Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoyalAirForc
aktív tag
válasz
spileraaa #177 üzenetére
Köszönöm a segítségedet! Kb. 2 éve minden magyarázat nélkül felfüggesztették a fiókomat, és a kártyámat, aztán már nem is foglalkoztam vele. Mostanáig. Írtam nekik, egyből válaszoltak - előtte 2 évig egyszer sem. Kérdezték, hogy miért akarom lezárni a fiókot, meg írták, hogy ha van rajta lóvé, nem tudják lezárni. Erre leírtam nekik, hogy mivel anno felfüggesztették a fiókomat, azt sem tudom, mennyi pénz maradt, ha maradt, de szüntessék meg nyugodtan. Szerintem amúgy vagy semmi, vagy 10 euró maradhatott kb. Most írtak, hogy akkor most lezárták a fiókomat. Érdekesség, hogy azt most sem írták meg, hogy anno miért függesztették fel....
-
spileraaa
senior tag
válasz
szabi__memo #180 üzenetére
A linkbe írja ha 1 évig nem használod lesz díja. Na én nem vártam meg az 1 évet. Az új díjakat nézve úgyse fogom többet használni bőven elég a revolut! . (eddig se használtam valami sokat)
-
spileraaa
senior tag
válasz
szabi__memo #178 üzenetére
Nem igazán értem a kérdést. Hogy értve lesz valami?
-
spileraaa
senior tag
válasz
sajtos365 #173 üzenetére
még mázli hogy benéztem
itt a segítség ha valaki nem kapná hogyan kell megszabadulni tőlükezek után hogy minden annyira meglett drágítva nem tudom kik maradnak
-
törölt tag
A fentiekből leginkább az inaktív számla díja az érdekes, hiszen valószínűleg Magyarországon is nagyon sok olyan felhasználó van, aki korábban regisztrált a Monese szolgáltatásra, viszont azt már nem használja, akár régen be sem jelentkezett az alkalmazásba. Ez a későbbiekben gondot okozhat számára, hiszen havonta díjat számolhat majd fel a szolgáltató ezért.
A fizetős Classic és Premium díjcsomagok a továbbiakban is kínálnak díjmentes ATM használatot, külföldi valutában való költést, illetve helyi átutalásokat.
Ha van Monese fiókod, de nem tervezetd azt használni a jövőben, javaslom, hogy zárd le a számládat, ezzel elkerülheted az inaktív számla díjat.
Tavaly hasonlót lépett meg a paypal, de ott adtak pár ezer forintot, ha újra belépsz és elfogadód az új afszt ami már tartalmazta, ha nem lépsz be x ideig akkro felfognak számolni költséget inaktív számla címén.
-
sajtos365
tag
-
whbear
senior tag
válasz
Kissriccsike #171 üzenetére
Aktiválás megvolt az appban?
-
Kissriccsike
friss újonc
Sziasztok monese kártyát kaptam mindent megcsinaltam mar hozzá is adtam goggle playhezz.
De visszont nem tudok vele se fizetni se atm nel használni tudna valaki segíteni mit hogy merre? -
John09
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? Lehet Paypal-ról feltölteni hozzájuk Eurót?
Illetve van még 3 hónap ingyenes prémium tagság?
Vagy bármilyen promóció?
Még nem regisztráltam. Ha valaki tudna segíteni, akkor az ő kódjával regisztrálnék.
Írjatok privátban. -
Aaron14
őstag
Sziasztok!
A Monese UK kártyákat állít ki? Olyan kártyára lenne szükségem ami UK BIN-es.
Virtuális kártyát nem fogadta el a UK App Store és Apple Pay-hez sem tudtam hozzáadni.
-
sajtos365
tag
2×50€ promóció van, jól látom?
-
törölt tag
Sziasztok!
A mostani bónusz akcióban nem tudja vki, hogy mennyi a minimum amennyiért vásárolni kell a kártyával?
Meghívottam már fizetett vele, az app-ban nálam kiírja hogy lehetséges bónusz és hogy az első tranzakció után küldik a pénzt amit még most se küldtek. Azt us írják hogy nem minden tranzakció számít, olvasd el az terms-t. Elolvastam, nem irnak róla semmit
jó korrekt banda
-
moneseVictim
friss újonc
Kértem az "ügyfélszolgálatot", hogy töröljék. Valamint a személyes adataimat is kérem törölni, mivel még csomag választás előtt vagyunk, tehát nem történt semmi.
Négy nap után semmi válasz persze, visszaküldték az eredeti mail-t egy betű hozzáadott tartalom nélkül.
Csak egy kérdésük volt, hogy mennyire vagyok elégedett az ügyfélszolgálattal. Végül is érthető mivel nem csinált semmit mért ne lennék vele elégedett.Komolyan egyetlen betűt sem tettek hozzá.
Aztán még nekem kellett indokolni, hogy most mért nem vagyok elégedett...
Ez komoly?
-
Criminal017
őstag
Amúgy Revolut, Wise (és Curve) mellett van létjogosultsága a dolognak? Szerintem én megszűntetem a fiókom...
-
ACE-
addikt
válasz
moneseVictim #157 üzenetére
-
moneseVictim
friss újonc
Sziasztok!
Jelzem, hogy nem free a Monese, mert nem elérhető az ingyenes simple plan.
Ebben az a szép, hogy sehol nincs feltüntetve, a terms is az EU változatban jön le, amiben benne van.
Csak az igazolvány ellenőrzés után miután már minden adatod náluk van, az alkalmazás indulása közben beugrik a se jobbra se balra, csak 4,16/hó/év vagy a 10,41/hó/év választása az egyetlen út.
Lezárni sem engedi, mert az app egyik funkciója sem elérhető, csak a csomag választás.
A fura, hogy 03.08. óta nem változott a "terms" amit betettek a levélbe.
Gondolom van aki azóta regisztrált és tudott simple plan-t választani...
Ilyen egy fair szolgáltató, vagy free bank, vagy minek nevezik magukat.
-
sajtos365
tag
-
sajtos365
tag
5 font ha használom a kártyát a következő 7 nap.
-
ottalai
lelkes újonc
válasz
petra.pagacs #148 üzenetére
Honnan, hova utaltak? mi az, hogy "vissza"? Nem látsz számla adatokat a tranzakciónál?
-
petra.pagacs
friss újonc
Szia!
Sajnos nekem 3 hete visszautaltak egy összeget forintban a megkérdezésem nélkül, és fogalmam sincs, hogy hova került az a pénz. Hol tudnám megtalálni az "elveszett" pénz?. Ilyenkor mi a teendő? egyáltalán láthatom azt az összeget valaha?
Nagyon elkeseredtem, mert nem kevés összegről van szó. Segítséég! -
geryboro
senior tag
*Kellemes ünnepeket és Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!*
-
sajtos365
tag
Tudja valaki mikor lesz benne Paypal egyenleg a Monese appban?
-
nagyonjjo
tag
Üdv mindenkinek.
Tudja valaki még mindíg van jóváírás,ha meghívnak? -
Mopedli
friss újonc
Sziasztok!
Bocsánat, még új vagyok ebben a Monese-s világban.Hogy kell ráutaltatni a külföldi munkabért?
Mert azt gondoltam, hogy számlaszám, meg ilyenek, de ha jól látom, közleményt is kell írnia a munkaadónak, hogy hozzám jöjjön a pénz Valaki tudna segíteni?
-
cocka
veterán
Hi!
Jól értem, hogy itt nem lehet létrehozni egy virtuális forintszámlát, mint a Transferwise-nál? Gondolom forinttal sem lehet feltölteni ugye? Rögvest konverzió van euróra?
-
anadroid
senior tag
Jó hír: a ma kapott hírlevél szerint továbbra is a 10+15 £ bónusz jár a meghívós regisztrációhoz.
Refer someone special
For every person you invite to try us, you could both get £/€25! Head to the 'Earn' tab in your app to find out more.Még valami újdonság: közös fiók.
A részletekért kattints a képre!
-
anadroid
senior tag
Ez egy tájékoztatás annak, aki nem szerez máshonnan tudomást róla. Az adott szolgáltatóról szóló topikba és a témával általában foglalkozó Fintechbe került be. Nem tudom, mi ezzel a gond. Az emelt bónusz egyébként a hónap közepe óta élt, és éjfélkor visszaesik 5+15 fontra, amiből a második részt csak meghatározott összegű költés után adják oda.
Egyébként tegnap este volt az első, aki ezt kérte, és ő is családtag. Ebből következtethetsz a hatalmas bevételre.
-
anadroid
senior tag
Az aláírásra gondolsz? Az nem a topik része, így nem spam. Ha neked nem kell az a pénz, amivel mást is hozzásegítesz ahhoz, hogy ne a bankokat gazdagítsa, akkor nem kell elolvasnod. Én megdolgozok érte azáltal, hogy aki a tőlem kapott kóddal regisztrál, azt végig segítem a folyamatban, ha kéri. Amúgy meg többet takarítottam meg bankköltségben egy év alatt, mint amennyi bevételem lett az ajánlásokból. Szóval nem kell rettegned attól, hogy bővülni fog a leggazdagabb magyarok névsora.
-
anadroid
senior tag
Ma éjfélig még 10+15 £ bónusz jár a meghívós regisztrációhoz.
-
anadroid
senior tag
A Monese január végéig 25 £-ra emelte a kóddal történő regisztráció jutalmát.
-
D@reeo
aktív tag
Moneseről lehet valahogy ATM-ről lóvét levenni ingyen? Sajna a curve visszautasítja
Revolutra átküldés nélkül, másik módszer érdekelne ha van -
anadroid
senior tag
Itt semmi összevissza nincs. Aki régebben regisztrált, arra később lesz érvényes a változás. Mint minden tisztességes cég, kivárnak kb. 2 hónapot, mielőtt a régi ügyfelekre is érvényesítik a kedvezőtlen változást.
Szó nincs arról, hogy levonná azoktól, akik a novemberi határ előtt regisztráltak, és a januári előtt kérik a kártyát.
Egy ismerősnek közben letiltották a kártyáját, mert jól elhányta, nem regisztrálta be időben, és amikor előkerült és megpróbálta, akkor már nem lehetett (több hónap telt el). Viszont írtak neki, hogy kérje újra a kártyát, és kiküldik ingyen. Most ki lesz próbálva, hogy mit csinálnak. (Nem automatikus, a supportnál kell kérni).
-
Ka_
csendes tag
Nem biztos, hogy releváns, hogy másfél éve mik voltak az opciók.
Ezt írja a support oldal [link]
"Standard delivery fee for the Simple debit card: £4.95 or €4.95 (for customers who opened their Monese account before 22 November 2019, these fees will apply only after 27 January 2020)"
Nem igazán értelmezem ezt a nov. 22 előtti dolgot, ha mostani regisztrációnál is mutatja a fee-t. Na meg az sem tiszta, hogy akkor majd 2020 január 27 után akarja levonni?
-
Ka_
csendes tag
Regeltem, appban kiválasztom a Simple kártyát (ingyenes), de a Delivery-re 4.95 GBP-ot ír. Pedig invite kódot beírtam regnél. Nincs már ingyenes kártya küldés?
-
tsilver
aktív tag
van vmi tapasztalat a support-al 3 levelet küldtem nekik semmi válasz egy hete egyikre sem
-
D@reeo
aktív tag
Szia
Curve kártya nincs fagyasztva? Nincs, másik kártyával működött
Monese kártya nincs zárva? Nincs, levettem róla Revoval
Curve alkalmazásba, Monese kártya aktív, és EUR-ra van állítva. Igen, de próbáltam HUF-ot is, hátha...
Nyáron vettem fel OTP ATM-ból EUR-t, nem akart működni. Nyáron azt hiszem, nekem is ment. De nem vagyok benne teljesen biztos
1. 200 euró, nem
2. 100 euró, nem
Csak harmadjára, 50 eurót már adott ki, csak így sokszor kellett pénzt felvennem. Ma kipróbálom. -
KTU
addikt
Curve kártya nincs fagyasztva?
Monese kártya nincs zárva?Curve alkalmazásba, Monese kártya aktív, és EUR-ra van állítva.
Nyáron vettem fel OTP ATM-ból EUR-t, nem akart működni
1. 200 euró, nem
2. 100 euró, nem
Csak harmadjára, 50 eurót már adott ki, csak így sokszor kellett pénzt felvennem.
Revolut kártyával is csak 50 eurót adott ki, többet nem.1x el is nyelte a Curve kártyám az OTP EUR ATM.
Ezekhez az ATM-ekhez munkaidőben 8 - 18-ig, olyan support van, hogy felhívtam az OTP-t,
elmondtam elnyelte a kártyám, küldtek embert, kivette a kártyám, és a kezembe adta.
Leesett az állam.Ha ugyan ez van HUF ATM-nél, 1 hónap múlva majd megkapom abban a fiókban ahol szeretném.
Ebben is van már tapasztalatom. -
D@reeo
aktív tag
Sziasztok,
Monese EUR kártya+Curve kártya, OTP EUR automatából EUR-t akarok levenni, de az istenért se engedi.
Mi lehet a gond? Curev-ben állítottam mindenfélét a pénznemre, de nem engedi.Valakinél ez a kombó működik, vagy tudja, mi lehet a baj? Köszi
-
szabog74
aktív tag
Vicc ez a banda, 2 hónapja nem azonosítottak be.
-
anadroid
senior tag
Tegnap óta virtuális kártyát is csinálhattok a GBP-számlátokhoz.
-
anadroid
senior tag
Mától átalakult a Monese jutalomrendszere. A meghívásért már csak 5 font jár. További 15 fontot lehet kapni akkor, ha a meghívott legalább 500 fontot költ, és a pénznem NEM GBP, EUR vagy RON.
A regisztrációs jutalmat 48 órán belül fizetik az első kártyahasználatot követően. Fenntartják a jogot, hogy 60 napig visszatartsák a jutalmakat.
Ez a lényeg, a többit az alkalmazásban meg lehet találni.
-
gabormgp
senior tag
válasz
Botond2222 #99 üzenetére
Ha már kiírja,a kártya várható érkezését,akkor már túl vagy a sikeres azonosításon!
Egyébként amikor tovább engedett a kártya választáshoz,előtte küldte az értesítést! -
zolmesz
aktív tag
válasz
Botond2222 #99 üzenetére
A kártya kb. 1 hét alatt megérkezett nekem.
Az azonosítás sikeressége nem tudom, benne van-e az alkalmazában valahol, én most nem látok semmi erre utaló szövege. Talán csak jött valami értesítés, ha igen, de már nem nagyon rémlik. -
Botond2222
kezdő
Sziasztok! Nektek mikorra érkezett meg a kártyátok? Nekem November 28.-át ír. Várhatom előbb ? Hogy az azonosítás sikeres volt, azt hol tudom megnézni?
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
Monese-n lévő pénzt szeretnék bankszámlára küldeni, menüpont megvan de fognak levonni valamilyen fee-t? Mert ha ez valami nemzetközi utalasnak minősül nem éri meg és akkor inkább elkoltom a kártyáról. Igazából a 15 fontot akarom kiszedni, összesen van rajta 24.5 font.
-
anadroid
senior tag
Külön kártya van mindkét pénznemre. A kartonon, amire felragasztva jött a kártya, található rögtön a kinyitáskor az aktiváló kód. A GBP-s kártyát értelemszerűen külön kell igényelni, és ajánlatos elsőként, hogy - ha meghívóval kérted - a 15 font jóváírást megkapd. Ha euróssal indítasz, akkor csak 15 €-t kapsz (majd az első vásárlást követően, kb. 20-24 óra múlva).
-
Matada2.3
veterán
Én a másik oldalt erősítem, egy ideje igényeltem már a kártyát és magát a számlát, viszont mostanság használtam külföldön. A regisztráció gyors volt és problémamentes, az instant top up is tökéletesen működik (igaz, egy picit rosszabbul vált mint a revolut), a kártya kevesebb mint 1 hét alatt megjött.
Az alkalmazás használható, viszont a support tényleg lassúcska. Ami pozitívum még, hogy van diák program, amivel 1 évig ingyenesen kapod az alap előfizut.
-
Lex Icon
senior tag
"a forint és a támogatott devizák között a Monese bankközi árfolyamon vált."
Ez sem igaz. Most számoltam vissza az eddigi vásárlásaimból, mert furcsa volt, hogy párhuzamosan a Revolut-tal vásárolva 3-4 Ft körüli eltérés volt az árfolyamokban.
Mint kiderült a Monese 0,9-1%-kal rosszabb árfolyamon vált a középárfolyamhoz képest. A Revolut ennyit csak hétvégén számít fel, hétköznap ennek csak a tizedét.
Monese-nek újabb mínusz pont.
Az app is idegesítő, mert a költési listában ha keresgélek és belenézek egy tételbe pl. mert nem látom, ténylegesen mennyit fizettem Ft-ban csak a Font vagy € értéket látom és visszalépek a listába, akkor a lista elejére dob vissza és megint kereshetem meg az adott tételt. Fárasztó.
Átraktam a pénzt a Revolut kártyámra, remélem nem lesz gond, hogy innentől nem használom a kártyákat. -
GAbre
veterán
Nálam is ez volt.
Több,mint 1 hónap után reagáltak emailre,videochateltem.
És 1 hete megint várok,hogy mi van.
Sztem is,revoluton mindig aznap válaszoltak,mégis róluk cikkeztek,hogy a szegényes support miatt,vesznek fel új embereket.
Mondták,nekem próbáljam meg Facebook-on,de ott se történt semmi.
Esetleg chaten -
Maffia91
aktív tag
Véleménymegosztás:
Ismerősöm a meghívásomat elfogadva nekilendült beregisztrálni a Monese-re. Videó azonosításnál elakadt, és már vagy 4-5 hete semmi nem történik. Supportnak küldött levelére nem reagálnak már vagy 1 hete... Véleményem szerint ez kritikán aluli...
Egyéb tipp?
-
Lex Icon
senior tag
Természetesen a Monese is bejegyzett bank – FCA licensz szám: 900188-, illetve az FSCS – az angliai OBA – biztosítja.
Sajnos ez nem igaz. A Monese-nek nincs banki engedélye és nem tagja az FSCS-nek. Lehet összekeverted a Monzo-val.
A bevezetőd miatt regisztráltam a Monese-re, hogy a Revolut mellett legyen egy banki devizás számlám, ahol nagyobb összeget is tarthatok biztonságosan, de ez nem lehetséges, mert nem bank, így nem biztosított a náluk lévő pénz az FSCS által.
-
Lex Icon
senior tag
Sziasztok.
Utalt már valaki Monese-ről magyar cég IBAN számára? Nekem nem akarja elfogadni az IBAN számot, pedig leellenőriztem többször is. Próbáltam teljesen egybeírva, szóközzel tagolva is, de nem tudok továbblépni, mert azt írja, hogy "don't appear to be correct". -
GAbre
veterán
Csoda történt,igaz,hogy 5 hete még mindíg nem jó a fiókom.
De legalább 3 hét után válaszoltak emailban.
"Működik" a support. -
zolmesz
aktív tag
Ezt most így minek?
Ilyet én is tudok: "Küldene nekem valaki egy Monese meghívót?"
Ezzel kezdődött a bejegyzésed, szóval nem is azt kérted.
Látod, ha a mondatomnak csak az első felét ragadod ki, akkor elveszik az értelme. Én nem támadásnak vagy sértésnek szántam a hozzászólásomat, csak poénnak (smiley a végén, ugye az is ott van), de úgy látszik, csak az első vesszőig jutottál el, vagy félreértetted. -
Lex Icon
senior tag
"Komolyan arra vártál hogy hogy csak neked valaki személyre szabottan adjon "infók/trükkök/buktatók"-kat, stb."
Ha már le van írva, akkor link is jó lett volna. Végig olvastam ezt a Monese topikot, kevés volt az info, ezért kérdeztem. Ha ez a topikja itt kellene legyen a róla összeszedett info, ahogy pl. a Revolut topikban is ott van. Kértem meghívót és infót és volt aki megadta mindkettőt.Amit küldött privátban, simán be lehetne rakni ide összefoglalóba, hogy másnak ne kelljen infót "koldulni".
Amit privátban küldtél és fentebb írtál, annyi szövegbe már belefért volna ami kell.
De semmi gond, csak egy kérés volt. Aki akart írt, aki nem az nem. -
KTU
addikt
Tessék, a FinTech topik hamarabb jött létre mint a a Monese, ott több az infó.
Komolyan arra vártál hogy hogy csak neked valaki személyre szabottan adjon "infók/trükkök/buktatók"-kat, stb.
Írok infót, azt se tudod miről írok, mivel még nem használod, nem is láttad az alkalmazást, aztán jönnek újabb kérdések.....Ez itt egy nyilvános fórum, arról szól hogy itt mindenki által hozzáférhetően gyűlnek az infók, hogy aki veszi a fáradságot, használja a keresőt és olvas, megtalálja .
-
Birki
tag
Hogyan lehet lemondani ezt a szolgáltatást?
-
Lex Icon
senior tag
Küldene nekem valaki egy Monese meghívót? De csak úgy, ha leírja pontosan a regisztráció lépéseit (Revolut kártyám van, azt tudom, hogy ment) Érdekelne ez a videós dolog, mert R-on nem volt csak fotó, ill. az is, mi kell az aktiváláshoz, milyen módok vannak a feltöltésre, mi az ami nem ingyenes,... ill. mikor és hogyan tudom meghívni a páromat? Egyéb infók/trükkök/buktatók is jól jönnek, pl. EUR-os számla/kártya nyitása, igénylése. Köszönöm.
-
GAbre
veterán
Kész vicc ez az alkalmazás is.
Napok óta csak tölt a másik fiók.
Most kiléptem,de nem enged vissza,belépek az elsővel,engedélyezem telómon.
Megint kilépek,és megint engedélyeznem kell,hogy újra beléphessek.
1 db előnyét nem láttam még lassan 1 hónap után... -
MrTwister
őstag
Ref. kódot beadtam még a reg. előtt a 15 fontért, költés megvolt a kártyáról, de semmi már lassan 1,5 napja hiába várok rá, hogy jóváírják! Gondoltam én, hogy nagy kamu az egész, az elején még kaptatok páran, aztán a maradék megy a sunyiba...
-
GAbre
veterán
Úgy valaki meg tudja mondani így 3 hét után telefonon kívül,hogy viharba vegyem fel velük a kapcsolatot?
Még emailt nyomtam nekik ma,de eddig 2ből semmi
Ebből se lesz. -
MrTwister
őstag
A Monese kártyával kapcsolatban lenne kérdésem. Néhány napja kaptam meg és be is aktiváltam, szeretném én is a 15GBP-s ingyen bónuszt megkapni!
Látom van rá trükk, hogy Revolutsban csinálni kell egy pl. 10Ft-os kifizetést, amit kifizetek a Monese kártyával. Eddig ok, de hogyan varázsolok rá 10 forintot mármint a Monese kártyára? Ha rátöltök bankkártyával akkor a minimum 10 font, ha banki transzfert tolok az 3-4 nap, nincs valami egyszerűbb trükk a pénzzel való feltöltésre? A Revolut kártyámon van egy picit több mint fél font(ingyen 5GBP-ből
) azt kéne valahogy rávarázsolni. Köszi a segítséget bárkinek!
-
GAbre
veterán
Annyira bírom az ilyen dolgokat:a minap olvastam 1 cikket,amiben panaszkodtak revolutra,hogy elérhetetlen az ügyfélszolgálat stb.
Ezért még 400 munkatársat vesznek fel a 70 mellé.
Akkor monese hol van ehhez képest?
Lassan már a 2hét is letelik,mióta regeltem,1 hete írtam chaten nekik,2 napja facebookon,de semmi.
Revolutra 2x írtam chaten,1 órán belül max írtak.
Szóval no comment.... -
ACE-
addikt
Feleségemet meghívtam Monese-re, megcsináltuk a bólogatós videót, most meg azt írja, hogy videóhívás során még kérdeznek pár dolgot... De a feleségem nem nagyon tud angolul. Most akkor bukó az egész? Mit kérdeznek ilyenkor? Én tudnék velük társalogni de nyilván az nem jó...
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
XboxGamePass #49 üzenetére
A pénz vissza fog pattanni onnan ahova küldte, mert a saját Monese EUR számládra közvetlenül csak Sepa-n keresztül lehet EUR-t küldeni. A Ft küldés meg SWIFT-en keresztül megy. Ha szerencséd van, akkor ezért a visszaküldésért nem fognak semmilyen díjat felszámítani. Ehhez az kell, hogy ne legyen közvetítő bank köztük, aki díjat számítana fel. Elvileg a Monese meg a Revolut is olyan, hogy a fogadásért nem számít fel semmit sem, így gondolom a visszaküldésért sem fognak. A Monese-nek van gyűjtőszámlája is, ott viszont más a számlaszám és a közleményben szerepeltetni kell a saját azonosítódat, hogy rá tudják rakni a számládra. Ez utóbbira viszont csak EUR-t vagy GBP-t lehet utalni. Ha olyat utalsz eközül a kettő közül, amivel nem rendelkezel, akkor ők fogják a konverziót megtenni.
-
XboxGamePass
senior tag
Ismerősöm csinált egy "butaságot". Forintot utalt Revolutról Monese-ra tegnap este. Én még nemzetközit nem utaltam Revoluttal így nem tudom ennek meg kellett-e volna érkeznie, de ugye euró számlája van, ilyenkor mi történik átváltja magától, vagy majd egy idő után vissza fogja dobni az utalást?
-
GAbre
veterán
Revolutról lehet küldeni usdt monese-ra ingyen,váltás nélkül?(Mondjuk bankkártyás fizetéssel)
Sajnos még mindig nem működik fiókom. -
emiki6
veterán
A revolut topup is vásárlásnak számít?
#ajándék15font... -
zolmesz
aktív tag
Ezt mondogathatod még sokáig, "hogy én nem azért raktam bele", ha ez a szabály, akkor ez a szabály, de becsszó, nem én szóltam nekik, én csak Neked említettem itt a fórumban.
Reflink nélkül nem lehetne visszatenni az összefoglalót?És hogy új infó is legyen, ma jött email, a Monese a brexit miatt az EU számláit "átköltözteti" Belgiumba, így azok már a Belga Nemzeti Bank alá fognak tartozni felügyeletieg. Az EU-s számlák új IBAN-t kapnak szeptember vége környékén, de más nem fog változni látszólag, és a felhasználóknak sem lesz dolga.
-
zolmesz
aktív tag
Hova lett az összefoglaló?
-
GAbre
veterán
Üdv!
Az norma,hogy 3 munkanapja várok arra,hogy meg legyenek erősítve személyem?
És majd egész nap,hogy válaszoljanak chaten,és még csak el se olvasták.
Bár chatelni se lehet velük a fiókról.
Ma próbáltam újat,de digis számra meg nem akar jönni kód....
Kezdem utálni ezt az ördögi köröket,amik folyamatosan "érdekessé" teszik életem -
KTU
addikt
válasz
viharhozo #32 üzenetére
"Alapvetoen a Revolutot hasznalom, de az nem ad Visat, nekem meg az is kene. Lenne par kerdesem:"
Monese is MC-t ad mostanában.
"1. Azt jol latom, h a nem angolok szamlaja es kartyaja euroalapu (tehat nem font)."
Nem.
Van
UK / GBP alapú számla és bankkártya
és
EU / EURO alapú számla és bankkártya
2db számla, 2db külön kártyával"2. A Revolut toltheto Monese-rol es forditva is?"
Igen, oda-vissza berakható
"3. Azt jol latom, h a kartyas feltoltes havi maximuma csak 600 euro?"
Nem láttam ilyet, ettől még lehet.
Készítettem 1 és 2 képet, mit ad a Monese ingyenes, (havidíjmentes) Simple nevű előfizetésében.
-
viharhozo
addikt
Alapvetoen a Revolutot hasznalom, de az nem ad Visat, nekem meg az is kene. Lenne par kerdesem:
1. Azt jol latom, h a nem angolok szamlaja es kartyaja euroalapu (tehat nem font).
2. A Revolut toltheto Monese-rol es forditva is?
3. Azt jol latom, h a kartyas feltoltes havi maximuma csak 600 euro? -
KTU
addikt
Ez idáig nincs magyarországi semmilyen számlája ahova lehetne Forintot utalni vagy befizetni.
Ha Magyarországra kattintunk a következő számlaszám fogad:IBAN: EE047700771001660150
BIC: LHVBEE22Bank: AS LHV Pank
Székhely: Tallinn, Észtország
SEPA Credit Transfer is supported.
SEPA Direct Debit is not supported.
B2B is not supported.
SEPA Instant Credit Transfer is supported.
Nagyon fontos.
Saját közleményt is kell írni az irányításhoz, hogy jóváírják fiókunkba az átutalt összeget. -
evrynet0
csendes tag
Na szóval, valaki tud csinálni egy screenshotot ahol látszik a magyar gyüjtőszámla amiről szó volt? Nekem most support azt mondja nincs ilyen számla valamint meg tudod erősíteni hogy banki pénztári befizetéssel - nem átutalás(!) be lehet fizetni erre a gyújőtszámláráa?
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Pénzt szeretnék valakinek küldeni a Monese accountjára, de nem tudok. Ha jól értem, akkor erre ugyanúgy lehetőség van, mint Revolutban, én viszont hiába megyek a kontaktoknál az illető telefonszámára, csak két lehetőséget ajánlj fel: banki átutalás, és akkor számlaszámot kell megadjak, vagy hívjam meg a Monese-ba. Na most, én már meghívtam, be is regisztrált, jelenleg a kártyáját várja.
Addig nem tudok neki pénzt átutalni Monese-on belül, amíg nem jött meg a kártyája, vagy valamit nem jól csinálok?
-
aerol
tag
nektek mennyi ideig tartott az ellenőrzés? nálam kb másfél hete csak annyit ír, h nem sikerült neki automatikusan és manuálisan kell nekik... írtam supportnak, h ilyenkor mi a szitu, miben tudok segíteni neki, de kb sablon választ kaptam, h jelenleg ellenőrzés alatt van és majd szólnak... köszi
-
Brandynew
őstag
Ti be tudtok most jelentkezni a Monese-be?
-
mekkGyver
aktív tag
Eddig nem volt, most meg már van Monese topic, így szerintem ezen nem érdemes pattogni.
Annyit viszont érdemes még megemlíteni, hogy több népszerű FinTech (ilyen pl. a Revolut is) még nincs banki licenccel biztosítva, így ha becsődöl könnyű elbukni a rajta levő pénzt. De gyakran előfordul az is, hogy zárolják, amíg át nem esünk egy validálási folyamaton, ezért érdemes nagyobb összegeket átrakni rendes bank-ként jegyzett és biztosított szolgáltató számlájára. Jelenleg a Monese és a Bunq, amiről tudok, hogy működik magyar lakcímmel. Még csak EUR és GBP alapú számlát lehet nyitni, de ha ügyesen pakolásszuk, akkor akár nyerni is lehet a konverzión. Pl. a Revolutnál egyébként tiltott is az árfolyamnyereség miatti oda-vissza váltogatás, de ha átdobom másik számlára, akkor az már nem igazán követhető. -
zolmesz
aktív tag
Nem akarok kötekedni, de ha nem azért hoztad létre ezt a topikot, hogy a ref kódoddat promózzad, akkor szerintem vedd is ki a hozzászólásokból, szerintem.
Ez így nem valami elegáns, szerintem.
Nekem is van ilyen kártyám, és tudok adni ref kódot is, de mégsem nyitok miatta egy topikot. -
RevoneX
csendes tag
Sziasztok, szeretném bemutatni a Monese applikációt, ahol úgy tudtok ingyenesen bankszámlát igényelni, hogy nem kell hozzá állandó lakcím, közüzemi számla, stb. Azoknak ajánlom, akik Angliába szeretnének kiköltözni és dolgozni. Egyébként Euro számla is van, mindkettőt ingyen tudtok igényelni, bankkártyát is kaptok hozzá, és plusszban 15 GBP-t ajándékba! (+3 hónap prémium előfizetés promócióként)
A Monese banki szolgáltató, amelyet 2014-ben az észt Norris Koppel alapított. Ez azért lényeges, mert észt állampolgárként nem nagyon tudott bankszámlát nyitni Angliában. Miért nem? Mert fel kellett volna mutatnia az alábbiakat:
* befizetett közüzemi számlák /utility bill/
* állandó lakcím /local residence/
* pénzügyi előzmények, amelyek igazolják, hogy megbízható ügyfelek vagytokAz ördögi kör egyébként Németországban is hasonló, ha nincs állandó lakcímed, nem kapsz munkát, ha nincs munkád és lakcímed, nem nyithatsz bankszámlát, nem bérelhetsz albérletet és így tovább. Ezért jött létre többek között a Monese, hogy bárki* ngyenesen, 5 perc alatt, egy applikáció segítségével bármikor, majdnem teljesértékű bankszámlát nyithasson, ráadásul a hosszadalmas adminisztrációt is megspórolhassa. Természetesen a Monese is bejegyzett bank – FCA licensz szám: 900188-, illetve az FSCS – az angliai OBA – biztosítja.
Mit ad nekünk a Monese?
Ahogy már fent is említettem, a Monese is applikáció alapú, az alkalmazást Google Playből és Apple Store-ból is leszedhetitek. A szokásos procedúrán kell átesni, valamilyen azonosító okmányt feltölteni, illetve számokat kell kimondani a kamerába és ennyi. Semmilyen lakcímigazolás vagy hasonlóak nem szükségesek. A számlanyitás és a debit bankkártya is ingyenes.
Van még egy fontos dolog, amit tudnotok kell a használat előtt, ez pedig a devizák, amelyeket a Monese bankszámlák támogatnak: EUR, GBP, PLN, RON, HUF, BGN, CZK, DKK, NOK, SEK, USD, AUD, MXN, BRL, TRY.Ez egyben azt is jelenti, hogy a forint és a támogatott devizák között a Monese bankközi árfolyamon vált. Ez eddig nagyon jól hangzik, a bibi akkor van, amikor ezt a pénzt mozgatni akarjuk, ugyanis 2%-os díjat számolnak fel az utalásért – minimum 2 GBP -, kivéve akkor, ha másik Monese számlára akartok pénzt küldeni, ami ingyenes.
Természetesen más fintech cégeknél megszokott szolgáltatásokat – megtakarítás, Avios repülési hűségprogram, automatikus fizetések, angliai postai feltöltés, kártya biztonsághoz kapcsolódó dolgok – is nyújtja.
Néhány extrák, tippek:
Valójában a Monese egy EUR és a GBP bankszámlát is ingyen ad, mindkettőhöz jár kártya, IBAN és BIC kód is.
A Monese kezeli az ApplePay szolgáltatást az EUR számlával!
És a legérdekesebb: 15 GBP (font)-ot kaptok mint regisztrációs bónusz: Ez a kód: **ABCDE123**
(a referral kódot az ÁSZF megsértése miatt moderáltam - Intruder2k5)
Ezt a kódot regisztrációnál kell megadni, és ha meg volt az első tranzakciótok a kártyával, jóváírják a számlátokon az összeget.Itt gyorsan leírok egy kis “life hacket”, ha először UK számlát nyittok, akkor fontot kaptok és nem EUR-t, viszont európai számlát később bármikor lehet nyitni, tehát ezzel is nyerhettek durván 700 forintot.
A legjobbat viszont a végére hagytam, a 3 hónapos, ingyenes Premium fiók kódot: PREMIUMPLEASE, ez 45 GBP spórolást jelent.
Így 90 napig az összes szolgáltatás ingyenes, oda utaltok és annyit, amennyit akartok, végtelen készpénzfelvét, és így tovább. Ha lejár, automatikusan visszakerültök a Simple csomagba.
(Nem azért hoztam létre, hogy a ref kódomat promózzam.)
[ Módosította: Intruder2k5 ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Raspberry Pi
- eBay
- Milyen egeret válasszak?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Ryzen 7 CPU-k
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest