Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemcso
Ármester
Két külön kimeneten próbáltad. Nem tudod, hogy azt hallod, hogy balanced vagy azt, hogy a két kiépítésnek más a hangja (akár mesterségesen). Én szkeptikus vagyok: sok ebben a hifikavics, ráadásul ez nehezen is tesztelhető, max úgy, hogy két átalakító, két fajta kábel, két ember és aki hallgat az nem látja mi történik: ugyanarra a kimenetre balanced és unbalanced kábel téve hol átalakítóval hol anélkül...
-
RobeeK
tag
A kérdés csak az, hogy az elrontott unbalanced-nél fog úgy jobban szólni (de azért egy jó 'natív' unbalanced-nél rosszabbul), vagy kihozza azt ami az unbalanced-ben van.
Az AK100-asnál a tendenciát látva lassan a kolléga fog fizetni, hogy elvigyék. Na jó, ez rossz vicc volt.
-
s4tch
veterán
válasz RobeeK #32996 üzenetére
Nekem az a tippem, hogy az X5-iii szimmetrikus kimenete átalakítóval jobban szólna, mint az unbalanced.
Viszont ott az aprón az az AK100, azt vegye már meg valaki. Ha nem rendezkedett be az ember a streaming köré, akkor sokszoros áron lehet annál érdemben jobb hangot kapni.
-
RobeeK
tag
Ezt értettem mértékelten ajánlásnak, lehet félre:
(#32956) Fiio X5 III (használtan) balanced módban...mondjuk ezt nem próbáltam T20-al, de szerintem menni fognak...Mármint hogy egy nem balanced T20-as szerinted jó lehet a balanced kimeneten.
Vagy akkor helyesen ez úgy lenne, hogy: nyilván egy balanced kimeneten egy olyan füles az optimális, de ebben az esetben ahol a nem balanced el van rontva egy átalakítóval ki lehet legalább azt hozni a fülesből ami a nem balanced-ben benne van. Vagyis egy T20-as fog úgy szólni, ahogy egy jó nem balanced kimeneten szólna (?). -
Tulku
veterán
válasz RobeeK #32993 üzenetére
Nem láttam ki ajánlotta őket együtt (én?) de nem lesz balanced így.
A Fiio egy spec állatfaj, szerintem mivel balanced kiépítésű, a 3,5-es kimenetét (ami a balanced jelet nem balancedként jeleníti meg, de nincs feedback) baxták el, tehát ha egy T20-ra adapterezel, akkor egyrészt a balanced egyetlen előnyét sem fogod élvezni, illetve ugyan úgy járhatsz mint unbalanced (SE) kimeneten.
Abban van Kemcsonak igazsága, hogy kisebb költséggel felépített lejátszóknál (és főleg fülhallgatóknál) nem igazán markáns a különbség (vagy nem hallható) de én azt tapasztaltam, komolyabb cuccok esetén, hogy markánsan hallható a különbség...sajna most ezt bemutatni épp nem tudom senkinek, de azt hiszem hihető, ha azt mondom; két ugyan olyan jó minőségű kábel (Effect audio Ares II) az egyik SE a másik TRRS csatlakozóval érezhetően más hangképet mutatott.. (AK 320, SP1000 és U18, SE5 ult, Layla, Zeus XR).
-
kemcso
Ármester
válasz RobeeK #32993 üzenetére
Szerintem ez a balanced téma túl van hypolva, alapból nincs akkora jelentősége, mint amekkorára felnagyítják (mármint annak, hogy balancednek kell lennie. Bizonyos eszközök nem szólnak egyformán a két kimeneten, ezért van jelentősége.). Az X5 III csak a balanced kimeneten szól jól, unbalanceden szar, így oda kell átalakító.
[ Szerkesztve ]
-
RobeeK
tag
Egyszer az X5 III van ajánlva balanced kimeneten T20-assal, majd később említve, hogy csak balanced kiépítésű fülessel érdemes, nem átalakítóval. Most akkor jó az X5 III+T20, vagy nem?
-
s4tch
veterán
válasz Exodius #32988 üzenetére
Plenue-ből D-t és 1-et hallottam, közös volt bennük a nagyon sima, természetes, mégis precíz hang. Qrvára tetszett mindkettő a maga árában. Plenue D a brit amazonon általában 200 fontba kerül, szerintem új, 100e alatti lejátszók között az egyik best buy, ha nincs szükség streamingre. Ha kell a tidal, akkor bonyolódik a helyzet.
Boltokkal kapcsolatban: az amazon (Európán belül: .co.uk, de, it, es, fr) nekem bevált, de itt figyelni kell az eladó ratingjére. Új boltok, illetve olyanok, akik a bolt leírásban email címeket adnak meg, felejtősek, prime termékek nyilván nagyjából kockázatmentesek. Rendeltem már az advancedmp3playerstől is, illetve mások elégedettek voltak az eglobalcentrallal. Van egy klassz francia bolt is (audiophonics), bár ők nem csak hordozható audióban utaznak. Ezek európai szállítással jönnek, nincs vámkezelés, nincs áfa. Európán kívülről simán lehet megbízhatóbb aliexpress eladóktól, Penon Audiótól, LendMeUrEars-től rendelni. Illetve az összes nevesebb angol boltot be lehet vállalni forward2me csomagtovábbítással.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Exodius #32988 üzenetére
Shanling M2s-nél nekem jobban tetszett a Plenue D hangja. A Plenue J úgy emlékszem valaki mintha mondta volna, hogy ugyanaz, csak újabb házban/kiadásban. Jó cucc, bár kicsit sokallom azért a 100 ezret érte (de itthon minden drágább persze).
Egyébként itt van Plenue R és M2 egész emészthető áron. -
Exodius
őstag
Apropó:
A Cowon Plenue J alzáról 105K. Őt hallottátok? Mennyire kompetens az árkategóriájában? -
Exodius
őstag
Köszönöm mindenkinek az ajánlásokat, aranyosak vagytok.
Legalább most már sejtem az irányvonalakat.
A Shanling-Xduoo termékeit hallgatta valaki amúgy?
Az Xduoo tetszetős és az ára sincs annyira elszállva + papíron is szépnek tűnik. De a kérdés az, hogy gyakorlatban mit tud.
A Fioo-val szemeztem, de eléggé kétes a megítélése (tőletek hallottam), úgyhogy ők hűtőbe kerültek.
Mik a jó honlapok, ahol pozitívak a rendelések, ha külföld is játszik? -
kemcso
Ármester
válasz Exodius #32978 üzenetére
Az én tapasztalatom szerint nincs gond a külföldi rendeléssel, oda kell figyelni honnan, de ott az Ebay buyer protection-je pl.
Tulku ajánlása megfontolandó, a füles-dap szinergia nagyon fontos, és az a kettős nagyon egyben van. Ha jó a szinergia, egy szarabb dap-pal és egy szarabb fülessel is lehet boldog az ember...
A Plenue 2 tényleg jó cucc, de az kereten kívül van használtan is. A Plenue 1 tetszett, amikor először hallottam, az UI-ja nagyon jó, de a mai kínálat mellett már messze nem a legjobb vétel hangban.(#32979) korpicschess saját példám az volt, hogy olcsóbb füles mellé vettem drága DAP-ot és léptem utána feljebb fülesben. Az tény, hogy egy E80 mellé nem egy SP1000 dukál, de mindig van feljebb (vagy lejjebb )
(#32980) fericske fent van a bakancslistán, hogy meg kell hallgatnom
(#32983) bucsher Akinek az X3 is tetszett annak nem túl releváns a véleménye
Lényeg a lényeg: kaptál sok-sok ajánlatot, különböző ízlésekkel, különböző eszközökkel. Válogathatsz bőven
-
törölt tag
válasz Exodius #32976 üzenetére
Akkor én leszek a másik oldal képviselője, és szerintem valamelyik Cowon Plenue a jó megoldás, persze azok is inkább használtan férnek be 200 alá, de ki lehet fogni jó árban azért (egy Plenue M vagy M2 mondjuk esetleg).
Viszont a Soundmagic bár az olcsó kategóriában jó ár/érték arányú, de azért ilyen DAP-hoz már inkább valami komolyabbat érdemes nézni. Attól függően, hogy milyen hangképet keresel, valami jó kis Westone, vagy itt az aprón szokott lenni K3003 és N5005 jó áron, Audiofly cuccokat is többen szeretik, UE900s sem rossz füles, stb. -
Tulku
veterán
-
korpicschess
veterán
válasz Exodius #32978 üzenetére
Bár szerintem jó gondolat, hogyha a DAP-ot nem akarod cserélgetni, akkor azt vedd meg először, ellenben az E80-hoz is szerintem nagyon overkill ilyen drága lejátszó. Ilyen árkategóriában szerintem nagyjából hasonló árban gondolkozz, értsd 100k DAP + 20k füles helyett szerintem sokkal jobbat ki lehet hozni mondjuk 50k fejes/füles + 70k DAP árral.
Külföldi rendelést meg ha körültekintően csinálod, akkor szerintem nincs benne kockázat.[ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
kemcso
Ármester
-
gógyi
aktív tag
Remélem érthető lesz a kérdésem. Többször olvasok a különböző lejátszók balanced kimenetéről, de mit lehet arról hallgatni? A sima jack dugós fülesemet használhatom valamiféle átalakítóval?
Ha van ilyen tudnátok linkelni? Köszönöm. -
Tulku
veterán
válasz stemplar07 #32970 üzenetére
A balanced jelút a táp utáni valós teljesen elszeparált jelutat jelenti....a mai dac chipek akár magukban megoldhatják (vannak akár 8 utas chip-ek is) a kérdés, hogy történik az elektromos táplálásuk...utána pedig tanácso külön opa-buf áramköröket létrehozni...na gondolom ezeket részben teljesíti a Kann...
Az új generáció úgy tudom mind balanced kiépítés...
Az hogy hangerőre elegendő egy dap, nem ekvivalens azzal, hogy ki is hajt egy fejest...úgy tudom a 600-as nem annyira kényes ilyen szempontból (de nem értek hozzá)....többnyire dap-ot fülesekhez javaslok....fejeshez már külön erőlködő javallott...
-
-
Tulku
veterán
válasz stemplar07 #32967 üzenetére
Kann - hangzásban a 300-al ekvivalens...természetes, lapos hangzás...szinte minden hangkeltővel megfelelő hangkép...de nem balanced kiépítés ...ennyi...én nem vagyok oda érte...nagy akksi, de bumfordi...
Szokásos AK sima hang...nehéz belekötni...
-
stemplar07
őstag
csak ,hogy a földön maradjunk
Az AVX-en van fent két Astell&Kern KANN , Te mint nagy A&K teszter azok milyenek ? Mint beruházás ..230/260 a használt áruk ..((A tesztek nem voltak róla egyértelműek hangzásban , amit olvastam..(a többi AK-hoz hasonlítva 120/240 stb ..) , leszámítva a hatalmas aksit , jó UI-t stb és elég erőteljes AMP -t)
[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
De rossz érzés, hogy a klasszikusoktól/filmzenétől kezdve, elektronikus zenéken át a post-rockig, indie és alternative rockig mindent hallgatok. Ma reggel Van Halen ment, tegnap este meg olyan Miles Davis-t hallottam, hogy egyszerűen elbőgtem magam. Sosem fogott még meg jazz ennyire. Most ezek után én milyen fülest + DAP kombót nézzék?
Egyenlőre egy Xiaomi Redmi 4X-em van meg egy Soundmagic E30-am.
-
sabrinho
tag
válasz kemcso #32958 üzenetére
Mindenkinek:
Az rha 750 csak egy próba, mert hifista vagyok, a fülesben abszolút tapasztalatlan, ezért vettem egyet használtan, hogy egyáltalán legyen képem a műfajról. Menni fog, ha lesz olyan dap ami miatt mennie kell. Úgyhogy nem ehhez választanék dapot. Az onkyo újonnan 70ért izgat. -
korpicschess
veterán
-
kemcso
Ármester
válasz sabrinho #32953 üzenetére
Telóról nem mutat mindent valszeg a 750 se, de az egy mélykiemelt füles sovány közép és magastartománnyal. Ha marad (vagy maradsz RHA vonalon) akkor beleférhet egy enyhén magasba húzó DAP, pl használtan egy Fiio X5 I-II. Vagy az ajánlott X5 III, de ahhoz átalakító kell a balanced kimenetre, mert az unbalanced-je szar. Az X1, X3-at felejtsd el, rémesek.
-
Tulku
veterán
-
Tulku
veterán
válasz sabrinho #32948 üzenetére
Soha nem hallottam...azt látom hogy balanced kiépítésű (ha van vezetéked, akkor a tér szempontjából előnyös lehet) és szabja dac van benne...tehát részletes, de nekem nem jönne be az átleg 9018-as hang, bár lehet majdnem ilyennel más hangot is megvalósítani (A futura) de nem ennyiből...
Sajna ezeket mindenképp meg kellene hallgatni, én nem választanám egyiket sem anélkül...de ez én vagyok...
Mi a hangkeltő?
-
kemcso
Ármester
Azért a te utad elég egyedi, aljától a tetejéig, majd újra és újra mert az utazást (is) élvezed Sheratan arra utalt, hogy sokan vannak úgy, hogy akarnak egy jó fülest/dap-ot/fejest, vesznek vmi vacakot olcsón, mert "ennél többet nem ér nekem" és rájönnek, hogy szar. És kb ugyanannyiért elkezdenek próbálkozni, mert "többet nem költök"-ben fut, de amikor a 3.-4. cuccot veszik a többszörösét bukták, mintha a második lépcsőnél feljebb lépnek és lőn a boldogság.
-
Tulku
veterán
válasz #16820480 #32945 üzenetére
Azt szinte sohasem értettem, hogy miképp döntöm el egy útkeresés elején, mi fogja majd maximálisan kielégíteni igényeimet...
Nyilván ha kő gazdag valaki, elolvas pár review-t aztán megveszi a leginkább sztárolt valamit, amit jó eséllyel először meg is tud hallgatni...Véleményem szerinte egy bizonyos utat mindenképp be kell járnia az egyénnek, mielőtt lehorgonyoz (és tegyük a szívünkre a kezünket...ki horgonyzott itt le közülünk végérvényesen...ugye)
Arról pedig, hogy mikor és milyen utat hogyan járunk be, egy barátom véleményét hadd idézzem egy nemmegengedettszer bevétele és hatása kapcsán...
Ő annyit mondott róla, ha egy tó partján állsz és beveszed, turbó evezővel átjutsz a túlpartra (elég sok mindenre rálátsz) de aztán ott állsz tétlenül, eldönteni sem tudod, mit tegyél a nagy felismeréssel...
Ellenben az élet nem ez....szépen elindulsz a parton, lassan haladva, majd mire odaérsz annyi tapasztalatod lesz minden fű, fa bokor és téged körülvevő ügyről, hogy ott és akkor tudni fogod hogyan tovább...Hát ilyen számomra minden folyamat...egy kísérlet...folyamatos megismerési kísérlet...ebbe minden belefér...
-
törölt tag
válasz stemplar07 #32941 üzenetére
Az biztos, hogy sokkal költséghatékonyabb, ha egyből megveszed azt, ami kielégíti minden igényed, ahelyett, hogy lépkedsz fokozatosan. Ellenben ezt szinte lehetetlen megvalósítani, mivel az ízlésed is változik, illetve próbálkozás nélkül nem is tudhatod mi lenne megfelelő.
De ezt szoktuk is ajánlani, hogy ha valaki sokadszorra próbálkozik ilyen "csak 10 ezerért keresek valamit" dologgal, annyi erővel vehetett volna egyből egy 20-30 ezres cuccot is, és elégedett lehetne, ahelyett, hogy apránként elszórja a pénzét, és még mindig elégedetlen.
-
Tulku
veterán
válasz sabrinho #32940 üzenetére
Én speciel a 70-et nem forszíroznám...az utódjának hallhatóan jobb hangja van...
Junior olyan sima, kissé szűk terű, populáris, erőteljes basszussal...nekem anno az AK100 sokkal jobban bejött hangszeres, klasszikus zenéhez, a Juniort valószínű modernebb műfajokra szánták (talán az elnevezés is kötelez)...Szinergia nagyon fontos, mindenképp próbáld ki ha lehet...Kácsában szerintem van junior és 70 is....
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz gianni85 #32942 üzenetére
Annyira nem drága a forward2me sem. A parcel2go áraihoz képest legalábbis nem vészes: tegnap fizettem ki egy nem épp kicsi csomagot (gitár), és nettó 31 font volt a dpd classic, ami a parcel2gón egy ugyanekkora csomagra nettó 25-be kerül.
(#32940) sabrinho: Kalkulátor: [link]. Hajrá.
-
gianni85
veterán
válasz sabrinho #32940 üzenetére
Csak mellékesen megjegyzem...ha annyira jó az ára az ak70-nek , akkor érdemes lehet elgondolkodni csomagtovábbító (https://www.forward2me.com/) bevonásán. +20-30 font költség, ami mondjuk a duplája, mint pl egy közvetlen RoyalMail/Parcelforce küldés, de cserébe én le szoktam ilyenkor dumálni az eladóval, hogy az Anglián belüli küldést akkor vállalja át.
-
stemplar07
őstag
válasz #16820480 #32929 üzenetére
Két hasonló karakter HD650/660s egyszerre luxus , minek.. egy fejem és két fülem van csak .HD800 lesz esetleg, vagy egy planár (majd) . Futkosónak, meg ott van egy Sony MDR-1AM2 az Lg V30/Earstudio ES100 mellé .
Az LG V30 még mindig egy jó mobil alternatíva (persze aki szereti a Sabrét), és DAP-nak is és egy külső DAC/AMP-hoz is , ez az egész így is föle a fél millának (kábelek, stb).. A gyűjtő szenvedélyt időben kell megfékezni ..
-
sabrinho
tag
AK Juniorról van vélemény? Sajnos az AK70 brit eladója hirtelen kitalálta, hogy csak Angliába küldi a cuccot...
-
törölt tag
A 872-t sajna még nem hallottam, de a 812 nekem sem tetszett, főleg a fura illesztéke miatt (párna helyett ilyen félbe vágott gumiabroncs. Viszont a K712, K701, Q701, K612 Pro, K501 kimondottan jó fejesek, ha megfelelően alájuk pakolsz. Az egyik kedvenc kombóm mai napig a Q701 + RSA Emmeline II Raptor + Auralic Vega, csak hát mennyibe kerül már ez
-
Tulku
veterán
-
niof
addikt
válasz #16820480 #32934 üzenetére
AKG-ből nemrég járt nálam egy 872 pro, aztán kisvártatva egy 812. A 872-ről írtam a fejestopikban, nem tetszett. A 812 szerintem egész jó (azt tegnap vitték el tőlem), ugyanaz a remek párna, csak mivel nyitott, nem alakul ki a nyomáskülönbség miatt az a fura, szédelgős érzés viseléskor. Ezeknek pusztán egy bajuk van, az áruk. Ha nem tudtam volna, hogy mit kapok, a 872 árára simán azt mondom, hogy kb. 70-100k között van (a hangja alapján), viszont a 812-t feljebb tippeltem volna, olyan 150k-ig. Az a nagyjából 500k viszont nevetséges a 872-ért, és a 812 is több, mint a duplája, mint amit nagyjából érne. Szerintem, persze. Mondjuk Sinesol-tól meg is kaptam, hogy az AKG-k alá vas kell, de akkor épp nem volt kéznél semmi, csak a CMoy, azzal kellett beérnem. Összehasonlítási alapnak viszont jó volt, ugyanaz a rendszer, csak a fejest cserélve, mennyire ad más képet. Hát, nagyon... Ehhez képest, a kollégám az alaplapi hangkártyájáról hallgatta...
Tulku
Te egy külön világ vagy, ezt már rég tudjuk...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Tulku
veterán
válasz stemplar07 #32926 üzenetére
Trend? Hááát...Hallottam már egyet s mást...90-es években volt K501-em és HD585-öm...nem mondom, hogy a HD nem volt jó, de pl felbontásban, klasszikusokon, a kis AKG erősen lemosta...
AK-ból eddig rosszat (vagy közepeset) nem sikerült hallanom, Audeze zártjai nem tetszenek, de a nyitottjai zseniálisak...és kb a HD800 sem győtött meg...semennyire sem...
Harvey füleseiről nem beszélek, szedtem szét és alakítottam át párat...zseniális elgondolás a freqphase és az a váltórendszer...
De hogy a trendiség végképp szétrebbenjen, most épp egy ismeretlen amerikai full wirelesst hallgatok igen nagy megelégedettségre...
-
törölt tag
Fejeseik közül nekem a HD600 és afölöttiek számítanak jónak, illetve a HD25 még pluszban. Fülesben meg az IE800 egyedül, de az is sajnos marha drága azért, amit tud. Ha már közismert márka, akkor inkább AKG, bár ők is inkább csak a felső kategóriát tartják fontosnak, olcsóbban inkább hulladékot árulnak.
-
niof
addikt
válasz #16820480 #32929 üzenetére
Én nagyjából 10 féle Sennheiser fejest és fülest hallottam eddig (összesen), de közel sem mondanám mindet jónak. Sőt! A hallottak alapján csomó "kacatjuk" lehet. Haveromnak pl. van egy HD598-asa, szerintem egyáltalán nincs jó hangja, de ő meg szereti.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
törölt tag
válasz OPiiPO #32930 üzenetére
A 660-at nem hallottam még, de a 650-re nem, az egy jó fejes. Viszont nem kimondottan megfizethető, főleg mivel egy jó forrás is kell alá, ami nagyságrendileg duplázza az árat. A legtöbben 10 ezer alatt keresnek fülest, 20 ezer alatt fejest, szóval ez kimondottan drága ahhoz képest.
-
törölt tag
válasz stemplar07 #32928 üzenetére
Látom mennyire megfelel, így az aláírásod fényében
Amúgy meg komolyan azt mondod, hogy 2-2 terméküket ismered, és azok alapján az egész márkát szupernek tartod? Hát jó... Ez kb olyan magaslatokat súrol, mint amikor még korábban valamelyik LG (V10 vagy V20, már a pontos modellre nem emlékszem) volt a király, ami bármit meghajt, fejeseket is, és csúcs hangja van.
-
törölt tag
válasz stemplar07 #32925 üzenetére
Nem jól látod. Csak mi nem márkaszemüveggel nézzük a dolgokat, hanem ha valamelyik termék jó, akkor az ajánlható, ha szar, akkor nem. Tök mindegy ki gyártja. Illetve fordítva is igaz, csak azért mert valami márkás, nem lesz jó.
-
Tulku
veterán
válasz stemplar07 #32922 üzenetére
Nekem is van kettő...
Astell&Kern és Audeze...
Na jó a Jerry Harvey se kutya
-
törölt tag
válasz stemplar07 #32922 üzenetére
Azt tudod, hogy ezek nem termékek, hanem márkanevek?
A Sennheiser például hiába csinál tök jó cuccokat felső kategóriában vagy mikrofonok és stúdióeszközök terén, az átlagember számára megfizethető fejesei, de még inkább a fülesei iszonyatosak. -
stemplar07
őstag
értem, amit írsz .
ki fogom próbálni a FiiO M9-et és le is írom majd a jót/rosszat is róla . Én tartom magamat a fórum szabályzatához , remélem más is Két terméket kedvelek ebben a kütyü világban egy egyik FiiO ,a másik a Sennheiser , és senki kedvéért, nem fogok mást írni ,mint amit tapasztalok ezekről a termékekről .. Téma részemről lezárva .. -
Tulku
veterán
válasz stemplar07 #32920 üzenetére
Én úgy általánosan fogalmaztam meg gondolataim...azt hiszem egy szó sem esett az adott szituációról...sőt...megírtam, nem az adott ügyet tekintve alapvetésként...úgy érzem, az általános hozzászólás, amely nélkülöz minden konkrétumot nem minősülhet támadásnak...vagy tévednék?...úgy jött át az egész?...
Ha leírod, hogy hallgasd meg (de mi még nem hallottuk) az akár minősülhet termék marketingnek is, hiszen egy nem ismert terméket ajánlasz (tkp felvetődhet az is egyesek fejében, miért pont ezt a számodra ismeretlen terméket ajánlod?)....természetesen egész más a helyzet, egy általad már hallgatott és preferált eszköz ismeretében...gondolj bele...
Én úgy látom - még ha nem is túl tág az a mezsgye amit ismerünk - itt rendre kipróbált (és sokak által el is ismert) eszközök kerülnek ajánlásra...
Hogy egy aktuális példával éljek, egykori vevőm (egy JH audio Angie fülest adtam el neki) épp tegnap faggattot az SP1000-ről...aztán eldüntütte, meg is veszi...mondtam neki, van olcsóbb alternatíva, kevésbé pénztárca gyilkos (A Futura) de azt mondta, annyit és olyat mondtam az SP1000-ről ami neki kizárttá teszi az egyéb eszközökön való gondolkodást...nagy felelősség egy 1,2 milliós készüléket jó szívvel ajánlani...
-
Tulku
veterán
válasz stemplar07 #32917 üzenetére
Szerintem a vélemény nem tilos...sőt!
De ajánlani akkor szoktunk, ha hallottuk...gondolj bele, ha megveszi és olyan hangja van, amit álmában sem szeretne esetleg (nem az adott példát tekintem alapvetésnek egyedüliként)...
Illetve az ajánlásod fent marad, rákereshet a gugli...stb...
Elég nagy a zebrára először rálépők felelőssége...húzhatják a többieket is...
-
kemcso
Ármester
válasz stemplar07 #32915 üzenetére
Több gondom van a hozzászólásoddal:
- úgy ajánlasz, hogy 0 személyes tapasztalatod van az M9-el (és sanszosan a fülest sem ismered, amihez én messze elkerülném úgy általában a hallott Fiio-kat)
- nincs M9 jelenleg az iJoe kínálatában a honlapjuk szerint, vagyis esélye sincs meghallgatni
- kereten felül van
- külföldi és használt is szóba jöhet a kollégának, ami azt jelenti, hogy lényegesen jobb hangok kaphat, mint amit Mo-i új vásárlással elérhetÚgyhogy kérlek a jövőben úgy ajánlj, hogy figyelembe veszed a kérdező igényeit. Köszönöm
-
stemplar07
őstag
válasz Gabe81 #32911 üzenetére
Ballagj be, hallgasd meg az Ijoe-ban a FiiO M9-et , az azért már egy komolyabb fülest/fejest is kiszolgál, de előtte hallgasd meg .. aztán dönts . Igaz ez +15 ahhoz amit gondolsz érte.. de az adatlapon láthatod ,,papíron,, mit tud ..
(még én sem hallgattam, de hamarosan kipróbálom )
[link] -
Tulku
veterán
válasz kemcso #32912 üzenetére
Előre bocsátom, hogy nem ismerem az eladót...
Szerintem perpill a legjobb vétel nálunk az az AK100...nagyon sok hangkeltővel hallgattam, ugyan volt egy-két kivétel, de általánosságban nagyon jó szinergiában van velük...
A hangja pedig gyakorlatilag semlegesnek tekinthető (nagyon enyhe mélyközép emelés...de nagyon enyhe...talán ez a 8840 sajátossága) széles terű, naturális...És amilyen kicsi...na az már megmozgat engem is azt illetően, hogy egy rövid kábellel kabát felső zsebben hordjam...
Valóban jó játékos az AK100 csak ajánlani tudom...annyiért főleg...
-
sicc33
aktív tag
Az xDuoo X2 mennyire allergiás az SD kártyákra. Néha szakadozik, meg-megakad a lejátszás. Kártya okozhatja?
-
kemcso
Ármester
válasz Gabe81 #32911 üzenetére
Az a füles elvisel egy melegebb forrást, így én abba az irányba nézelődnék.
- Aprón van egy AK100 használtan, de mindenképp meghallgatással ajánlott (viszonylag kiegyenlített a hangja, nekem tetszett róla a Tenore, de nem vagyunk egyformák).
- Külföldről pl Shanling, Xduoo, Cayin N5ii... -
Gabe81
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy hordozható lejátszót venni. De minél többet olvasgatom itt a fórumot illetve a különböző lejátszók tesztjeit, annál jobban elbizonytalanodom, mit is szeretnék, mi lenne jó nekem.
Nem vagyok nagy zeneértő, nincs kifinomult hallásom, és eddig még komolyabb lejátszóm sem volt, valami "kapudrogot" keresek- Mennyi pénzt szánsz a lejátszóra? Max 75k
- Milyen fül- (vagy fej-)hallgatóval használnád? Tervezed-e a fül-/fejhallgató cseréjét a jövőben? Zero Audio Carbo Tenore -Cserélni fogok
- Milyen zenéket hallgatsz? Klasszikus rock (60-70 évek, Led Zeppelin, Black Sabbath, stb)
- Milyen hangzást szeretsz? Nem tudom.
- Külföldi rendelés szóba jöhet-e? Igen
- Csak új vagy használt lejátszót is vennél? Mindkettő jöhetKöszönöm a javaslatokat!
Üdv
G.A legszebb sport a kétszáz női mell
-
RobeeK
tag
Hali, ha DX150-el nincs tapasztalat, akkor gondolom az új DX120-assal sem találkozott még senki?
-
gianni85
veterán
válasz Exodius #32908 üzenetére
Hát ez a fajta osztályozás adhat is okot a vitára, de egyből más a helyzet, ha modnjuk ár alapján osztályozol, és entry level - mid level - high level vagy hasonló a besorolás, mert ezt úgy ahogy objektíven meg tudod tenni a kínálat árának függvényében. Aztán tudod mondani, hogy valami alulmúlja, vagy túlmutat a kategóriáján. Annak fényében, hogy elég nagy a kínálat a DX150-nél 2x vagy 4x drágább cuccokban, így a mid-level vagy mid-tier teljesen helytálló.
-
fericske
addikt
válasz Exodius #32906 üzenetére
Csak a sznoboknak jelentenek valamit ezek az "osztályozások", akik a "legjobbakat" veszik csak.
HEADFONIA
" It’s chi-fi for mid-end, so maybe we can call it mid-chi-fi, the DAP keeping the double-DAC system from its big brother, although the iBasso DX150 switched from Sabre to AKM. Mid-end we say." -
Exodius
őstag
Ha az iBasso DX150 mid-fi DAP-nak számít a headfonics szerint, akkor mi a low-fi DAP?
-
-
fericske
addikt
Nem tudom, lehet. Én csak a hangzást szoktam nézni mikor kipróbálom.
Ilyen téren nem olyan mint a 240.
Az vaskosabb, masszívabb hangú, simább, lineárisabb. A Norma viszont transzparensebb, élénkebb, zengősebb a mélyeknél, gitároknál. Nekem a Norma jobban tetszett elsőre, mint a 240 elsőre.
Árkategóriában mindenesetre nem egyeznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest