Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 5leteseN

senior tag

válasz JoolsNOS #64840 üzenetére

Nem néztem bevallom, és szólhatott volna a kérdés más konfigról is.

A te összeállításodhoz: A processzorod adatlapja 3200MT/s-t ír. Nem ismerem az alaplapot(ami 5333-i megy), nem tudom melyik adat az elsődleges. Az alaplaposok szerintem segítenek megtudni a választ. Ez szerintem el is dönti majd a MHz-ek kérdését.

A CPU-d két-csatornás üzemmódot tud. Két RAM-ból célszerű összerakni a kívánt méretet, hogy meg legyen a maximális RAM-teljesítmény.

Nekem gyorsabb RAM-nál a CPU-Z mérése alapján a CPU teljesítmény 4700-ról 5160-ra nőtt(XEON+DDR3). Ez a kívánt javulás akkor jelenik meg nálad játékoknál, ha a CPU kihasználtság azoknál jelentősen magasabb(becsülök: 15+%), mint a VGA.
    Afterburner alatt meg tudod ezeket a 5-okat nézni. Ez azt jelenti másképp fogalmazva, hogy akkor lesz javulásod kimondottan ezen a játék-területen, ha valamennyire a CPU visszafogja a VGA-d teljesítményét, mert a processzor a szűk keresztmetszet (bottleneck-effektus), nem tudja ellátni az optimális adatmennyiséggel a VGA-d, és ezzel a bővítéssel és MHz-ekkel ezt csökkented. Kismértékben ezt saját kezűleg is meg tudod tenni ha a RAM időzítéseket a jelenlegi és az előző beállításai közé állítod, kissé nagyobbra. Nálam ez is működött, nem túl kiélezett üzemmódú RAM-oknál, ahol volt még tartalék bennük(nálam szerver RAM-ok voltak, ott van ilyen "tartalék"). Nálad nem tudom hogy az időzítések tartalékával mi a helyzet, van-e? Yt-videók vannak erről az (el)ismert márkáról szerintem.

Ennél sokkal bővebben már OFF lenne. Tovább a szakterület fórumaiban, vagy privátban célszerű vinni szálat.

Új hozzászólás Aktív témák