Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
Vajon van arra valami megoldás, hogy a címmezőben szabályozzam a domain cím kiírási színét? A mostani szürke-fekete combo nem elég szembetűnő.

-
-
-
-
válasz
üzenetére
A lapfüleknél azért írtam oda, hogy mint desktopon. Mindkét böngésző ugyanúgy kezeli a lapfüleket iOS-en, mint Desktopon. És már egy blogbejegyzésben is sírtam a Safari ezen működési praktikája miatt. Plusz Desktopon én FF-et használok, tehát örülök, hogy iPad-en is ugyanúgy működik a FF, nem kell mást megszoknom. Bár azokat a fránya Safari Tartalomblokkolókat tudná használni...
-
válasz
üzenetére
Például
- Jóval a Safari előtt volt benne "desktop oldal kérése" funkció
- Jóval a Safari előtt volt benne igazi fájlletöltés
- Oldal görgetéskor eltűnik a teljes FF felület (csak az óra/értesítési sáv marad)
- A lapfülek kezelése is (szerintem) jóval logikusabb a FF-ban. Ugyanaz, mint desktopon.Ami az én szememben a Safari javára szól:
- Egységes nagyítási % állítható be, mint desktopon
- Van rá adblock -
válasz
Kékes525
üzenetére
Kicsit több, mint egy átszkinezett Safari. Inkább, mint a Chrome és az új Edge. A rendering engine azonos, minden más eltér. Sajnos az iOS-re telepített AdGuard-ot a Firefox nem tudja használni, ezért várok valami változást. Vagy hozza el a saját bővítmények kezelését, vagy vegye át a Safariét.
-
-
-
-
-
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Default Bookmark Folder - én ezt használom a káosz elkerülésére.
-
Akkor te teljesen másról beszélsz, mint amiről én írtam. Egyrészt a kézi módszeres nyitogatást ismerem, hiszen most is így használom. Másrészt meg a gmail csak egy példa volt, sok más bejelentkezős oldal van, amik nincsenek nyitva állandóan. De én pl. a gmail-t is csak akkor nyitom meg, ha jön levél/írok levelet.
Vagyis nagyon örülnék egy olyan bookmark opciónak, ami szabályozná a konténer nyitást.
Ugyanígy tudnám díjazni, ha a bővítmények működését is konténerhez lehetne kötni.
Persze alternatíva a Chromium alapú böngészők, ahol a profilkezelés rendesen külön van választva és a használata sincs túlbonyolítva - ám szívesebben maradnék továbbra is FF user. -
Nem nagyon használod ezt a funkciót, ugye? Csak mert ha használnád, akkor tudnád, hogy domain alapján lehet választani a konténert. Tehát ha
Kis Pista gmail címehttps://mail.google.com/mail/u/0/#inbox,
Nagy Sándoré meghttps://mail.google.com/mail/u/0/#inbox,
akkor hogy is lehet ezt bookmarkból meghívni? Csak hogy ne döngessek nyitott kapukat
-
-
válasz
Rimuru
üzenetére
Például ha valaki aldomain alapján szeretne konténerlapot választani, ilyet a beépített nem tud.
szerk.
Például engem érdekelne egy megoldás a következő problémára.
Van két gmail fiók. Egyiket egy konténerben nyitom meg, másikat egy másikban.
Ez sima ügy.
De nekem kellene egy olyan lehetőség, hogy mindkét gmail fiókhoz készíthessek egy-egy könyvjelzőt a könyvjelző sávra, hogy egyetlen kattintással automatikusan a megfelelő konténerben nyíljon meg. -
-
válasz
ledgeri
üzenetére
A bal alsó sarokban a háttérben általában nyitva van a Chrome a céges levelezéssel, a bal felsőben a Whatsapp desktop alkalmazás, jobbra pedig az iTunes kandikál ki a Firefox alól. A többi a háttérben szétszórva.
Ha a 32"-es monitor 2560x1440 felbontását szükségtelenül és értelmetlenül beteríteném a böngészővel, akkor ha bármi más alkalmazásra van szükségem, mehet a rodeó. -
válasz
Cs1csó
üzenetére
Akkor ez csak valami Win only feature lehet, mert Mac-en indulásnál, tab bezárásánál (browser.tabs.closeWindowWithLastTab természetesen false) csak annyi történik, hogy a kereső-, címmező kerül fókuszba, pár pixellel "megnő" a mérete, kék körvonalat kap, de nem nyílik le. [kép] Csak akkor ha belekattintok az egérrel.
-
-
A könyvjelző eszköztár magasságát lehet valami egyszerű módszerrel babrálni?
-
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Itt is minden oké vele.
-
-
Mert a sync az nem adatmentés. A sync az szinkronban tart több eszközt egy központi szerver segítségével. Az adatmentés meg lement mindent a gépedről a szerverre. Vagyis, ha pl. törölsz egy állományt a gépedről, akkor a sync-nek köszönhetően minden eszközödről törlődik. Adatmentésnél meg a szerveren minden megmarad, mint egy harácsoló gyűjtögetőnél.
Szerintem. -
-
Lassan ismét ott leszünk, mint húsz éve. Csak akkor mindent IE-re fejlesztettek, most meg Chrome-ra.

-
válasz
lanszelot
üzenetére
> Pl: youtube egér középső gombbal nyomok a videóra, hogy új ablakba nyíljon
Az egér középső gombja új lapot dob, nem új ablakot.
> "hiba történt, próbálkozz újra /csomó betű/" frissítem és minden ok. 5-ből 1szer ezt csinálja.
Régebben nekem is sokat csinálta ezt, valamelyik kiegészítő tett keresztbe neki, csak már nem emlékszem melyik. Érdemes lenne kiegészítők nélkül kipróbálni, mert alapból a FF biztos, hogy nem művel ilyet.
-
válasz
lanszelot
üzenetére
10 órás videót konvertál mp3-ba? Szerintem ott is a JS cache korlát lesz a hunyó. Az infók alapján a FF JS motorja 2 GB memóriával tud gazdálkodni. (De majd hozzáértőbb személyek megmondják a tutit.) Célszerű lenne simán letölteni és desktop programmal végezni a konvertálást.
-
válasz
Marci112233
üzenetére
A megán nem direkt letöltés megy, hanem valami saját java script alapú cucc. Amikor az elvégzi a letöltést, dekódolja a fájlt (mert mindent kódolva tartanak fent a megán), akkor átadja a böngészőnek és csak akkor jelenik meg a FF fájl letöltés ablaka. Na, ez a java script valamiért nem bír túl nagy fájlokkal, kifut a cache-ből. Régebben olvastam erről a mega egyik fórumán, de úgy emlékszem vagy a Chrome-mal vagy a mega desktop sync alkalmazással való letöltés a megoldás ilyen nagy fájloknál.
-
-
Waterfox-ot el kell felejteni! [link] Rátette a kezét a System1 marketingóriás.
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Epic

-
-
Ha jól emlékszem, nem olyan rég, valaki írta, hogy a 71-72 verziótól be lehet fix nagyítást állítani az összes weboldalra. Ez megvalósult vagy továbbra is kézzel kell minden helyen növelnem 100%-ról a nagyítást. (Nem akarok erre is bővítményt!)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Fandango
üzenetére
> (ennek ékes példája a Prohardver! arculatváltás, ahol szintén ment a hőbörgés a változás miatt, de azok a kisebbség volt, a többség elfogadta és használta minden kommentár nélkül)
Én hőbörögtem volna a főoldal logikátlan katyvasza végett, de mivel úgysem változott volna semmi, ezért inkább nem olvasom a PH főoldalát. Ennyi.
Ugyanígy, akinek nem tetszik az új Firefox, választhat kismillió másik böngésző közül. Még FF családon belül is. -
válasz
scott_free
üzenetére
Igen.
-
-
válasz
Pityu.
üzenetére
Igen, alapból magyarul működik, de ha egyszer kipróbálod a kolléga angol linkjét, utána csakis angolul fog menni

-
-
-
válasz
temporello
üzenetére
Köszönöm, működik!
-
-
Hogy tudok továbblépni, megnézni az oldalt?
Mert semmi baj az oldallal, a tanúsítványával - Safari alatt legalábbis hibátlan -
-
válasz
üzenetére
Igen, sajnos úgy tűnik, az egyedüli módszer az ikonok rendezésére, a régi PH fórumos módszer. Ikon levéltele, majd ismét kitűzése - így a sor elejére kerül.
Akkor legalább a kezdőlap szabadon választható lenne. Készítenék egy csoportot a könyvjelzőkben és azt állítanám be mobilon. Safari ebben az egyben jobb, mint a róka. -
-
iOS-en használja valaki a Firefoxot? Érdekelne, lehet-e/hogyan a kezdőoldal (népszerű oldalak) ikonjait mozgatni.
-
-
Lehet rosszul emlékszem, de mintha arról lett volna nemrég szó, hogy a 70-es Fox valami új, biztonságos jelszókezelővel érkezik?
-
-
-
-
válasz
Cs1csó
üzenetére
Mai napig hibátlanul (és főleg "optimalizálás" nélkül) üzemelő Samsung SSD-k itthon a családban:
[7 éves] [4 és fél éves]Mikor fog már kiveszni a köztudatból ez a kényszerű SSD kímélés?
-
-
-
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Akkor nem tudom. Nálam még PDF-re mentésnél is engedi a csak kijelölt részt. Ez valami Win korlátozás lehet?
-
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Nálam Mac-en az OS nyomtatóablakát hívja meg a róka és ott lehet kérni csak kijelölt területet. Windowson nincs ilyen?
-
-
-
Más is kapott a Mozilla@e.mozilla.org címről Now’s not the time to stay quiet című levelet?
-
-
-
válasz
Rimuru
üzenetére
Semmi témababrálót nem használok, és a frissítés előtt rendben ment.
Új profillal nem jelentkezik a bug - de van a francnak kedve mindent újra beállítgatni rajta...
Próbáltam letiltott kiegészítőkkel indítani, de ez meg teljesen összekutyulta az alap profilomat, úgyhogy hagyom a fenébe az egészet!
Amíg össze nem gyűjtöm az energiát az új profil belakásához (nem, nem elég a sync-ből való lehúzás), addig használom a Safarit (sicc)... -
Ezzel a 68-as verzióval Mac-en elkúrták a témakezelést. Hiába állítok be bármit, mindig visszaáll az alap, világos témára...
-
-
-
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Igen, elkülönítve tárolja a mobil és a desktop könyvjelzőket.
-
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Ha nem akarsz automata sync-et, csak alkalmankénti cloud backupot, akkor célszerűbb FF-ből html fájlba exportálni a könyvjelzőket és azt feltölteni valahová. Mert a csak időnként bekapcsolt sync rendesen össze tudja kutyulni a könyvjelzőket (duplázás, kimaradás stb.)
-
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Sok éve használom. Már akkor is, amikor valami kódokat kellett beirkálni az új eszközökön.
Könyvjelzők, előzmények oda-vissza gép-telefon-tablet között. -
válasz
Kékes525
üzenetére
> Valamiből meg kell élniük. Vagy az adatainkból és/vagy a reklámokból.
Szerencsére a világ nem ennyire fekete-fehér. Ott van az Open Source, meg a többi ingyenes projekt, amik sem reklámokat, sem adatokat nem harácsolnak.
A másik véglet meg amikor mindkettőt (tudjuk ki... akinek a nevét nem írhatjuk le
) -
válasz
junior11
üzenetére
"Azt ugyanakkor Beard sietett kiemelni, hogy minden, jelenleg elérhető Firefox funkció továbbra is ingyenes marad, a készítők nem terveznek semmilyen jelenleg díjtalanul használható szolgáltatást vagy komponenst fizetőssé tenni."
Ja, csak majd dobálja a reklámokat nyakra-főre...
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Elég csak hozzáértő módban zöldre rakni a "imasdk.googleapis.com" címet. [kép]
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
- Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az utolsó, 1.0 előtti verziót használom én is.

KAMI911