- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
"A savas ólomakkumulátoroknak a 12 V (6x 2V cella) csak a névleges feszültsége, egy teljesen feltöltött cella terhelés (kisütés) alatti feszültsége 2,13 V."
Normál kisütőáram esetén. Azaz a kapacitás 10-edrészének megfelelő számértékű áram esetén, szobahőmérsékleten, stb."Ezeket úgy alakítják ki, hogy cellánkénti 2,35 V feszültségnél lekapcsoljanak, mert efölött, kb. 2,4 V-nál erős gázképződés indul meg és ez egy légmentesen lezárt ólomakkumulátornál ugyancsak nem kívánatos. Így legrosszabb esetként 6 x 2,35 V = 14,1 V lehet az akkumulátor kapcsain."
Az akkucellák nincsenek légmentesen lezárva. A gondozásmentes akksik celladugóiban gázrekombinációs katalizátor van, hogy a vízveszteséget csökkentse, de a cellák ezen keresztül nyitva vannak a szabad tér felé. A zselés vagy AGM akkukban nem számítanak az üzem közbeni gázfejlődésre, de biztonsági szelep ezek celláiban is van.
Századvolt pontosságú töltőrendszer az autó 110 éves történetében még nem volt, az ólomakkuknál legalábbis nem. Elektronikus szabályzással a célérték 14-14,4V, de mértem már 14,6V-ot is. -
Isten88
senior tag
Igazán köszönöm a levezetésed, ilyen "szájbarágós" leírásra nem is számítottam.
Így már kezdem megérteni, hogy rossz úton indultam el valójában, és egyáltalán nem olyan egyszerű a dolog, mint ahogy Én azt először elképzeltem.
Köszönöm szépen még egyszer a segítséged és az idődet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged