Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz #71562240 #113 üzenetére
Értem értem, meg ahogy néztem jóval dárágbb, 200k fülesnek is kb így nézett ki a karakterisztikája, talán a mély ben volt ennyire hullámos, de pont ugyanúgy volt egy 20 dB-s "beszakadás" valahol 5k körül meg egy másik 10k felett. Csak számomra furcsa, hogy fülesnél ez teljesen normális.
-
Ribi
nagyúr
Tyű na egyszer egy ilyen elektroakutszikus izét is meghallgatnék
Nekem egyelőre még a ATH A900 tetszik legjobban. Még 1x köszi a hallgatózásért
Munkatárs behozott egy HD600-at, igaz nincs itt az erősítő, csak az u3 és abba dugtam, így nem a legjobb az összehasonlítás, de kicsit erőtlennek tűnt. Így elsőre. De majd hazaviszem és megnézem mit tud ténylegesen.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz #56474624 #191 üzenetére
Én pl elég sokáig elvoltam a HD201-el. Szerintem nagyon kellemes hangja van, hiába olyan a hangja amilyen.
fi:zi'knél hallgattam pár fülest és sajna amivel igazán meg voltam elégedve az nem olcsó jószág. De sok füles hiába szólt jóval tisztábban mint a hd201, olyan karakterisztikája volt, hogy nem tudnám sokáig hallgatni.
Szóval meg kell hallgatni ezeket és úgy dönteni.bajnokpityu pl gépbe meg valami kell ami hangot ad ki, szóval az inkább csönd nem játszott nálam sem.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Bizsók engem azért is érdekelt, mert a "srác" segített még kb 3 éve megcsinálni a hangfalunk dobozát.
Közvetlen, jó arc.
Én is meghallgattam a HD700-at és a 800-at is.
Szerencsémre pont azt a sennheiser demo számot nyomták, mint amit nálad is meghallgattam.
Valamiért nem jön be a 800-as hangja. Szép meg minden, de valahogy nem.
A HD700 meg valahogy nem stimmelt. Mások is írták már, de valahogy azzal valami nem volt kerek.
ATnál meg pont kértem volna a 900-ast, de nem volt, csak a zárt.
A W3000 és 5000 elég jók voltak zárt létükre, de az már kicsit magas kategória.Volt 1-2 helyen pár "bentlakó" akik kb órákat ültek 1 helyen. Bementünk, nem lehetett leülni, majd 1 óra múlva visszanézve is pont ugyanazok ültek ott. Az ilyeneket kidobatnám fél óra múlva.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz bajnokpityu #515 üzenetére
Nemhiszem, mert a kiállító egy másik széken ücsörgött, kisfotelben.
Meg nemhiszem ,hogy 7-en kimennek és a saját terméküket hallgatják egy kiállításonNem tudom pontosan miről ment a 700-as, a 800 ment "bakelitről".
Plusz én viszonylag halkan hallgatok zenét csöndben.Kint viszont fel kellett tekerni, hogy ne csak a zajt halljam. Lehet amiatt sem hangzottak számomra jól.
Több helyen is vinyl ment, de hallható volt a "szokásos" pattogás. Azthittem az újfajtákon ez nem jellemző. Engem viszont baromira idegesített. -
Ribi
nagyúr
Telefonban kevesebb szutyok van mint a gépben és stabil akksiról megy az egész.
Ha van mögötte egy normális erősítő, akkor az alapzaj is megszűnik és sokkal jobban szól. Ami erősítő az alaplapon van az nem említésre méltó. Még a normál erősítők füles kimenete is sokat segít, habár azok sem zenehallgatásra lettek kitalálva. -
Ribi
nagyúr
válasz bajnokpityu #5854 üzenetére
Mi értelme annak a csövesnek ami úgy szól mint egy félvezetős ?
-
Ribi
nagyúr
It is egy átmenet ami simítva jóval kisebb dB értékeket mutat. Meg a többi hupli sincs benne. És ez mégsem úgy néz ki, hogy 3k felett 1 lépcső 1kHz-t jelent.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz #71562240 #7626 üzenetére
A fickó csak annyit mondott, hogy nagyon függ a vinyl és a CD minősége a ráírt adattól. Hiába vinyl, ha egy összedobott vackot karistolnak bele és a CD is lehet jó. A másik, hogy a vinyl nagy hátránya, hogy kopik. Elvileg nem tudod 2x ugyanazt meghallgatni, mert 2 lejátszás között kopik a lemez (nyilván észrevehetetlenül keveset 1 alkalommal). A sok kicsi sokra megy alapon viszont furcsa, hogy ezt egyetlen hifista audiofilista maximalista sem szokta emlegetni.
Amúgy meg könnyen fikázzátok a fickó bármiféle ismerete nélkül. Csak próbált egyszerűen megfogalmazni alapvető dolgokat amit hajlamosak az emberek elfelejteni. Mert furcsa mód a vinlyre bizonyos emberek úgy gondolnak, hogy arra csakis burtáljó minőséget vesznek fel, a CD-re meg valami 5 bites PCspeaker szintű csipogást. Ami nem fair.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz vodkaboy22 #8048 üzenetére
Egy 600-as mellé beraksz mondjuk egy 16-ost, lehet csak nem veszed észre, de elvileg halkulnia kell.
-
Ribi
nagyúr
válasz vodkaboy22 #8056 üzenetére
Ja ez párhuzamos kötés, hogy dögöljön meg
kammerer gondolom arra utalt, hogy mint minden alkatrésznél számít az ellenállás. Akár milyen kicsi is az. Valószínűleg ezen alkatrész sejteti a felhasználási környezetét, így nem vennék észre, hogy aranyozott vagy sem, de amennyiben űber audiofil rendszerbe kerülne ott lehet valaki meghallaná (ténylegesen).
-
Ribi
nagyúr
válasz Taper Harli #8060 üzenetére
Az egy másik dolog, hogy eleve nem rézből csinálják ezeket, így nem a bevonat lesz a fő szempont, de minden ami a jel útjában van az beleszól.
-
Ribi
nagyúr
válasz Taper Harli #8067 üzenetére
A mondatod kicsit érdekes. Első körben szakértelem és fizika tanulás, majd simán kétled, hogy hallja. Kettőnek nincs sok köze egymáshoz. Nem az a kérdés, hogy mennyi a különbség, hanem hogy van-e különbség. És mivel valaki azt állította, hogy NINCS különbség. Ez pedig nem igaz. Mert minden számít.
-
Ribi
nagyúr
válasz Deadzone41 #8072 üzenetére
Így van, akkor meg ne állítsuk, hogy nem.
-
Ribi
nagyúr
Nem hiszem, hogy előerősítőre gondolt, nekem is kellene, csak pont a fordítottja, vagyis egyszer a fülesbe, máskor a hangfalra. Sima bemenet választó kellene szerintem. Ha csak 1 bemenete van a füles erősítőnek, de van CD, számgép stb mellette ne kelljen ide oda dugdosni.
Pl ilyen gondolom
Csak nem árt, ha normális anyagokból van a bele.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz #71562240 #8436 üzenetére
Illogikátlan ha van benne poti, félrevezető ha nincs. Én meg erre próbáltam utalni. Mert ő bemenetválasztót keresett, nem "illogikus előerősítőt". Kasznit sem nevezzük autónak, habár annak az alkatrésze. Jelen esetben a bemenetválasztó a lényeg. "Illogikus előerősítő" pedig a poti. Amit ő keresett abban nincs poti.
bajnokpityu: na hagggyá
Passzív előerősítőnek szokták híni dobozt amiben van egy sima poti meg esetleg bemenetválasztó. Ez viszonylag ismert dolog.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz GabeeeS #8508 üzenetére
Én is 40-50 körül néztem fülest, köztük hallgattam kölcsön HD600-at is otthon, de valahogy nem volt az igazi. Majd amikor fi:zi'k-nél hallgatóztam odaadta a AD900-at és rögtön az ütött meg, hogy a nyavaja rohasszon meg, most hogy fogom megideologizálni magamnak, hogy ennyiért vegyek fülest.
Szóval a fentebb említett használt AD900-on elgondolkoznék.
Mert vagy kiadsz X összeget egy nem rossz fülesért, vagy valamivel többet, de mindig megelégedéssel fogod (fogja) hallgatni. Szóval habár ajándék, lehet meghallgattatnék vele pár fülest, mert nagyon ízlés kérdése, hogy kinek mi tetszik. Nekem pl a K701 konkrétan hallgathatatlan volt, pedig az sem olcsó darab. -
Ribi
nagyúr
válasz Vasinger! #10233 üzenetére
A mi postásunk bedobott 1 cetlit, hogy a csomagot nem vettük át. Be se csengetett. Nekünk azt hazudta, hogy ki sem hozta, mert túl nagy. A postát felhívva nekik meg azt hazudta, hogy kihozta, de nem volt senki.
Érdekes jószágok dolgoznak a postán. Szerintem mindenkinek vannak érdekes történetei. Amikor a VGA-t hozták, azt is úgy leb***ta az asztalra mintha zsák krumpli lett volna. -
Ribi
nagyúr
Nem 2 PC között megy az adatcsere, ahol hibajavítás megy, majd utána tárolás, hanem direktbe ami átmegy átmegy, úgy ahogy, akkor amikor, ha valami elveszik az senkit se érdekel.
"Egyik se elég jó minőségű" az elég jó minőségű az az ami neked elég jó. Esetleg ha már nem hallod a különbséget. De ez egyén függő.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
válasz dudika10 #11819 üzenetére
Én úgy tudom, a hirtelen nagy difi ami igazán káros, emiatt is szar a tuc tuc, mert az hirtelen lökéseket ad.
Pl egy sugárhajtású motor az konstans hangos és ahhoz tud valamennyire alkalmazkodni a füled. De a gyárban is kalapácsolnak ami megint lökéseket ad és igen káros. Nyilván nagyfater 70 évesen szarabbul hallott, de az sem mindegy, hogy valaki fülhallgatóval 30 éves korára lényegesen tönkre vágta a fülét.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Nem azt mondtam, hogy a repülő jót tesz, hanem a zaj milyenségére próbáltam utalni. Nem az erősségére.
Sőt egy szöget versz a füledbe az biztos a legrosszabb
Azonos hangerejű tuc tuc, vagy valami viszonylag kiegyensúlyozottabb közül a tuc tuc károsabb.
De itt látom van pár audiológus, szóval nem szóltam.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Leonard #13104 üzenetére
Eleve hangfalat távolról hallgatásra tervezték. Annak teljes doboza maga a hangkeltő eszköz.
Így ha te közel állsz és legalább 2 hangszóró van benne (de 1 esetén is), akkor már totál más a hangja, sőt attól is függ melyik hangszóró magasságában van a füled. Ha ezek nem tűntek fel akkor egy krumpliba is vezethetsz áramot az is ugyanúgy szól.
De nagyon úgy írod, hogy ezeket csakúgy tippeled és még soha nem próbáltad. Így meg aztán nem tudom milyen alapon is megy bármiféle vita.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz vodkaboy22 #13270 üzenetére
Bocs, de prociknál biztos úgy van ahogy kammerer írja.
Régen meg lehetett figyelni, amikor még nem voltak zárasak, hogy a legkisebb proci is bőven vitte azt amit a nagyobbak.Vagy különben miért lehetett 50% OC-t elérni gyári feszen? Kammerer már leírta, hogy csinálnak x procit, aminek nagyrésze alacsony feszes olcsó prociként ment el, mert emberek nagyrésze azt vette. Vagy te mit csinálnál? Van a 80% raktérkészleted ami viszi a maxos proci feszkóját, de aszondod kapjátok be, nem adom el olcsóbban, mert ez hülyeség? Inkább rádrohad?
Ehhez nem diploma, hanem tapasztalat kell.
Amúgy neked mennyi közöd is van egy Intel / AMD féle CPU gyártáshoz? Szerintem is... -
Ribi
nagyúr
válasz vodkaboy22 #13274 üzenetére
Ugyanolyan de más frekis órajelű prociból láttál már valaha masáfélét?
Kivétel ez alól a hibás, ami mondjuk többmagos letiltva. Naugye nem.
Meg mi az, hogy tokozatlanul már látszik hogy rossz? Megcsinálják a teljes procit, aztán majd biztos a kupak alá kerülő trutyin fognak meggazdagoni, ha az alacsony órajelű alá ócót raktak. Nem szaroznak ilyenekkel, hogy majd inkább rendelnek 12 féve izét és akkor spórolunk. Nem, mert 1 félét egyszerűbb és olcsóbb megcsinálni. Egyáltalán hogy látnák, hogy nem jó?
Régen minek voltak letiltott részek a procikban? Amit vissza lehetett kapcsolni? Aztán már saját bevallásuk alapján is kénytelenek voltak fizikailag roncsolni, mert nekik sem frankó, hogy a simán alul órajelezettet használják felsőbb kategóriásként. Pontosan így oldották meg. Intel szerinted miért találta ki a K szériát? Nyista tuningot? Pontosan amiatt amiről beszélsz. Na így. SZerinted mi az olcsóbb nekik? 3 féle procit csinálni, csak az órajel miatt, külön tokozó sorok, külön tesztelő minden darab procira? Még tokozás előtt?
A szar, megvan a proci, bevágják 1 tester slotba, megnézik mit tud, aztán beleégetik amit kell.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz #56474624 #13751 üzenetére
Én mértem a Xonar U3-at és vagy a bemenet vagy a kimenet (mert ugye ezt nehéz megállapítani ha össze vannak kötve kalibráláshoz) de 18-tól 20k-ig 0-ra zuhan. Alatta viszont totál egyenes volt.
Mégis lehet hallani fülessel egy részen elhalkulást, és megnézve a netes méréseket kb ott van is egy nagy gödör a freki átmenetben. -
Ribi
nagyúr
válasz adammkaa #15027 üzenetére
Ha egy fülesen szarul szól a beszéd (pl family guy) akkor mégis mit várunk zenétől?
Hogy lehet valamit nem family guy-ra tervezni? Valaki a gyártónak mondta, hogy a family guynak szarul kell rajta szólnia?
Amúgy a baj itt kezdődik: "szerintem utcára ez néz ki a legjobban" Nem a kinézet a fontos. (vagyis nem annak kellene, de hát... )[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Alan[HUN] #15208 üzenetére
De ez az.
WAV->FLAC->WAV konvertálás után bitre ugyanaz.
Amiatt lehet eltérés, hogy a CD lejátszó jobb, mint mondjuk az általa használt alaplapi hangkártya. Mert én ilyen szintre gondolok az adott egyén esetén. Bár persze csak ha a minihifijén tényleg meghallja[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
AD900-hoz képest kicsit jobb, még nyíltabb/légiesebb vagy mi, kicsit több mély. Ha 150 lenne a 2000x és vételnél már lett volna, sokat töprengtem volna megéri-e. Persze egyén függő ki mennyit tud/hajlandó kiadni érte. Amikor az AD900at vettem akkor biztos nem vettem volna 150-ért fülest (HD 201 után), de most már hogy hallottam pár fülest és sok zenét hallgatok szinte minden nap, így már elgondolkondék. Ajj, kapaszkodok, hogy ne induljak el a lejtőn, mert a lejtőnek nincs vége
Minap mondtam havernak, hogy nem rossz a hangfalam, de sajnos a füleshez képest szar. És sokkal többet kellene arra áldozni, hogy csak megközelítse.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Router gondok
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vivaldi (böngésző)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest