Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Baryka007

addikt

válasz NvidiaRTX #66298 üzenetére

Az imént fentebb 3600-4000-4266 os ram oc-t hasonlítottunk egymáshoz. Csak a ram OC val jött 15 fps... De ha xmp het viszonyítottam volna nem belőtt ramhoz akkor az lett volna 50-60fps is, csak ram oc-n...

Cpu oc hozott még a konyhára 20fps-t ...

Azonban Zebnek igaza van ! Ha akármilyen felbontáson a a vga csak 100 fps-t bír rajzolni... Akkor csinálhatsz bármit, ami nem VGA OC ... Az nem fog érni semmit !

Talán kiegészíteném egy picit, mert a min fps-t azt azért seggbe lehet rúgni egy jó cpu+ram OC val ... De ennyi... :K
    Nekem megéri hobbiból is, szóval nem kell külön szólni, hogy a min fps eket rúgjam seggbe ...

De nagyjából ez a felállás...

1080p magas frissítés (cs2, fortnite, valorant, overwatch, esetleg apex) Itt cpu és ram sokat számít...

1440p olyan félút de inkább a VGA felé döccenik a mérleg

2160p itt már szinte semmit nem számít hogy 12400F vagy 9950X3D vel hajtod a rendszert...

Nagyjából én így gondolom a dolgokat.

• zebra_hun

veterán

LOGOUT blog

válasz NvidiaRTX #66298 üzenetére

Nem kell off-ba tenni, ide tartozik. Ha oc, ha xmp, bármi.
    Oc-nak csak akkor van értelme, ha tudjuk mi a gyenge láncszem.
    Pl. most itt a ram oc-t nézve akkor érdemes, ha az a gyenge.
    Legtöbb esetben mivel drága, a gpu a gyenge láncszem.
    Azaz a gpu oc hoz vmit, más nem.
    Esetemben most vettem egy 4090 vga-t, az nem ütközik fel olyan hamar mint egy 3080/4070.
    Azoknál a gyenge gpu-knál bizony nem nagy profit van a mai gpu limites játékokban.
    Erre szokram azt tanácsolni, hogy csak annyit, amennyit kényelmesen tud a ram kit. Úgyis a gpu a gyenge, mindegy, hogy egy átlagos xmp, vagy egy drága kit.
    Arra kell törekedni, hogy a hardver ne 100%-on dolgozzon amikor leadja a kívánt teljesítményt.
    Amikor a gpu 99-100%-on dolgozik, és nem éri el a cél fps-t, azt megette a fene.
    Ott a ram oc semmit nem ad. Gpu oc igen.
    Cpu-k esetén ugyanez. Csak ott bonyolódik a szál használattal.
    Van olyan szitu, hogy egy szál 90%+, többi 15-20%.
    Ritka, de van.
    Alap, hogy más ne limitáljon, akkor van értelme a ram oc-nak.
    Munka jellegű felhasználásnál meg sztem minden esetben van haszna. De nem az értelmetlen oc-nak.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés