Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stefi68
addikt
Sziasztok!
Van egy Gigabyte-B75-D3V rev.1.1 alaplapom, benne 2x4GB Kingston HyperX 1600 MHz RAM.
A BIOS-ban automatikus módon ezeket a RAM-okat 1333MHz-re állítja.
Nem is tudom manuálisan átállítani 1600 MHz-re.Gondolom gyorsabb lenne a memóriakezelés, ha 1600-on menne...
Van valamilyen lehetőség az említett RAM-okat 1600 MHz-en használni?A másik dolog amit most vettem észre, hogy 1,5V feszültség szerepel a BIOS-ban a RAM-nál, holott a memória modulon 1,65V van (lád a képen).

-
stefi68
addikt
Köszönöm a segítőkészséged!
Nincs ilyen, hogy Ctrl+F12, de van olyam hogy MIT menü, ott pedig DDR2 Over Voltage Control.
Ott áttettem manual-ra. Kipróbáltam +0,1V, +0,2V sőőt még +0,3V -ot is (pedig az már halványpiros volt).
Eddig semmi eredmény sajnos
Ez az állítgatás is elég macerás, mert mint mondottam ha bele teszem a két új mem modult akkor már a BIOS sem indul el, tehát állítgatni csak úgy tudom, ha kiveszem mindig az új modulokat.
Az ujjam már elkopott a sok ki-be rakosgatástól...Az a System Memory Multiplier az mi csoda? [Auto, 3.33, 4.0+, 2.00, 2.40, 2.50, 3.00]
-
stefi68
addikt
Sziasztok!
RAM bővítéssel akadtak gondjaim...
A vas már nem mai gyerek: Gigabyte GA-P31-DS3L alaplap, Intel Pentium Dual Core 2.2 GHz procivalJelenleg 2x1GB PQI DDR2 800U van benne. (dual chanel-es)
Vettem 2x1GB Kingmax DDR2 800-at.
Mindenki azt mondta, hogy tutira összeférnek majd. Nos nem így lett

Beletéve a két fajtát (egyik színű slot PQI, másikk színű slot Kingmax), el sem indul a gép, még BIOS szintig sem.
Felcserélve őket a slot-okban, ugyan úgy semmi....
Kölön-külön mindkettő jól működik MemTest-el is tesztelve, de ahogy egymás mellett vannak se kép se hang.Lehet olyan, hogy nem férnek össze? Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- Villanyszerelés
- X140M1F4N károsultjai
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 5200MHz CL40 KIT KF552C40BBK2-32
- Kingston FURY 32GB DDR5 5600MHz CL40 - Beast Black - 1x32GB - 99 hó garancia - ÚJ! Bontatlan!
- G.SKILL Trident Z Royal 32GB (2x16GB) DDR4 4600MHz CL19 - Élettartam garancia
- Samsung 2x16GB DDR5 5600MHz SODIMM memória - teljesen ÚJ!
- 2x4GB Kingston Fury HyperX DDR3 ram
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB + 32SSD I Radeon I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 9,1 i3-1000NG4 8GB 256GB
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

fudi2002