- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
fudi2002 #63564 üzenetére
A műanyag tokozott BGA DRAM chipekre gondoltam.
Épp CPU és Cooler lapping videókat néztem. Elég jó eredményeket lehet velük elérni Felmerült bennem kérdésként, hogy miért nem láttam/találok DRAM-ból még csak próbálkozást sem.
Lehet, hogy megvan az oka, viszont akkor szeretném tudni. (pl. az a műanyag tokozás elégséges hővezető? Vagy a DRAM szilícium lapka nem annyira érzékeny a hőmérsékletre?)
Olyan videót találtam, hogy VRAM-on letesztelték az alumínium és réz borda sünik köztik különbséget. 2°C volt a különbség. (Ami sok is meg kevés is. Sok mert 1-1 chipen valójában nagyon pici energia disszipál. Kevés mert a réz és alumínium közti hővezetés különbségétől kicsit többet várnék. Ezért gondoltam arra, hogy akár a tokozást is lehetne vékonyítani és akár simítani a jelentősebb eredmény érdekében.)Végül is van olyan DDR3 RAM-om, amit nem sajnálnék tesztelni, csak sajna nincs IR hőmérőm vagy hőszenzoros mulitméterem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fel kell készülnünk a 2G kivezetésére
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Anime filmek és sorozatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Dying Light 2
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz - Alza garancia
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- Samsung 64GB (2x32) DDR5 4800Mhz CL40 UDIMM
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB 3200MHz (2x8GB + 2x8GB) DDR4 memória
- Kingston FURY 64GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 Ultra 5 135U , 16GB , 512GB , Win11 SZÁMLA GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest