- sziku69: Szólánc.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
zozoz1 #66296 üzenetére
A másik poén amikor ezek az illetők árulják a cuccukat a "sohanemvolthúzva" szöveggel.
Mert hát ki venne meg olyan CPU-t aminek 24/7 1.5V volt adva?
Ugyan ez a RAM-ra is érvényes.
Azóta jól megnézem, hogy kitől vásárlok.
Most nézem neked a RAM-od 7800-as és a lapod csak 7200-ig bírja?
Na akkor ROG lapom sem lesz mostanában.
Lehet egy Asrock Nova-val jobban jártál volna. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
zozoz1 #66296 üzenetére
"Nos, ezek a dolgok fusztrálnak..."
Meg fognak is amíg foglalkozol vele. Mert amikor kész az OC és elkezded végre arra használni a PC-t amire való és tegyük fel a játékok itt ott kidobálnak akkor jössz rá hogy a szopás még csak akkor kezdődik. Mert lehet lefut a 3D márk meg a Csinebencs meg a Memteszt de pl a game 20 perc után kidob.
Mint engem 7400Mhz-en a Szájberpánk.
Addig nem volt baj míg nem géjmeltem.
Zebra:
Nem szólom le az OC-t mert én is csinálom amint láttad a topic-ban én azt nem értem minek szopik vele valaki hetekig azért a +1 FPS-ért?
Mert ha érdemes szopni vele és hoz 15-20FPS-t akkor naná... de így.. hogy 1080p-be hoz csak valamit meg csak a Csé2-ben... meg csak a max FPS változik.. hát kösz nem.
Szóval Zozo, próbálgasd nyugodtan, de ne vidd túlzásba mert elveszi a kedved a PC-től mint ahogy már az nálam is volt. Az utóbbi 2 évben 3x-or adtam el a komplett PC-met és lettem konzolos pont az ilyen sok mókolás miatt. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
zozoz1 #66291 üzenetére
Ezt valószínűleg 100%-osan csak azok értik akik ezeket a hardvereket/szoftvereket csinálták.
Mi csak a végfelhasználók vagyunk akik szopunk vele napokig.
De amúgy nem érdemes ám. Nagy észlelhető különbségek csak nagyobb tuning különbségeknél lesznek legalább is játékokban.
Mert lehet hogy hoz pár pontot a bencsekben a kis OC, de játékokban annál kevesebbet. Most hogy 119FPS vagy 121FPS valami az full mind1.
Meg ugye az sem mind1, hogy hol hoz FPS-t 1080p-be ahol CPU limit van vagy 4K-ban ahol már a VGA lényeg.
Én a kettő között vagyok 1440p-be ahol a legtöbbet inkább a VGA OC hozta. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Baryka007 #66265 üzenetére
Tegnap már a Cyberpánk ezen a 7400-on kifagyogatott szóval vissza raktam 7200-ra.
Egy dolgot megfogadtam csak úgy húzok bármit is ha az a gyári feszt nem haladja meg.
Tehát nem fogok a RAM-nak 1.45V-ot adni mikor a gyári 1.40V (XMP) is már piros a BIOS-ban.A CPU is 5.4Ghz-en tehát OC-vel megy 1.15V-on ami sztem elég UV.
A legnagyobb probléma ebben az egész RAM tuningolásban, hogy míg én játékra specializálódott felhasználó vagyok addig ti ezt az OC-t profi szinten űzitek és tudjátok kb mit hogyan kell állítani és erre van szánva az időtök
Nos én biztos nem fogok napokat meg heteket arra elpazarolni, hogy 1-2ns-os javítást elérjek amit talán SEHOL nem fogok soha észre venni.
Mert oké, hogy 65ns helyett az 56ns már észrevehető, de 64 helyett 63... Az az 56 csak álom marad fesz emelés nélkül. Meg én extra hűtést sem fogok ezért sehová sem szerelni.
Szóval jó vagy nem jó, nekem már ez is bőven sokkal jobb mint ami volt az előző lapban.
#66280 zozoz1:
Teszt a te első időzítéseiden: [kép] -
NvidiaRTX
őstag
válasz
zozoz1 #66280 üzenetére
Én azzal kezdeném, hogy azt az ős régi Aida-t felfrissíteném egy újabbra mert ahogy nézem még a CPU-dat sem ismeri fel rendesen.
Ezekkel a beállításokkal a legvégén játszál, van elvileg ezekbe a BIOS-okba RAM gyorsító cucc előbb azokat kapcsold be vagy próbálgasd.
Az MSI BIOS-ban ez: [link]
Nézd meg, gyári időzítésen a 7200 és még is jobbak a memória eredményeim:
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Baryka007 #66275 üzenetére
Igen nekem is ugyan ez jött ki.
De kapásból már az elején van egy olyan amit nem is mutat se ez a progi se az ATC.
Nekem a BIOS-omba így van az időzítés sorrendje:
34-45-45-45-115
Van egy tRPW nevű amit senkinél sem látok, hogy az mennyi. Nálam 45 alapból.
Annyira kell átírni amennyire a sima tRP-t? -
NvidiaRTX
őstag
válasz
fudi2002 #66266 üzenetére
Az szép eredmény csak hát ottan 6Ghz-en ketyeg a CPU én meg ehhez már nem nyúlok hozzá marad 5.4Ghz-en. Nekem többet ér hogy 1.15V-on van max terhelésen 65C minthogy szénné égessem 24/7.
CPU OC nélküli képet mutass pls mert ha jól emlékszem akkor a CPU tuningolásakor a memória sebességek is nőnek illetve csökken a válaszidő.
#66265 Baryka0:
Erre van még a BIOS-ban opció mindjárt ki is próbálom. -
NvidiaRTX
őstag
7200-as RAM-októl ez mennyire jó "OC"?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Crucial RAM 16GB DDR5 4800MHz CL40 SO-DIMM INGYEN FOXPOST
- 32GB (2x16) Corsair Dominator Titanium 7200MHz C34
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5200MHz. 57900ft
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest