Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
-
LOGOUT
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
haris
őstag
válasz
Atikusz
üzenetére
Az is harmat gyenge, sőt ha csak a nyers processzorerőt nézzük, akkor még gyengébb mint az atom.
Az egyetlen amivel nyer az atommal szemben, a jó multimédiás képességek.
A C60-nak meg sem kottyan egy 1080p-s mkv, így TV-re kötve remek kis multimédiás mindenest kapunk, illetve a flash-el teletűzdelt oldalak sem fekszik meg annyira a gyomrát. -
Atikusz
senior tag
Ezek az AMD C-60-as procik mennyivel jobbak, fürgébbek a konkurens Atomoknál? Van egyáltalán érezhető különbség a kettő között? Azt tudom, hogy az Atom harmatgyenge, de vajon a C-60 is?
-
haris
őstag
válasz
Viktoár
üzenetére
A 45k-s keret nagyon karcsú, annyiért talán még használt üzleti subnotit sem kapsz, nemhogy használható netbookot. Ha használt régebbi Intel Atomos gépet veszel, az ugyanúgy meg fog feküdni a Flash-től, semmivel sem lesz jobb mint a tied, az újak meg 60-65k-tól indulnak.
AMD-ből, ami már jó lenne, ezt az egyet találtam, de ez sem olcsó: Asus 1015bxHa nincs pénz, inkább kapcsold ki a Flash-t, és akkor nem fog akadni a régi gép, de marad 45k-d

Vagy vehetsz tabletet, de a flash-t azok sem szeretik, meg az Android nem windows (asszony lehet csúnyán fog nézni), meg stb. Szóval ott is vannak korlátok, de ott 45 körül már egész jók vannak. -
Üdv. 65, max 70-ből kéne új vagy használt, minimum 10"-os Windowsos cucc. Milyen platformra alapozzak? Esetleg konkrétat is írhattok.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Milyen netbookot ajánlotok facebookra,skype,böngészés és ritkán youtubra?
Idáig egy dell mini 1011-et használt az asszony,de panaszkodik hogy néha akadoznak a dolgok.
Használtan is megfelel és 40-45k körüli összegre gondoltam. (Például egy Asus Eee PC 1011PX gép N570-el,1gb ram,stb jobb lenne a dell mini 1011-nél?) -
haris
őstag
válasz
titanium011
üzenetére
Sok sikert az eladáshoz

-
Gabor970
addikt
válasz
titanium011
üzenetére
MSI WIND U100-am van, +1G ram, +1" kijelző +1:30-2:00 az akkuidőm. Nem mernék 30e felett remélni, ha el akarnám adni. Szal ezen még kell faragnod jócskán.
-
Gabor970
addikt
a hirdető mindenkié
Amúgy én is valami netbookot vennék, csak vékony a pénztárcám. Néha egy kis nettopot akarok összerakni mini ITX lappal, aztán rájövök, hogy csak egy kicsivel több, ha veszek egy ugyanolyan netbookot, és akkor az alkalmasint mobilan is használható. Mostanság kezdek hajlani a C60 felé is, bár még vacilálok, hogy E-450 V C60, a sony vaio E2-1800-ról nem is beszélve. Persze 150e Ft már "bohókás" összeg egy netbookért. -
Flexy90
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Asus 1215b-t, c60-as APU, 4gb ram, W7 64 ultimate.
Az lenne a kérdésem, hogy jó e ez az op.rendszer, vagy jobb lenne inkább egy home premium 64/32? -
mtibi00
tag
válasz
Árjaharcos88
üzenetére
Én itt néztem, ha jól láttam akkor a 6250-es van benne...
Egyébként nagy különbség van a 2 között??
Off: Azt nem tudjátok hogy ezeken van oprendszer vagy azt nem telepítik rá gyárilag?
-
-
Gabor970
addikt
válasz
mtibi00
üzenetére
nem, magán a netbookon nem lehet. Illetve lehet, de akkor "scrolloz" a kép, vagyis nem az egészet látod, hanem mintegy ablakot az egészből, és mozgatni lehet a képet, hol az egyik szélét látod, ha eltolod másik irányba, akkor meg a másik szélét. Az 1024X600-as kijelzőre nem tudsz kirakni 1366X768-t úgy, hogy az egészet lásd.
-
Gabor970
addikt
válasz
mtibi00
üzenetére
természetesen külső monitorral mehet nagyobb felbontás is. Az 1920X1080-is mehet. Azt persze nem szabad kihagyni, hogy játéknál nagyobb felbontáshoz már kevés lesz a 6250 "ereje" de netezni, irodai programokhoz, filmezni semmi akadálya a nagyobb felbontásnak. Semmi trükközés, nem kell "program". A videóbeállítások menüben simán nagyobbra állítod. Akár lehet külső monitor+netbook saját monitora is.
-
mtibi00
tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Van nekem egy 19"-os LG lcd monitorom, ha arra rákötném akkor lehet nagyobb felbontást beállítani? 1440x900 a normál felbontása a lcd-nek ... arra be tudnám álllítani esetleg?
Vagy akár valami programmal nem lehet többet kihozni a videókártyából hogy nagyobb felbontást beállítani? Vagy a monitor nem engedi a netbookon?
-
Gabor970
addikt
válasz
mtibi00
üzenetére
játékra lehet, hogy elég a kijelző, de netezéskor sok weblap gyakorlatilag nem fér bele. Pókerezés esetén nem fér ki négy asztal egyszerre. Már teljesen nettopnak használom külső monitorral, mert az 1024X600 tényleg szűkös. Jól látni, csak kevés minden fér el.
Sajna nem tudok oprendszer telepítésben segíteni, csak a jogtisztát raktam újra a sajátomon, az meg más tészta, mert egy rejtett un recovery particióról megy nagyon egyszerűen.
ha oprendszer nélkül veszel gépet, akkor annyit tudok, hogy bootolható pendriveot kell készíteni az oprendszer telepítőjével, azzal indítani és telepíteni. Biosban induláskor kell beállítani, hogy USB eszköz legyen az elsődleges indításnál. -
-
Gabor970
addikt
válasz
mtibi00
üzenetére
mit értesz internet csatlakozó alatt? LAN kábel ahova megy? Kizártnak tartom, hogy ne lenne, bizonyosan van! Wifi szintén van. Mobil internethez SIM kártyának nincs 3G modem, de a szolgáltató által adott sticket az egyik USB-be dugva megoldható.
négy éve használom az MSI WIND U100-am. Nem vennék többé 1024X600 felbontású netbookot, csakis 1366X768-ast, inkább 11,6" körül. Mehetne a 10,1" is, de mindenképp a nagyobb felbontással. Van pár ilyen is.
-
mtibi00
tag
-
Gabor970
addikt
válasz
mtibi00
üzenetére
jó áron van náluk a [kedvencem]
-
Gabor970
addikt
sok netbooknál a C60 brazosnál azt olvasom, hogy 6250 a videovezérlő, nem 6290-nek kellene lennie? A C60 az olyan C50, ami 1GHz-ről, fel tud "pörögni" 1,3-ra, és kétmagos szintén.
-
mtibi00
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék erről a netbookról:
Érdemes lenne megvennem?! Nem akarok csak netezni elsősorban, de ahogy nézegettem még a játékok is elszaladgálnak rajta, valamint néha word-öt használnék...
Internet csatlakozó van ezen, mert én nem látom, de mintha írnák hogy van...

Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Erre valaki?

-
haris
őstag
válasz
arcszesz
üzenetére
lenovo x121 (e125) sandy i3 teszt
...és ez már egy évvel ezelőtti teszt. Kicsi házban vagy meleg, vagy hangos a hűtés.
És akkor még arról nem is szóltunk, hogy a brazosban lévő VGA multimédiában mennyivel fejlettebb az intel i3-as HD-jához, ami még tovább lett herélve a pentiumban.Ha nem lenne keded végigolvasni, itt a "végszó"
"The boost in power, unfortunately, comes with a couple of drawbacks. The first is an overall hotter temperature of the laptop, which is fairly significant compared to the X120e. It was somewhat expected that the Core i3 would bring a measureable increase in temperature compared to the Fusion E-350, but a rise to well over 40 degrees C under load may be a little too much.
Secondly, expect fan noise to be perceptibly louder as the cooling unit will be working overtime to keep that powerful CPU operational. If the notebook is being used for heavy multitasking or playing modern games, anticipate even louder noises as the fan ramps up in speed. "
Szóval könyveljük el nyugodtan, jó az a pentium (és az i3), de ekkora házban jobban melegszik, és emiatt hangos, és ez egy netbook, felesleges bele akkora teljesítmény.
Szerintem.És hogy a lényeget tartsuk szem előtt:
Ronyó ezt írta: "Netezésre, filmnézésre(esetleg HD) használnám, semmi komolyabb dologra nem szeretném."
Ehhez jobb választás az AMD-s változat. -
Mercutio_
félisten
válasz
arcszesz
üzenetére
Nem maga a hőtermelés, hanem a 11,6"-os netbook méret miatti koncentráltabb meleg és gyengébb hűtés együttes hatása az ami egy nagyobb notiban nem jelentkezik és ami miatt ezekben a kis netbook-okban jobban melegedhetnek.
Teszteket én is olvastam és mintha nem csak az acer-nél írták volna a melegedést, de most nem állok neki túrni a netet

Egyébként személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi...
-
arcszesz
aktív tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Fordítsuk meg a kérdést. Attól, hogy az Acerben melegszik, miért kéne elkönyvelni, hogy a pentium melegszik?
Főleg, hogy az olcsó acereknek közismerten gagyi hűtése van. Tudtommal eddig csak az acernek sikerült olyan netbookot gyártania, amiben az amd C-60 is fel tud melegedni 90 fokra.A drágább szandi ULV cpu-k meg már jópár hónapja piacon vannak, sok tesztet találni róluk. A pentum mitől melegedne jobban?
-
arcszesz
aktív tag
A pentiumra szavazok. Komolyabb technika mint a brazos, agresszíven alacsony árazással.
Kétszer akkora lapka, kétszer annyi tranzisztor, dupla teljesítmény. Valamivel biztos melegebb, de a hűtési probléma inkább az Acer Aspire sajátja, mint a pentumé. Mívesebb gépekben nincs különösebb probléma vele. -
haris
őstag
Akkor válaszd amelyik neked szimpatikusabb.
i3 szerintem nem ér +30% pénzt, pedig jó erős (de ha nem kell, akkor minek fizetni)
a pentium melegedős, de gyorsabb mint a brazos, ami viszont hűvös és csendes, hiszen ami nem meleg, ott nem kapcsol be a ventilátor. A hangos venti főleg filmnézésnél zavaró, a melegedés meg netezésnél. Bár télen szabadtéren még jól is jöhet
.
És a full HD-t is simán viszi mindhárom -
rayoliviero
veterán
Ez az akku jó egy Acer Aspire One A150 netbookba?
-
-
skristof
tag
sziasztok
edigitálnál jóárasítva (meg most 0% THM akcijóó is van) a 1015BX, de azt írják 6 cellás. ez létezik, vagy elírás?
-
haris
őstag
Szia!
Szerintem ár/érték arányt nehéz megmondani, anélkül, hogy tudnánk mennyi az ár.

Ha egy árban vannak, akkor egyértelműen i3-as a nyerő. (bár én akkor is az AMD-t venném, mert a teljesítménye elegendő számomra, viszont az a legolcsóbb, vagyis minek fizetnék több pénzt a nagyobb teljesítményért, ha nekem nincs akkorára szükségem)
Üzemidőben nincs nagy különbség közöttük, ugyanakkora képernyővel, akkuval, használattal stb kb egyformán teljesítenek szerintem. Esetleg max teljesítménynél az AMD tovább bírja kicsit, de az a leggyengébb - hozzátéve, hogy ennek a teljesítménye is elegendő szerintem, inkább a másik kettő feleslegesen erős. Szerintem.
Melegedés:
AMD gép szinte nem, vagy csak alig melegszik, a két Intel viszont jelentősen, jól meghajtva kifejezetten forrók. (kis ház, kis hatásfokú szellőzés, mégiscsak egy netbook.)Nekem e125-öm van AMD-vel, csak ajánlani tudom. Csendes, hűs, hosszú üzemidővel.
Filmezni, dokumentumokat kezelni (excel, word, powerpoint) és netezni pont elég. Persze nem egy erőgép, de arra van másik "céleszköz". -
Gabor970
addikt
válasz
Big Dose
üzenetére
bármi, amiben C60-as Brazos proci van. Találsz bőven annyiért. Mondjuk a 8-9 óra üzemidő.... hát az nem tudom, hogy meglészen-e. Inkább talán 6-7 óra.
Mondjuk amiket írtál igénynek, ahhoz a C30 is elég, az gondolom nagy akkuval megjárja a 8 órát. Oda kell figyelni az akkuméretre, inkább rákérdezni a boltban vásárlás előtt.
-
Ronyo
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy a 3 Lenovo közül ár\érték arányban melyik éri meg a legjobban?
-Intel Pentium Pentium 977
-Intel Core i3 2367M
- AMD E2 1800Az Intelek üzemidejüket illetve teljesítményüket tekintve mennyiben különböznek az AMD-s társuktól?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
arcszesz
aktív tag
válasz
kirusz1
üzenetére
Próbáld ki az unetbootin-t, nekem jól működött hekkelt iso-val is.
-
bigdady
nagyúr
megéri ? [link]
-
Benőke
őstag
válasz
Árjaharcos88
üzenetére
Ha az ISO -val nem stimmel valami akkor lehet vele vacakolni, nem fog menni.
-
Benőke
őstag
válasz
Árjaharcos88
üzenetére
THX hogy a témához hozzászólva elolvastad a korábbi hszeket is.

-
Benőke
őstag
válasz
kirusz1
üzenetére
DVD ről csináld ne az iso -ból. Lehet az USB driver miatt nyavalyog, de nem kéne neki. Nekem is felment probléma nélkül. Ha az alaplap nem is ua a Chipset és a proc ua. szóval...
Esetleg másik USB port ról. Nem is értem hogy nem megy. Manapság ha USB -s vezeték nélküli egered van már bios -ban is használhatod... Pedig akkor aztán nincs USB driver meg társai...
BIOS -ban is nézzél szét még egyszer hátha van olyan opció hogy nem engedélyezett USB boot miközben onnan akarod vagy mit tudom én...Végső esetben egy Live Linux -ot ki lehet próbálni hogy elindul -e USB ről.
-
AxBattler
félisten
Parancsolj, ezen ne múljon!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Spórolós topik
- Gumi és felni topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen autót vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- 14"-os 5.gen core i5 Dell notebook kiárusítás! AkciÓÓ
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 2.5K OLED i7-13650HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070 Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S23+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- HP Pavilion 15 - 15,6" Full HD - Intel Pentium N3710 - 4GB - 500GB HDD - Win10 PRO - MAGYAR - DWD R
- Nothing Phone (1) / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nagyon jó ár!