Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tosee
őstag
Erre valaki tud nekem hasznosat mondani? Találkoztatok hasonlóval?
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Sajnos engem is utol ért ez a "beázásos" klíma (manuális) betegség az autómnál, ami egy Megane 2 ph1 2004 1.4 16V. Azt vettem észre, hogy az anyós ülésnél a gumi szőnyeg egy kicsit vizes.... Gondoltam semmi baj, ki lesz pucolva a gumi cső amin keresztül távozik a kondenzvíz. Ezt megcsináltuk, viszont ma ismét volt pár csepp víz a kárpiton! A víz kifolyik alul, dugulás nincs! Levettem a műszerfal oldalsó burkolatát, és azzal szembesültem, hogy a klímahűtőnek a háza, a kesztyűtartóba menő cső, és a pollenszűrő körül jelentkezik a pára, és az csepeg le! Tapasztaltatok már ilyet? Lehet kezdeni vele valamit? Általában akkor jelentkezik ha hosszabb úton megy a klíma.
-
Tosee
őstag
válasz Kornelius07 #60777 üzenetére
Ki lett takarítva ott is. Dugulás nem volt. Tegnap mikor használtam a klímát eső sem volt, szóval ez nem az eső víz elvezető lesz.
-
Tosee
őstag
válasz Kornelius07 #60781 üzenetére
igen levettük teljesen a szélvédő alatti fekete műanyag borítást is! Nem sok levél volt benne, de ami volt azt kiszedtük, illetve az esővíz elvezető tálca alján lévő két műanyag csövet is kitakarítottuk...
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz rob210 #60789 üzenetére
Igen, az is ki lett takarítva, és a pollenszűrő alatt is!
Ma újra átfujattuk kompresszorral... szépen ki is jön a kondenzvíz az autó alatt! Megnéztem és a kesztyűtartó hűtő cső, illetve ami keresztbe megy alatta, ez fújja lábra a levegőt ezek párásodnak!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Sajnos engem is utolért az ablakemelő szerkezet meghibásodása.
Veszek egy másik ablakemelő szerkezetet, viszont kicsit elbizonytalandotam...
Némelyikhez oda van írva, hogy komfort funkcióval! Ez mit takarhat? Jól gondolom, hogy az autó lezárásakor ha kétszer egymás után nyomom meg a kártya gombját, akkor felhúzza az ablakot, illetve ha az ajtón lévő kapcsolóval szakaszosan, illetve egyik végállásból akár a másik végállásba viszi... Motor és vezérlő elektronika nélkül venném, tehát csak magát a szerkezetet! Jelenleg ilyen ablakemelő motor van az autómban vezérlő elektronikával. Ha megveszem a csupasz szerkezetet amit beépítünk, akkor ugyan így fog működni mint most?
Milyet lenne érdemes venni?Az autó:
Renault Megane II PH.1 "kacsaseggű"
Évjárat: 2004
Motor: 1.4 16V 98Le
Ajtók száma: 5A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz rob210 #61068 üzenetére
Vennék is, de sajnos nincs a közelemben bontó ahol ezt szemügyre tudnám venni! Csak úgy az országból nem akarok rendelni, mert ezt élőben kell látni... Sajnos kénytelen leszek beérni valamilyen utángyártottal. Szétszedtük, itt a kenéssel nem is volt gond, nem volt kiszáradva. Viszont a bowden végén lévő vezető műanyagnak letört a szára, és azt benyomta a rugó a házba ahová feltekeri a bowdent, majd megszorult az egész...
(#61067) Robi81: Köszi a megerősítést!
-
-
Tosee
őstag
válasz rob210 #61086 üzenetére
Ezek a fehér üveg tartók amik mennek le fel a sínen az üveg alján hogyan jönnek le? Az üveg kibuktatásához gondolom a vezető gumikat az ablak keretből ki kell venni.
A kárpit leszedésén már túl vagyunk, szóval ha nálunk lesz az alkatrész (holnap veszem át) akkor már csak a régi szerkezetét kell kiszedni, az újat pedig belerakni. Ám köszönöm a tanácsot! Az kárpit alja a rakodózsebnél nagyon nehezen akart elválni az ajtótól, de lejött és szerencsére semmi sem sérült.Kicsit más téma: leszerelés után láttam, hogy a hangszóró ki van szakadva a szélén. Milyet lehet bele rakni ami pont bele illik? Pontos típus részlet esetleg? 13 cm azt tudom, de ahogy nézem pl a mágnes sem lehet nagyobb a hátulján.
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz rob210 #61086 üzenetére
Pénteken délután nálam volt az ablakemelő szerkezet, de csak vasárnap értünk rá beszerelni! Az a része amire feltekeri a bowdent (dob) némileg mélyebb mint a gyári (jobban belelóg az ajtó keretbe), de szerencsére elfért és nem akadályozza az ablak szabad mozgását! Remélem nem lesz vele gond! Ha esetlegesen mégis, elraktuk a gyárit, ahhoz már csak felújító szett kell és vissza lehet szerelni! Köszönöm szépen a sok hasznos információt, és tanácsot!
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Képzeljétek, hogy jártam... Pár napja olajat cseréltem az autóban (Megane 2), erre tegnap este miután hazaértem, gondoltam bekukkantok a motortérbe. Szerencsére olajat nem láttam, viszont a váltó felett a hűtővíz csövének a közelében találtam egy fészket, mintha valamilyen állat megágyazott volna magának! Előtte este mentem vele, és gondolom tetszett a meleg motortér valaminek. Kiszedtem belőle a száraz fűvet, amenyire tudtam, és remélem nem jön vissza a dög! Megőrülök ha ne adj isten szétrág valamit! Az ásványvizes palack mennyire lehet megoldás az ilyen esetekre?
-
Tosee
őstag
Pont a fészek miatt vagyok bizonytalan az állat fajtáját illetően! Én sem gondolnám, hogy száraz füvet hordana a nyest a motortérbe! De előtte pár hete már láttam tappancs nyomokat az autón. Amiről macskára vagy nyestre gondoltam. Viszont olyanról már hallottam, hogy a macska megellett a motortérben, de gondolom az sem fészkelné be magát oda! Egér meg nem valószínű, hogy tenyérnyi nagyságú fészket csinálna magának oda 6-8 óra alatt, mert kb ennyit állt kint az autó!
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Clio 2 be merre találom a benzin szűrőt?
Évjárat: 2001
1.2 16v 75le
Motorkód: D4FB712[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Sajnos baleset következtében cserélni kellett az autón a bal oldali ajtókat! Másfél hónapon belül 2x tolattak bele szerencsétlenbe! Azóta elkészült az autó, viszont azt vettük észre, hogy nem úgy működik a központi zár mint eddig! Nyit - zár rendesen viszont az irányjelzők csak nyitásnál villannak egyet, de eddig zárásnál villant kétszer! Ami biztos, hogy a bal első ajtóból hiányzik a belső világítás kapcsoló (ami felkapcsolja a belső világítást ha nyitva az ajtó). Összefügghet a két dolog?
Az autó:
Renault Clio 2
2001, 1.2 16v 75leA4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Ma megnéztünk több Renault Megane 3 -ast, és megtetszett... Viszont lenne ezzel kapcsolatban pár kérdésem:
1.2 Tce motor volt benne 116le. Mennyire megbízható ez a motor? Mikor elindítottuk kis ciripelést hallottunk a motortérből, mintha valamelyik szíj környékéről jött volna. Digitklíma, xenon, drl, elektromosan behajtható tükör, kulcs nélküli indítás, start -stop, sávtartó asszisztens, elöl hátul parkradar.Néztünk még sima 1.6 -ost többet is. De felszereltség alapján a fenti jobban tetszett. Viszont nem szeretnénk ráfaragni a turbós motorral. Megér a fenti némi felárat, vagy keressünk szívó benzinest megfelelőt?
Az 1.6 ból hármat néztünk ma (ezeket ugye kétféle motorral szerelték), az egyiknél zavaros volt a hűtő folyadék és mintha olaj is lett volna a tágulási tartály oldalán. A motorolajat meg hagyjuk is. Nem is néztük tovább...
Egy másik kereskedésben már találtunk jobb állapotút, de itt meg a motor teteje volt olajos.
A harmadiknál szép állapotban volt a motor, tiszta volt a hűtővíz, viszont a bal első lámpa teteje valamiért párásodott.
Mindhárom manuális klíma.Navigáció mindegyikben volt gyárilag, Tomtom.
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Nemrég került hozzánk egy Renault Fluence, amiben olajat és szűrőket szeretnénk cserélni!
Adatai:
Évjárat: 2011
Motor: 1.6 16V (K4MV838)
Milyen olajat és szűrőket lenne érdemes belerakni?
Total olajválasztója 10W-40 -et és 5W-40 -et ír. (Én inkább utóbbi fele hajlok.)A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Ma reggel vettem észre, hogy az anyósülés felől, a kormányműről lecsúszott a gumiharang egy pár mm-el... Ez valami porvédő lehet, vagy van más szerepe is? A gyors-kötöző rajta van, tehát ha jól gondolom meglazulhatott. Kibír így pár napot rövid távon, utána tudnám csak kicserélni rajta a gyors-kötözőt, és helyére rakni a gumi harangot.
Mellékelek egy képet miről lenne szó: [kép]Az autó:
Megane 2
2004
1.4 16V 98le---------------------------------------------------------------
(#78398) MC Pite
(#78397) rob210
(#78396) lsebestyen
Köszönöm a válaszokat olaj témában! Felhívtam a helyi olajcentrumot, viszont itt az 5w40-et ajánlották... Ragaszkodjak az 5w30-hoz? (nincs 100.000 km az autóban)[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz prandris #81339 üzenetére
Szia!
Az én autómba (M2 ph1 2004 ferdehátú) hangszórót kellene cserélni az első ajtókban. Az elsődleges cél az lenne, hogy a hangszóró mögött lévő műanyag keretet, ne kelljen kivágni, faragni, stb! Az általad említett Pioneer TS-G1310F befér a gyári helyére mindenféle átalakítás nélkül?
-
Tosee
őstag
válasz prandris #81388 üzenetére
Szuper, köszönöm az infót! Akkor rendelek ebből a típusból.
Már csak azt nem tudom, hogy 1-2-3 utas legyen? Van e értelme mondjuk több utas hangszórót venni (ebből a típusból is van többutas), komolyabb fejegység nélkül is?!
Nem nagyon értek ehhez csak láttam, hogy több féle van belőle, minimális árkülönbséggel. A gyári szintet mély hangzás terén hozza ez a hangszóró?A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Hol tudnék beszerezni O gyűrűt a víz pumpába menő fém cső végére? Gondolom elöregedett és szivárog a hűtő folyadék. Milyen O gyűrű ez, hogyan keressem?
[kép] [kép] [kép] (nem saját képek, de nálam is ez a helyzet)Az autó:
Renault Megane 2 PH1
Motor: 1.4 Benzin 98le, K4J730A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Vasárnap cseréljük az autóban a vízcsövet. A mostani az O gyűrűnél szivárog.
Érdemes a gyűrűs végére hőálló tömítő pasztát rakni?A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Lassan esedékes lenne a gyertya csere az autón!
Az alany: Renault Fluence 2011
Motor: 1.6 16V 81KW
Motor kód: K4M 838Milyen gyertyákat lenne ajánlott belerakni? Denso k20pru esetleg? Vagy az már nem ebbe a motorba való?
-
Tosee
őstag
Sziasztok.
Adott lenne egy Renault Megane 2/1. 2004 es évjárat, 1.4 16V.
Azt a jelenséget produkálja, hogy a jobbos ablakemelő motor random időközönként felfelé hajtja az ablakot. Csatlakozók jók, nincs oxidálódva és dörzsölés sem látszik a vezetékeken. A napokban kezde el... Találkozott már valaki ilyennel?A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz lsebestyen #91604 üzenetére
Konkrétan a gumit nem vettük le, de mozgattuk és akkor nem csinálta. Az ajtó kárpitot vettük le, de ott sem látni semmi ilyet. Persze azért rá fogok nézni újra.
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Az autóm bal első spirálrugója eltörött. Elvileg színkód alapján kellene az újakat beszereznem, ami esetemben zöld - zöld. Sajnos ezzel falba ütköztem, mert egyetlen webáruházban sem találok ilyet de még hasonlót sem. Hogyan lehet ezt egyértelműen beazonosítani?
Az autó adatai:
Renault Megane II PH1
Motor: 1.4 16V 98Le
Motorkód: K4J730A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Ukrajnai háború
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest