- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Nikon DSLR topik
- (kiemelt téma)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:24 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Aztan irtad hogy ugyis valtasz FX-re. Mi a legrosszabb ami tortenhet? Amugy dpreview-n is felmerult ez mar kerdeskent. Mivel nem azt kerdezted erdemes e hanem hogy jol mukodik arra a valasz igen. Mukodik vele szepen.
Mondjuk valaki arra eskuszik hogy prime lencsekkel valtja ki es cipel mondjuk 3-at egy helyett. Azt is erdemes lehet meggondolni.
Szemely szerint nekem van 24-70/2.8 -as es nagyon szeretem. Teszi a dolgat szepen

-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Pl en is milcrol valtottam.
Okok:
Meret (lapat kezem van nem birtam normalisan fogni)
Lencsek (a fenyeros lencseket szeretem F2.8 felett nem igazan van lencsem Sony Zeiss vonalon indokolatlanul draganak talalom pl a prime meg zoom lencseket)Minoseg.
5 ev alatt gyakorlatilag szarrakopott minden a vazon.
Az a7 nex6 is kopik illetve a bordazott lencseiket remalom tisztan tartani gyakorlatilag lereszeli a kezedrol a legaprobb koszt is es szepen megtartjak a recek... -
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
En azt neztem, hogy ha csak siman kattogtatok (semmi muveszkedes csak point and shoot) akkor meglepoen jol eltalalja a D750 mind az ISO-t ( jo itt csalok kicsit mert le van fixalva a max
) mind a tobbi beallitast is auto modban. -
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Nem fog valtozni. A japanok iszonyat betonfejuek. Sonynal is hiaba mondtuk hogy nem kell 8000 fele tipus egy kategorian belul. Nem ertettek. Az nem feature hogy az egyik TV kerek kavaju es van benne wifi a masik az szogletes Wifi opcioval a harmadik meg arany szegelyu Wifi-vel de valami mas feature hianyzik belole...
-
Snoop-y
veterán
Mindent lehet csak penz kerdese

Tenyleg mennyi a keret?
Es ne a vazat szamold csak amiket felsoroltal ahhoz az objektivek penztarcatol fuggoen 3-4x annyiba fognak kerulni mint a vaz amit veszel. -
Snoop-y
veterán
Nem kapkodtak el...
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Aham persze. Azert jobb mert van neki masik is ami egy fx? Nyilvan azert veszek kozel ketezer fontert egy apsc-t hogy kivalthassak egy 400 fontos konvertert fe veszteseg nelkul... Akkor inkabb veszek belole obit ami tartja az arat...
Amugy fasza az a crop ha eppen felfele megyunk(mintha mindenki vadfotozna millios objektivekkel annyiszor hallom ezt a peldat) ha lefele akkor meg mit csinalsz hogyan fogsz mondjuk 16mm ala menni? Ja tudom arra veszel melle egy fx-et

Jo gep a D500 nekem is kene belole par feature pl fokuszpontok meg az 1/8000 de azert na ha pont ezek hianyoznanak es forgolodnek miattuk almomban akkor inkabb elore lepnek szenzorban mint hatra...
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Oke ertem en hogy kellett csinalniuk horror aron egy aps-c -t de nekem a regi vicc jut eszembe rola:
Adhatsz oltonyt egy kecskere de attol az meg egy kecske marad...
Nagytesotol lopkodtak par jo dolgot:
1/8000
Fokuszpontok
NFC
erintokijelzode baszki 2016-ban ennyiert kiadni egy APS-C -t?
Ha full frame lenne akkor mar cserelnem is ra a D750-et...
Hjam hogy akkor azzal megolnenk a D810-et?
Melyik kezemet harapjam meg?
inkabb akkor low light meg FX finomsagok...
Akinek tenyleg az kell amiben eros a D500 annak pont az hianyzik majd amiben a D750 eros es egyik sem jo megoldas.
Amatornek meg szerintem a D500 tulzas. Plane hogy veszel egy APS-C -t horror aron aztan eteted a "fasza" DX obikkal

Vagy veszel hozza FX lencseket jo dragan aztan nem hasznalod ki oket?

-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Barmelyik jo lehet. Kerdes az akarsz e egybol full frame szenzoros geppel kezdeni. Keret mennyi van ra?
-
Snoop-y
veterán
Egy 2.8-al eleg jokat lehet lodozni mar anelkul hogy kiegetned a gyermek szemet a vakuval (geprol radobni az atomot szembol amugy is eleg gaz de lehet ezzel a velemenyemmel egyedul leszek).
Egy jofajta 1.8-1.4 az mindig jol jon csak azok fixek es azokkal lakason belul nem konnyu operalni ha mozog a tema. Asszonynak maniaja a portrezas (IS
) es eleg vicces mikor "uldozi" a kis rendbontot fel ala a lakasban 
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
D750-hez sem adnak gyarilag ha ez vigasztal

-
Snoop-y
veterán
Gratula

Kozben nekem megerkezett a LowePro 180.
Pont jo meret beleferek a 24-70-el a gepen + masik ket obit is bele tudok tenni vagy egyet es a vakut.
Reszli meg mehet az oldal zsebbe meg elore. -
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Amugy a Curry`s-ben illetve amazonon is LowePro vasar van egyes manfrotto taskak is akciozva vannak.
-
Snoop-y
veterán
Ez egy kicsit nagy tatyo. En most egy ilyet rendeltem:
Lowepro 180 AW ProTactic Shoulder Bag
Most mar 3 taskank lesz

illetve a masik ketto az hatizsak:
Sony LCS-BP3
Manfrotto Essential -
Snoop-y
veterán
Ha kell van egy ismerosom aki azzal foglalkozik, hogy angliabol rendel cuccokat. Olyan 13-14K korulre jonne ki mire hazajut.
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
A Lightroom fo erossege az hogy egyben foto katalogizalo es kivalo post process eszkoz is.
Pl nem kell nyitogatni egyesevel a fileokat hanem import es mar mehetsz rajtuk vegig illetve az editalas maskent mukodik az eredeti fileon nem tortenik valtozas mig Photoshopban ez kicsit maskent van.
90% -ban a Lightroom kb eleg egy kocafotosnak de profi retusra Photoshop (rengeteg plugin van hozza de ez megint egy kalap penz sajnos
). Erdemesebb a Lightroommal kezdeni es utana melle johet a Photoshop 
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Es valaki panaszkodott hogy nem tueles a kep vagy rossz a kompo?
Az ilyen kepek amugy is pillanatkepek es pont az a varazsuk nem az hogy elemezgessuk hogy hmm kicsit alexpos becsillant etcAmugy mintha ez is savos lenne. Akkor ezek szerint a top gepek is savosodnak
vagy a hivatasosnak nem tellik pro gepre 
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
+1
Ilyen kepbol ha barmit is lehet kihozni legkevesbe a savosodas izgatja majd azt aki megnezi.
Abbol a fekete masszabol akkor erdemes ilyen felhuzassal "kepet" csinalni ha eppen azt kapod le ahogy Kennedy-t lelovik a raktarhaz ablakabol es nem tudod megkerni a mesterloveszt hogy loje le megegyszer...
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
En inkabb nem postolok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Nem. Nikon UK (az utolso eleg nehezen akart megerkezni)
-
Snoop-y
veterán
Megjott az utolso Nikon cashback is (3 osszesen)

-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Nem a google map vagyok hogy 3 lepesenkent fotozzak

Ha latok valami jo temat amirol ugy gondolom erdemes megorokiteni azt (kulonbozo szogekbol is akar) megallok eloveszem a masinat es lekapom..
Plusz nem szeretnek az lenni aki megirja az igy basszunk szet masfel millat a sziklan kirandulas kozben cimu blogot![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
En szeretem lemeriteni az akkut ha nem is teljesen de azert ne a 80-90% -ra kelljen mar ratolteni.
Szoval kb olyan 10-15 -ig hasznalom es csere. Ugye ez barmikor bekovetkezhet. Meg az jo erzes hogy egy full toltott akku mindig keszenletben van. (lehet leesik mellettem egy utasszallito es ha tulelem akkor tuti fullHD-ban addig videozom amig van tarhely a kameran
) -
Snoop-y
veterán
Miert lenne folosleges? Nalam peldaul mindig van pot akku. (ami a gepben van nem mindig 100%)

-
Snoop-y
veterán
Mondjuk kutya legyek ha ertem a logikadat de a te penzed

Eppen hogy kijonne a keretbol egy hasznalt fx valami jofajta fenyeros obival erre az obira szant penzt beleolod egy DX gepbe
(+ugye ahhoz is kartya potakku etc)Sokan elfelejtik, hogy a gep es az objektiv az meg egy dolog aztan veheted a millio mas kiegeszitot.
Mondjuk ha olyan DX-et veszel aminek ugyanolyan az akkuja mint a D750-nek (EN-L15) akkor mondjuk ez pipa.
-
Snoop-y
veterán
Probalom elkepzelni azt a nadragot vagy akar kabatot aminek akkora a zsebe hogy csak az 50mm -es obival betegyem a gepet

-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Hjam nekem ez csak fotos. A kajat meg egyebet a serpak hozzak utanam
(altalaban elosztjuk a Mrs-el es en cipelem a nehezebbet mikor melyik) -
Snoop-y
veterán
Van egy olyan mondas hogy minel tobb cuccot viszel magaddal felve attol hogy valamirol lemaradsz valoszinuleg annyival kevesebb kepet is fogsz csinalni

En a Sony zsakot akkor viszem ha mondjuk megyunk valami terepre tobb napra es akkor kellhet minden.
Gepre felcsavarva a 24-70
Masik rekeszben eddig a 70-200 volt
50-es barhol elfert eddig is
Most beleszuszakoltam meg a 14-24-et (igy mar kelloen nehez a taska
)
Imbolygasomat probalom kiegyensulyozni az allvannyal amit meg racsatolok a zsakra.Hat kurvara viccesen nezek ki

Szoval nem hinnem hogy en akarnek nagyobb taskat hogy mindent cipeljek.
Azon gondolkodom hogy terepre az 50-es meg a 14-24 es 24-70 vagy a 70-200 lesz cipelve.
Varosba 50-es pont eleg meg muveszkedni ott a 14-24.
meg ha tudom hogy van amit meg akarok loni es kell hozza akkor vagy a 24-70 vagy 70-200 de egyszerre mindent halal felesleges.Meg ha mondjuk csak az 50-es van fixen felheggesztve egy ido utan ugyis csak olyan dolgokat latok meg amit le lehet vele fenykepezni es nem erdekel mit mulasztok el

r.levente75:
Akkor az nem is olyan nagy hatizsak

-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Valoszinu en is elmegyek megtapizni oket.
Addig meg jo lesz a nagy Sony.
-
Snoop-y
veterán
Van egy szammal nagyobban (150)
-
Snoop-y
veterán
En gondolkodom ezen is bar ez is oldaltaska:
Lowepro event messenger 100
-
Snoop-y
veterán
Nezegettem a valltaskakat van egy Sony amibe beleferek vaz + 2 obi de mivel olyan mint egy laptoptaska marha kenyelmetlen hordani illetve lezarni sem lehet rendesen.
Ha kirandulni megyek akkor viszem a baszom hatizsakot abba belefer szinte minden viszont varosban egyreszt ufonak neznek masreszt meg tok felesleges ha bemegyek fotozni max ket lencse van nalam azt kalap.
Szoval valami vallon keresztbe vethetot keresek amit lehet oldaltaskakent illetve felig hatizsakkent cipelni akar ugy is hogy a cucc az elottem van nem a hatamon.
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Kisebb taskara van valakinek otlete amit varosban is lehet jol hasznalni?
Aminek bele kellene fernie:
D750
akku
esetenkent tolto is
egy kozepes meretu lencse (24-70 vagy 14-24)
egy 50mm -es lencseAz nem baj ha vizallo
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Hosszutavon a lencsere eri meg kolteni es itt jon a kerdes hogy kesobb valtasz e fx-re?
A vazat 5 vagy akarmennyi even belul ugyis csereled es nem mindegy hogy vazcserenel el kell adnod/cserelned majd a fel gyujtemenyedet.
Amit linkeltel az azert annyi mert nem fenyeros valoszinuleg konvertert se tudsz hozza hasznalni vagy ha igen akkor limitalt lesz a hasznalhatosaga.
En egy hasznalt fx vazat is meggondolnek a helyedben es a penz nagyobbik reszet vmi fasza lencsere koltenem
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Online kuldted be a cuccokat vagy postan?
En a Nikon UK oldalan csinaltam.
-
Snoop-y
veterán
A visszaterites viszont tok hamar megjon (feltoltottem a masolatot es par napon belul a szamlamon volt a penz
) -
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Kitalalod melyik melyik hint nelkul?
Jobb oldali a G 
Szerintem erdemes a G-t hasznalni
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Ha nem profikent hasznalod a gepet akkor semmibol nem tart cserelgetni. (en is azt preferalom pocsom se cipeli a markolatot plusszban )
-
Snoop-y
veterán
Vagy ket akku vagy 6 ceruza elem
mod: En megertem egyebkent, hogy 3rd party markolatot hasznalnak sokan mert hat aranyarban van. Plane a D3 5 7x sorozatos gepekhez kepest

-
Snoop-y
veterán
Azt azert erdemes megnezni hogy az eppen aktualis szoftver nezi e azt hogy a markolat eredeti e?
Regebbrol vannak ilyen emlekeim hogy voltak ebbol problemak plusz ha a 3rd party markolat tonkrebaszarintja a negyedmillas gepet (ez is elofordult mar tobb embernel) meg ha garis is a Nikon szerviz max pingvinezik majd.
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Nikon DSLR topik
- (kiemelt téma)

● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- TAVASZI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Új és újszerű 13-14 Gamer, üzleti, 2in1, X360 Touch készülékek nagyon kedvező áron! Garancia Számla!
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Neo RGB 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) mind a tobbi beallitast is auto modban.

) es eleg vicces mikor "uldozi" a kis rendbontot fel ala a lakasban 

). Erdemesebb a Lightroommal kezdeni es utana melle johet a Photoshop 

)

)