- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dredbiro #2096 üzenetére
Na de ha open source szoftverré nőne ki, függetlenedve a Microsoft-tól, akkor szerintem alakulhat ki köré közösség, akik fejlesztik és támogatják a rendszert.
A Debian is jól megvan ezzel a modellel.
chipesz:
Nem rossz, bár úgy látom, a skálázás még mindig nem tökéletes.
Ez főleg a Store és a telefon ikonján érződik. -
dredbiro
senior tag
ha kereskedés, nyereségről van szó nem kérdéses szoftver téren kinek a neve kerül egyből elő , hát persze hogy az MS. az a kérdés, meddig lehetne fentartani a hobbi szintet, amikor manapság már minden annyira le van egyszerűsítve, két katt az egész, ha nincs támogatás ugyanígy telepítem a következőt, stb
-
válasz
dredbiro #2093 üzenetére
Biztos van olyan kialakult közösség, ami szívesen továbbvinné amúgy a 8 fejlesztését, csak hát ugye kereskedelmi termékről beszélünk, maximális gyártóhoz való kötéssel.
Vagy pl. a CE kernel is jó lenne, szerintem, ha nyílt forrású lenne, mert komoly terve már nincs a Microsoftnak vele, de hobbi OS-nek kiváló lehetne.
-
dredbiro
senior tag
ebből a részből elítélendő ( legalábbis részemről ) undorító hozzáállásuk e téren, amikor csak az az opció létezik részükről amit ők szeretnének, a te példáddal élve a vagy a . ms-nél nincs nagyon alternatíva sajnos és onnantól kezdve ha lejár a támogatási időszak a meglévő régebbi rendszereknek desktop/mobil, ez még rosszabb irányt vehet fel, ha addigra a piac nagyobbik részét beharapja, de igazából ugyan arról beszélünk most csak két különböző szemszögből
-
válasz
dredbiro #2091 üzenetére
Jó, ez világos, nincs is ezzel gond.
A gond inkább az az, hogy a Microsoftnál van "A" opció, meg "A" opció.
Remek ellenpélda erre az Ubuntu (vagy akármelyik másik Linux):
Ha valakinek nem jön be a Unity, egy tucat hivatalos, és kismillió nem hivatalos fork létezik, arról nem is beszélve, hogy bármikor telepíthető tetszőleges ablakkezelő rá. -
dredbiro
senior tag
pont a kifutottsága miatt sem fogják szerintem kezelésbe venni már a 8ast, helyette itt a 10 ami tényleg érdekes ötvözet, de hosszú évek óta személy szerint ebben látom a legjobb megoldásokat, amik tetszenek, nem lennék meglepődve ha a telefon appok, updatek, stb is erre érkeznének döntő többségben és nem a régebbi rendszerre. egyelőre még vannak kezdeti nehézségek de jó az irány. hardver téren semmi akadály, itt a szoftveres megoldáson van / lenne a hangsúly.
-
válasz
dredbiro #2087 üzenetére
Amikor a WP8-at és a Win8-at közös alapokra helyezték, akkor pont ebben reménykedtem, hogy hosszútávon el lesz a cél.
Kicsit azóta félrecsúszott a dolog, már csak azért is, mert a Win10 PC-n egy Win7 és egy WP8 furcsa keveréke lett, 1-2 Androidból átvett elemmel.De ha belegondolunk, technikai akadálya ma már nem lenne a dolognak:
- Az Intel Atom Z3xxx elég erős lenne hozzá
- 4 GB RAM-mal felszerelt mobilok ma is léteznek
- 64 GB eMMC + microSD párosítás bőven megoldható
- 5-5,5" méret ma már szinte megszokott, de mindenesetre elfogadott
- Ilyen méretbe meg lehet normálisabb akkut tenni.
- A Win8 hw igénye meg nem nagyobb az Androidénál, szóval ha Androidos mobil létezhet, akkor semmi akadálya nincs egy Win8-asnak sem.Ami probléma, hogy Win8 kifutó lassan, és nincs normális mobilos támogatása, gondolok itt elsősorban a funkcionalitásra. Na meg nem viszi a WP appokat. amit egyébként nem értek, miért nem oldottak még meg.
-
Egyébként másnak is már megfordult a fejében, hogy milyen lenne egy Windows 8-as mobil?
Kíváncsiságból megnéztem pár tabletes képernyőképet mobilon, és szerintem elég ütős lenne mobil képernyőn a Win8-as Metro UI.
Szóval ha csak egy RT szerű, desktopot teljesen nélkülöző Win8 lenne mobilon, mondjuk egy Zenfone 2 hardverével, arra instant vevő lennék
1-2 dolgot persze nem ártana átméretezni, de nem hiszem, hogy az annyira kivitelezhetetlen lenne.
-
Most így eszembe jutott egy elrendezés, csak lusta vagyok full átrendezni a kezdőképernyőt csak ezért, majd aztán vissza
-
dredbiro
senior tag
535 lumiánál létezik printscreen funkcio? ha igen melyik kombóval?
-
roby1520
tag
válasz
Zsoleszhun #2077 üzenetére
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
Amalgam #2076 üzenetére
Ja igen
most látom, hogy nem jól írtam. Az Weather View nem AccuWeather.
-
Amalgam
aktív tag
válasz
Zsoleszhun #2075 üzenetére
Csináltam én már mindent, mégse akar menni, az előző telómon ( Lumia1320) tökéletesen működött, most nem tudom, hogy miért nem akar.
-
roby1520
tag
válasz
korcsillio #2072 üzenetére
Szép -
MrZidi
tag
Hmmm tudtok ajánlani olyan időjárás appot ami alkalmazkodik a csempe hátteréhez ?
-
válasz
korcsillio #2053 üzenetére
Nem rossz
-
F.B.I.
veterán
válasz
korcsillio #2051 üzenetére
-
korcsillio
addikt
Köszi mindkettőtöknek!Akkor várnom kell a 10-re
-
válasz
korcsillio #2048 üzenetére
Kétféle megoldás van:
Ha WP 8.1 vagy frissebb OS-sel rendelkezel, akkor a csempékbe tudsz hátteret berakni.
Szerintem ez amúgy egy elég egyedi és jó megoldás.Másik mód:
Ha Win10 fejlesztői előzetesed van, akkor a csempék mögé tudsz hátteret tenni, kb. mint ha Androidod lenne.
Illetve a csempék színének erősségét lehet állítani.
Szerintem itt nagyon célszerű szürke csempeszínt használni, legalábbis ha fotót akarsz berakni háttérnek.
Ha csak egy egyszerű, színes hátteret akarsz berakni, akkor érdemes szerintem a színes csempéket beállítani.Ez csak egy amolyan útmutató, amit most fogalmaztam meg magamnak
-
chipesz
őstag
válasz
korcsillio #2048 üzenetére
Szia, 8.1-en sehogy. Windows 10 Mobile-on lesz arra lehetőség, hogy a Start képernyőre beállított háttered a csempék mögött legyen (az átlátszóságot százalékosan tudod majd állítani), vagy ugyanúgy mozaikszerűen, mint amilyen lehetőség 8.1-en is van.
Az én készülékemen Win10 Preview van, ezért tudtam beállítani.
-
válasz
chipesz #2046 üzenetére
Megértem az álláspontodat.
Én meg pont úgy vagyok vele, hogy a Win10 az a WP 8.1-hez képest, de a WP 7-hez képest meg pláne minőségbeli visszalépés.
Így nekem mindenféleképpen más lesz az elsődleges platform a jövőben.
És ez egyelőre minden eséllyel az Android.
Nálam az iOS, BB kizártva, az Ubuntura meg a Sailfishre meg nyitott vagyok, de azokat nem tudom elsődleges rendszernek elképzelni, max. másodlagosnak. -
chipesz
őstag
válasz
#40993792 #2037 üzenetére
PS1-en én is játszottam, osztálytársam bátyjának volt és akkor láttam először. Igaz akkor még csak 10 éves lehettem.
Teljesen ugyanígy vagyok vele. Szintén a 640XL-t néztem ki, mert már a 625 megérett a cserére, de aztán megfogadtam, hogy várok az új mobilokig, és életemben először veszek egy felsőkategóriás mobilt, ami kitart nekem 3-4 évig. 950 vagy a 950XL jó is lenne. Csak 200 fölé ne menjen az ára, ha max 170 körül lenne, az jó lenne.
-
zombinyul
addikt
Az is bejott, de a 7.8 legalabb nem lett se instabilabb se semmi. Ott meg figyeltek a minosegre.
A 800-asomnal csak azert gondolkodtam el, mert draga lesz. Uj haziko kell neki, uj kijelzp (eleg karcos, meg be van egve), meg lehet hogy egy uj akksi se artana bele. De megerdemli, gyari fuggetlen, elkepeszto sokat tulelt. Plusz az erzelmi kotodes (azon tudtam meg hogy apa leszek, plusz azzal keszult a Fiamrol az elso kep)Az Optimus 7-est megoldanam ugy hogy szereznek donortelefont.
Megeri javittatni azt is.
Biztos jo az az Asud, bar nekem Asusokkal csak laptopba van tapasztalatom.
-
válasz
zombinyul #2027 üzenetére
Nekem valahogy a 7.5 jobban bejött, de ez már ízlés dolga.
Nekem Optimus 7-em van, csak sajnos alaplaphibás. :/
Majd jó lenne megszervizeltetni ezt is.Én a Lumia 800 felújításán nem gondolkodnék
Úgy értem persze, hogy felújítanám.Nekem most a Zenfone 2 tetszett meg nagyon (az 5,5"-os variáció), aztán lehet, az lesz a befutó.
-
zombinyul
addikt
Nekem is faj hogy igy elkur... Elkurtitjak a rendszert.
Mert en is nagyon szeretem. De sajnos ha igy folytatjak, nem fog az a reszesedes novekedni a piacon. Mondjuk Nokia mar nincs, igx nekik nem is drukkolhatok...
Jok az Asusok az teny, de en nagyon LG-s vagyok. Nagyon bejott, nagyon szeretem. Az egyik legjobb Androidos rendszer ami van.A WP7.8 meg igazi kuriozum. A legjobb op.rendszer a szemembe ami valaha letezett. Ezert is gondolkodom a 800 felujitasan eladas helyett. Mert imadom.
-
válasz
zombinyul #2025 üzenetére
"de felso kategoriaba a WP nem er a nyomaba."
Kezdjük ott, hogy olyan kvázi nem létezik
Amúgy én is változatlanul szeretem a WP-t, pont ezért is esik nekem annyira rosszul, hogy ez lett vele.
És pont ezért fogok WP 7.x-re váltani valami jó kis HTC-vel.
(Titan vagy 7 Pro, még nem tudom, de a végén szerintem mindkettő meglesz.)
És mellette lesz egy droid. Jó eséllyel LG vagy Asus. (most inkább az utóbbi felé hajlok) -
zombinyul
addikt
Szerintem a 8.1, 5-os Droid volt a fordulopont. Ahogy utaltam a Droidot, most annyira megszerettem. Borzasztoan testreszabhato, iszonyat sok a normalis alkalmazas ra (a fingos appokat nrm szamolva is vagy 100x annyi), es (legalabbis az en eszkozeimen, meg Parom P8-asan) nagyon stabil is. Nem tudom az also(bb) kategoriaban hogy gurit a droid (bar a tabletem lehet talan also-kozepesnek titualni, snapi400, giga ram, HD kijelzo, egyedul multitaskingba marad el a 735-tol, minden masba ezerszer hasznalhatobb), de felso kategoriaba a WP nem er a nyomaba. Nem gondoltam hogy valaha ilyet irok, nagyon nagy droid hater voltam, es wp fan, de ez a mentalitasom megvaltozni latszik... Tovabbra is szeretem a wp-t, a Lumiaim semmi penzert el nem adnam, de innentol szerintem csak Droidos telefonjaim lesznek.
(Egyedul a Samsung az, ami felso kategoriaba se tud egy normalis rendszert osszehozni, lasd S6, pedig abba nagyon bivaly hardver van, megis hulladek) -
válasz
zombinyul #2023 üzenetére
Egyébként mikor volt az a pont, amitől kezdve a WP és a Droid "helyet cseréltek"?
mert én egyszer csak azt vettem észre, hogy a WP lassan átveszi a droid minden kínját-baját, míg a droid gőzerővel fejlődik. :/
Köszi, MS.
Amúgy megsúgom, már most kellőképpen összebaszott a Win10 Mobile.
-
zombinyul
addikt
5-os verzioszamtol felfele nagyon jo lett a Droid is. Legalabbis LG-nel mindenkepp. Duplan is hasznalom, nagyon nagy megelegedessel. Viszont a Lumiamnak nagyon sok gyermekbetegsege van. Marmint a 735-nek (csak hogy parat emlitsek: rendszerhangok elnemulnak, csak ujrainditas segit. Se ebresztes, se csorges, se semmi, jol megszivatva az usert. A zenelejatszo fajdalmasan lassu. Random elojott, hogy lezart kepernyonel nem tudtam a zene hangerejet modositani. Ezen is csak egy ujrainditas segitett. Etc.). Es ezek azert is voltak tulontul idegesitoek, mert a 800-asom ilyeneket soha nem csinal. Hamarosan 3 eves lesz, sose inditom ujra, olyan gyors es stabil mint az allat. Butabb a 7.8 a 8.1-nel, de osszehasonlithatatlanul stabilabb es osszeszedettebb.
Sajnos eljutottunk arra a szintre, hogy egy valamirevalo Droid hasznalhatobb a WP-nel. Se a telefonom, se a tabom nem kell sose ujrainditani, es mindketto tokeletesen gyors es stabil (nem az en 735-osom a hibas, ezek mind rendszeresen elofordulnak masoknal is).
Ha ilyen utembe romlanak a Windows rendszerei, belegondolni se merek mennyire osszeb*szott cucc lesz ez a 10-es... -
-
brickm
őstag
Az a baj, hogy a windows mindig is ilyen félkész dolgokat adott ki.
Már az XP is az SP3-al érte el azt a szintet, amit alapból kellett volna neki tudni.
A vista befejezetlen maradt...illetve azt fejezte be a windows 7. Ami viszont szintén csak az Sp1-el lett igazán jó.
A 8 is elég befejezetlen, arra is kellett a 8.1 hogy legyen valamilyen...most itt a 10...az is olyan mint egy falhoz b szott lóf sz.
Nem tudom miért nem lehet valamit befejezni rendesen és csak utána eladni.Értem én, hogy jaguár, de hol a kereke?
-
válasz
Luck Dragon #2017 üzenetére
Hát nem tudom, most egy kicsit elvesztettem a reményemet a Win10-zel kapcsolatban.
Pl. ott a PC-s Win10: Már kint az RTM build, de egy félkész vacak az egész :/
A mobilos meg még ezen a szinten sincs.Ráadásul Alig van olyan eleme a Win10-nek jelenleg, amire azt lehetne mondani, hogy befejezett, vagy hogy szépen kidolgozott.
PC-n és tableten 100%, hogy amíg lehet, maradok a 8.1-en, illetve mobilon a WP 8.1 után nekem WP 7.5 és Android 5.0 lesz párhuzamosan.
Én úgy számolom, hogy ebben a tempóban ~2 év múlva talán már el fog jutni a Win10 minőségben a 8.1 szintjére.
egyébként most ilyen a mobilom kezdőképernyője:
kíváncsi vagyok, ki jön rá arra, hogy honnan van a kép
-
-
zombinyul:
Hát, azért még nem olyan tökéletes, de alapjába véve nem olyan rossz, mint korábban.
Ami pl. nem jó, az a képek, ugyanis még mindig azt csinálja, hogy mindent ömlesztve mutat, mappától, táhelytől meg mindentől függetlenül.
Illetve a lövök screenshotot, akkor arra várni kell (hogy minek, azt nem tudom), hogy ott megjelenjen.nyesix:
Lumia 820. Tudtommal 5" felett van csak rá mód.
SOAD19:
Ja, hát igen...
Ez amúgy egészenbiztos, hogy bug: Ugyanis, a többi csempénél is látszik, hogy ha valami értesítés, vagy jelzés jelenik meg a csempében, legyen az számjegy vagy épp ez a csengő, akkor a csempe rendes ikonja nem igazodik hozzá.
Magyarán nem megy arrébb, nem lesz kisebb stb.
Ez az Outlook Posta ikonnál látszik nagyon jók. -
zombinyul
addikt
Jol nez ki, plane ezzel a minimalista szurkevel (kepzelem milyen lenne ha a teljes hatter az volna
)
Most en is gondolkodom hogy felpakolom a 10-et a 735-re, ha mar csak a vitrinbe porosodik...Kivancsi vagyok milyen lehet a cucc a gyakorlatban. Megbizhatosagra, stabilitasra hol tart a cucc?
-
-
chipesz
őstag
válasz
Luck Dragon #2004 üzenetére
Köszi!
-
-
chipesz
őstag
válasz
lorinser #2000 üzenetére
Ha például valamit WordFlow segítségével szeretnél beírni, de nem ismeri a szót, akkor simán pötyögd be, majd jelöld ki a szót és a szójavaslatok előtt megjelenik egy + jel. Ha felveszed a szót, akkor legközelebb már megjelenik swipe-olásnál.
(#2001) SOAD19
Köszi, igen ezt tudtam, viszont nem nagybetűsre írja át a nem szót, hanem csak egy N betű marad a helyén. Amit persze nem mindig csinál, de már elégszer előfordult velem, hogy feltűnjön.
-
SOAD19
addikt
válasz
chipesz #1999 üzenetére
Ha, helytelenül nagy betűvel rak be egy szót, akkor a szót kijelölve a shift gombbal átalakítható kicsire 2. kopp-ra. Gyorsabb, mintha a kurzorral kellene az első betűkhöz menni, kitörölni, majd beírni a kis betűt. Hátha nem ismered, ezt a trükköt.
(#2000) lorinser
8.1-nél automatikusan tanul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3403
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest