Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benőke
őstag
10.04 -et használtam sokáig. Nekem a KDE túl csicsa. 12.04 -ben az Unity hát nem tetszik. Gyorsnak gyors működik ahogy kell, de ha kell valami program baromira nehéz benne megtalálni bármit amit nem naponta használok. Mindenki megszokta az egeret és hogy pár kattintással eléri a dolgait, most gépelni kell, hogy gyorsan megtaláld, ala Windows. Ott eddig megmaradt W7 -ben legalábbis hogy ki tudod kattintgatni. Na de Unity -ben azért odaömlesztik az arcomba kapok 150 ikont aztán válogassam ki. Gnome3 -ban ez a W8 hoz hasonló látás sérült mód. Öklömnyi ikonokkal, hát biztos van akinek tetszik, de az sem egy élmény. A W8 -as felület is csak rá lesz erőltetve az emberekre. Úgyhogy végig próbáltam az Ubuntu -s dolgokat de egyik sem tetszik. Vagy 12.04 + Mate felület ami egy Gnome 2 Fork vagy a Linux Mint Mate. Én még elhasználgatnám a Unity -t meg a Gnome3 -at is de Faternak kerestem egy Gnome2 féle ablak kezelőt, mert túl nagy váltás lenne a Gnome3/Unity. Van ugyan Gnome2 -re hajazó mód de az is csak ímmel ámmal nevezhető annak. Ránézésre az de egyébként meg vannak különbségek, és működésben sem az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
haris
őstag
Szia
Nekem nincs bajom a sebességgel Unity alatt, hozzátéve, hogy ikonméretet csökkentettem, és amiket sűrűn használok, azt rögzítem a tálcán, így egy kattintásra van amikor kell.
Én is próbáltam a Kubuntut, (illetve több KDE-s linuxot pl Chakra-t is ) de nekem úgy tűnt, hogy a KDE jobban megterheli a gépet, itt-ott találkoztam megakadásokkal, illetve a proci is pörgött néha 50% körül KDE-vel.
Amiket próbáltam:
-OpenSUSE 11.4
-Linux Mint 9, 13 (cinamon-nal)
-Fedora 16, 17
-comice OS
-bodhi 2.0
-Zorin OS 5, 6
-Ubuntu 11.04, 12.04
-Kubuntu 11.10, 12.04
-Peppermint
-Puppy számos verzióját.
Az összes amit próbáltam tetszett a maga módján, a legtöbb driver problémám a puppy- val volt, illetve a 2011-es verziókkal voltak kisebb nagyobb driver gondok (pl pöcökegérhez illetve a Bluetoothhoz kellett túrni kicsit a netet), de az új verziók mindent tökéletesen kezelnek, nincs semmi probléma egyik hardverrel sem.
A kezdeti időkben 32bites verziókat használtam, mert 64biten nem tudtam flash-t használni, de az újakból mind 64bitest tettem fel, és flash is van alapból.Hogy miért maradt a Unity-s Ubuntu? Mivel előtte sohasem használtam semmilyen linuxot, nagy segítség volt a szoftverközpont, tetszik a Unity ( ) , szerintem kezdőknek könnyen kezelhető. Illetve direkt olyan felületet akartam, ami nagyon eltér az előzőleg használt XP-től.
(Bocs mindenkitől a pongyola megfogalmazásokért, de még most is csak kezdő linuxosnak tartom magam. Nem vagyok toppon a témában, csak használom, mert jó. Ennyi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen légkondit a lakásba?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Mobil flották
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Külpolitika
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- Beszámítás! Asus TUF FX506HCB - 15,6" IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Garancia
- LENOVO LEGION 5 / i5-10500H / 256+512 GB SSD / 16GB / Geforce RTX 3050Ti 4GB
- Apple MacBook Pro M1 16GB/256GB, BOMBA ÁR!
- HP 650 i5 laptop 8gb DDR3/SSD/15,6" FULL HD , dupla VGA - posta is
- Apple MacBook Air 2017 13' i5/8GB/128GB SSD újszerű
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest