- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danii9123
tag
válasz
koko52 #59403 üzenetére
Ugyan abban a slotban próbálom, most megfordítottam a processzor hűtőjét, így tudtam tesztelni az első slotban is. Az egyik a bios-ig sem jut el, ugye nem ad képet, a másikkal tudom használni a gépet rendesen, illetve ha az utóbbi van az első slotban, a másik pedig a harmadik slotban, akkor is tudom hasznalni a gépet, de ugye csak 8GB ram-ot érzékel.
-
Danii9123
tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem
Adott az alábbi konfig:
Ryzen 5 1600AF/Sapphire Nitro+ Rx 580 4GB/Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz/Gigabyte B450M DS3H/128GB SSD/Western Digital Caviar Blue 500GB 16MB 7200rpm SATA3/SilentiumPc Signum SG1 TG/Cooler Master MasterWatt Lite 500W/ARCTIC P12 PWM PST Value Pack
Tegnap előtt újra lett rakva a windows, azóta csak 8GB ramot érzékel a gépem. Biosban látja a 16GB-ot, feladatkezelőben/rendszer tulajdonságainál viszont csak a felét. XMP profilt használok, 3200Mhz-en kegyegnek a ramok, 1.35V-on. Procihűtő miatt a második, illetve a negyedik slotot használom, dual channelben. Kipróbáltam egyesével őket, sajnos az egyiknél nem ad képet.. Biost kivéve mindennek a legfrissebb drivere van fent. (mellékesen hozzá tenném, hogy korábban is volt már ilyen problémám, de akkor a ramok felcserélésével megoldódott)
Mit lehetne tenni?
-
Danii9123
tag
válasz
Laraxior #57445 üzenetére
Ajánlom Rp's Lair csatornáját, a srác mindent elmagyaráz normálisan. https://www.youtube.com/watch?v=3Lsa8yE3U24&t=558s
https://www.youtube.com/watch?v=Wd4ChT4rtFA -
Danii9123
tag
Sziasztok!
Mostanában néha néha előfordul, hogy kékhalált kap a gép az alábbi hibakóddal.
Utána néztem, a ram lehet a ludas. Memtest 2,5 órán keresztül ment, nem talált hibát.
Mi lehet a probléma? Itt a konfigom.
Ui: A proci 2933mhz-ig támogatja a ramokat, nekem ugye 3200mhz-en működik. Bios kép. Ha profile1-et használom, akkor 1-2 perc után elmegy a kép, arról is itt egy kép.
Milyen beállítást kéne használnom, hogy megfelelően működjön? -
Danii9123
tag
Sziasztok! Most vettem az alábbi Ram kitet egy ryzen 5 1400 és egy Gigabyte B450M DSH3 alaplap mellé, és az elmúlt másfél órában semmi baj nem volt, de utána ez a kép fogad.
(Eddig 2x volt ez ilyen, 1x játék/1x netezés közben)
A proci 2666Mhz-ig támogatja a ramokat, az alaplap pedig 3600Mhz-ig. Illetve az alaplap támogatási listán nem találtam ezt a fajta ramot, ez lehet a probléma? Mit tegyek? -
Danii9123
tag
Sziasztok!
Van a gépemben 1db 4GB-os Kingston memória (1333MHz), plusz 4GB ram aminek nem tudom a pontos típusát,azt viszont igen h 1600MHz-es.
8GB-ból 3,96-ot ismer fel a gép, viszont biosban 8-at. (Single Channelt ír)
Utána olvastam és kiderűlt, hogy azért nem ismeri fel, mert nem egyformák.
Van egy ASRock N68-VS3 Fx alaplapom és á felsorolt ramok közül nem találok ugyan ilyet használtan. Más fajta ram illene bele?
Válaszokat előre köszönöm. -
Danii9123
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy asus a8n5x alaplap, amd athlon 64(tm) 3500+ 2.21GHz processzor, és 2gb ddr1 400MHz-es ram van a számítógépemben, és ezt fogom hétfőn lecserélni a következőre:
- Amd Athlon x2 250 processzor
- 4Gb Kingston DDr3 1333MHz Ram
- Asrock N68-VS3 FX alaplapA mostani konfigon Windows 7 Professional fut, 32 bites
Szóval a kérdés az lenne, hogy ha beszereltem az új cuccokat, akkor érdemes lenne 64 bites verzióra váltanom? Ugye az alaplap csere miatt újrakel rakni a gépet, és ehhez is jól jönne egy kis segítség, tehát valaki írja le pontosan hogyan is zajlik ez! Ha jól tudom 1 HDD van a gépemben, és ez ketté van osztva, vagyis egy C és egy D meghajtóra, és azt szeretném ha minden ami a D meghajtón van az megmaradna.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vicces képek
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Kingston Fury 2x16GB DDR5-6000 KIT (KF560C36BBEAK2-32)
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- HyperX 32GB (2x16GB) Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/32
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest