- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
fudi2002 #63564 üzenetére
A műanyag tokozott BGA DRAM chipekre gondoltam.
Épp CPU és Cooler lapping videókat néztem. Elég jó eredményeket lehet velük elérni Felmerült bennem kérdésként, hogy miért nem láttam/találok DRAM-ból még csak próbálkozást sem.
Lehet, hogy megvan az oka, viszont akkor szeretném tudni. (pl. az a műanyag tokozás elégséges hővezető? Vagy a DRAM szilícium lapka nem annyira érzékeny a hőmérsékletre?)
Olyan videót találtam, hogy VRAM-on letesztelték az alumínium és réz borda sünik köztik különbséget. 2°C volt a különbség. (Ami sok is meg kevés is. Sok mert 1-1 chipen valójában nagyon pici energia disszipál. Kevés mert a réz és alumínium közti hővezetés különbségétől kicsit többet várnék. Ezért gondoltam arra, hogy akár a tokozást is lehetne vékonyítani és akár simítani a jelentősebb eredmény érdekében.)Végül is van olyan DDR3 RAM-om, amit nem sajnálnék tesztelni, csak sajna nincs IR hőmérőm vagy hőszenzoros mulitméterem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Építő/felújító topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged