Hirdetés

2024. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)

Hozzászólások

(#38101) Integra válasza Ferdzsoo (#38099) üzenetére


Integra
titán

miafaszom.. :F
szabálytalanul kanyarodik ki egy autó és arra számít, hogy a másik 50-nel megy 56 helyett???!!! ez már durván ügyvédi szarrágás, az ilyen gerinctelennek akkora pofotn kéne ott helyben lezavarni, hogy azonnal aláírja a betétlapot...

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#38102) ALI_G válasza .mf (#38098) üzenetére


ALI_G
veterán

A felelősség nyilván a gyorshajtóé. Képzeld azt, hogy egy kis csozé robogóval ami tényleg akkor mint egy bicikli, jön 90-nel az út szélén. Számítasz rá, hogy közel 2x annyival jön, vagyis fele annyi idő alatt megteszi ugyanazt a távolságot?
Ezt azzal is tetézhetjük, hogy a féktávolság négyzetesen arányos a sebességgel, szóval ha 50-nel jön (igaz robogóval 40 a megengedett!!!) 35-40 méteres féktávolság helyett ~20 méter lett volna (100-ról ~35 méter alatt áll meg egy jó superbike utcai motor, 50-ről 10 méter alatt).
Gyors hajtás veszélyes, ezt jegyezze meg mindenki.

[ Szerkesztve ]

(#38103) Ferdzsoo válasza Integra (#38101) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

De meghogy ezt utólag megállapítani hogy 50 helyett 56-al ment... :W
Ledobtuk minnyájan az ékszíjat...

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#38104) yodamastah


yodamastah
őstag

SV650! :D [link]

[ Szerkesztve ]

(#38105) ALI_G válasza yodamastah (#38104) üzenetére


ALI_G
veterán

mit vigyorogsz, tied? :DD

(#38106) yodamastah válasza ALI_G (#38105) üzenetére


yodamastah
őstag

Dehogy... Lattam mar 1-2 jol megcsinalt SV-t de ez mindent visz :)

(#38107) ALI_G válasza yodamastah (#38106) üzenetére


ALI_G
veterán

nem mondom, tényleg baba.

haver most hívott, hogy vett metzeller m5-öt (ugye a 3-ast már nem gyártják), vélemény?
nekem is kell majd venni vmit hátulra heteken belül, pilot sport helyett, valami legalább ennyire strapabírót, de minimum ennyire tapadót. :)

(#38108) yodamastah válasza ALI_G (#38107) üzenetére


yodamastah
őstag

M5 az jo. Kerdes mire kell? Utcara sok is. Oda eleg egy Z6 interact is.

(#38109) Tüzi válasza Ferdzsoo (#38093) üzenetére

Nem-e? höhö :)

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#38110) ALI_G válasza yodamastah (#38108) üzenetére


ALI_G
veterán

Z6 interact-ot nem is vágom mi, vagy az interakt csak valami ráaggatott név? :)

sose tudtam utcára milyet érdemes vennem. Persze én is jó tapadást és sok-sok kilómétert várok el tőlük ami akár paradoxon is lehetne.

(#38111) yodamastah válasza ALI_G (#38110) üzenetére


yodamastah
őstag

Az az uj z6. Jo volt a regi is, neha azzal turaztam. Elol racetec K1, hatul Z6 :) Nem tapad ugy mint egy jo sportgumi, de utcara eleg. Es elmegy siman ugy 10ezret...

Jo tapadas az relativ. Egy bemelegitett palyagumival terden gyorsintai lehet meg fekezni. Egy utcai gumival ezt mar nem lehet, de lapon fordulni lehet egy Z6-al is. A szivas ha itt terheles valtast csinalsz akkor elesel. Szoval nyilvan mindig jobb ha egy gumi maximalisan tapad, de kozuton az embere eleve nem motorozik lapon, szoval normalis kozlekedeshez, es egy kis light allatkodashoz ekek a modern sporttura gumik teljesen jok.... Ha mar komoly tudasu gumi kell kozutra, akkor eleve az eleteddel jatszol.... M5 az mar olyn gumi amivel nyugodtan fel lehet menni palyara, sot igencsak jo koridoket is lehet vele menni.

Szoval kozutra szerintem Z6 is eleg, foleg egy sporttura motorhoz az passzol is. Ha neha palya akkor mehet az M5 is. Racetec meg akkor ha sok palya, de a racetec amugy kivalo utcan is....

[ Szerkesztve ]

(#38112) Tüzi válasza yodamastah (#38111) üzenetére

400ason 22-23ezret mentem el a Z6-al. Mondjuk néha volt vele para, mert vízre könnyen felfutott, meg néha azért megcsúszott a segge a gépnek, de a menet-teljesítménye kárpótolt. Utána raktam fel a roadattack-ot. Vifferre az lesz a következő papucs... állat az a gumi...

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#38113) Daniel Alves válasza Integra (#38100) üzenetére


Daniel Alves
őstag

Ott a pont!

Más:[
Debrecen - Biharfüred (Stâna de Vale) 1792m]
Mai túrám! :B

Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com

(#38114) ALI_G válasza yodamastah (#38111) üzenetére


ALI_G
veterán

A probléma ott van, hogy nem lehet tudni az utcai gumiknál (gyárilag) még hozzávetőlegesen sem, hogy
-hány km-t lehet velük menni,
-tipusok közötti tapadás viszony.

Még azt is nehéz kideríteni, hogy a gyártó mire szánja őket, teszt is nagyon kevés van belőle, és millió fajtát árulnak. Egyszerűen nem merek bízni egy gumiban, ha nincs viszonyítási alapom (ez nyilván korrelációban vannak, hogy tapasztalatlan vagyok és a 2. szett gumit gyűröm).

(#38115) yodamastah válasza ALI_G (#38114) üzenetére


yodamastah
őstag

A gyarto kozli hogy az adott gumi mire valo. A modern sport tura gumik ugy neznek ki, hogy oldalt puhabb kozepen kemenyebb keverek. Szerintem 100% kozutra ilyet erdemes venni. De hogy egyes markak milyen egymashoz kepest... hat ezt a forumokbol lehet levadaszni legjobban. Szerintem a pirelli es a metzeler gumijai jok, a dunlop sem rossz, de az utcai gumijaik kozott lattam mar szornyueket. A continental nagyon igyekszik, egesz jo gumikat hoz ki az utobbi 1-2 evben. Bridgestone sem rossz, de az OEM gumijaik nekem soha nem tetszettek.... MIchelin nekem nem szimpatikus, bar a Power1 kivalo lett, es a sport tura gumijaik nagyon jok allitolag... Avon = passsz..

[ Szerkesztve ]

(#38116) Integra válasza yodamastah (#38111) üzenetére


Integra
titán

jaja, racetec nagy kedvenc nálunk is a raceattack mellett. utcára is!!!

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#38117) yodamastah válasza Integra (#38116) üzenetére


yodamastah
őstag

Igen a racetec/supercorsa paros nagy elonye hogy utcan is kivalo. en evekig mentem ezzel a kettovel utcan, es annak ellenere hogy ezek palyagumik, tokeletesek kozuton. Azonnal tapadnak, nagyon gyosan melegszenek, vizen is relativ jok.

Continentalban az az erdekes hogy olyna mintha reszben lekoppintottak volna a Pirelli gumikat. A gumi szerkezete/fala, rugozasa, a tapadas es ahogyan megcsuszik, egeszen pirelli jellegu. Amiben gyengebb volt a conti, a guminyomasra es az aszfalt homersekletre erzekenyebb volt mint a Pirelli. De ez meg 2008ban volt, lehet azota ebben jobb lett..

(#38118) TayRol válasza yodamastah (#38104) üzenetére


TayRol
veterán

eleg majer.:)

(#38119) runner 125 válasza yodamastah (#38104) üzenetére


runner 125
nagyúr

Jópofa, de ebben kb. csak a blokk SV. :D

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#38120) Maksifül válasza ALI_G (#38094) üzenetére


Maksifül
senior tag

Simán lehet, hogy a reflektor felkapcsolását úgy értelmezte, hogy ki akarod engedni. :U

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#38121) yodamastah válasza runner 125 (#38119) üzenetére


yodamastah
őstag

Meg a vaz :D

(#38122) Daniel Alves válasza yodamastah (#38117) üzenetére


Daniel Alves
őstag

Az tuti hogy nekem a következő gumi is pirelli dragon SP lesz mer egyszerűen ez a gumi minden helyzetben helyt áll! Csak hát az ára.... :N

Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com

(#38123) Integra válasza yodamastah (#38117) üzenetére


Integra
titán

igen, amikor megkaptam a raceattack street gummákat, a szerelő srácok is mondták, hogy a conti az utóbbi években kapta iszonyat össze magát és simán a legjobbak között van már, de régen ők se használták, nem is ajánlották. nagyon sokan pályáztak ezzel a gumival azok, akik nem slick-kel mentek. több volt mint a racetec.
azt nemtom, hogy koppintották e, simán eltudom képzelni, csodák nincsenek, minden gyártó megveszi a másik gumiját is, csodák nincsenek:)
nekem 2010-es raceattack-om van, bődületesen jó (az én képességemhez persze:DDD), azonnal bemelegszik, utcán is olyat tapad, nem lehet kihasználni, de ez így jó.
hogy hidegben milyen, ezt viszont nem tudom megmondani. minden esetre valszeg jobban is kopik, de nem érdekel, biztonság az első:K

a fézeren már sok éve pirelli diablo-t használok, az egy frankó gumi, a supercorsa tök felesleges rá. de a sima diablo-t is merem bátran ajánlani a max 100 lovas gépekig. jó allrounder.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#38124) Integra


Integra
titán

végre találtam 15-ös epc-t, hát még ha lejön az összes része és működni is fog... :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#38125) alvaro válasza Tüzi (#38112) üzenetére


alvaro
senior tag

Én most is Z6-ot használok, az új verziót nem tudom, merre fejlődött. Nekem a Z6 eddig minden körülmények között jó volt, mondjuk elég "finoman" használom, viszont tényleg mindenféle körülmények között. Vízre eddig még nem szaladt föl, pedig használtam igen sokat esőben, bár el tudom hinni róla, hogy a hátsó a középső zéró mintájával elköveti azt... 2-3 fokban, nyirkos úton néha némileg bizonytalan volt, de bajt nem csinált, csak hát óvatosságra intett.
Az első szett Z6-ot Teresával (BMW F650CS) együtt kaptam némileg használtan, 21 ezer km-t mentem rajtuk, a második pár 12 ezer óta van fönt, már látszik, hogy nem új - kíváncsi leszek, meddig húzzák, azért nem járnak szerintem még életük felénél, tehát tartósságban is elérik a használható szint, szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#38126) zsoltee10 válasza ALI_G (#38114) üzenetére


zsoltee10
addikt

hát én még mindig csak ajánlani tudom a Dunlop Roadsmartot. Állat ez a gumi. Két személlyel is sokat használom, Hungaroringen rongyosra jártam a szélét, autópályán is sokat jártam vele. Nem kockás egyáltalán, és jelenleg 22500km van benne. Még 2000km szerintem van benne, két hét múlva többet tudok mondani, jövő héten megyünk Ausztriába motorozni... :)

(#38127) Tüzi válasza alvaro (#38125) üzenetére

Alattam háromszor keresztbe állt a 400as. Jó, ebből kettő vízátfolyás volt, bár igaz, 60 körül mentem rá, de akkor is felúszott. Becsületére legyen mondva, akkor már volt vagy 12-13ezer benne. Viszont utána érzésre jobb volt a roadattack. Főleg az a 8mm-es minta a brutális benne.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#38128) TayRol válasza zsoltee10 (#38126) üzenetére


TayRol
veterán

szinten a dunlopok kozul fogok szerintem valasztani en is.

(#38129) Integra válasza alvaro (#38125) üzenetére


Integra
titán

remélem nem lepődsz meg, hogy 2-3 fokban bizonytalan a gumi.. :U

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#38130) Daniel Alves


Daniel Alves
őstag

Jovo heti uticel
A Transzfogarasi út az 1970-es években épült a nyavalyás Ceausescunak...

Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com

(#38131) Tüzi válasza Daniel Alves (#38130) üzenetére

Mennyé' má', oda mennék én is ha van hely :)

Öreg motor nem vén motor, és Nap Képe lett... wow :))

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#38132) Daniel Alves válasza Tüzi (#38131) üzenetére


Daniel Alves
őstag

Holnap megy haverom Bulgariaba kocsival es elore felterkepezi a terepet.

google maps 7C road :Y

Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com

(#38133) Tüzi válasza Daniel Alves (#38132) üzenetére

Amit még megnéznék, az a Gyilkos-tó. Pár km-re a tótól van a Békás-szoros és ez még nagyon baxa a csőröm, hogy milyen lehet élőben.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#38134) Integra


Integra
titán

na végre sikerült működésre bírni ezt a nyavajás epc-t, nehéz szülés volt.. :(((

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#38135) Daniel Alves válasza Tüzi (#38133) üzenetére


Daniel Alves
őstag

Na meg Torockot se felejtsuk ki :U De valoban gyilkos to,bekas-szoros,kiraly hago,transzfogarasi ut...ezeket meg iden megkellene nezni...Csak hat az utak minosege hagy nemi kivanni valot de a latvany karpotol mindenert..tercezzuk meg a Horvat tengerpartot is iden....

Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com

(#38136) Tüzi válasza Daniel Alves (#38135) üzenetére

Oda én Szeptemberben. (mármint horvátba)
No, ha mentek, és esetleg beférek/elférek, akkor szólhatnál, mennék én is :)

[ Szerkesztve ]

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#38137) Tüzi

Józsi bá' bolondozós kedvében van

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#38138) Integra válasza Daniel Alves (#38130) üzenetére


Integra
titán

hát ja.. ezen én is szívesen végig tekeregnék:K

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#38139) runner 125 válasza Tüzi (#38137) üzenetére


runner 125
nagyúr

Kicsit fake szaga van, főleg a belsőkamerás felvétel miatt, de amúgy király. :))

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#38140) emre válasza Tüzi (#38137) üzenetére


emre
veterán

akkor inkább már ez

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#38141) Picco válasza Tüzi (#38133) üzenetére


Picco
addikt

gyilkos tonal tavaly minosithetetlen volt az ut...tenyernyi lyukak rajta, mindig, mindenhol.

Nem vagyok finnyas az utra, raadasul turaendurom van, de siman kockas lett a felnim, utassal voltam, auto moge beragadva, es az auto alol csak jottek es jottek a katyuk....
ha hallgatsz ram, nem mesz oda, amugy hangulatos a hely, picit remiszto. tetszett, de meg1szer nem mennek....

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#38142) Tüzi válasza Picco (#38141) üzenetére

:( kár érte...

Sportmotoron írták, hogy nem is tudom már merre, de valahol arrafele folyamatosan újítják az útburkolatot. Meglássuk idén mi lesz, de én nagyon kimennék már oda, csak ismeretségi körből senki nem jönne. "Messze van" "sok pénz" "izéhozé"... dikk :)

pffffffffffff nóóóórmááális kéérem, nóóórmális? (mármint az ára)

[ Szerkesztve ]

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#38143) runner 125 válasza emre (#38140) üzenetére


runner 125
nagyúr

Egy ilyennel tuti nagy sikerrel lehetne csajozni, főleg Bp.-n ;] :D

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#38144) Picco válasza Tüzi (#38142) üzenetére


Picco
addikt

szerintem adjak hozza a motort is :DDD

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#38145) TayRol válasza Tüzi (#38142) üzenetére


TayRol
veterán

ez a corbin nemnormalis árakkal bir...

(#38146) Tüzi válasza TayRol (#38145) üzenetére

Jaja... Ugye találtam egy ilyen cuccot német ebayen, csak sárgában. 1€-ért ment, majd átrakták buyitnow-osra. Na mindegy. Most azon gondolkodom, hogy mégis megveszem attól a tirpáktól, mert ha ez gyárban ennyi, ebayen újonnan meg $600, akkor a 250€ egész baráti. Csak horror pénzért küldi. Épp most alkudom bele a lealkudott árba a postaköltséget :)

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#38147) .mf válasza Picco (#38141) üzenetére


.mf
veterán

Oda ilyennel kell menni :Y :DDD

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#38148) emre válasza .mf (#38147) üzenetére


emre
veterán

Kicsit béna volt a feltöltő, mert igazából ez a KRAZ Az előző gépjármű Ural.

[ Szerkesztve ]

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#38149) Ferdzsoo


Ferdzsoo
addikt

Hétfőn megyünk szlovéniába.
Egy kérdésem van, mit tudok csinálni ha esetleg defektet kapoik szlovénia közepén?
Van esetleg valami Eu-s szám amit ilyenkor lehet hívni?
Gumijavító sprém nincsen, de ahogy olvastam nem is nagyon sokat ér, esetleg ha aztt mondjátok mégis, hol tudok egyet vasárnap beszerezni szerintetek?

Előre is köszi.

Persze tökéletes utunk lesz :) , de azért szeretném tudni mi ilyenkor a teendő.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#38150) yodamastah válasza Ferdzsoo (#38149) üzenetére


yodamastah
őstag

Van dugozo defekt javito azzal nagyon jol meg lehet csinalni a gumit. Adnak hozza gaz patronokat is amivel fel tudod fujni a gumit. Ilyen 7-10e a cucc, de ugy meg lehet vele csinalni a gumit, hogy valoszinuleg vegig tudod nyomni a turat vele.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.