Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz fudi2002 #63564 üzenetére
A műanyag tokozott BGA DRAM chipekre gondoltam.
Épp CPU és Cooler lapping videókat néztem. Elég jó eredményeket lehet velük elérni Felmerült bennem kérdésként, hogy miért nem láttam/találok DRAM-ból még csak próbálkozást sem.
Lehet, hogy megvan az oka, viszont akkor szeretném tudni. (pl. az a műanyag tokozás elégséges hővezető? Vagy a DRAM szilícium lapka nem annyira érzékeny a hőmérsékletre?)
Olyan videót találtam, hogy VRAM-on letesztelték az alumínium és réz borda sünik köztik különbséget. 2°C volt a különbség. (Ami sok is meg kevés is. Sok mert 1-1 chipen valójában nagyon pici energia disszipál. Kevés mert a réz és alumínium közti hővezetés különbségétől kicsit többet várnék. Ezért gondoltam arra, hogy akár a tokozást is lehetne vékonyítani és akár simítani a jelentősebb eredmény érdekében.)Végül is van olyan DDR3 RAM-om, amit nem sajnálnék tesztelni, csak sajna nincs IR hőmérőm vagy hőszenzoros mulitméterem...
Jevons paradox
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Kingston 32GB DDR3L 1066MT/s ECC 3darab
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
- Corsair Vengeance LPX DDR4 2x8GB 3600MHz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest