Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mulderpapa
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus X201E-m, 4GB rammal. A kérdésem az lenne, hogy ennek nem dual channelben kellene mennie? Azzal tisztában vagyok, hogy a memória forrasztva van az alaplapra, de Aida 64 szerint single channelben mennek a ramok, ami ugye az Intel vga-ra nincs jó hatással.
A másik a touchpad... Nem lehet a gyári multi gesture drivert lecserélni valami másra, amivel lehetne normálisan scrollozni?
"Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz Mercutio_ #22695 üzenetére
Köszönöm a választ mindenkinek.
Sajnos nincs infó a modulokról, csak a mennyiségről, így gyanítom én is, hogy 1x4GB lesz.
Tudom nem játékra van, de melóhelyettközben el lehet ütni az időt, a pár éves játékok egész jól futnak a mostani Intel igp-kel.
Egyébként összességében nem rossz gép ez az X201, újonnan biztos nem ezt vettem volna meg, de 4 hónaposan 40k-ért simán megérte és így SSD-vel elég fürge kis gép."Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz agicca92 #22833 üzenetére
Szia!
A mostani B960-tól mindegyik processzor gyengébb lesz valamivel, de amire használnád, arra elegendő bármelyik. Ezek közül a legerősebb az Acer B133 Pentium 2117U procival, de a Celeron 1007U-val szerelt Acer V5-131 is kb. hasonló teljesítményű.
Az Asus X201 a leggyengébb az összes közül, ráadásul az alaplapra vannak integrálva a memóriák (nem bővíthető/cserélhető), valamint az akkumulátor is csak a gép szétszerelésével cserélhető.
Ha mindenképp színes gépet szeretnél, akkor inkább az Asus X200CA-t válaszd, mert ezekben már az újabb Intel processzor van. (1007U, 2117U, i3-3217U)[ Szerkesztve ]
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz agicca92 #22835 üzenetére
A V5-171-ben lévő i3 már simán hozza a mostani B960 szintjét, sőt tulajdonképp egy jobb/modernebb processzor.
Komolyabb játékra az integrált videokártya miatt mindegyik alkalmatlan, max. régebbieket fogsz tudni futtatni.
Az általad használt dolgoknál nem lesz észrevehetően gyorsabb, mint pl. a Pentium 2117U, viszont egy SSD-re mindenképp beruháznék a helyedben, mert fényévekkel gyorsabb lesz minden, még a leggyengébb processzor mellett is.
A gépben lévő HDD-t pedig bele lehet szerelni egy külső USB-s házba, így ha nem lenne elég az SSD tárhelye, akkor azt is tudod használni."Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
Mulderpapa
aktív tag
Szóba kerültek 120-130e Ft-os gépek is, ezért is javasoltam az SSD-t akár egy olcsóbb géppel együtt.
Nekem volt X201e-m 1007u procival, amibe szereltem SSD-t és össze sem lehet hasonlítani sebességben. A HDD-vel szerelt i3-as i5-ös nagyobb gépek is látványosan lassabbak általános felhasználás során (boot időben, programok megnyitásánál) , mivel hiába erős a proci, nagyon visszafogja a sebességet a lassú vinyó.
Az egycsatornás memória inkább az integrált VGA-ra van rossz hatással, de az Acer esetében ezt is lehet orvosolni egy másik modul behelyezésével.Magyarul inkább egy Pentium 2117u SSD-vel, mint egy i3 HDD-vel és ugyan annyi pénzből van egy gyorsabb géped.
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz Archttila #22856 üzenetére
Ha a két gép közti árkülönbséget nézzük, akkor megéri.
Viszont 170e Ft-ért baromi drága, még akkor is, ha benne van a Win8.
Tudom, hogy Thinkpad (nekem is volt X125e), de ha azt nézem, hogy az olcsóbb E1-es gép árából is kijön 2db Acer V5-131...[ Szerkesztve ]
-
Mulderpapa
aktív tag
Igen, nyilván többet megy a nagyobb akksi miatt, meg ezek az AMD-k energiatakarékosabbak is (bár proci teljesítményben valamivel gyengébbek is, mint a hasonló kategóriájú Intelek), de én padlót fogtam, amikor megláttam az árát. Nem azt mondom, hogy Acer-t kell venni, de 170-ért már sokkal jobb ajánlatok is vannak.
Tavaly decemberben árultunk ilyen A4-5000 procival szerelt 15,6"-os Lenovo-t 1TB-os HDD-vel 99e-ért, szóval nem értem ezt az árazást."Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz drzozo #22875 üzenetére
Új nincs ennyiért, ráadásul az olcsóbb netbookokban modem bővítési lehetőség sincs nagyon.
Viszont ennyi pénzből kapsz használt üzleti kategóriás subnotebookot (~12"), amikben elég gyakran előfordul a HSDPA modem, illetve van bővítőhely és ezek sokkal jobb anyagokból vannak összerakva. 80k-ból simán kijön egy 1. generációs i5 procival szerelt gép, ami teljesítményben is lekőrözi a mostani celeron/pentium procikkal szerelt netbookokat (pl. Thinkpad X201, Elitebook 2540p)"Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz drzozo #22877 üzenetére
A 2GB elég karcsú és valóban nem bővíthető az Asusban, de a 720p videókat youtubeon simán elviszi, az 1080p-nél viszont már néha beszaggat. Az összeszerelés minősége és az anyaghasználat mindkettőnél elég gyenge, ahogyan a többi hasonló árkategóriás gépnél. Én személy szerint még mindig a használt subnotebookra szavaznék, mert azok még évek múlva is gépek lesznek és nem nagyon lesz zsanér meg billentyűzetprobléma, nem véletlen kerülnek újonnan 3-400e Ft-ba.
Ha mindenképp újat szeretnél, akkor vedd azt, amelyik jobban tetszik. Ilyen felhasználás mellett bármelyik mai gép megfelelő lehet, a mai netbookoknak szerencsére már semmi közük a régi Atom procis rettenetekhez."Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz tjokai #22902 üzenetére
Divx-es filmekkel elboldogul, netezni szenvedés rajta, youtube és egyéb online videózásra csak erősen korlátozottan alkalmas, hála a mostani flash player-ek megnövekedett gépigényének.
Ugyanennyi pénzért lehet kapni régebbi, használt 12"-os üzleti kategóriás subnotebookokat kétmagos procival, amik sokkal erősebbek, ráadásul strapabíróbbak is.
Annak idején ezek a régi Atom procik épp a használhatóság alsó határán voltak, mára viszont már kevés a teljesítményük."Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz Chosen #22921 üzenetére
Ez kell neked.
Bírja a strapát, gyönyörű szál csiszolt fém burkolat, van rajta touchpad és a benne lévő konfig hozza egy átlagos asztali Core2 gép szintjét. A linkelt pédány ráadásul szerintem elég jó vételnek számít, mert ahogy nézem szépen fel van újítva gyári alkatrészekkel és magyar billentyűzetes."Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz -Valinas- #22929 üzenetére
Nem a HDD a gép leglassabb alkatrésze, szóval csak pénzkidobás az SSD.
A múltkor egyébként csak úgy poénból beleraktam egy Dell Inspiron Mini-be az SSD-t, de a Win telepítő 40% körül kiírta, hogy nem talál merevlemezt a gépben, szóval kérdéses, hogy ezek a régi Atomos csodák tudják e egyáltalán kezelni rendesen.Jegyzetelésre még elég ezeknek a teljesítménye is, csak hosszútávon nem túl kényelmes a kis billentyűzet és kijelző miatt.
-
Mulderpapa
aktív tag
Ezeket az új Acer gépeket látta már valaki közelebbről?
Ennyiért elég ígéretesnek tűnik az új 4 magos cerkával és érintőképernyővel. (bár egy ilyen gépnél mi értelme...)"Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz szekzol #22997 üzenetére
Az Acer E3-111 szerintem a legjobb választás ebben az árkategóriában.
V5-131-et ennyiért nem vennék, azt a pár ezer forint pluszköltséget pedig bőven megéri az USB 3.0 port és a valamivel erősebb / modernebb CPU, aminek ráadásul fele akkora a TDP-je.[ Szerkesztve ]
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz Mercutio_ #23000 üzenetére
Szintetikus tesztekben több pontot kap (tudom ez nem teljesen mérvadó) és egyre több program fogja kihasználni a 4 magot, ami hosszabb távon előnyösebb.
Az Intel Celeron N2930 nem Atom, azok tudtommal a Z jelölésűek.
Ettől függetlenül single threadben tényleg valamivel gyengébb, mint az 1007u.[ Szerkesztve ]
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz szekzol #23003 üzenetére
Csak tesztelésre volt nálam rövid ideig.
Minőségérzetre jobb, mint a V5-131, szerencsére nem ilyen fényes, lakkozott fedlapja van (legalábbis az ezüst színűnek) és szerintem elegánsabb is, a touchpad mérete valamivel nagyobb.
Szerelhetőség szempontjából közel sem olyan jó, nincs külön "szerelő nyílás" az akku beépített, a memória pedig az alaplap túloldalán van, tehát cserénél darabokra kell szedni, bár a 4 GB-os verziónál ennek nincs jelentősége. A HDD cseréje szerencsére viszonylag egyszerűen kivitelezhető, "csak" a komplett alsó burkolatot kell leszedni. A mostanában megjelent gépek sajnos mind ilyenek, a 12"-os Asusoknál még a RAM is forrasztva van az alaplapra.
Különösebb melegedést nem tapasztaltam, de mint mondtam nem használtam tartósabban, viszont hangja csak a merevlemeznek volt, amíg le nem lett cserélve SSD-re."Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
Mulderpapa
aktív tag
25k-ért szerintem ne vegyél netbookot, mert amik vannak ennyiért, azok régi 1. generációs Atom procis gépek rossz akkuval. Akkor már inkább valami kétmagos üzleti kategóriás noti, szintén rossz akkuval, bár ki lehet fogni jó akkusat is. (Lenovo X60, X61, T60, T61, HP NC6400, 6910, Dell D620, stb...) Ha integrált vga-s változatot veszel, akkor nemigazán lesz velük gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest