- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sataria
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Remélem, hogy jó helyre írok.
Segítséget szeretnék kérni. Nem teljesen idegen tőlem a számítástechnika, de ez most meglepett. Jó pár év kihagyás után ugrottam bele a gépek világába, bele is futottam pár meglepibe. Nézzük is. A bajom a következő. Szerettem volna fejleszteni az amúgy csak és kizárólag zeneszerkesztésre használt gépemet, konkrétan a memóriákat szerettem volna bővíteni. Vettem is bele Kingston Hyper X DDR3-as memóriákat 2X2 gigásat (pontos típus: KHX1600C9D3K2/4GX). Szépen beletettem a gép meg nem indult, pontosabban indult, de kép nem volt, majd leállt magától, újraindult és kiírta, hogy Overcolck failed.
Innentől nálam meg is állt a tudomány, ez az a rész, a BIOS-os állítgatás, amihez egyáltalán nem értek, soha nem is értettem, nem is szeretnék.
Próbáltam utánaolvasni a dolognak, de mindenhol tuning beállításokba futottam bele, meg annyit értem el kb. hogy még nagyobb zűrzavar lett a fejembe...
Amit szeretnék az az, hogy menjen rendesen a gépem, én nem szeretnék semmit sem felhúzni, semmit nem szeretnék tuningolni, csak annyit, hogy kezelje nekem szépen ezt a 4 giga memóriát. Talán nem megvalósítástalan az álmom.
A gépem adatai a következők, gondolom szükség lesz a probléma megoldásához:Alaplap: Asus P5E3 Deluxe (775-ös)
Proci: Quad Q6600
Memóriák: Kingston Hyper X DDR3 2X2GB (KHX1600C9D3K2/4GX)
Hangkártya: ESI Maya44 PCI
Videokártya: asus radeon x1650Nyilván nem egy mai darab, de nekem tökéletesen megfelel, csak a memória bizonyult kevésnek. Remélem nem csináltam nagy baromságot, és nem vettem inkompatibilis ramot, bár attól félek, hogy ez van, mert nem olvastam utána eléggé a dolognak...
A segítségeket előre is köszönöm, további jó estét mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Windows 11
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Milyen házat vegyek?
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Hardcore café
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 43mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest