- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
Új hozzászólás Aktív témák
-
domiromm
tag
Találtam egy tápegységet [link].
Arra gondoltam hogy erről az egyről üzemelne.
Hogy gondoltad hogy az alaplapon van egy másik tápegység? Én úgy tudom hogy egy feszültség stabilizátor van rajta.
Meg azért gondolom hogy kevés az áram erősség mert ha használom a belső kijelzőt olyankor csökkenti a gpu frekvenciáját. -
LarsR
tag
(#17645) Sugar Snekov
Köszi
, inkább türelmetlen voltam
. Nem tudtam elviselni a magas hőmérsékletet és valami kellett ami ezt megoldja minél hamarabb. De nagy munka volt, és még van is hátra. Minden szerszámom kikerült a házból, a garázsba, 2-3 hét és talán rendet is tudok tenni. Akkor majd már lesz rá esélyem, hogy nekikezdjek.
Pizzu
Köszönöm.
Természetesen lesz dokumentélva a további folyamat. A gép, ha netezek elmegy passzívan is, nem probléma. Sajnos 1 db 12cm-es venti nem fért volna el. Mivel Ati vga van benne, ez nagyon pirít és gondoltam jobb a több mint a kevesebb.
Direkt nagy légszállításút kerestem, mind a 3 az. A ventik alatt elég pici a hely 2-3 mm. Ezt akarom orvosolni, vagy kivágom és venti rács lesz alatta, vagy kivágom és lemezzel helyettesítem, amin már vagy van sok lyuk, vagy majd én csinálok rá.
Sajnos eddig idő hiányban szenvedtem, munkahely miatt. Most olyan munkám van, hogy hétvégente már tudok vele foglalkozni. Munkahely és lakhely váltás óta se erőm se pedig időm nem volt. Fél év után sikerült összeraknom az állványos fúrót, amit vettem újjonan.
És mindig van valami más amire elmegy az idő.
-
bull06
csendes tag
-
bull06
csendes tag
Köszi az infót,ez a gép vistával jött ki és a w8.1 is tökéletesen működik rajta.A kézikönyve azt írja,hogy elől az a kék áttetsző müanyag alatt van az újjlenyomat olvasó,most olvasgatok róla a neten és lehet,hogy a tv tuner távirányítójának a szenzora.Viszont a kézikönyv azt írja,hogy újjlenyomat olvasó.Jól megkavartak.De azért kösz az infót.
-
hatpersze
tag
Üdv!
Még nem érkezett meg a készülék, nem tudom pontosan mi az ami csereérett, próbálok előre gondolkodni. Esetleg kereshetlek privátban ez ügyben ha már többet tudok? Az biztos hogy a tartó szárak töröttek. Nem eladásra szánnám, tehát a külalak másodlagos, a lényeg, megbízható legyen a tartó mechanika.
-
Gabesz87
veterán
Van benne infra!? Ezt nem is tudtam. Dehát eddig működött, 64 biten is, mint mondtam. Vagy az infrára gondoltál, hogy annak van baja a 64 bittel? Vagy pedig a Turbo gomb? Egyébként egyiket sem használjuk, sőt végül is a gép sincs túl gyakran használva, amolyan 2. laptop (asztali gép, és az én laptopom mellett). A mikrofon problémát azonban szeretném orvosolni valahogy mindenképp.
-
Gabesz87
veterán
Nem, dehogy, 64 bites Win7 Prof. A mikrofon ezelőtt jó volt (újratelepítés előtt; akkor is Win7 volt fent). A Turbo gomb meg tudom, hogy múltkor is ugyanezt csinálta, hogy egy darabig működött, aztán nem. Eltartott egy ideig mire rájöttem, hogy valószínűleg egy Win. frissítés hazavágja. Csak tudnám melyik.
-
woteska
csendes tag
A gamer, és hasonló ár és értékkategóriájú laptopok közül nem találtam olyat, aki 3 évet megfejelte volna. De itt írta is a kollega, hogy húzták a szájukat a valószínűleg általuk összerakott darabbal.
Mérnökinfósnak tanulok, és még nem tudom, hogy pontosan melyik részén fogok dolgozni, de szeretnék érteni a takarításhoz és egyebekhez. Egy asztalit karbantartok, de a laptop valóban kényes dolog a garancia miatt is.
-
woteska
csendes tag
A kérdés tényleg nem az volt, hogy laptop vagy nem laptop.
Az iskola miatt valóban mobilis cuccra van szükségem, a kérdés hangsúlya a milyenen van. Virtuális gép, programozás, akár ezek egyidejű futtatása indokolttá teszi a több ramot, és ha játszani szeretnék, akkor e kettő szintézisének konfigurációja gamerlaptop címke alatt található valamiért, amiről nem tehetek.
Ennek az MSI GE60 Ap.2pc árából elég komoly asztalit össze lehetne már rakni, ezzel tisztában vagyok, de még egy ideig biztosan vándormadár vagyok. Szóval marad a laptop. Rendszertelen karbantartás alatt gondolom legelőször hardveresen érted, mondjuk a por..
-
Damoklesz_
újonc
Semmit nem én néztem be.
Kipróbáltam 5 különböző drivert 2 különböző oprendszer alatt, beleértve a teljesen legális 30 nap próbaverziós Windows 7-et. Ezek után arra a következtetésre jutottam, hogy vagy valami hardver hiba van, vagy csak ennyit tud gyárilag a notebook az adott játékokban. Mivel senkitől nem kaptam semmilyen információt, úgy döntöttem, hogy nem várom ki a 8 nap végét. Az meg, hogy 14 nap kéne hogy legyen a 8 nap, azt ne nekem mondjad, hanem nekik: http://www.radium.hu/feltetelek, meg akkor már nekik is: http://www.laptopszalon.hu/vasarlasi_feltetelek "A Vevő az Eladóval kötött szerződéstől az Eladó vállalása alapján egyedülálló módon 14 napon belül (a törvényben meghatározott 8 nap helyett) indokolás nélkül elállhat." -
davver
csendes tag
Helló!
CPU hőmérséklet mindkét mag és a gpu is 56fok, hűtés takarítás után és újrapasztázás után 52 fok!
A jelenség nem változott!
AMD Catalyst driver 2013.1206.1603.28764 ezt dobja legújabbnak! De volt próbálva régebbivel is. Illetve a gyári CD-ről felpakolva minden, felpakolva csak egyesével a driverek. Bios frissités is volt.
A vinyó is teljesen új még csak 12 óra működési idő van benne! :-)
Soha nem lett ledobva új kora óta nálam van, még csak kisebb ütés sem érte sose, mert mindig asztalon volt.Egyenlőre tanácstalan vagyok.
Scockwave flash állandóan összeomlik a chromba. FF-ba elképesztő lassú, Opera néha jó. IE alatt is jelentkezik a hiba. A ventilátor néha felpörög néha elhalkul.
Chrome-t használok, próbáltam beépitett flashel illetve adobe flashel is. A jelenség mindig ugyanaz. Összeomlás, vagy nem válaszol, vagy iszonyat lassú. Spyware, Malwarabe lefutattva, Eset, Kaspersky illetve Avast is futattva. Mindezt friss rendszeren.
Egyéb ötletek?
YT videók néha 320ba is akadnak néha 1080p is megy! 4-5 ablaknál sosem nyitok meg többet mert utánna már használhatatlanul lassú :-)
-
Balázs1986
őstag
Kép nélkül nehéz lesz neki
Max. akkor, ha usb-ről lehet bios backup-ot csinálni pendrive-val (azaz van benne bios recovery mode, és bedugott pendrive esetén automatikusan fel flash-seli a rajta levő rom-ot)...vagy bill.porton át, de ahhoz spec. eszköz kell. Mondjuk, ha régi a gép, ezek valószínűleg még nem támogatott lehetőségek. -
siebener
aktív tag
-
Shokkolo
addikt
Viszont ha jól vna telepítve utána manuálisan is lehet a vezérlőt indítani.
Ha meg 1x sikerült beállítani, utána csak meg lehet oldani h. induljon a vezérlő is.
Mondanám h. ránézek személyesen, de gondolom egyik érintett se debreceniVagy ha nincs az óra mellett, akkor meg simán jobb klikk a desktopra és ott kell h. legyen az nvidia vezérlőpanel...
-
Shokkolo
addikt
olyan gond nincs.
konkrétan a venti nem akar mindig elindulni, vagy ha elindul néha úgy zakatol mint egy traktor.szóval nem is a pipe a cserés csak a venti része. Amenynire látom ugyanaz a megoldás mint az acernél... a venti külön cserélhető.
Konkrétan MSI-t még nem szedtem szét de Acerrel már van némi rutinom -
LarsR
tag
En tudom mire gondol, de hogy mi van alatta azt passzolom. Viszont melegszik es huteni kell.
jbauer05 (#16972)
Szervizekrol annyit ,hogy ha nem garis mar a gep akkor ne vidd szervizbe. Tuti atkormoljak az ember fejet. Nekem az ex705 on volt gari es elvittem szakszervizbe, a ventit kicsereltek, viszont magat a hocsovet ossze vissza karcoltak raadasul nem pasztaztak ujra. Pedig mondtam hogy nagyon melegszik. Most mar annyira nem melegszik es a venti sem rakodik be -
jbauer05
tag
Nem volt rajta. De rohadt ideges vagyok én is mert nem azért fizettem nekik hatezret, hogy elbasszák a gépemet... Sőt ami vicces a dologban, hogy már akkor rossz előérzetem volt, mikor átvettem a laptopot. Valahogy gyanús volt ahogy összenéztek a boltban. Ezért meg is néztem a boltban, hogy nincs e valami sérülés rajta n. A hátlapját akkor nem szedettem le. De mikor haza vittem, futtattam az aidán stressz tesztet amit jónak találtam, így a gyanúm elmúlt. Igaz hogy törzsgyökeres szegedi vagyok de az a bolt szerintem jó pár éve ott áll már. Máskor is vásároltam náluk és nem volt gondom velük. De most .. Egyébként tényleg mire való az a nagy fémes műanyagos izé ami a processzor mellet van? Annak mi a funkciója?
@Balázs1986
Neked meg köszönöm a felajánlásodat, lehet, hogy éli fogok vele. -
geri121
csendes tag
Elvileg a procit nem melegetítené vissza ha nagy hőmérsékleten menne?
Bár elég nagy a távolság a két hűtőcső közt.
A proci szépen megy 40-50°-on.
Sajnos újrapasztáztam a procit és nem tudom hogy jót tettem e, mert eddig pörgött a venti lehet az megmentette a haláltól.
Mindegy kipróbálom az ujjas tesztet, majd kiderül.És persze köszi a segítséget!
-
Irvine18
csendes tag
VR600: Élményindex win asztal: 2.4 játékra: 3.0
De úgy olvastam sok játék amit elbírna még bőven csak azért nem megy, mert nem támogatja a GMA 950-esem a Shader Model 3.0-át. Viszont ha jól olvastam a 601-ben x3100 van ami már igen. Vegyük példának okáért a Cod2-t, a fent leírt konfiggal mennie kellene amúgy.Ha minden igaz most szerzek egy 601-est kijelző nélkül, ha nálam lesz leírom a tapasztalatokat, addig meg köszönöm a tanácsokat, ötleteket
-
Irvine18
csendes tag
Ez egy fórum, nem hirdetés. Nem tudtam, hogy röviden tömören kell fogalmazni. Tessék, röviden tömören, ha megzavart a hosszú fogalmazás:
A kérdésem a következő, láttam további modelleknél (VR601,600x, stb.) hogy passzol a billentyűzetük, akksi.. elképzelhető, hogy akár alaplap csere is kivitelezhető? Ezzel valamit javulna a vga. Esetleg bármi saját tapasztalatot vagy tippet meghallgatok a fejlesztésére.
De leginkább olyanok véleménye érdekel aki foglalkozott is a témával, volt/van a birtokában ilyen gép.
-
-
szaki1
tag
Köszi a válaszod.
Az akku már 5 percet sem bír, mindig hálozatról megy a gép.
A hibernációt a win 7 alatt kikapcsoltam a command parancssorban: powercfg /hibernate off.
A Win 7 hibaesemény leíró adatbázisát hol találom? Esetleg ott lehet találok valamit.
XP alatt jól müködött a gép, csak win 7-tel csinálja ezeket a dolgokat.
-
Miuzi
csendes tag
Köszönöm az eddigi segítségeket!
Egy olyan kérdésem lenne még hozzád/ máshoz, hogy az adott laptopban (msi CX 620) van ugye egy ati HD 5470 1gb-os videokártya. Ezt h tudom használni/bekapcsolni? Most vettem a laptopot, mindent újra teleptettem /formatáltam és csak az inteles gyári vidikarit látja így. Everest látja az atit is, de nem tudom h át kellene e kapcsolni vagy h hol tudom átkapcsolni. Köszönöm a válaszokat előre is!
-
jbauer05
tag
Köszi a választ. Valamikor még 2012 elején szétkaptam a teljes gépet és újra pasztáztam a videokárytát meg a processzort. Mindkettőt olyan pasztával ami tartalmaz ezüstött. Azóta a processzort még kétszer újrapasztáztam de lehet, hogy a videokártyán eddig bírta a paszta mert most mindkét processzoromon 35 fokot mérek jelen pillanatban de a videokártyán 50 fokot mérek a speedfan programmal . Szerintem ezért lagol nekem a firefox. Még gta 4 alatt is sokkal hangosabb a venti. De szétkapni tutiria nincs kedven még1szer így valószínűleg szerviz lesz ....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged