Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• FLD1987

aktív tag

válasz LuckyL #22119 üzenetére

Ha veszek Magyarországon egy villát akkor, amikor ért 1.000.000 forintot, mondjuk a forint bevezetése napján, de ezt a házasság előtt vettem 1946-ban, akkor ez most a váláskor 2021-ben simán érhet 1.000.000.000 forintot. A feleségem pedig a példád szerint nem kérheti a felét, mert ház, de ha cég lenne, akkor kérhetné a felét. Szerintem tök mindegynek kellene lennie, hogy mim van a házasság előtt, csak annak kellene fontosnak lennie, hogy miből van. Ezért gondoltam azt, hogy a kártérítés olyan, mint a lottónyeremény havonta kifizetve. A szelvény beadva a házasság előtt, a szelvény nyert a házasság előtt, de nem egybe kértem a pénzt, hanem havonta kérem a pénzt, mert egybe a magyar állam akart kb. 46.000.000 forintot adni 2009-ben 21 éves koromban, de ezt nem fogadtam el, mert szerintem nem ér semmit kb. 46.000.000 forint. Ezért inkább havonta kell a pénz és ha a tervem sikerül, akkor 36 éves koromban elmondhatom majd, hogy több pénzt kaptam, mintha elfogadtam volna a 46.000.000 forintos ajánlatot. Csak annak nem örülnék, ha pénzt buknék azért, mert mondjuk sikerülne találnom barátnőt és összeházasodnék vele és utána el akarna válni és elvinné a házasságunk alatt kapott kártérítési pénzemnek mondjuk az 50%-át*1*.
    *1*Ennél nem csak a kapott pénzre gondolok, hanem a kapott pénzből mondjuk vennék olyan dolgot, ami megsokszorozná az árát és mondjuk milliárdossá válnék és ekkor a feleségem el akarna válni, mert így ő is milliárdossá válna a befektetésem megosztásának köszönhetően.

• MaCS_70

félisten

válasz LuckyL #22119 üzenetére

Pedig szerintem is...

(1) A házastárs különvagyonához tartozik
    a) a házastársi vagyonközösség létrejöttekor meglévő vagyontárgy;

f) a különvagyona értékén szerzett vagyontárgy és a különvagyona helyébe lépő érték.

A cég, ha megvolt a házasság előtt, egyértelműen különvagyonba tartozik. A cég a házasság alatti kivett jövedelme persze a közös vagyont gazdagítja, de maga a cég piaci értéke indifferens, akárcsak mondjuk egy műtárgyé, amelyről a házasság közben derült ki, hogy Leonardo és Picasso gyermekkori közös alkotása.

MaCS

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés