Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Geri12345

tag

válasz PROTRON #58307 üzenetére

Tanulási célból fejlesztek mikroszolgáltatás architektúrában Docker konténerekkel webalkalmazást. Tehát mondjuk, ami hagyományosan 1 nagy háromrétegű webalkalmazás lenne, az itt több kicsi alkalmazásnak felel meg. Ez most jelenleg 8 konténert jelent. Nem annyira bonyolult maga az alkalmazás, hogy mindenképpen indokolja ezt az architektúrát, de valahogy el kellett kezdeni foglalkozni vele.

A Docker konténerek futtatásához WSL2-t (Windows Subsystem for Linux 2) használok. Lehet, hogy ebben van valami probléma, mert az akkor is legalább 1 GB RAM-ot fogyaszt, ha csak fut a háttérben. A neten is sok helyen panaszkodnak, hogy túl sok RAM-ot használ. De nem találtam rá igazi megoldást, csak olyat, hogy le lehet szabályozni a RAM használatot, csak akkor meg az SSD-met használja intenzíven, ami nem túl szerencsés.

Egyébként kb 1 éve fejlesztettem Androidra, és az emulátor miatt akkor is kevésnek tűnt a memória. Tehát mondjuk a Firefox + Android Studio + emulátor együtt megette a memóriát.

Új hozzászólás Aktív témák