- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egyetértek, az SSD mindennél többet ér
hamarabb kerüljön bele mint 8 helyett 16 giga ram
-
válasz
neko18 #43927 üzenetére
Én talán 25-ért (ma már csak 21) vettem a 120-as 840 Evo-mat, és mivel úgy terveztem hogy teszt jelleggel megy rá win 8.1 és 7 is, így ketté partícionáltam. Aztán a 8.1-ből sikerült kifaragnom használható rendszert, úgyhogy a másik partíción csak vegyes dolgok vannak, a windows meg elfér a 60-on (15 giga szabad most rajta, de telepítve van rá app is)
Mindegy, nincs más, ami ennyit tudna dobni a rendszer fürgeségén. Nekem is megmaradtak az eddigi vinyóim (640+750), vettem mellé még egy 2 terrásat, de a rendszernek ssd-n a helye
Egy huszast nagyon megér.
-
Az ssd-t kötelezővé tenném
nincs olyan dolog ami ennyit tudna dobni a rendszeren
-
Azért kérdeztem, mert ezek a ramok támogatják az XMP profilokat, tehát a 2133-hoz és a 2400-hoz beépített profillal rendelkeznek, ilyet viszont csak intel-eken lehet beállítani egyből jól, amd-ken kézzel kell tudtommal.
de mivel neked intel van, így az ai overclock tuner alatti auto értéket kell átváltani x.m.p-re, és hogy 2133 vagy 2400-as profil. Ez mindent (freki, feszültségek, késleltetés, stb) beállít olyanra, amilyenre kell.
-
-
válasz
Doky586 #43907 üzenetére
ha csak az xmp-t választottam ki, akkor nem indult a gép. ráadásul cpu-z-ben nem írta csak az 1333-at, és a két xmp profilt (2133-at és 2400-at), amit nem bírt, lehet azért mert az alaplap hivatalosan csak 2000-ig bír. Mindegy, szerencsére az aida kiírta az 1,6 és 1,65 volthoz jó, 1333 és 2133 közötti frekik késleltetését és beállításait is, így lett jó az 1866. Holnap megnézem hogy annak ellenére hogy az alaplap elvileg nem tud 2000 felett, tudja-e a 2133-at ha kézzel adom be az adatokat, bár szerintem az xmp profil is ezeket próbálta beírni.
Csak kapnám már vissza az M5A99FX PRO R2.0-emet. Jó fejek voltak a boltban, hogy adtak helyette egy ds3p-t, amíg annak intézik a garanciáját (hibás lett a 4 ramfoglalatból kettő, azt mondták ritka, úgyhogy eltelhet egy kis idő), de lassan már cibálnám a 8320-asom bajszát erősebben
-
válasz
Menthirist #43904 üzenetére
közben úgy néz ki aida-val megnézve sikerült olyan időzítéseket találni, amivel sikerült magasabb frekin is működésre bírni. perpill 1866-on elindult 10/11/10/28 44/7/15/8/30-on (mindent beállítottam olyanra, amit az aida alapján azonosítani tudtam, ott ezt írták 1866-hoz, 2133-ból alakítva
10-11-10-28 (CL-RCD-RP-RAS) / 44-156-2-7-15-8-8-30-10 (RC-RFC-CR-RRD-WR-WTR-RTP-FAW-WCL)Szóval most perpill 1866-on marad mára, holnap játszok vele tovább.
-
válasz
Menthirist #43903 üzenetére
jah, és a ds3p alaplapom hivatalosan 2000-ig támogat OC-vel (az asus-om tudná a 2400-at). Szóval ezért nem menne 2133-on? mert azt már az alaplap nem bírná? és akkor milyen beállításokkal tudná mondjuk az 1866-ot? azért remélem nem csak 1333-at, 2133-at és 2400-at tud
primadonna ram ez kérem amúgy
-
Üdv
Az adatlapomon lévő gépem van (csak most Giga 970 DS3P lappal), és azt hiszem (úgy emlékszem) 2133-on futtattam a Kingston Beast 2400-as ramjaimat (xmp-vel), a 8320-as pedig 4ghz-en ment. prime95 ment egy órát, minden stabil. Leállítom, 5 percre rá leáll a gép, bios-ba küld hogy állítsam be normálisan a dolgokat, mert nem jó. Volt egy csomó szarakodás az újraindítással, bios clear-rel, állítgatással. Most ott tartok hogy a proci továbbra is megy 4ghz-en, de a ram istenért sem akar elmozdulni 1333-ról (képet se ad, újraindulgat majd bios-ba küld a 3-4. alkalom után).
Úgy hallottam nem tudja az xmp-t az amd (bár passz akkor hogy ment eddig). Kérdés mire kellene állítanom a ramot, hogy valami emberibb frekin fusson? Illetve csak 1333-on hajlandó menni, 1866-on mondjuk nem? vagy nem tudja automatán állítani magának az értékeit ilyenkor? Adtam neki 1.6 és 1.65 voltot is ahogy az xmp alapján kellene neki, de semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Borderlands 4
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Jövedelem
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 64GB (2x32) DDR5 4800Mhz CL40 UDIMM
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3506, 92% Akkumulátor
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest