- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz
leftyke #20643 üzenetére
nah hali ez már elég stabil! az IBT nem használ annyi ramot szal a prime amiatt hibázott szerintem. próbálj egy max órajelet a memóriának. de az is lehet hogy a lap 4 óra folyamatos terhelés után droppol eggyet. nekem pl p5q-nál volt ilyen hogy 18 perc után droppolt egy nagyot mindíg és így behibázott.
nah akkor nézz egy max órajelet a memókkal. -
Sárpac
nagyúr
válasz
leftyke #20636 üzenetére
Nah én meg adtam az fsbnek plusz feszt és simán lement az ibt meg a prime blend is míg előtte nem.Szal ha elszáll a proci ibt alatt akkor se biztos, hogy proci hiba.
(egyébként írja is rövid szöveges üzibe, hogy lehet egyéb komponens is ram stb.)
A prime előtte blendnél a 7kör után egyből dobta a hibát. -
Sárpac
nagyúr
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz
leftyke #20618 üzenetére
milyen az op rendszered? mert azt írja ki hogy 1.8gb memóriát akart futtatni 32bit-en de 32bit-en max aszem 1gb-ból csak 800mb-ot futtathat egy progi egyszerre.
az elejéről amikor még nem írsz be semmit, arról küldenél egy képet?szerk.: ugye nem vetted ki a mappájából az indító fájlt?
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz
leftyke #20612 üzenetére
ez is 4 óráig ment.
itt van egy másik progi Intel Burn Test ez hajtja ki a legjobban a procit. ebből elég ha 20 feladatot lenyom (kb fél óra)
elindítod és ezeket kell beírni:turn on error detection? n
please select desired stress level> 1
enter the number of times to run the test> 5 a minimum de 20-nál már stabilnak lehet mondani
ez megvan gyorsan.
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz
leftyke #20590 üzenetére
G)MCH Frequency Latch 333
CPU Vcore 1,3875V
CPU Termination 1,4V
CPU PLL 1,57V
CPU Reference 0,745V
MCH Core 1,32V
MCH Reference 0,66V
MCH/DRAM Reference 1.02V
ICH I/O normal
ICH Core normal
DRAM Voltage 2,04V
DRAM Termination 1,02V
Channel A Ref 1.02V
Channel B Ref 1.02Vegy ilyet nézzünk ha ez nem megy akkor szerintem a rammal lesz gond, ugyanis ez már ment másnak is E8400-al meg EP45-DS3R-rel igaz akkor az fsb 500 volt de ennek tuti mennie kell.
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz
leftyke #20588 üzenetére
ilyen fsb mellett a ram szorzót(System Memory Multipler) nem tudjuk lejebb vinni.
esetleg nincs egy 400fsb és 445fsb közti stabil eredményed?
lehet kellene egy olyat csinálnod hogy mindent alapbeállításra és megnézed hogy mit megy a ram max és onnantól ha jól megy akkor a ramot kitudjuk zárni és akkor marad csak a lap marad meg a proci. -
kaoszpapja
aktív tag
válasz
leftyke #20578 üzenetére
az Advanced Clock Control-ban még ne jáccál a skew-kkal tedd vissza őket alapra. MCH Reference-nek add meg a 0.760-at ha nem jön ki 0.760-ra akkor inkább egy kicsivel többet adj mint egy kicsivel kevesebbet.
MCH/DRAM Refernce: 1.02
Channel A Ref: 1.02
Channel B Ref: 1.02a többi maradhat
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz
leftyke #20569 üzenetére
hány mhz-en és mien fesszel? jah meg időzítés? sajnos csak ezek meglétével tok segíteni
ha még mindíg 890mhz, 5-5-5-15, 2.06v akkor még tolj a feszültségen és a refeket se felejtsd el! én úgy szoktam hogy nagyobb feszt adok neki és úgyis megnézem hogy megy-e ha megy akkor viszem egyre lejebb. -
kaoszpapja
aktív tag
válasz
leftyke #20567 üzenetére
ha mindeggyiket beállítod alapra:
-dram voltage
-dram termination
-a channel reference
-b channel reference
-fsb/dram reference
és ezután beállítod a megfelelő dram voltage-ot, akkor beállítja rendesen neked a többit, de úgy is meglehet hogy beállítod a dram voltage-ot és a többit ennek a felének rakod be.
ugyanaz minda2, kinek hogy tetszik. így már mennie kell 2.06v fölé. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Milyen házat vegyek?
- Apple iPhone 17 - alap
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- M.2-es SSD-ből E1.S-est az Icy Box adapterével
- Futás, futópályák
- Villanyszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Crucial RAM 64GB Kit (2x32GB) DDR5 5600MHz INGYEN FOXPOST
- Samsung 64GB (2x32) DDR5 4800Mhz CL40 UDIMM
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,,MS3433
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest