Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Isual
veterán
U2311H, minden kis hibája ellenére, 46-50k-ért a világ rablása volt annak idején. Alig marad el az NEC EA231WMi-től, ami 2x drágább volt nála. Csak hozzáértő szem látná a kettő között a különbséget, szenzációsan jó monitornak tartottam, tartom. Még az újkori 83k-s ár se volt indokolatlan érte, de amikor lejött 60k alá, majd egy ideig 50k alá, az tényleg bűncselekmény volt megvenni.
-
vond
MODERÁTOR
Bizony túl van lihegve. Ezt én is így gondolom.
Mindemellett azért ledes háttérvilágítás mellett tényleg zavaróbb ez a modulációs cucc.Van itt a munkahelyen PWM U2412M, noPWM U2312HM, otthon meg PWM (kb. 200 hertz-es) U2311H, és messze a 2412-esen a legkellemetlenebb huzamosabb ideig dolgozni. A 2312-es és a 2311-es között nem érzek nagy különbséget.
-
Isual
veterán
Túl van lihegve. Ez csak egy újabb gumicsont.
először volt a 8 ms, aztán jött a true 8 bit vs 6 bit + A-fRC, aztán a fogyasztás a CCFL-nél (majd a LED), jött a LED, 90-94%-os gamuttal, aztán most itt a PWM. Mindig van valami, amit lehet rágcsálni és lehet elégedetlenkedni. Az "igényes laikusok" mindig találnak valamit, amivel tele lehet szórni a topicot. Bevilágítás és IPS glow-ról nem is beszélve. Mindig lesz valami, én már nem is foglalkozok vele.
Túl van lihegve.
(#3581) madgie: Ez szép. Én kerek 900-as kontrasztot tudtam kalibrálni U2711-re, D65-tel. Az a max annál, de inkább 850 az átlag. Nem értem miért ilyen rettenetesen meleg a natívja, hatalmas kib*szás.
-
Isual
veterán
Display Pro, madgie meg tudtommal i1D2.
A basICColor válasz alapján a min. neutral az, ami továbbra is a "tint nélküli" legmélyebb feketét adja, s ez a cél.
mod.: 3-4 cikk már ebben a témában vagy 2 hónapja meg van nyitva nekem, de még nem vitt rá a lélek, hogy elolvassam, mindig volt jobb dolgom. De majd egyszer elfogom és megosztom, mit találtam. Végső esetben meg egy e-mail a supportnak, hogy ugyanezt megkapjam.
-
Isual
veterán
ColorComp-ot nem tudod fokozatonként állítani? Én 2-esen használom, 3-ason már szerintem minden monitor tökéletesen homogén, 4.5 csak a kontrasztot öli tovább.
Szép eredmények egyébként, mindkettőtöknek.
Rávalidáltam múltkor a november 5-ei kalibrálásomra és ezt kaptam:
ColorComp lvl2, Br: 35, Con: x, hw kalibráció
Homogenitás validation után:
Legközelebb 6550K-re kalibrálom, mert kicsit bebukik 6500 alá és én inkább szeretem, ha kicsit hifegebb, de semmiképp ne melegebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Windows 11
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Házi hangfal építés
- Külpolitika
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- További aktív témák...