- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
poli27
veterán
válasz
World-Soft #11615 üzenetére
ok elfelejtettem, hogy router amit a T ad ont
-
poli27
veterán
válasz
World-Soft #11606 üzenetére
sztem tegyél be elé egy hw natos routert és meglesz a sebesség...
-
poli27
veterán
válasz
World-Soft #11563 üzenetére
Felejtsd el iptv ről nem megoldható az időzített felvétel dvd felvevővel... azok már a kukába valók lassan, ahogy az analóg elhasal....
-
radio100jozs
őstag
válasz
World-Soft #11563 üzenetére
Ez ebbe a topikba való, ott biztos jobban értik: [link]
-
válasz
World-Soft #11467 üzenetére
- Ha jól értem, akkor téves, hogy kapok másik modemet?
Igen- A te infód szerint a mai ügyfélszolisnak nem kellett volna az 1000Mbps-es netes rögzítenie. Tehát még kaphatok hívást, hogy SORRY?
Igen- Ha mégis lesz új ONT, akkor a régit vissza kell juttatni? Az újat futár hozná.
Optika esetén mindenképpen kiszállás lesz.- Ha szerencsém van, egy ilyen váltás kb mennyi időt szokott igénybe venni? Van esély, hogy a hétvégén már menjen ha nem lesz mondjuk ONT csere?
Pár nap szokott lenni, lehetséges, hogy hétvégén már menni fog. -
btz
addikt
válasz
World-Soft #11462 üzenetére
Optikán nem modem van hanem ONT. 1000 mbps-t optikán szolgáltatnak.
Ha a 120 mbpst nem optikán kapod, akkor csere, ha most is optika van akkor marad ugyan az az eszköz.
Régi számlázási rendszerben lehettél, aminek az adatbázisában nem szerepelt a gigabites csomag. A Szuper Családi HD TV csomagot kénytelenek voltak beletuningolni a régibe, hogy többeknek tudják eladni.
Gyorsító opció csak DSL-en van, prózai okból, mert az erre alkalmas egyetlen eszköz a DSL+LTE technológiát ismeri. Amúgy simán lehetne koaxohoz is és optikához is LTE mobilnet rásegítés, de az már magábab is úgy is olyan gyors, hogy minek hozzá. Mondjuk koax rettenet feltöltését jól megdobná egy masszív LTE rásegítés. -
enginev3.0
félisten
válasz
World-Soft #11462 üzenetére
Kapsz egy routert, nem erre gondoltál?
-
enginev3.0
félisten
válasz
World-Soft #11389 üzenetére
A webes felületre nem szabad hivatkozni mert nem jó
Az a jó amit telefonon vagy személyesen mondanak -
Nooeca
senior tag
válasz
Van nem is egy 1000-es előfizető Monoron.
-
válasz
A weboldalon elég sokszor fals info-t mutat, telefonon biztosabban megmondják mi a helyzet.
-
válasz
World-Soft #9061 üzenetére
Szia!
Google Drive, Gmail, Youtube, Facebook, és képek problémára sokszor megoldást jelentett a Google DNS-ek használata. És nem csak T-nél, hanem más szolgáltatóknál is.
Próbáltad már?
-
cashzoli
aktív tag
válasz
World-Soft #8875 üzenetére
Nem marad úgy. Jobb lesz!
Legalábbis, nekem az első 2 napban (érdekes módon pont) 114 mbps jött. Most 124-el jön stabilan, a rekordom 162 mpbs.A weboldalaknál pedig számold bele, hogy a böngésződ össze is kell pakolja a nyers adatokat. Géped sebessége is beleszól tehát, ezt lehet, hogy eddig lassú nettel nem vetted észre (volt ideje a böngészőnek szüttyögni menet közben). Persze értem, hogy neked nem ez okozta a problémát, mint ahogy ezt fent megmagyarázták.
Szerk:
Ugye tudod, hogy a 29-es körzetben az összes, legalapabb set-top-box CISCO-s, és azokon mind van SCART csati? Nálunk is egy HDMI, egy SCART van használatban, és mindkettő képével meg vagyunk elégedve. -
btz
addikt
válasz
World-Soft #8884 üzenetére
Ah, tehát gazdaságilag jobban kijössz így. Ez esetben látok rációt a megtartásban.
-
válasz
World-Soft #8882 üzenetére
Nem vagyok 29-es körzetes (észak Pest megyében lakom), csak bevállaltam a Topikgazdaságot itt is, kabelmania27-el megcsináltuk az összefoglalót, amúgy meg ha az olvasottak alapján tudok segítek az ide tévedőknek, és ennyi.
Az én megoldásom sajnos mindenképpen pénzbe kerül, akkor esetleg valami szoftveres után kell nézned, hátha van más alternatíva is.
A mostani ASUS-ok szinte mind tudják gyári szoftverrel már.
Ez bővebben talán már az internet megosztás topikba való téma.
-
btz
addikt
válasz
World-Soft #8878 üzenetére
Nem rám tartozik ugyannde minek akarod megtartani az adsl netet optika mellett?
-
válasz
De velem beszélgettél, nagyjából egy időben küzdöttünk OLEG fw-vel 2008-2009 körül, csak nekem WL-500gP-m volt, neked pedig WL-500W-d..
Ha nem is alkalmazás szinten szétválogatva, de megfelelő routerrel össze tudod hozni a két netet, akár úgy, "load balance" módban mindkettőt használja a router, és így összeadódhat a sebességük, akár "failover" módban, ami amolyan backup vonalként funkcionálna, tehát ha kiesik a T-s net, akkor azonnal (elvileg szünet nélkül) átáll UPC-re. Erre egy dual wan, vagy multi wan képes router kell.
-
regener
veterán
válasz
A Speedify tudja egyesíteni a netkapcsolatokat, de nem ingyenes.
-
válasz
World-Soft #8875 üzenetére
Szerintem nyugodtan írhatsz ON-ban, ez a 29-es körzetes körzetes topik, és nem UPC-s. Egyébként most valami országos probléma lehet, UPC, Telekom, és Invitel topikban is jelezték, hogy gond van a külföldi oldalak elérésével.
-
btz
addikt
válasz
World-Soft #8800 üzenetére
Optical Network Terminal. (Olyan mint a HGW)
-
kaposznyak
aktív tag
válasz
World-Soft #8781 üzenetére
Nekem múlt héten kötöttek.Netmánia M csomag. 20/1 helyett 20/10. 5 mérésből 5x.
-
válasz
World-Soft #8796 üzenetére
Azt nem tudom, hogy az ONT-ben milyen DDNS lehetőség van de megoldható szükség esetén.
-
válasz
World-Soft #8794 üzenetére
Publikus IP lesz kiosztva az ONT-nek így ha meg tudod oldani akkor eléred a belső hálózatosak távolról is.
-
World-Soft
senior tag
válasz
World-Soft #8793 üzenetére
Még lehet egy kérdésem?
A T üvegszálon is kapunk kifelá látszó IP-t (ha az dinamikus is)?
Mert a mobil hálózat (legalábbis régebben) natolva volt.
Tehát ami IP-t kapunk az kifelé nem látszott. Az csak egy belső hálózatos cím.
Jó lenne néha elérni az otthoni gépet ezért kérdem. -
cashzoli
aktív tag
válasz
-
Christian79
tag
válasz
Szia! Olvasd el a 8727,8728,8732-es hozzászólásomat...
Az optika vastagsága fele, vagy még vékonyabb az utp-nél!
Viszont ha egy olyan csőbe akarod behúzatni, amiben már megy egy koax és egy telefon..... hát elég necces..... Ha kihúzol a csőböl minden, és egyszerre küldöd le őket akár egy behúzószállal, az már kivitelezhetőbb! -
berbatov2
senior tag
válasz
A kabel vastagsagaval nem lesz gond!
-
Nooeca
senior tag
válasz
World-Soft #8778 üzenetére
Az üzletkötőkre sose hallgass sehol se, hiszen nekik az első dolguk hogy magukhoz csábítsanak téged, és sokszor magával a szolgáltatással sincsenek tisztában amit árulnak. Annyit tudnak mint amennyi a papíron van. A régi magasabb feltöltési sebességek vannak érvényben, több 10 de akár 100 előfizető is van, aki ezt be tudja bizonyítani. De több Speedtest képet is láttunk erről.
btz: szerintem hagyd ezt a fejtegetést, hiszen én már nem tudom követni amit írsz, ez ne legyen már a mi gondunk, ha egyszer van elvileg "végtelen" sávszél, akkor az végtelen. Ez csak annak hangzik, semmi sem végtelen még a végtelen adatforgalom sem, csak olyan magas a plafon amit nem valószínű hogy elér.
-
válasz
World-Soft #8778 üzenetére
Szia!
Pedig legjobb tudomásom szerint még mindig a régi profilok vannak használatban, de erről inkább a Telekom topikban tudnak nyilatkozni, ott koncentráltabban vannak a T előfizetők.
-
bigdady
nagyúr
válasz
World-Soft #4012 üzenetére
hát nem tudom remélem nem lehúzás az egész.
Amúgy én supertv2-ről stb ről szóló levelet kaptam csak, ez abban volt mert már kidobtam. -
bigdady
nagyúr
válasz
World-Soft #4010 üzenetére
de ott nincs kötelező hűség ami miatt rádverhetnek bármit. Felmondod és kész.
-
Rent
senior tag
válasz
World-Soft #4004 üzenetére
Ezt a levelet mikor küldték? Mert én nem kaptam, és hiába küldtek volna, max ajánlottat lehet elfogadni hivatalosnak, de az anno aláírt szerződésedet, nem módosíthatják egyoldalúan úgy, hogy az rád nézve negatív legyen. Ráadásul alá sem írtad a levélben leírtakat, tehát bele nem kerülhet módosításként a régi szerződésbe, kivéve ha abban volt olyan rész, hogy a hivatalos út a postai és ha azon küldenek bármit, amire nem reagálsz az akkor majd kiegészítésként belekerül utólag.
Szóval szerintem ez nem vonatkozhat csak azokra, akik most kötnek új szerződést, amiben szerepel ez a ráutaló magatartás rész.
-
vzsolo2225
tag
válasz
World-Soft #4001 üzenetére
"(...) most egy olyan szerződéses ajánlatot teszünk Önnek, amely arra szolgál, hogy előfizetői szerződéseink egységesítése mellett a jövőben hatékonyabban tarthassunk Önnel a kapcsolatot." - tehát egységesíteni akarják a meglévő szerződéseket, ezért újra kell kötni azokat.
"Szerződéses ajánlatunkkal az Ön, szolgáltatásainkra kötött előfizetői szerződéseinek új szerződéses alakban történő megkötését ajánljuk" - Jelen irományukban pedig arról tájékoztatnak, hogy a fent említett újrakötéshez jelen esetben elegendő ha csupán ráutaló magatartást (ÁSzF 2.1.2) folytatunk.Ergo ebben a levélben nem arról tájékoztatnak minket, hogy bevezetnek egy újfajta szerződés elfogadási módot, ugyanis az eddig is érvényben volt pl. a határozott idejű szerződés lejártakor létrejövő határozatlan idejű szerződések ráutaló magatartással történő megkötésekor, lásd ÁSzF 9.1.1: "A határozott időtartam lejártát követően a felek ráutaló magatartása alapján határozatlan időtartamú szerződés jön létre különösen, de nem kizárólagosan abban az esetben, ha a Szolgáltató a határozott időtartam lejártát követően a Szolgáltatást tovább nyújtja, az előfizető pedig a határozott időtartam lejártát követően a Szolgáltatást legalább 15 napon keresztül igénybe veszi."
Az ÁSzF ezen pontja le is írja, hogy a határozott idejű szerződés lejártával határozatlan idejű szerződés köttetik.
Rent: "Gondolom levelet sem fognak írni majd hűséglejárta előtt, hogy öcsi le fog járni jövő hónapban, és utána automatikusan ketyeg elölről az 1 év, ha nem jelzed hó végéig. Ha meg jelzed akkor fizetheted a dupláját, vagy aláírhatsz, és ugyanott tartasz." - ÁSzF 9.1.1: "A Szolgáltató a határozott időtartam lejártát megelőzően tájékoztatja az előfizetőt, hogy a határozott időtartam alatt igénybevett Szolgáltatást milyen díjon kínálja tovább az előfizetőnek, mely nem lehet magasabb, mint a lejárat napján hatályos listaár. Az előfizető ráutaló magatartása az értesítésben foglalt díjon történő szolgáltatás igénybevételére irányul."
-
Rent
senior tag
válasz
World-Soft #4001 üzenetére
Akkor jól értettem, hogy ez már rám nem vonatkozik, mert még tavaly írtam alá, amiben ez nem szerepelt, és letelt az 1 év, akkor ez azokra fog vonatkozni, akik mostantól írják alá az újat, amiben szerepel a ráutaló magatarás rész is. Amúgy nagyon gáz. Gondolom levelet sem fognak írni majd hűséglejárta előtt, hogy öcsi le fog járni jövő hónapban, és utána automatikusan ketyeg elölről az 1 év, ha nem jelzed hó végéig. Ha meg jelzed akkor fizetheted a dupláját, vagy aláírhatsz, és ugyanott tartasz.
-
vzsolo2225
tag
válasz
World-Soft #3995 üzenetére
Én máshogy értelmezem:
"Szerződéses ajánlatunkkal az Ön, szolgáltatásainkra kötött előfizetői szerződéseinek új szerződéses alakban történő megkötését ajánljuk" - Tehát a már megkötött szerződésekre vonatkozik az, amit ír. Nem arról van szó, hogy anélkül kötsz majd új hűséget a régi lejártakor, hogy külön el kellene fogadnod azt.
"az új szerződés időtartama is megegyezik (...) – határozott időre kötött szerződés esetén – a korábbi szerződésből még hátra lévő időtartammal" - Tehát tegyük fel, hogy én 2012. szeptemberében kötöttem egy egy éves hűségű szerződést. Ez a most idézett új szerződés (amelyről azt írja, hogy: "a korábbihoz képest annak alakján túl nem jelent tartalmi változást") életbe lép mondjuk decemberben, a régi szerződésemből hátramaradó 9 hónap időtartamra. Tehát ugyanaddig leszek hozzájuk szerződve, mint a mostani szerződésemmel, ugyanakkor fog lejárni a hűségem.
-
Atargatisz
csendes tag
válasz
World-Soft #3995 üzenetére
Ha jól értelmezem a dolgot akkor nem lesz itt semmiféle fejlesztés semmilyen szinten és ehhez még"áldásomat" is adom! Másnak is ez jön le belőle?
-
bigdady
nagyúr
válasz
World-Soft #3992 üzenetére
Beidéznéd miből következtettél erre, mert nekem csak egy infó levélnek tűnt
-
Infomaker
tag
válasz
World-Soft #2599 üzenetére
Monor: Engem is megkeresett a UPC személyesen, hogy a 6790-es solo 8M helyett adna 10Megát 4790-ért 1 évre. MOndom nem kell köszi.
Ha nem a legnagyobb konkurenciánál dolgoznék (nem UPC) megkérdezném a facebook oldalukon, hogy:
-A monoriaknak mondjanak valamit, mert pár millát buknak a UPC lekötögetések miatt..apósom is lekötötte 1 évre a UPC-t..
-
kabelmania27
félisten
válasz
Ismerősöm t-home területen 8megabites adsl-ről ( ami nem tudta a 8megabitet) állt át akkor még 10megabites chello extreme-re, a kábelmodemes net tényleg jobb mint az adsl.
Albérletben internet 15-ös net volt, általában tökéletesen működött.
Miért fejlesszen ha a Digi megjelenése utána ugyan annyian átállnának mint ha nem csinálna semmit sem. Netet telefont átviszik Digihez, T-homehoz akinek tévé megfelel ( már van mediacard) meghagyja UPC-nél. -
enginev3.0
félisten
válasz
ilyen reklámokat láttam régebben is, még jó hogy havi 1-2 órát nézek tv-t
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest