Új hozzászólás Aktív témák

• cidalain

veterán

Üdv.

Érdekes problémával találkoztam, és nem jutok dűlőre:

Adott egy MySQL adatbázis, melynek van egy táblája:
    -ID
    -time
    -akármi

Az ID int 10 típusú, és auto increment.

Beszúráskor előjött egy olyan hibaüzenet hogy Duplicate Entry, és az ID-re hivatkozott. De hát az ID ugye auto increment!

Legelőször az ID típusát vizsgáltam meg hogy nem e túl kicsi, és elérte az adott adattípushoz tartózó maximális értéket, de nem: Int 10 típusú, azaz bazinagy szám is belefér, ellenben a kiakadás a 176874-ik ID-nél történt.

A beszúrásokat egy progi végzi, így a hiba keletkezése után több másik beszúrást is csinált volna, ami szintén nem sikerült, hasonló okok miatt.

Mintha a MySQL tudná hogy mi az utolsó érték, de nem inkrementálja...

Neten olvastam egy helyen ezt, azt javasolják hogy másoljam le a táblát és akkor megjavul, amiben igazából nem látom az összefüggést (persze olyan dögivel van hogy a 127-esnél akad meg a rendszer, de ott mindig kiderül hogy tinyint volt az ID típusa).

Annyit csináltam, hogy létrehoztam egy új táblát azonos szerkezettel, de üresen, visszaállítva az ID auto incrementjét 1-re, hogy kezdje elölről. A dolog működött is, de csak ideig óráig, ismét előjött a hiba, de sokkal korábban, már párezres ID érték esetén is.

Hallottatok már ilyenről, ha igen, tudjátok mi a megoldás?
    Mysql DB verzió: 5.0.45

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés