- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
YanezTTrain
tag
válasz
hun_solo #5429 üzenetére
A könyvet tanulmányozd át alaposan. Többször is érdemes az aktuális fejezeteket átnézni, mindig akad valami új, ami megfogja a fantáziát.
Alagutak kidolgozása. Ha nem belátható az alagút, akkor nrm igazán kell túlspilázni a dolgot. Ha szem előtt van, akkor alagűt belső falát lehet burkolni kőnyomatos műanyag, vagy karton lappal. A műanyag 3D-ben kidolgozott, valós barázdákkal, stb. A karton lap 2D viszont egyszerűbb vele a munka mint a műanyaggal. A műanyagot ívre hajtani sem egyszerű, ahhoz valami sablon, hőlégfúvó, azbesztkesztyű kombó ajánlatos. Már, ha még kellenek az ujjaid.
Nikecell faragás is szóba jöhet, de az nagyon molyolós, szerintem nem éri meg és nem lesz olyan szép, mint a műanyag vagy karton lapos burkolás.Én kartont használtam az asztalhoz.
Vetemedés: Anyag eldeformálódása. Esetünkben csavarodás, görbülés, felpuposodás, amire számítani lehet, ha az asztalt mondjuk a fürdőkádban tartod fél méter vízben. Normál esetben azért a vetemedés esélye elég kicsi, főleg, ha a nyers asztalt valami festékkel esetleg lenolajjal bekened azaz konzerválod. Én matt szürke alapozó festéket használtam. OSB meg amúgy sem könnyen szívja a vizet, a benne levő nagymennyiségú ragasztónak köszönhetően. Hidak készítése. Linzbauer könyvben erre bőséges anyag található. Viszont azt mondom, ha kezdő modellező vagy gyakorlat híjján, az alagút kapukat, hidakat, felsővezetéket inkább boltból, maceráról ebayról szerezd be.
Statikus szóró 10 ezerért, hmmm... Jó lehet. Viszont az sem biztos, hogy tuti álló füvet csinál. Temofeszten a VMC-sek csinálnak évről évre terepépítési bemutatókat és bizony ott sem mindig volt az a fű a húha kategória. Egyéni ízlés és főleg zseb függvénye.
Terepasztal forrasztási munkáihoz érdemes beszerezni egy forrasztó állomást. Ez átlagban egy 4-8 ezer forint közötti összeget kíván, típustól függően. Nem kell az eredeti Weller-t megvenni harminc ezerért, jó egy gyengébb másolat is. Persze nagy mennyiségű durvább forrasztáshoz nem árt egy pisztoly páka, vagy egy két állandó hőfokú hagyományos forrpák. Forrasztó anyagból legalább két különböző olvadáspontút illik tárolni. Erre pl. szükség van a felső vezeték építésénél. A magasabb hőfokúval készülnek az oszlopok, függesztékek, maga a felső vezeték elemek, stb. Az alacsonyabb hőfokúval pedig a felsővezeték megy a helyére, hogy forrasztásnál a már elkészült szerkezeti elemek ne olvadjanak meg, ne essenek szét.. Persze ehhez kell a már említett forrasztó állomás, ahol a forrasztó páka hőfoka szabályozható.
Út készítésére megint csak van millió féle megoldás. Jó a karton burkoló lap, vagy az előre gyártott útelemek. Viszont, ha pl. Faller Car Systemet is akarsz az asztalon üzemeltetni, mindenképpen valami komolyabb strapabíróbb burkolat kell az acél vezetőszál fölé.Imhol van némi képes, videós információ az asztalomról. Itt elég sok minden házi készítés. Persze nem verik a gyári cuccokat, de azért nem is olyan csapnivalóak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3460, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest