Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mm89
őstag
Sziasztok!
Régóta szeretnék netbookot/subnotebookot venni. Csak néhány kikötésem lenne, és gondoltam itt tapasztaltabbak vannak (csak asztali gépem volt eddig, nem értek a hordozható cuccokhoz ):
- ár: max 110 e ft
- minimum 2gb ram, és kétmagos proci
- netezésre kellene főleg, de nem akarok egy lassú vasat venni és átkozni magam, hogy miért nem vettem pár ezerrel drágábban egy jobbat
- Linux-barát legyen! Főleg ubuntut használok, egyszer meggyűlt a bajom egy radeon videó kártyával, azóta félek az ati cuccoktól.
Ahogy nézem az olcsóbb gépek főleg AMD Radeon HD 6xxx kártyákkal vannak szerelve.
Használ itt valaki valamilyen linuxot ilyen radeon hd kártyával?
Kicsit feljebb ajánlotta valaki az itteni hardveraprót is, konkrétan EZT. El is kezdtem nézegetni az aprót, de nem egyszerű a keresés Ha esetleg láttok egy kihagyhatatlan ajánlatot akkor szívesen fogadom!
Köszönöm!ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
válasz bigdady #18295 üzenetére
Milyen op.rendszerrel használod? Valamilyen linuxot próbáltál már rajta? Konkrétan a videókártya kezelése érdekelne. Találtam egyet egyébként:
hardverapró
Szerintetek megéri?ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
válasz NathanCullen #18297 üzenetére
Köszönöm, ez a Thinkpad szimpatikusnak tűnik, kár hogy olyan messze van... (én szegedi vagyok). Az ára is egész jó.
Közben azon gondolkozom, hogy lejjebb helyezem az árkategóriát, 80e környékére. Végülis van egy asztali gépem, ami bár régi (kb 5 éves konfig), még jó. Minek nekem egy viszonylag erős netbook? Van egy Motorola Defy-m, és azon szoktam netezni, de kényelmetlen néha, ezért kéne egy netbook. Tennék rá valami kigyomlált linuxot, és még jó is kisülhet belőle. Így mit javasolsz?
Miért nem vennél eeepc-t?[ Szerkesztve ]
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
válasz Bogyó bá' #18299 üzenetére
Jaaahogy úgy csillogós Értem!
Igen, amúgy néztem én is, hogy a 10"-osak kicsik nekem, az tuti idegesítene, ha oldalra is kéne görgetni netezéskor...
Op.rendszer nem kell, mert úgyis linux megy rá, esetleg valami warezolt win7, hogy feltegyek rá valami retro játékot, ha nagyon unatkoznék..
Rá is írok az e125 re mindjárt
Köszönöm az eddigi segítségeket, persze, ha van még tipp, szívesen fogadom!ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
válasz NathanCullen #18304 üzenetére
Az E125 és az E325 között csak a kijelző mérete a különbség ha jól látom, ugye?
Motaba78
Nem szeretnék tabletet, mert fizikai billentyűzetre vágyom. Meg majd fog kelleni windows is egy programhoz később.bigdady
Valahogy én is tartok a használt kütyüktől...ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
Hát ez elég ígéretesnek tűnik! Bírja is, vagy csak írja?
Használod hdmi kábellel másik megjelenítővel? A video driverrel nem volt gondod? Használtál másik ubuntut is rajta? (korábbi verzióra gondolok, én a 10.04 et szeretem asztalin, mert a unity nem jön be) Mit kellett hegeszteni a touchpaddal? Bár szeretem az efféle kihívásokat, de csak akkor ha tényleg meg lehet csinálniELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
Nézem hardveraprót, de csak E350-es procival találtam, azon kívül ami feljebb van linkelve.
Megnéztem a két proci specifikációját és csak annyi a különbség, hogy a 450-es ugye újabb és az órajele 1650 Mhz a 350-es 1600 Mhz -hez képest. Ez egyébként mennyire érezhető különbség?haris, NathanCullen
Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
Nagyon megtetszett ez a gép! A touchpadje véletlenül nem multi-touch-os? az még szuper lenne. (tegnap volt a kezemben egy Macbook pro, hát mit mondjak, nagyon tetszettek a mozdulatok rajta)
Egyébként így néz ki igazából a gép?
Nekem annyira nem tetszik, láttam már szebbet is, de annyi baj legyen[ Szerkesztve ]
-
mm89
őstag
válasz NathanCullen #18319 üzenetére
Igen, az alma mégiscsak más árkategória. Igazából a tapi-gesztusokon kívül nem gondolom olyan jónak mint amilyen drága. Most ez a hd videózás hogy van akkor mert haris szerint nem jó
szerk.: köszönöm!haris
Ha van rá lehetőséged próbáld win7 alatt. Nekem legalábbis az 1080p -s videó asztali gépen se az igazi... Valószínűleg a driver nem jó neki.
próbáld ki ezt:
[link][ Szerkesztve ]
-
mm89
őstag
válasz runner 125 #18324 üzenetére
írtam neked pü-t
szerk.: látom válaszoltál
[ Szerkesztve ]
-
-
-
mm89
őstag
Köszönöm előre is!
Én is néztem, hogy van e350 és e450-es is (ráadásul ugye a 350-eshez gyengébb videókártya jár). A vinyó variációról nem tudtam, de ezen a képen minden jól látszik. Most már csak az a kérdés, hogy a hirdetésben szereplő adatok igazak-e? (e450, 320gb ~7200rpm, 6 cella -bár itt sántít a súly, de az lehet elírás is, még rákérdezek)ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
na persze, azért azt megnézném, mikor bírja majdnem egy hétig
Szóval elégedett vagy vele? Ahogy látom win7 van rajta. Nagyon remélem hogy a linuxokkal is jóban van a cucc Googleban keresve sem találtam olyat hogy gond lenne mondjuk a videókártyával driver téren, úgyhogy ez már jó jelELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
Sziasztok!
Ma megyek a Lenovo e125 -ért és nem találok itthon pendrive-ot a telepítéshez. Az lenne a kérdésem, hogy sd-kártyáról tud-e bootolni a cucc? (van egy 2gb microsd-m és van hozzá sd adapter, arról tudnék linuxot telepíteni , amúgy meg mindjárt rendelek pcx.hu-ról pendrive-ot, ingyen van a kiszállítás ha valakit érdekel!)ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!!
Hát ezt sajnálattal hallom, hogy sd-kártyáról nem tud
Elvileg kell lennie valahol itthon egy 2gb-os pendrive-nak, de nem azt még meg kell keresni
Ha más nem, a telefonomba beteszem a micro-sd-t és azt dugom be usb-n ez még talán működhet
Köszi az fn+f12 -t, biztos sokat szenvedtem volna mire megtalálom
Vannak még ilyen fontosabb tudnivalók?
(sajnos csak este 6 után megyek érte, úgyhogy már nagyon várom )ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
Na megvan az e125, már felment rá az ubuntu, win7-et még nem tudok rá rakni, nincs akkora pendrive itthon (még)
Neki is fekszemELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
-
mm89
őstag
válasz NathanCullen #18481 üzenetére
tegnap úgy néz ki, sikerült felrakni hozzá video drivert bár ez a unity nagyon szar... meg fogom próbálni felrakni a 10.04et, csak abban meg nem volt hálózatom valamiért... majd hnap lesz időm rá.
amúgy nagyon király gép, kíváncsi leszek a win7re is rajta.
a tapipad egy kicsit furcsa, a kattintásokat nem mindig veszi, de a kétujjas görgetés működik.ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
Szerdán kapom meg a pendriveot, aztán fogok win7-et feltenni, addig linuxokat próbálgatok majd. Most ubuntu 11.10 van fent, és a touchpaddal annyi bajom van, kattintáskor (padon, nem gombbal) van amikor erősebbn kell nyomni, mert elsőre nem érzi hogy hozzáértem. Érdekes módon amikor húzogatom az egeret, akkor alig kell hozzáérni.
bogyo!
A biosban van egy olyan beállítás, hogy valami hardveres videó vagy micsoda, már nem emlékszem pontosan[ Szerkesztve ]
-
-
mm89
őstag
válasz Vikthor #18516 üzenetére
nagyon jó kis gép, pont kényelmesen elfér az ölemben is. kicsit a kijelző betekintési szöge fura, ha egy kicsit lejjebb vagy fejjebb hajtom már más a szín. meg azt még nem értem, hogy ha pl google képkeresésnél megnyitok egy képet akkor az ad egy sötétebb hátteret a képnek és olyankor mintha magától lejjebb venné a fényerőt. ezt csak én tapasztalom? de még mindig rohadt jó gép! köszönöm szépen a segítséget a választásban, örülök, hogy ez mellett döntöttem
-
mm89
őstag
válasz ArrayOfLilly #18518 üzenetére
Köszönöm, ki is kapcsoltam, ki is próbáltam, de nem vettem észre változást (eddig is csak este, sötétben tűnt fel).
Windows 8 -at próbált már valaki rátenni? (csak érdekességképpen kérdezem, nem szándékozom azt használni, nem kínzom magam )Kicsit feljebb kérdeztem valami hardveres videógyorsítós kérdést, na megnéztem pontosan, erre gondolok:
BIOS/Config/CPU
és ott van egy olyan hogy
AMD V(TM) Technology (alapból disabled)
leírása:
When enabled, a VMM can utilize the additional hardware capabilities provided by AMD Virtualization techology.Ebből arra következtetek, hogy ha bekapcsolom, jobb megjelenítést kapok. Vagy nem?
-
mm89
őstag
-
mm89
őstag
Sziasztok megint!
Lenovo e125 használók! Win 7-tel nem tudom működésre bírni a wifit! Pedig ezt nem gondoltam volna, hogy a11.10-es ubuntu out of the box működik, a win meg nem
Szedtem hozzá drivert (a sima kábeles lan-hoz is kellett, az működik is), de nem akar települni valamiért. Felraktam a thinkvantage system update programot is, de azzal se jutok semmire...
Ha esetleg valakinek van konkrét linkje, akkor megköszönném!
ÜdvELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
Lenovo e125 -ön hogy lehet + jelet írni? sehol nem találom és néha kéne linux terminálban. Ha grafikus felületen vagyok akkor elő tudok hívni képernyőbillentyűzetet, de ha parancssorban akkor nem.. Biztos van valahol egy plussz jel, csak én nem látom..
-
mm89
őstag
válasz NathanCullen #18648 üzenetére
(és tényleg rajta van, mondtam hogy tuti ott van valahol de egyszerűen nem láttam meg, pedig már napok óta keresem )[ Szerkesztve ]
-
mm89
őstag
válasz Mercutio_ #18650 üzenetére
én meg sose használtam még, mert asztali billentyűzetem van, azon meg van a num padon is
más:
pár napja mondtam hogy nem tudok wifit varázsolni win7-re. na most úgy néz ki, hogy sikerül, végre találtam egy működő thinkvantage-t. eddig akármilyet raktam fel, nem akart működni, egy hibaüzit dobott és kész, feladta. Most éppen tölti lefele a cuccokat, remélem jó lesz.Sokat szenvedek még linux fronton is.
Ubuntuból próbáltam a 10.04 10.10 11.04 11.10 -es disztrókat és egyik sem tökéletes számomra. (a 11.04 van a legközelebb az elképzelésemhez, de onnan is hiányzik egy dolog, mégpedig a namebar applet, ha valakinek ez ismerős itt...)
Most Kubuntu 11.10 -et próbálok, egész jó, szépen működik a touchpad is, még a háromujjas kattintást is tudja mindenféle hegesztés nélkül. De sajnos a kde nagyon fogja a procit. Alapjáraton a Xorg megesz vagy 40%-ot (komozit módban persze, ha azt kikapcsolom akkor jobb a szitu, de úgy meg ronda )
Ha esetleg megtalálom a tökéletes rendszert akkor úgyis szólokELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
válasz NathanCullen #18653 üzenetére
Akkor jól sejtettem, köszi
-
mm89
őstag
-
mm89
őstag
Szia, én is linuxszal használom az e125-öt. Ubuntut próbáltam, de nekem a Unity nem nagyon jött be, főleg azért mert nem volt valami villámgyors. Neked? Kubuntuval használom jelenleg, de gondolkozok a váltáson. Miket próbáltál még?
-
mm89
őstag
Sziasztok!
Gondolkozok mostanában, hogy el kéne adni a pc-t meg a notit (a pc egy 6 éves konfig, szóval biztos nem ér sokat, 40-50 monitorral együtt szerintem, de majd beáraztatom a megfelelő topicba, a noti meg egy lenovo e125 amit itt javasoltatok és nagyon meg vagyok vele elégedve!). Ha sikerülne eladnom őket, akkor olyan 150k környékén néznék egy kisebb gépet, a mostani 11,6" méret teljesen jó, de mivel ilyen kicsiben nincsenek elég erős gépek (nem nagyon találtam) ezért akár 12-13" is elmegy még, bár nem szívesen vennék olyan nagyot.
A lényeg annyi lenne, hogy minél erősebb legyen, legyen hdmi kimenet (bár ez alap mostanság) és ne ati videóval legyen megáldva, mert linuxot használok és eddigi tapasztalataim alapján az nvidiával kevesebb gond van.
Mit ajánlanátok?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
mm89
őstag
Sziasztok!
Már régebben azt hiszem kérdeztem, de hátha azóta változott a helyzet:
Van egy Lenovo e125-öm (e450-es), de szeretnék valami erősebbet ugyanebben a méretben. i3 -as procival szerelt lenne a jó és fontos, hogy nvidia kártya legyen benne, mert az ati még mindig nincs jóban a linuxszal (persze megyeget, meg fel lehet rá rakni, csak nem tudja normálisan kihasználni).
Ha már itt tartunk, mennyiért lehetne eladni most ezt az e125-öt? Semmi hibája nincs, akksi bírja 5+ órát.
(én nem nagyon találtam olyan gépet ami elég erős lenne, megérné rá váltani, de a lenovo eladása után elérhető közelségbe kerülne. Hátha ti találtok )ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
Sziasztok!
Mit ajánlotok:
11,6
SSD nem kell, mert az van (bár akkor bukom a garanciát)
Ne legyen benne ATI (linux miatt)
A lehető legjobbat 130-140k körül.
Sokáig bírja az akksi.
Köszönöm!ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
válasz NTonee #22446 üzenetére
Lenovo elsőre, de aztán megnéztem jobban, és az asus jobb, nem?Lenovo e125 van most, az E450 -nel szerelt. 4-5 óra netezést bír.
62Wh -s az aksija. Az asus nem lenne gyengébb ilyen téren?
A mostani lenovot mennyiért adjam el? 120gb ssd van benne.ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
válasz NTonee #22450 üzenetére
Na igen, az akksi nekem nagyon gyengének tűnik....
Ha i3 hajtaná akkor még el is fogadnám ennyiért. Akkor nem zavarna az akku. Jobb a fogyasztása egy ilyen procival mint egy i3nak? Nem tudom milyen használattal bír az 6 órát.
Az a dual core proci jó? (Nem tudom mi az a B940 es szint,a mostani E450-hez tudom hasonlítani.)
Fontos szempont lenne a linux-kompatibilitás is, de ahogy olvasgatom, a hd4000 nem a legjobb neki...
Ötlet esetleg az e125 eladási árával kapcsolatban? (E450, 120 gb ssd)ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5 Pro teszt
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OTP Bank topic
- Hálózati / IP kamera
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- 17" HP ProBook 470 G5 (Core i5-8g / 16GB DDR4 / 120GB SSD / 17,3" FullHD IPS ) ÁFA-s szla, garancia
- Egyszerű használatra laptopok eladóak
- Dell Latitude E5530 Core i5 3230M /8GB RAM / 120GB SSD / FHD 1920x1080 / Windows 11
- Sony VAIO laptop VPCEB3S1E, I5, akku nélkül + kell bele alaplapi elem
- Garanciális érintőképernyős Dell XPS 15 9500 laptop, Intel Core i7 10 gen Nvidia GeForce GTX 1650Ti
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest