Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sataria

csendes tag

Üdv Mindenkinek!

Remélem, hogy jó helyre írok. :)
    Segítséget szeretnék kérni. Nem teljesen idegen tőlem a számítástechnika, de ez most meglepett. Jó pár év kihagyás után ugrottam bele a gépek világába, bele is futottam pár meglepibe. Nézzük is. A bajom a következő. Szerettem volna fejleszteni az amúgy csak és kizárólag zeneszerkesztésre használt gépemet, konkrétan a memóriákat szerettem volna bővíteni. Vettem is bele Kingston Hyper X DDR3-as memóriákat 2X2 gigásat (pontos típus: KHX1600C9D3K2/4GX). Szépen beletettem a gép meg nem indult, pontosabban indult, de kép nem volt, majd leállt magától, újraindult és kiírta, hogy Overcolck failed.
    Innentől nálam meg is állt a tudomány, ez az a rész, a BIOS-os állítgatás, amihez egyáltalán nem értek, soha nem is értettem, nem is szeretnék :).
    Próbáltam utánaolvasni a dolognak, de mindenhol tuning beállításokba futottam bele, meg annyit értem el kb. hogy még nagyobb zűrzavar lett a fejembe...
    Amit szeretnék az az, hogy menjen rendesen a gépem, én nem szeretnék semmit sem felhúzni, semmit nem szeretnék tuningolni, csak annyit, hogy kezelje nekem szépen ezt a 4 giga memóriát. Talán nem megvalósítástalan az álmom :) .
    A gépem adatai a következők, gondolom szükség lesz a probléma megoldásához:

Alaplap: Asus P5E3 Deluxe (775-ös)
    Proci: Quad Q6600
    Memóriák: Kingston Hyper X DDR3 2X2GB (KHX1600C9D3K2/4GX)
    Hangkártya: ESI Maya44 PCI
    Videokártya: asus radeon x1650

Nyilván nem egy mai darab, de nekem tökéletesen megfelel, csak a memória bizonyult kevésnek. Remélem nem csináltam nagy baromságot, és nem vettem inkompatibilis ramot, bár attól félek, hogy ez van, mert nem olvastam utána eléggé a dolognak...

A segítségeket előre is köszönöm, további jó estét mindenkinek!

Új hozzászólás Aktív témák