- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bsh
addikt
üdv,
új kérdésem lenne, még az előbbi "projekthez". a bonyolult sok joines lekérdezés már frankón működik (és gyors is), de még kéne bele egy dolog, és ezt nem bírom megoldani.
adott egy tábla, amiben pdf fájlok helyei vannak (így gyorsabb mint fájlrendszerben keresgélni). van ebben egy RelativePath oszlop, ami ez elérési út fájlnév nélkül UNC formában, egy FileName oszlop, ami csak maga a fájlnév rész, és egy LatModified oszlop a fájl dátumával.
egy adott tétel pdf-jének a fájlneve elvileg 'rajzszám'+'revízió'+'.pdf' mintával generálható és lekérdezhető a táblából, hogy hol van a fájl.
több ugyanolyan nevű fájl is van (sajnos), különböző elérési utakon. ezekből úgy szoktam lekérdezni, hogy LastModified szerint csökkenő sorrendbe rendezve, és a legelső találat akkor a legújabb verziója a fájlnak.SELECT RelativePath, FileName, LastModified FROM pdflist WHERE FileName = 'valamiizébigyó.pdf' ORDER BY LastModified DESC LIMIT 0,1;
ezt kéne valahogy join-nal beintegrálni a nagy bonyolult lekérdezésbe. ezt így próbáltam:
LEFT JOIN (SELECT FileName, CONCAT(RelativePath, '\\', FileName) AS hely FROM `pdflist` ORDER BY LastModified DESC) pdf ON pdf.FileName = CONCAT(t.rajzszam, t.revizio, '.pdf')
ezzel az a baj, hogy így visszaadja az összes találatot, ha több ugyanolyan fájlnév is van, nem tudom hogy lehetne itt is megoldani, hogy csak egy találatot adjon vissza fájnevenként. a LIMIT nem jó. próbáltam GROUP BY FileName is...
a másik probléma hogy ez így tetű lassú.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó 26 db Apple Watch óraszíj (45 mm-hez, kifogástalan állapotban)
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V11 - i5-12400F - RTX 3060 12GB - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V10 - i5-10400F - RTX 3060 12GB - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V54 - RYZEN 7 5700 - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Fekete Színben,6 Hónap Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest