Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
capulet75
addikt
Ezt próbálta már esetleg valaki? Vélemény?
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
zümzümm
senior tag
válasz #00137984 #28717 üzenetére
Köszi az infokat.
Az az érzésem, hogy nem ér meg annyi plusz pénzt a 394es, mint a Gogear vibe. Igy hát visszaküldtem és kértem hogy cseréljlk be egy másik Vibe-ra.
Az 584est volt szerencsém meghallgatni. A menüje igazán igényes, egy szavam sem lehet rá. Szuper az anyaghasználat is, kellemes volt kézben fogni. De hangzásra nem volt (sokkal) jobb mint a Vibe. Úgy meg pláne nem, hogy a többszörösébe kerül.
Szóval marad a Vibe, kap még egy esélyt...[ Szerkesztve ]
-
biokox
tag
Sziasztok melyik hordozható lejátszonak van még koax kimenete a dx100-on kívül?
-
Tulku
veterán
válasz biokox #28761 üzenetére
X3 II és X5...by fiio...szerintem a DX90-nek is...
Kérdezd úgy, melyiknek nincs...az ak100-nak...
Maiakon meg már rendre semmilyen nincs...
Kemcso: Igen, mondtas is hogy horror kezelés a P1-hez képest, de az a tér...hát ez van...én sem adtam el, inkább egy erőlködővel megtámogattam...így legalább nem kicsi, de a rettenetes UI megmaradt...bár mostanában le kell kopogjam rendre jól teszi a dolgát a kicsike...már ha bekapcsolom
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azt tegyük még gyorsan hozzá, hogy az első és második generációs Fiio lejátszók más koax csatlakozót használnak. Az első generációsnál mono 3,5-es jack van, a másodiknál meg 4 szelvényes 3,5-es jack. Az iBasso-t nem tudom, hogy melyiket használja, de gyanítom, hogy az elsőt.
-
wolfman
veterán
Hogyan tudok m3u-t csinálni a FiiO X3-amra, hogy le is játssza a dalokat. Csináltam egyet winampban, látta is a dalokat, de le már nem játszotta mert nem találta egyiket sem.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
tmatthewj
csendes tag
A rendszer hibája, hogy eltűnt a hozzászólásom, vagy valaki kitörölte?
-
malphitee
senior tag
Dx50 melegebb hangal rendelkezik mint a 90?
-
malphitee
senior tag
Nagyon kíváncsi vagyok a dx90 re. Valaki esetleg egy pár napos hallgatozasra tudna nélkülözni ?
-
morcosqtya
csendes újonc
Üdv!
Fiio X5 ii (tehát az új kiadás) középkategóriás DAP már?
Mi a véleményetek a hangjáról?
120-nál többet nem szánok DAP-ra jelenleg, nem tehetem, ez meg pont annyi...
Külföldről nem akarok rendelni, használtban nem bízom.
Így DX90 kiesik, itthon nem forgalmazzák meg amúgy is discontinued, DX80 van már csak..Szóval van itt valaki aki elégedett a Fiio X5 ii lineáris hangjával és kompromisszumosan el tudta fogadni?
Előre is köszönöm a válaszotokat, véleményeiteket!
-
krx21
nagyúr
válasz morcosqtya #28776 üzenetére
Hallgass meg egyet és alkoss róla te véleményt... Mivel fogod hallgatni? A füles is a lánc része, tehát minden fülessel kicsit más... Neked kell megtalálni, mi tetszik. Ilyen szinten már mindíg a meghallgatást javaslom...
Amúgy többen elégedettek vele, sőt a régebbivel talán még többen...[ Szerkesztve ]
-
malphitee
senior tag
válasz morcosqtya #28776 üzenetére
Akinek ilyen van ,azért mert ez a hang tetszik neki. X5 már felső kategória azért, de itt is vannak más hangú drágább lejátszók, cowon p1, x7, ak lejátszók.meg van 600.000 is.
2 tábor van nagyjából. Valaki a melegebb hangot ibasso lejatszonal,valaki a naturalisabb fio vonalat kedveli. Kérdés mit hallgatsz és mivel.
[ Szerkesztve ]
-
morcosqtya
csendes újonc
Füles több is van,
Audio Technica ATH AD700X nyitott
de ez max itthonra jó, buszra nem.
Buszra utazni kell a cucc, napi 2 óra utazáshoz, mindenképpen iem-mel akarom használni, ami van hozzá:
Beyerdynamic DTX101i
és Yamaha EPH-100Zenék: jazz, bop, hammond-os '50-'60-as évekbeli jazz, fúziós jazz, és rock, ezenkívül néha elektronikus zenék is, downtempo/dub, stb.
(meghallgatni nem tudom, boltban ki kellene bontani, aksit feltölteni, SDXC-kártyát vinni, stb)
Ráadásul azt sem tudom mire formázza gyárilag a kártyát ha majd belerakom, FAT32, exFAT vagy NTFS?
Előre másolt kártyával ezért nem is próbálkozom. -
Tulku
veterán
válasz morcosqtya #28779 üzenetére
I joe-nál meg tudod hallgatni...jó középkategóriás DAP a DX90-nel versenyez....egyesek ezt kedvelik jobban, mások a DX90-et...
Beteszed a kártyát és meghallgatod...nem kell formázni, régebbi fiio-kra volt jellemző, hogy csak FAT32-re formázott kártyát ettek meg (vagy saját formázásút) de ez ma már nem él....De sztem 120-at ne költs el meghallgatás nélkül....
-
malphitee
senior tag
válasz kemcso #28782 üzenetére
X5 hasznalok jelenleg, tobbit nem hallottam. De ez utan nem biztos hogy hatraesnek egy p1 tol es tarsaitol. Mert kicsit nagyobb a tere meg hasonlo.. nincs akkora kulonbseg, mint amit az aruk mutat,mar a rengeteg olvasgatas info utan is. Nem egy helyen olvastam hogy visszavaltottak az elvileges kozepkategorias dx90 re.
[ Szerkesztve ]
-
-
malphitee
senior tag
válasz #16820480 #28785 üzenetére
Nem azt mondtam hogy ez a high end. Hanem azt hogy egy felsokatos lejatszo, es vannak nala ebben a kategoriaban jobb hangu lejatszok, kisse nevetseges aron. Ennyi erovel p1, x7,ak120 kozepkategoria, paw gold, ak240 felso kategoria. Aztan kikeritek magatoknak, hogy az x7 meg p1 stb felso kategoria. de megis hol vannak egy paw goldhoz? Akkor mi a felso kategoria? Paw hoz kepest minden also es kozepkategorias.Kb errol vitatkozunk. (De en mar nem kivanok ezzel foglalkozni)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz malphitee #28786 üzenetére
Azért nem egyszerű a kategóriákba sorolás, mert folyamatosan változik a kínála, és folyamatosan bővül felfelé. 2-3 éve még az AK120 volt a legdrágább hordozható lejátszó, most lassan már az is középkategória lesz (a gyártó palettáján mindenképpen), mert közben kijött néhány jobb modell.
-
Tulku
veterán
válasz #16820480 #28787 üzenetére
Meg nem mindegy milyen hangkeltővel teszteled....egy 20-30 ezer forintosnál elhiszem hogy nem hallani eget rengető külnbséget...de mikor Biokox HDP-R10-ét hallgattam a w60-nal akkor a különbség tetemes volt...
Angie pedig egyedül LPG-vel szólt olyat, hogy leültem (tudod a veletech-en) és elgondolkodtam...De ez mind viszonyítás és párosítás kérdése...ha valakinek az X5 felső kategória, akkor legyen az...szubjektív ügyekben el lehet polémiázni napestig...
-
morcosqtya
csendes újonc
Köszönöm a véleményeiteket!
Én 20 éve hifizek, a moduláris otthoni cuccommal most pár éve már elégedett is vagyok (audiolab 8200QCD DAC, Advance Acoustic MAP 306 integrált A osztályú erősítő, Vandersteen Model 1B hangfal, QED silver referencia interconnect, stb) és hát ott megtanultam, amit itt is említettetek, hogy egy középszint felett minden p*naszőrszálnyi javulás százezrekbe kerül... ez van. Emellett meg nem keresek jobban mint az átlagmagyar tehát a hobbimban is addig nyújtózkodhatok amíg az a bizonyos takaró (meg a feleség) engedi..
Mint mindig, most is kompromisszumot kell kötnöm.
Jelenleg úgy hallgatok buszon zenét, hogy egy Sony T2 Ultra telefon a cucc, meg a kis Beyerdynamic DTX101i füles, és androidon megvettem az általam legjobbnak értékelt lejátszóprogit (Neutron player) (miután meghallgattam 20-30 másikat és kiestek)). Na ez kevés.
Leginkább mert hiába jó a Neutron player, ha a T2 ultra dac chipje gagyi, egy 70 ezres kínai telefon a minap kétszer kenterbe verte nálam első meghallgatásra (streaming progival, neutron helyett).
Ebből gondolom, hogy egy Fiio X5 dap-nak ennél csak jobb hangja lehet, már a belerakott hangchip és az erősítője miatt is mint egy középkategóriás okostelefonnak.Lehet persze polemizálni mi a közép/felső kategória, de 120-ért azt gyanítom az X5 ii jobb hangot fog csiholni mint a T2 ultra.
Ami szimpi volt nekem még az a DX90, a DX80 és az AK 100 / X7, de az már 200ezer, ennyim most nem lesz.
Az álmom meg egy Cowon Plenue P1, így kicsomagolóvideók alapján. Csakhogy ha valaha is lesz 350ezrem az másra kell a családban így marad álom...[ Szerkesztve ]
-
bucsher
őstag
válasz morcosqtya #28791 üzenetére
X7 jó lesz, a P1 már nem különbözik sokban. Ha jobb egyáltalán.
In the pipe - five by five!
-
krx21
nagyúr
válasz morcosqtya #28791 üzenetére
Ne egy unboxing videó legyen az álmod, hanem egy elképzelt hang amit keresel... Ahhoz próbálj közelíteni.
Minnél több dap fülles párost hallgatsz meg, annál inkább körvonalazódik te mit is keresel. És a keresett hangzást nem feltétlenül a legdrágább eszköz adja...
Én speciel a X7-et nem cserélném el a P1-re, ahhoz a fejessel (Shr1540) amit szeretek...[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz malphitee #28795 üzenetére
Csak otthon használom... De kell a mobilitás, nem szeretnék egy asztalhoz kötve zenét hallgatni...Fekve is kényelmes, tudok tekerni...stb...
morcosqtya: Az X5 és X7 egyik legnagyobb különbsége a kezelhetőség az X7 javára... Nekem az fiio tárcsás megoldásai nagyon nem jöttek be. Ezért igen távol tartottam magam a fiio-tól. Viszont az X7 szerelem első látásra...
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Akinnek van Ruizu x02 lejátszója, az nem tudna segíteni, hogy kell lejátszólistához több számot, esetleg könyvtárat hozzáadni?
Én csak egyesével tudtam, aminek semmi értelme 2016-ban mikor legalább 100 számot felpattintanál, de azt szeretnéd 3 csoportba rendezni.A könyvtáros szétválasztás sem megy. Nem vagyok biztos hogy minden jól állítottam be, de nekem mintha szarna bele melyik könyvtárból indítom a számot, a következőt úgy is az egész memóriából válogatja, és rendkívül demotivál, mikor pörgős számra tekernék, és bejön egy lazulós tingli-tangli.
Minden ők vele, de ha ezt nem lehet megoldani, egy szinte használhatatlan szerkezet, és frusztráló, hogy pont a leg alapabb dolgon bukik el.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest