- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
mpeg2vcr meg a 2,64Gb-os videót amiből kivágtam 15 percet 4 gigásba mentette volna el..
-
fradi81
veterán
hi
64 bites mpeg2 vágó progit tudtok virtualdubon kívül? ez irtó lassan akar megnyitni egy 2gigás mpeg2-t. -
bylow
senior tag
Ez a topik már meghalt?
-
bylow
senior tag
Sziasztok!
akkor Mpg- fájlok össze illesztésére melyik progi a legjobb? (idő korlátos nem jó !!!) -
wassermann
addikt
-
bzoley
veterán
Legalább van miből választani

Nálam mintha néhány fájllal gondja lett volna a cut-nak. Amit említettem, az meg kb ugyanúgy működik, mint a vdub.
Nem a fapad a lényeg, hanem a hatékonyság
-
wassermann
addikt
-
bzoley
veterán
Esetleg Womble MPEG-vcr
Baromi egyszerű, és gyors. -
wassermann
addikt
-
Flashy
veterán
MPEG2Cut, google megmondja hol van, free
-
wassermann
addikt
Az MPEG2-be felvett film elejének és végének levágására tud valaki valamilyen egyszerű freeware-t, ami lehetőleg nem tömörít újra?
[Szerkesztve] -
rlazol
veterán
-
strek
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem volna, hogy vona egy mpeg2-es file-om amit kamerával csináltam (igen ilyet csinál, mert winyós). Eredetileg a képaránya 16:9, de valamiért mikor power producerrel megycsinálom dvd-nek akkor 4:3 nap csinálja meg. Próbáltam már dvdlab-al is de ott is azt írja ki hogy 4:3 arányú az anyag, de az ''végterméket'' megnézve látszik hogy ez nem így van. Hogy tudnám megértetni valamelyik authorizáló progival a helyes képarányt? Mert így elég cingár rajta mindenki
-
JohnnyX
őstag
-
Forest
tag
Valaki megmondaná hogyan tudok dvd-t Xvid-es Avi-ba átkonvertálni. Eddig a Virtualdubmod -al próbálkoztam ami csinálná is, de az a baj hogy a dvd-n lévő film több fájlból áll össze, és nem tudom megértetni vele hogy 1 fájlba szeretném.
-
ZCoyote
őstag
-
ZCoyote
őstag
-
rlazol
veterán
-
ZCoyote
őstag
Háj!
Össze szeretnék fűzni két mpeg fájlt. A bibi az, hogy az egyik ~4000 kBit/s VBR, a másik pedig ~8000 kBit/s VBR bitrátájú. Össze lehet fűzni őket vhogy? -
bzoley
veterán
Amit próbáltam csak egy sima demo volt, elvileg normálisan kéne működnie. Semmi llegal

Talán csak nem szereti, ha közben teszek-veszek a gépen. Jah, és divx-ről van szó.
Az elején, és asszem mikor megnyomnám a ''csináld'' gombot, lehet változtatni a beállításokat, de menet közben szürke volt nálam(bár lehet, hogy a demo volta miatt, mert írt valamit a korlátzott project-lehetőségekről). Mindenesetre volt már rá példa, hogy menet közben váltztattam volna a stíluson, de ez miatt újra kellett kezdeni. Egyelőre a Vegas jobban bejön. De még nem próbáltam ki az újabb verziót. -
rlazol
veterán
Az illegális verziókban a törés hibája miatt előfordul renderhiba. De a 6.0 alatti verziókban az mpeg renderben valóban előfordulhat hiba.

Amúgy valahol lehet változtatni a project beállításait, de még sose volt rá szükségem, nem tudom fejből hol.
A pro2-t nem ismerem, ugyanattól félek vele kapocslatban mint Te. A pro1 teljesen más (és sokkal jobb) mint az elődje a 6.5.
Vegast nem ismerem és annyira meg vagyok elégedve a Premierrel h egyenlőre nem gondolkodom másban.
-
bzoley
veterán
Annyira azért nem ismerem a programot, de a súgó hosszasan magyarázza a Slip használatát több módon. Én csak a nekem fontos dolgokat gyakoroltam be, ami nagyjából kimerül a korábban említett feladatokkal

Sajnos a Premiere még várat magára, de egy régebbi PC-World mellékleten(2004/01) találtam egy demót, azt felraktam.
Hasonló, de mégis más. Már ott elakadtam majdnem, hogy hogyan varázsoljak videót a timeline-ra. Végülis több-kevesebb sikerrel ezzel is megcsináltam egy az előzőekhez hasonló videót. Annyival gyorsabban be lehetett állítani, hogy eleve egész számokban gondolkozott, így aránylag hamar pozícióba állítottam mindkét forrást. Az első próba után mindössze a végeredményben láttam hibát. A videó néha megugrott, és a hang is beadott egy-egy hangos sistergést néha. Közben mást is csináltam, lehet hogy nem szereti.
Elsőre talán gyorsabbnak tűnt a Vegas-nál egy kicsit. Majd még tesztelgetem. Az mindenesetre tetszett, hogy nem indított el minden szükségtelen sz*rt induláskor.
Kíváncsi vagyok, mennyivel lesz jobb/roszabb a Pro 2, mint a mostani Pro v7.0
Adobe-nél maradva, a 2-es Audition azon kívül, hogy tizenkétszer nagyobb lett, agyondíszítették, és sokkal lassabb lett, semmivel sem jobb, mint az 1.5, ami tulképp egy átnevezett Cool Edit. Ez már feljogosít némi előítéletre a Premire-rel kapcsolatban
Mindenesetre használhatónak tűnik, szokni kell. Ha kényelmesebb lesz a használata a Vegas-nál akkor megfontolom a cserét. Egyetlen gondot az okozta, hogy menet közben nem tudtam módosítani a project tulajdonságait(felbontás, etc)
[Szerkesztve] -
rlazol
veterán
világos. nekem egyszerűbb, mert a hang az esetleg 99%-ban kisegít. Pl. egy kapufán csattanó lövés, előadáson megszólaló telefon stb - vmi, ami egyértelműen kilóg a hangsávból.
Még az osztott képernyőhöz: van, hogy adott méretű helyre kell vmit beraknom úgy, hogy a folyamatosságot ne zavarja meg - pl egy zenés vágásnál, vagy a Te esetedben egy harmadik kamerát, de vmiért nem lehet összeszinkronizálni (mert nem egy időben készültek), na nálam olyankor jön a ''Slip tool''. [link]
Bal oldalt fenn az előző, jobbra fenn a következő vágás utolsó illetve első kockája, alul meg az aktuális snitt első és utolsó kockája. Az ''y''-t nyomva, az egér jobbra-balra húzásával csúsztatod a vágást oda, ahol a legjobb, anélkül, h a hosszát változtatnád. Nagyokat lehet vele csalni igen gyorsan és egyszerűen.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A módszer gyengéje h csak akkor használható, ha a monitorod elég nagy ahhoz, h mind a 4 kép kivehető legyen.
vegas is gondolom tud ilyesmit, ugye?
Ez az a pont, ahol a Studio 8 és tsa már nem működnek, mert ez már nem vonalvágás... -
Macilaci457
őstag
Csak annak aki programot keresgél - próbálgat, mondom, hogy egy átfogó tesztben jókat mondtak összességében a CYBERLINK vágó programjáról. (ár, érték, tudás, stb.)
Érdemes kipróbálni, sajnos a tesztet már nem tudom hol volt.
[Szerkesztve] -
grais
csendes tag
Hat igen nem art nezni valami komolyabb programot. peldanak okaert az A premieret.
Vagy amit en es nagy szeretetel hasznalok a Pinnacle Studio Media Suite 10 . Habar eredetiben 24000 ft de szerintem mindenkeppen megerte megvenni. Boven adja a tudasat ezert a penzert. Egyszeruen rengeteg mindent tud. Szerintem kivalo kis program othoni felhasznaloknak fokent.
Sajnos szomoruan tapasztaltam hogy sokan meg a profibb programokat is ocsaroljak es azt allitjak, hogy nem lehet veluk megoldani dolgokat. Aztan kiderul hogy lusta volt elolvasni a 300 oldalas kezikonyvet. Annyit tud hogy megnyit vag es ment aztan minositi a programot.. Brr...
A studio 10 leirasa itt:
ftp://ftp.uw.hu/studio10_magyar_leiras.pdf (hihetetlen de nekem operaval mukodot igy a link)
vagy: http://grais.uw.hu/studio10_magyar_leiras.pdf
vagy grais@freemail.hu-n kerhetitek
Lathatjatok mi mindent tud es meg kombinalhattok is, ami nem art.
Ugye megeri mevenni. Foleg hogy kaloz nem lehet letolteni a hozza adott kendot (jo kis jatek hehe) es rengeteg termektamogatast. Ja es csak MediaSuit 10 vegyetek.. ez a 10 verzio istene.(es nem a titanium vagy mi) -
bzoley
veterán
Bővített kiadású válasz volt

Nem rossz megoldás az sem. Nálam két vátozat szokott előfordulni. Az egyszerűbb: mindkét videó azonos hosszúságú, vagy legalábbis ugyanott kezdődik, ebben az esetben csak szét kell tologatnom a videókat az ablak megfelelő helyére, és mehet a render.
A bonyolultabb: az egyik videót valahogy szinkronba kell hozni a másikkal. Általában keresek a képen egy fix pontot(startvonal, zebra, bokor, etc) és ahhoz állítom mindkettőt.
Viszont mindkét esetben közös, hogy a két videó hangsávja különbözik, mert másképp szól egy belső- és egy tv-kamerás hang(doppler, fade, etc), tehát nálam a hang nem nyújt nagy segítséget. Problémát nem szokott okozni a szinkronizálás(normális esetben), csak sokáig nem találtam olyan programot, ami az elképzelésemet meg tudja valósítani.
Talán már a hétvégén megnézhetem közelebbről, mit is tud ez a Premiere. -
rlazol
veterán
először nem értettem hogy ez most hol válasz...

aztán elkezdtem játszani a premierrel és lőn... Na, én azért nem használom, mert minden ilyet hangra lövök egybe. Persze egy ilyen schumis esetben ez nem létezik, de nekem amikor vmi több kamerából van felvéve sokkla egyszerűbb egymás alá állítanom a két hangsávot nagy nagyításban és játszani egy tolásával. -
LordX
veterán
-
dchard
veterán
Nem, félreértetted: interlaced mpeg2-ből szeretnék progressive XviD-et.
Kivágtam a kódolandó anyagból 30 másodpercnyi szigorúan I frame től I frame-ig terjedő szakaszt, és azon végeztem a kísérleteket. Az XviD többek között támogatja a Kernedeinterlacert a Fileld nemtommit, meg a TomsMoComp-ot (meg még 1-2-t, de azokat mindehol lehúzták és így nem is próbálkoztam vele).
Mind a kerneldeinterlacer mind a Filed nemtommi borzalmas eredményt adott.
Ellenben a TomsMoComp - ami mostion Compensation technológiát alkalmazza - ha nem is tű éles, de a többihez képest sokkal sokkal jobb eredményt adott, így ezt választottam, és meg vagyok elégedve, ami a végeredményt illeti.
Ami az mpeg2 - mpeg2 deintelace-t illeti: a világbéke jöhet
A viccet félretéve nem arra gondoltam, hogy minden számolgatás nélkül csinálja meg a program, hanem arra utaltam, hogy csak deinterlaceljen, ne csináljon semmi mást (pl. bitráta változás, bárminemű felbontás vagy FPS változás stb.).
Egyébként találtam leírást magyarul a HWSW-n ahol le van írva, hogy Avisynt-thel és a TOmsMoComp DLL-ével hogyan lehet MPEG2 - MPEG2 deiterlacelni. Bár végülis ugyanez történik, amikor XviD-é alakítom. Tehát végülis meg van a megoldás.
Dchard -
bzoley
veterán
Két forrás egybefésülésére, együttes lejátszására. A fenti példában pl. ugyanaz az autós jelenet külső és belső nézetből egy-egy fájlban. Egymás mellé téve a kettőt, egészen látványos, ahogy egyszerre két nézet fut a videón. Mint egyféle PIP, vagy inkább PAP. Sokszor használom arra, hogy pl. Felveszek F1-ből egy gyorskört, szimulátoron ugyanazt megfutom, majd a kettőből egyet készítve gyönyörködök a hasonlóságban

Mutogatni sem utolsó, ''nézd, úgy megyek, mint Schumi''
Hanggal nem szoktam sokat vacakolni. Vagy ''lelövöm''az egyiket, vagy meghagyom mindkét hangsávot és akkor lehet választani, kinek melyik tetszik jobban. Ha valami spéci dolgot szeretnék vele művelni, akkor általában átküldöm az Audition-be, megszerkesztem, majd mehet vissza a videóba, de ált. ehhez csa akkor kell nyúlnom, ha a játékból való felvétel megnyúlik az alcsony fps miatt.(pl. két perces futam két és fél perc) Ilyenkor a hangot és a képet is összéb kell nyomni kicsit. Szóval semmi komoly munka, csak szórakozás. -
rlazol
veterán
-
bzoley
veterán
Ez a kép egész értelmes képet mutat a programól még így ismeretlenül is.

Meg tudom vele ugyanazt csinálni, mint ami az én képemen látható?(2in1)
tmpgenc-et sokan aánlották már, de odáig még nem jutottam, hogy közelről is megnézzem. Mondjuk nlam általában avi a végtermék, így vdub legtöbb esetben elég.
A csomó minden abban az esetben tényleg bekavarhat, ha mindegyik fel van telepítve és teleszemeteli a registry-t, meg egymás beállításait elpiszkálják, de ha nem kell telepíteni, csak futtatni, akkor sztem nem sok kárt okoz
Egy-két ilyen apróság már rég felköltözött a Total Commander-em eszköztárára. Bármikor újra kell pakolni az XP-t(szerencsére ritkán), ott mindíg megtalálom őket, tettre készen. Szóval ha úgy vesszük, némi előnyük is van
-
rlazol
veterán
nagyon hasonló az általad linkelt kép a premier képhez.
nálam most így néz ki, dual 1600-as kiosztásban. [link]
kb 15 mp alatt tölt be. Szerencsére nem kellett hozzá semmilyen funkcióhoz felár.
Virtualdub-ról sokat hallottam már, használtuk is egyszer melóhoz liksoft fórumtárs útmutatása alapján, és szépen meg voltunk vele elégedve. De nem az én gépemről ment...
amit még én használok az a tmpgenc avi=>mpeg átalakító, ha egyszerre sok avi-t kell mpeg-é konvertálni, pl amikor egy nagyobb nyersanyaghalmazt osztunk szét az emberek között átnézésre.
Én azt tapasztalom, hogy ha sok ilyen kis program van a gépen, akkor egy csomó minden, főleg a betöltés lelassul.
Meg utálom, amikor a tűzfal beszól h most épp melyik program akar frissítésért a NETre menni.
-
bzoley
veterán
Köszönöm a tájékoztatót!
Studio részemről átláthatatlan, volt vele néhány gyenge próbálkozásom, de végül mindíg feladtam. Ehhez képest a Vegas első indítása után egy órával már renderelt egy ehhez hasonló project-et. Valahogy így néz ki a program felülete:[link]
Sajnos Mpeg2-t nem tudok megetetni vele, mert az feláras lenne.
Az összes siralmam a programmal kapcsolatban, hogy asszem az XP valamivel gyorsabban indul nála
Amúgy nagyon okos, csak oda kell figyelni a project paramétereinek beállításánál. Rengeteg apróságon el lehet bukni egy melót.
Meg fogom nézni a Premier-t, addig tényleg nem akarok róla nyilatkozni.
De ha már szó volt az egyszerű programokról. Virtualdub. Nagyon szeretem használni főleg olyankor, ha csak újra kell kódolni egy avit pl.: 2cd->1cd megcsinálja egyszerűen, gyorsan. Egy éjszaka akár többet is, felügyelet nélül. És sok ehhez hasonló programnak elég egy Util mappa, és minden Win reinstall után kéznél van. Szóval azért nem kell őket teljesen leírni
Üdv! -
mr_ricsi
veterán
-
LordX
veterán
Interlaced MPEG2 -> Progresszív MPEG2 átkódolás (BTW átkódolás idegenyelvül transzkódolás) nélkül? Mi kell még, világbéke csettintésre?
Egy szóval: Lehetetlen.
Bár kicsit zavaros amit írtál, hogy jön ide az XviD? Jól érzem, hogy deinterlacelt XviD-es filmet akarsz csinálni belőle? Szerintem legjobb deinterlace az AVISynth-hez a KernelDeinterlance (ill nemtom ki tartja karban, más néven). Bár meg kell kicsit tanulni kódolni AVISynthül hozzá. -
rlazol
veterán
a vegas-t nem ismerem, a Studio8-at igen. Nem szeretem, mert kicsit körülményes a kezelése. Egy picit olyan, mintha a Windows Movie Maker-t feltupírozták volna... Jó alapos tupír, persze, de akkor is.

A premier-ben a lényeg hogy nem lineáris. Pl van egy sima előadás. amit több kamerából vettél fel, az mindenképp szenvedés, ha lineárisan dolgozol. premierrel az előadás hossza*2+render. Felveszem délelőtt, délután bedigizem, este megvágom, éjjel render, másnap már a megrendelő fizet.
Persze ehhez rájön 2 tényező, ami valóban lassú.
-behúzásnál a hang ''Comforming'' - ja nem csak lassú, de rengeteg helyet is megemészt és hálózatban történő vágásnál egy átok, ha nem figyelsz rá előre. Viszont korlátlan játékteret tesz lehetővé a hanggal. És mondjuk ha 3 hetet nyammogsz egy tréningből referencia anyag készítéssel, akkor az a pár óra nem számít.
-mpeg-vágásnál (és szerintem sokaknak ez a fő bajuk) a premier lejátszás közben visszadobja tömörítetlenné - ehhez vagy proci kell (az enyém határeset) vagy merevlemez, hogy ezeket a művelteket külön, előre, egyszer és mindenkorra elvégezd. Engem abszolút nem zavar, mert kizárólag avi-ból dolgozom, ha vmi oknál fogva mpeg-et kapok valahonnan, első lépésben átalakítom.
De sokaknak ez bizonyára kínlódássá teszi a munkát, főleg, ha nem tudja az okát.
nameg a render, nem tudom más progikkal mennyi időt vesz igénybe, a Studio 8 gyorsabb kicsit mint a premier 6.0. A jelenlegi gépem Pro1-es Premierrel avi nyersekből 1 óra anyagot 2 óra alatt rak ki egy DVD-re. Nekem ez elég...
A premierben főleg azt szeretem, h alapszintű vágáshoz nem kell mellé semmi. Mindent tud. Plusz millió ingyenes plugin tölthető le hozzá. Ha vmi extra kell, full kompatibilis a Photoshoppal (és annak PSD formátumával), végszükségre ott a szintén Adobe Aftereffects.
Én nem bízom a NETről letölthető progikban, és nem szeretem szét**** a reget meg kitudja még mit 57 féle szoftverrel, amiből az egyik erre jó a másik arra. Nekem elég a Premier. Tény, én dolgozom vele (egyetemmelletti zsebpénz-kiegészítés
), ezért általában nincs időm szarakodni.. -
dchard
veterán
No mostmár mident oké, felfrissítettem az ismereteimet az Xvid kódolásról is, csak egy megoldatlan probléma maradt:
Próba képpen kivágtam egy fél perces (szigorúan kulcs képtől kulcs képig tartó) részt az interlaced mpeg2- folyamból, és azzal kísérleteztem: kirpóbáltam mind a két Deinterlacing eljárást, amit az XviD codec támogat, de egyik sem igazán jó.
Így nem maradt már hátra, mint az mpeg2-t deinterlacelni.
Tud valaki egy jó programot? A lényeg, hogy a kész termék is mpeg2 legyen. Valami féle transzkóder szerűség kellene, ami nem újrakódolja az egészet, hanem csak és kizárólag deinterlacel.
Köszönöm!
Dchard -
bzoley
veterán
Nem akarok semmi rosszat mondani a Premier-röl, mert nem ismerem. De régebben tettem egy probát a Studio-val, és elég gyakran használok Vegas-t, mert van amire csak az jo. Viszont mindkettöt gyülölöm, leginkább a sebességük miatt. Ezért én is támogatom az egyszerü, célirányos, netán ingyenes programokat.
-
dchard
veterán
Hali!
Mivel az XviD-dé kódolásnál is van egy pár másolgatós, meg számolgatós rész, így egyáltaán nem rettent el, sőt: ki fogom próbálni ha lesz egy kis időm, bár nekem fontos a képkocka ponotsságú vágás, de én úgy láttam az mpeg2schnitt tud ilyet.
A baj az hogy túl sok időt eltököltem már ahhoz ezzel, hogy most újra próbálkozzam, mikor már kész a nyers mpeg2, ami kellett.
De legközelebb ha lesz kódolni valóm, ki fogom prbálni.
Köszönöm a kimerítő leírást!
Dchard -
zLegolas
őstag
MPlayer, MEncoder, Ecasound, mp3cut
-
k3nny
csendes tag
Jómagam a freeware megoldásokat kedvelem. Mpeg2-szerkesztés/vágás témakörében csaknem minden igényemhez találtam programot. Ezek használata talán nem annyira kényelmes, gyors vagy pofonegyszerű, mint egy több 10 - 100 dollárba kerülő programcsomagé, de hozzá lehet szokni (saját, amatőr céljaimra használom ezeket, nem vagyok profi). Ajánlanék pár programot az alábbiakban, de előbb felhívnám a figyelmet, hogy
- valószínűleg sok másolgatással fog járni a használatuk
- meg kell barátkozni némely program sajátos beállítási lehetőségével
- ezekkel nem valósítható meg képkockapontosság (vágás kezdete I-frame, vége pedig I vagy P-frame kell legyen).
Tehát...
1. Mpeg2 program stream demultiplexelése (xyz.mpg -> xyz.mpa, xyz.mpv):
PVAStrumento [link]
ProjectX [link]
Rejig [link]
2. Demultiplexelt Mpeg2-anyag vágása:
Mpeg2Schnitt [link]
Belehajítani a videó (xyz.mpv) fájlt a ''Files'' ablakába, majd, ha nem ismerte volna fel a videóhoz tartozó audiófájlt, akkor azt jobb gomb -> add audio file úton kell hozzáadni, majd két kattintással az audiófájl nevén betöltetni
A szükséges részeket a ''cut list''-be kell helyezni, majd a ''go'' gomb lenyomására meg kell adni, hová és milyen néven mentse az összevágott videó és audió-streamet.
Cuttermaran [link]
(ezt nem ismerem, .net-es)
3. Összemultiplexelés:
Tetszés szerinti (gyári) author-progi, vagy...
ImagoMPEG-Muxer [link]
Rejig (mint author) [link]
DVDAuthorgui [link]
A ProjectX-szel önmagában is lehet vágni (multiplexelt fájlt fogad és írni is tud ilyet, de nekem túl nehézkesnek tűnik a vágáshoz szükséges pozicionálás).
Elvileg szintén mindent elvégez az Mpeg2Cut2 [link] is, de ennek a szörnyű kezelőfelületével soha nem tudtam megbarátkozni.
Ha elég elrettentőnek bizonyultak a fentiek, akkor javasolnám a (tudtommal) 30 napig használható sima TMPGEnc-et [link], melyben van egyszerű MPEG-vágási lehetőség is.
Jó munkát... -
dchard
veterán
No a korábban már ajánlott Womble mpeg video wizard -ot próbáltam ki, és ez tökéletesen megcsinálta azt, ami kellett méghozzá újrakódolás nélkül:
Képkocka pontosan ki tudta vele vágni az mpeg2-ből, amit nem akartam
Nem kódolt újra semmit.
Az eredmény is tökéletes lett.
Van a progiban egy mpeg2 file ellenőrző, és mind az eredeti, mind a vágott, mentes minden hibától, kiegészítést majd holnap vadászok, de ehhez kapásból láttam többet is, persze kérdés jók lesznek-e majd.
Mindne esetre ez a progi 30napos és nincs benne használati limit.
A premier biztos nagyon jó, nekem is megvan valahol a 2.0 pro, csak az volt a probléma, hogy nem jutottam el addig, hogy behúzzam a videót, pedig azért baszakodtam vele egy ideig. Ellenben ezzel a Womble mpeg video wizard-dal (ez egy rendes progi neve, nem valami varázslóé) mindenféle manual olvasgatás alatt kb. fél óra elteltével készen is volt, amit szerettem volna.
Én több kisebb programot is használok, amikért fizettem, sőt!: van eredeti Ulead studio 8-cam (ha erre utaltál), szívesen elcserélem a licenszét egy Womble licenszre. Mindent viszont én sem veszek meg (más még ennyit se). Ha persze pénzt csinálnék a videó vágásból szívesen kifizetném érte a lóvét, de valójában szívességet teszek pár embernek azzal, hogy megvágom, letömörítem feltöltöm azt az anyagot, amin dolgozom.
Köszi!
Dchard -
rlazol
veterán
nem akarlak froclizni de én ezért fizettem ki annak idején annyi pénzt a Premierre.
Warezolni is lehet és van egy limitált edition az adobe honlapján, csak regisztrálni kell hozzá. De ott van a Studio8 is, talán még egyszerűbb is megszerezni, kezelni mert lieáris progi, és régi, de neked bőven elég. Ehelyett harmadik napja vacakolsz amatőr progikkal. Te tudod. -
dchard
veterán
Letöltöttem a TMPGEnc mpeg editor 2.0 -át. A program remek, meg is csinálná amit kellene, és úgy ahogy kellene, de nincs hozzá egyetlen működőképes ''kiegészítés''.
A 30 perces időkorlát meg a 2 órás anyagra nem elég.
Azon gondolkodom, hogy a többi TMPGEnc termék közül ez az mpeg2 vágó rész nincs benne valamelyik másikban??
Köszi!
Dchard
PS: a probléma még mindig megoldásra vár. -
dchard
veterán
bzoley: ez azt jelenti, hogy neked megvágta a hangot is? Rendesen?
A néhány felvillanó képkocka talán azért lehet mert vagy nem I frame-nél vágtál, vagy mert ez egy nyílt GOP-os mpeg2 folyam, és az előző vagy következő gopo-okra is volt hibatkozás.
Többeiknek: kipróbálom a TMPGEnc MpegEditort -t, az vágott hangsávot is?
Jah és nem kell újrakódolni az egész filmet, mert igazából ez az, amit el szeretnék kerülni.
Köszi!
Dchard -
bzoley
veterán
Sorry, nem láttalak.Különösebb gond nem volt visszanézésnél. Amikor két részt is összevágott, akkor néhány képpont felvillant, de ezen kívül minden rendben volt. Egy rész kivágásánál meg még ennyi hiba sem volt. 0.8-assal próbálkoztam. A fájlról csak annyit tudok, hogy 768*576@8000kbps cbr, mp2 224kbps@48000khz. Mindazonáltal nem látom túl ügyesnek ezt a programot, és ha feltétlenül szükségem lesz ilyesmire valamikor, asszem megnéz a többek által javasol tmpgenc-et.
-
ZCoyote
őstag
-
k3nny
csendes tag
-
dchard
veterán
bzoley: fontos kérdésem lenne: nálad tökéletesen működött a program? Tehát miután kvigátál részeket az mpeg2 folyamból, azok utána mikor visszanézted jók voltak? Nálam egy összemosódott sz@rt kapok akkor is, ha szigurúan I frame-nél vágok ki egyetlen részt. Az én mpeg2 fileom, amit szerkesztenem kéne egy nyílt GOP struktúrájú interlaced top fielad first mpeg2 720x576@25 PAL mpeg1 layer2 224kbit hanggal.
Megírnád, Te melyik verzióval próbálkozál?
De mostmár legalább tudom hogyan kell használni
Dchard -
dchard
veterán
No a program ugyan elkészíti az mpeg2 file-t és a vágásokat is, de egy gusztrustalan massza lesz alatta. Valamint a hangsávot nem elvágja, hanem elhagyja az egész film alól.
Lehet ennek az az oka, hogy nem kulcs (I) Frame-nél vágtam a filmet, bár az első vágás kulcsframe-nél történt, még sem jó, már ott sem.
Úgy látszik ráfanyalodok a Premier-re. majd meglátjuk mi sül ki belőle.
Dchard -
dchard
veterán
-
bzoley
veterán
-
dchard
veterán
Tehát a hasznos részt kell kijelölni. Hát ez nem semmi...
Jah igen: kijelöltem a hasznos részeket, de ezeket vajon egyben fogja elmenteni? Vagy x darabban?
Most meg azt csinálja, hogy nem akarja amegenni az mpeg2 file-t: szépen behúzza,folyamatjelző el is megy 100%-ig, de ott aztán megáll. Pedig az mpeg2 filelal semmilyen műveletet nem végeztem, ami belerondíthatott volna, a gspot is szabályosnak látja. Akkor most meg mitől nem akarja beolvasni?
bzoley: köszönöm a segítséget!
PS: amúgy átnézhetnél a pvr2000 topikba is
Dchard
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
Egyszerűbb lett volna ha linket is adsz, nem kellett volna keresgélni[link]
Eddig akárhogy nézegettem, a kijelölt rész(ek) tartoznak a hasznos részekhez, szóval ezek lesznek elmentve. Tehát azokat a részeket kell kijelölni, amit meg akarsz tartani. Ha megvan a cut list-ed jöhet a bonyolult rész. Nyomd meg a GO feliratú gombot, és már el is van mentve
[Szerkesztve] -
rlazol
veterán
-
dchard
veterán
hát bassza meg ez elképesztő...
Ha valaki vetne egy ici-pici pillantást arra a kurva 700KB-os programra, ami egyébként tökéletes a célra, és tud mindent ami kell és még ingyenes is, csak azt mondja meg valaki, hol a fenében van rajta a Finish, vagy ''Save cutted video as'' vagy a tököm tudja milyen gomb, amivel véglegesíteni tudom az egészet, kvázi a kivágot részek kivágódnak a filmből.
Ezt az átok programot pontosan erre írták, hogy az ember megvágja az mpeg2 videóját mindenféle egyéb műveletvégzés nélkül. Benne is van a nevében: mpeg2 schnitt.
Azt meg senki ne gondolja, hogy majd egy ilyen művelethez még az adobe premiert megtanulom használni.
Köszönöm!
Dchard
[Szerkesztve] -
rlazol
veterán
-
Tangerine
senior tag
-
slayer006
addikt
.mpg -k összefűzésénél nem kell semilyen programmal pöcsölni, csak kiadod a
copy /b f1.mpg + f2.mpg + f3.mpg cél.mpg
parancsot, ahol f1.mpg ;f2.mpg ;f3.mpg (...) - az összefűzendők
cél.mpg - a kész mpg neve
ajánlott total commandert vagy v.mi hasonlót használni -
Tangerine
senior tag
Womble mpeg video wizard

-
dchard
veterán
Hali!
De jó lenne, ha tényleg minden jelenetváltásnál pontosan lenne egy I frame. De sajnos távolról sincs így. Az a fél másodperc meg szimplán randa, ha ott marad.
Igazából meg van a megfelelő progi (mpeg2 schnitt), csak nem tudom hogy a vágási munka elvégzése után hogyan tudom elmenteni a megvágott mpeg2 file-t.
Se start, se finish se semmilyen utalást nem látok a kezelőfelületen, se az almenükben.
Valaki tudna ebben segíteni? Az egész progi néhány száz KB-os.
Dchard -
Raymond
titán
-
dchard
veterán
Köszi.
Csak egy probléma van: ezzel nem tudom elvágni a filmet csak az I frame-eknél, ami enyhén szólva sem tesz lehetővé pontos vágást. Tudom, hogy nem szerencsés máshol vágni az mpeg2-t, de sajnos nincs más választásom, mert a forrás videó is mpeg2. Ezt kell megvágnom, mert ki kell szedni belőle a reklámokat, meg ami nem kell, hogy utána XviD-et tudjak gyártani belőle.
Szóval ha van valakinek még ötlete, azt nagyon megköszönném.
A Virtualdubmod-dal szépen be lehet húzni, meg lehet vágni, de directstream-ben nem lehet kimásolni.
Én most az mpeg2schnit-tel próbálkozok, miden szép és jó, csak egy dologra nem jöttem rá: vajon a munkák befejezésével hogyan kapom meg a videót, amiből a kivágott részek már hiányoznak???
Dchard -
dchard
veterán
nekemis ugyan ez volna a kérdésem.
Az biztos, hogy valami kell hozzá, mert behúzza a filmet, meg is tudom vágni, ellenben mikor menteném el azt mondja, hogy nem ismert kodek, nem tud directstream-ben menteni.
Nekem is egy olyan progi kéne, amivel újrakódolás nélkül ki tudom belőle vágni a reklámot. Ennyi az össz igényem.
Dchard -
rumos14
nagyúr
a VirtualDubMod-dal lehet mpeg2-t vágni, direct stream-mel? vmi plugin kell hozzá?
-
garagabz
csendes tag
üdv!
Ez aproblémám: felvettema hétvégén a 2006-os F1 első futamát Winfast 2000 Expert-el.
DvD formátumban rögzítettem.Visszanézve minden jó(han és a kép is),nincs csúszás.
Szeretném kiírni DvD-re de menüvel meg extrákkal.A Sony DvDArchitec 3.0 - ás progival próbáltam.Összeraktam és a visszanézésben megnéztem,tők jó lett minden.Mikor leszámoltatom vele a hang elcsúszik.A Nero Visiont még nem próbáltam,mert túl alap.Nem lehet vele franyesz menüt készíteni.
Szóval mi lehet a gond?!Most még próbálkozom az Adobe Encore DVD 1.5-el.Mikor DV AVI file-videokat hívok be akkor mindig jó szokott lenni.Sajnos egy kétorás futam DV AVI-ban meghaladná a vinyóm kapacitását.
Szóval segítsetek!Miért csúszik a hang az DVDmpg videoknál!
Köszi! -
spiceworld
csendes tag
-
spiceworld
csendes tag
-
x_o_n
veterán
-
bitfarkas
őstag
Bármely dvd author progi alkalmas az mpeg2 egyszerű vágására. Nem is enged máshol vágni, csak teljes frémnél. A nero vision express is jó lehet neked.
-
rlazol
veterán
-
x_o_n
veterán
-
rlazol
veterán
Virtual Dub
Adobe Premier
Mpeg-gel nem illik dolgozni. A folyamatos kikódolás miatt lassú és még a premier pro 2-vel is lehet probléma. Alakítsd át aviba, vágd meg majd vissza mpeg-be. -
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
próbáld ki az mpeg2 vcr-t, nem tud mindent amit felsoroltál, de nagyon jó program http://www.womble.com/
x_o_n:próbáld meg ezzel: TMPG Enc plus http://www.pegasys-inc.com/
[Szerkesztve] -
x_o_n
veterán
-
x_o_n
veterán
ezt ide is beirom hátha:
üdv!
sérült mpg2 -t mivel lehet megmenteni?,tunerfelvétel közben volt egy áramszünrt és nem lehet csak 1-2 percig lejátszani holott a méret rendes.. -
spiceworld
csendes tag
Már hónapok óta keresek mpeg2 daraboló, vágó, összeillesztő programot, de nem találtam még egy normálisat sem. Rengeteget próbáltam már, de vmi baj mindig akadt.
Jó lenne ha free lenne, újratömörítés nélkül mentene, a képkockákat számozva jelenítené meg, és a képkocka típusát is (I,B,P). Tehát kényelmesen lehessen frame-nként vágni, illeszteni. Több file is egyszerre nyisson meg egy videóként, hogy egybe tudjam könnyen vágni (átfedések levágása összeillesztéskor). Daraboláskor több általam megjelölt területet is ki tudjon vágni, ne kelljen minden kivágott darab után megnyitni újra a videót. Igazi az lenne, ha videósávon ewgyszerre tönbb darabot ki tudnék jelölni és aztán egyszerre kimentené a darabokat, persze újratömörítés nélkül, gyorsan. A videó megnyitása lehetőleg ne tartson órákig, nem értem miér vannak olyan progik, amelyek csak a megnyitást órákig végzik. Ha más progi meg tudja oldani, hogy a megynitás maga pillanat alatt megtörténjen, akkor miért nem lehet minden proginál ez így?
Tehát ha tudtok olyan progit, ami ezek szerint nekem jó lennne, akkor megkösözönném a segítségeteket! -
gelbelex
őstag
-
mh197
őstag
-
mh197
őstag
-
<Adamsky>
nagyúr
-
gelbelex
őstag
-
mh197
őstag
Tudtok vmi progit, amivel jól lehet az mpeg2-t vágni, és le lehet tölteni vhonnan?
Csak vágáshoz kellene a progi. Amiket itt találtam mind próbáltam, de már túl régiek a linkek , és nem működnek.
Thx!
-
Ghoost
tag
ja jólvan megtaláltam ''Appened avi segment'' oksa

-
Ghoost
tag
Hali mindenkinek. Azt megtudom oldani Vdubbal hogy két filmet nyitok meg és azokat ott már ő egyből össze illeszti és egybe tömörítem már be a két filmet??? (Két nyers dv avi ról lenne szó)
-
w9033626
aktív tag
remélem tudok segíteni
Bővebben: link
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
McPie
tag
Én eleve nem szeretem beleintegrálni az AVI-ba a feliratot, se ráégetve, se Matroskával, se sehogy. Jobb az külön.
DE pl. PDA-n nincs olyan AVI lejátszó, ami kezelné a feliratfájlokat, ezért csak ''beleégetve'' lehet feliratos filmeket nézni rajta.
@vtechun:
Az angol nyelvtudás nagyon hasznos, főleg ha orosz, dán, spanyol, lengyel szinkronnal nézed, felirat nélkül...
[Szerkesztve] -
Borosz
őstag
-
vtechun
veterán
-
L3zl13
nagyúr
-
McPie
tag
A VirtualDub-bal is lehet beleintegrálni, tök ''egyszerűen''. Az integrálás nálam azt jelenti, hogy az AVIban KÉPként benne lesz a felirat, így a külön feliratfájl nem szükséges: mindenhol le lehet játszani, ahol a video/audio codec megvan hozzá. (Pl. asztali DivX lejátszóban is)
Menete: a SUB/SRT (stb.) feliratból először egy SSA fájlt kell csinálni (van rá program, keress rá!), aztán a VirtualDub készítőjétől letölteni a ''Subtitler'' plugint.
A VirtualDub video menüpontjának filters alpontjánál kiválasztod a subtitler filtert, majd a feliratfájlt (SSA).
Aztán a tömörítést beállítva (compression) a save as -al elmented ''beégetve''.
Ennyi. -
Robaj
addikt
-
vtechun
veterán
virtualdubmod, a strems-eknél kel a hango(ka)t és a felirato(ka)t is hozzáadni, és mentéskor lehet ogg vagy mkv (matroska) formátumban menteni, és így lehet 10 felirat is beleintegrálva a file-ba... lejátszáshoz kell a matroska pack vagymi..NET-ről le lehet tölteni...
-
Raven Seldon
tag
-
Robaj
addikt
-
Robaj
addikt
-
vtechun
veterán
-
tomas
tag
TMPGEnc Plus 2.5
http://www.pegasys-inc.com/en/product/index.html
Lehet vele mpeg2-t vágni, összeilleszteni újratömörítés nélkül is. -
vtechun
veterán
-
PWR
aktív tag
-
vtechun
veterán
-
vtechun
veterán
-
vtechun
veterán
tvtunerrel digizek mpeg2-be, mert igy nem csuszik el a hang, ezt szoktam utána átnyomni aviba,hogy kevesebb helyet foglaljon, a Flaskmpeggel csak ugy tudok vágni,hogy közben avit csinál belőle, de nekem sokszor arra kell,hogy a felesleges sallangot kivegyem gyorsan mert hamar betelik a 160-as maxtor

-
PWR
aktív tag
Hello, reszben a temaba vag
: mit (milyen codecet) kell telepitenem, hogy a VDubban tudjak mp3-as hanggal filmet tömöriteni? Elöre is köszi -
vtechun
veterán
-
Márton
nagyúr
-
Robaj
addikt
Hello!
Én virtualdub-ot használok. (http://www.virtualdub.org)
Ahhoz, hogy be tudd az mpeg2-t olvasni töltsd le ezt:
http://rookie.fpn.hu/tmp/MPEG2_plugin_Mplayer2.zip
Nekem így tökéletesen megfelel, tudok vele vágni, igaz összeillesztésre mást használok (avi, mpeg vmw joiner vagy vmi ilyesmi a neve) -
vtechun
veterán
Helló! Érdekelne engem,hogy tud-e valaki egy jó progit a fent említett célra? Fontos lenne!
lehetőleg NET-ről letölthető legyen...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AliExpress tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB 512GB SSD Intel iGPU Win11 Pro 2év Garancia
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE / 32GB / Kártyafüggetlen / 6Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5460
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Utána Neroval összerakod a darabokat, és kiírod DVD-re.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)