Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zoli bácsi

őstag

válasz Szten Márs #2710 üzenetére

Szia! Igen, a vakut elvillantotta mindegyik, azért nem tiltottam, mert full auto módban akartam mindegyikkel fotózni. Természetesen a Pentaxot "M" módban próbálgattam előtte, most csak az összehasonlítás kedvéért tettem a zöld állásba. Mivel a Nikon auto állásban volt, biztos vagyok benne hogy ISO 200-on volt...Öööö közben néztem az exifjét, ISO 400 volt, bocsánat. Meg kell néznem a Nikon menüjét, mivel a feleségem már "lenyúlta", előfordul, hogy valami el lett állítva. Most úgyis befejeztem az ismerkedést a géppel, a kb másfél éves alacsonykisülésű Varta akkuimmal kb 70 képet készítettem, aztán lemerültek. Venni kellek új akkukat, meg egy IPC-1L töltőt, de most nagyon kiköltekeztem magamat. :B
    Egyébként most hogy próbálgatom az új masinát, és (tudom, nem kéne) hasonlítgatok, rájöttem, mennyi okos dolgot tanulhat az ember, ha a tapasztaltabbak fórum hozzászólásait olvasgatja. Egy éve talán, amikor még jó volt a Nikon, fölmerült bennem a gondolat, hogy eladom, és veszek másik gépet. Talán Te voltál, aki azt mondtad, hogy fölösleges, inkább egy jó optikát vegyek. Mivel a zárja elkezdett rakoncátlankodni, mégiscsak új gépet vettem. És most látom, hogy milyen igazad volt. :R Minőségben nem léptem előbbre, mert ezen is "csak egy kitobi" van. Más a fénymérés, más a zajszűrés, de ezzel sem tudok tűéles képeket készíteni, ami a vágyam volt. Na, majd egy átalakítót is veszek, és már itt figyel az asztalon egy fix Helios M42-es optika. Őszintén megmondom, többet vártam a Pentax kitobijától, nem rossz, de láthatóan nem is sokkal jobb a régi típusú Nikonnál. Sok helyen dicsérik, milyen jó ez a második generációs 18-55mm-es Pentax kitobi. Hát, nem tudom, milyen lehetett az előd.... :U Na, ha már megint klaviatúrát ragadtam, két dolgot szeretnék megkérdezni:
    1. Eneloop akkut vegyek bele, vagy Varta Ready 2 Use-t?
    2. Szoktam védőfóliát ragasztani az LCD kijelzőre, erre is tegyek? Nézegettem a hátsó LCD-t, nem lehet hogy üveg van előtte? Mert azt nem fóliáznám....

Na, aztán tényleg nem írogatok többet, kisütöm elemlámpában az akkukat, aztán mennek a töltőbe. (Hamarosan meg a kukába azthiszem, lehet hogy 1,5 éves aksik, amik 20x ha voltak töltve, tönkremennek? A mókusvillantóba használtam őket párosával, ott semmi gondjuk nem volt..)

Szerk: BEE: Igen, egy kicsit feljebb tartottam a Pentaxot, már látom.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák