Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
-
LOGOUT
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
LuckyL
üzenetére
Ha veszek Magyarországon egy villát akkor, amikor ért 1.000.000 forintot, mondjuk a forint bevezetése napján, de ezt a házasság előtt vettem 1946-ban, akkor ez most a váláskor 2021-ben simán érhet 1.000.000.000 forintot. A feleségem pedig a példád szerint nem kérheti a felét, mert ház, de ha cég lenne, akkor kérhetné a felét. Szerintem tök mindegynek kellene lennie, hogy mim van a házasság előtt, csak annak kellene fontosnak lennie, hogy miből van. Ezért gondoltam azt, hogy a kártérítés olyan, mint a lottónyeremény havonta kifizetve. A szelvény beadva a házasság előtt, a szelvény nyert a házasság előtt, de nem egybe kértem a pénzt, hanem havonta kérem a pénzt, mert egybe a magyar állam akart kb. 46.000.000 forintot adni 2009-ben 21 éves koromban, de ezt nem fogadtam el, mert szerintem nem ér semmit kb. 46.000.000 forint. Ezért inkább havonta kell a pénz és ha a tervem sikerül, akkor 36 éves koromban elmondhatom majd, hogy több pénzt kaptam, mintha elfogadtam volna a 46.000.000 forintos ajánlatot. Csak annak nem örülnék, ha pénzt buknék azért, mert mondjuk sikerülne találnom barátnőt és összeházasodnék vele és utána el akarna válni és elvinné a házasságunk alatt kapott kártérítési pénzemnek mondjuk az 50%-át*1*.
*1*Ennél nem csak a kapott pénzre gondolok, hanem a kapott pénzből mondjuk vennék olyan dolgot, ami megsokszorozná az árát és mondjuk milliárdossá válnék és ekkor a feleségem el akarna válni, mert így ő is milliárdossá válna a befektetésem megosztásának köszönhetően. -
válasz
LuckyL
üzenetére
Pedig szerintem is...
(1) A házastárs különvagyonához tartozik
a) a házastársi vagyonközösség létrejöttekor meglévő vagyontárgy;
f) a különvagyona értékén szerzett vagyontárgy és a különvagyona helyébe lépő érték.
A cég, ha megvolt a házasság előtt, egyértelműen különvagyonba tartozik. A cég a házasság alatti kivett jövedelme persze a közös vagyont gazdagítja, de maga a cég piaci értéke indifferens, akárcsak mondjuk egy műtárgyé, amelyről a házasság közben derült ki, hogy Leonardo és Picasso gyermekkori közös alkotása.MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X SUPRIM X Eladó!
- GAINWARD RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 GHOST OC Eladó!
- Alienware Aurora R13 Gaming! i7-12700KF / RTX 3080 Ti / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1TB HDD! BeszámítOK
- Újszerű Oled Steam Deck 512Gb ( Garancia 2028 decemberig )
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Formula Air Mesh G3 Seasonic 450W
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Creality HALOT ONE gyantás nyomtató
- 222 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest