
A data protection az micsoda?
Ezen fut úgy 1200 db VDI, nemrég húztam le egy kicsit a cpu terhelést az Outlok indexelés bütykölésével, de pár Cisco UCS blade-t már kinyírtunk| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
Az szép, itt engem custom schema attribútumokkal boldogítottak, volt jópár cégnévrövidítve-xzy cuccos minden felhasználónál, aztán ezt kellett a cégbe amit új forest-be mozgatunk máshová betolni. A Quest-től akarom mondani Dell-től jött konzulens csak lapított mint sz@r a fűben mikor rákérdeztem, de aztán az ő powershelljükkel megcsináltam
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
laszak
tag
válasz kraftxld #7414 üzenetére
Köszi.
DP: [link]
Image-mentés a VM-ekről, restore megy image-szinten, illetve korlátozásokkal file-szinten is.
Most tesztelgetem, van 1-2 érdekessége (file-restore csak webes felületről, és arról a VM-ről, ahova vissza akarsz állítani, linuxos adminok gondolhatod, hogy örültek.
vCenter-hez jár, így nem kell megvenni.[ Szerkesztve ]
-
-
Olyanban tudtok még segíteni, hogy kis hazánkban ki a legmegbízhatóbb VOIP szolgáltató?
-
laszak
tag
válasz E.Kaufmann #7421 üzenetére
Ephone-nal van tapasztalat, 3eve hasznaljuk, ha gond van, gyorsan megoldjak, pl. iden 1x volt gond náluk.
Telefonos ufsz. is korrekt, van webes felület,ahol tudod a szolgáltatást is konfigolni.
Telefonos ufsz. asszem csak Napközben van.[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Mindjart kezdem a 70-417 es vizsgat, idefele jovet kaptam egy kovet a szelvedobe el is repedt.
Megbukok melle akkor jol is indul a het -
TomyLeeBoy
tag
válasz E.Kaufmann #7421 üzenetére
Nekünk is Ephone-van, szerintem korrektek, nekünk még sosem volt probléma a szolgáltatással.
Az idő sebessége: 1s/s
-
_NCT
őstag
Az létezik, hogy exchange 2013-nak virtuális gépen a 4 GB kevéske? Ez az Exchange a világ összes memóriáját felélné?
8gb ram vajmi kevésnek bizonyul Win8-nak + virtuális gépeknek (domain controller, sccm 2012, exchange 2013 és egy db kliens).
SCCM 2012 is elég szomjas, 2gb RAM-al döcög.
SSD-t most vettem nemrég, úgyhogy az nem lehet gond.
-
[HUN]Zolee
őstag
Üdv.
Hol lehet a hiba?Adott egy egyéni e-mail szerver egy gyárban. Ezen 15 gép rajtuk Outlook 2003-as.
Ha kívülről küldenek "Értekezlet összehívás" e-mailt akkor egyes gépek megkapják, és van néhány gép aminél letöltés közben megszakad a kapcsolat, de ha belülről kap ilyet akkor rendesen megkapja/letöltődik.A szerver üzemeltetője állítja hogy nem a szerveren van a hiba.
Szerintetek?
''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.'' https://ferromag.aranyoldalak.hu/
-
Snoop-y
veterán
válasz [HUN]Zolee #7427 üzenetére
A level beesik a felhasznalo fiokjaba?
Tehat azt mondod ha kivulrol(nem domainen belulrol) kuldenek egy bizonyos tartalmu levelet azt bizonyos felhasznalok nem tudjak letolteni? owa-n latszanak ezek az uzenetek?New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
nagyúr
Sziasztok. Használ vki 7zip-et tömörítésre VBS-sel?
-
-
válasz KaiotEch #7433 üzenetére
Mi a gond? Parancssorosan teljesen jól megy, írsz pár cmd-t és hívogatod őket a VisualBasic scriptből.
Én 7z-t windows és debian alatt is használok shell scriptből. De óvatosan, mert fel tudja zabálni a memóriát, ha vérszemet kap az ember.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz E.Kaufmann #7434 üzenetére
A TugZip egy .tzs-s file-al van megadva, ahol a main-be bele van írva a Comp.Password = "abcd"; Ennél a proginál nem tudom, mi a parancs. Illetve nem is tzs-kkel szeretném, hanem egy sima egyszerű VBS-el.
-
válasz KaiotEch #7436 üzenetére
Szerintem nem kell ehhez VBS, hacsak nem egy fájlból akarod olvasni, vagy generálni a jelszót majd letárolni.
A link alatt vannak jó példák. Én Java buzi vagyok, VBS-hez már csak akkor nyúlok, ha adott egy félkész működő változat, esetleg WMI adatok olvasásánál. Amúgy windows alatt a PowerShell-t preferálják mostanában.[ Szerkesztve ]
-
_NCT
őstag
Sziasztok!
VmWare Exchange 2013 és AD 2012-vel. Van egy noip.me-s domain-em, amihez beállítottam az mx rekordot. (valami.noip.me a domain és valami.noip.me az mx rekord).
Routerben forwardoltam a 25-ös porton kívülről érkező kéréseket a virtuális exchange serverre, látszólag minden jó, send connector-t is beállítottam smart host nélkül, mx rekord alapján történő párosítás, a scope fülnél a domain " * ", type=smtp.
nslookup is jól mutatja a dolgokat, viszont a levelek mégsem mennek ki domain-en kívülre.Mxtoolbox alapján minden jó.
Az alábbi hibát kapom:
The message has been queued on server 'valami.com' since 5/13/2014 5:15:46 PM (UTC+01:00) Belgrade, Bratislava, Budapest, Ljubljana, Prague. The last attempt to send the message was at 5/13/2014 5:46:22 PM (UTC+01:00) Belgrade, Bratislava, Budapest, Ljubljana, Prague and generated the error '451 4.4.0 Error encountered while communicating with primary target IP address: "421 4.2.1 Unable to connect." Attempted failover to alternate host, but that did not succeed. Either there are no alternate hosts, or delivery failed to all alternate hosts. The last endpoint attempted was 2607:f8b0:4001:c03::1b:25'.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
Ez eles szerver lesz vagy csak gyakorlatozol? Ha utobbi akkor pl nem raknam ki a netre ha elobbi akkor meg igenyeljel a szolgaltatotol fix ip-t kulonben a reverse hianya miatt egy normalis szolgaltato ugy is eldobja a leveledet.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
_NCT
őstag
UPC-nél vagyok, és lövésem sincs hogy mi lehet a username/passw páros. Sztem nincs is.
Gmail-el nem működhet? Basic Authentication-t kiválasztva?
Snoop-y: csak gyakorlat lesz, ki akartam próbálni hogyan kell konfigolni kifelé a netre küldött leveleket. Fibernet/Invitel-el vidéken még működött is, mintha 2007-nél egyszerűbb lett volna.
Reverse hiánya valóban fennáll, mxtool oldal szerint is, viszont nem gondoltam h ez okozhat gondot.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
őstag
na, elég volt az smtp.upcmail.hu -t megadni smart host-nak.
Bár a levelek nem jönnek befelé, hiába van nyitva a 25-ös port router-ben, és a recieve connector-ban az anonymus beállítva.
Snoop-y: csak azt nem értem, h az invitel miért nem szűri, vidéken simán ment.....
[ Szerkesztve ]
-
[HUN]Zolee
őstag
válasz Snoop-y #7430 üzenetére
Igen megérkezik, legalábbis egy része. Az e-mail szöveges része olvasható, alatta "olvasható" a többi adat egy része, és sima e-mailként jelenik meg, nem értekezletesként.
OWA nincs. Valamilyen linux alapú e-mailszerver van.''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.'' https://ferromag.aranyoldalak.hu/
-
Snoop-y
veterán
Akkor el lehet kezdeni finomhangolni.
pl ha olyan levelet kapsz mas szervertol aminek te vagy a feladoja azt el kene dobnia.
Ugyanez visszafele is. Ha felhasznalo ugy allit be postafiokot hogy authol de mas cimet ad meg kuldonek.New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
_NCT
őstag
válasz Snoop-y #7448 üzenetére
Még most ismerkedek vele, du pl az authentikációk miatt szépen kizártam magam ecp-ből, de aztán megoldottam. Valamiért a web-es felület nincs mindig összhangban az aktuális beállításokkal, powershell-ből jobban kezelhető a dolog....
Mondjuk IE alatt használom, lehet kapásból itt bukom a dolgot.
-
Ha már tesztelsz, miért nem emulálod LAN-on az internetet? Lenne pár mail szerver virtuális gépen és egymásnak dobálnák a leveleket. a névfeloldást is meg lehetne valahogy oldani. Legalább is az alap dolgokat lehetne így gyakorolni.
Nem teljesen ugyanaz a példa, de én most egy Asterisk-et próbáltam, úgy hogy nem egy külső szolgáltató trunk-jére kapcsolódtam, hanem a helyi hálón lévő IPPBX egyik mellékére. Játszani jó , meg legalább végre kipróbálhattam a telók HD kodekjét is a belső hálón, mert a jelenlegi PBX-ünk PCMu és PCMA kodeken kívűl mással nagyon nem foglalkozik és néha még ezekkel is szarul.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest