Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Sziasztok!
Örülnék, ha tudna valaki támpontot adni abban, mit rontok el.
Nem foglalkoztam még ilyen stickekkel, tegnap került először ilyesmi a kezeim közé (addig csak képeken láttam).Érkezett tehát egy MK809III típusú stickem (így néz ki).
RK3188T SOC van benne 16GB flash-sel.Jelenleg szeretnék SD kártyáról indítani egy rendszert rajta, később célom egy Linux rendszert rátenni - nem szeretném a belső flash tartalmát tönkretenni egyelőre.
Amivel eddig próbálkoztam
- Egy 16GB-os SD-kártyára feltettem egy boot loadert (u-boot-rk3188), a README_sdcard.txt-ben leírtakat követve
- Szimplán a boot loadert tartalmazó SD-kártyát behelyezve fekete maradt a képernyő, tehát valóban próbálkozik az eszközről indulniEzután a stick tartalmáról készítettem az RK 2.1 Tool nevű eszközzel mentést, a következőképpen:
- Az első szektorokat kiolvasva megkaptam a "parameter" file-t, ami a rendszer betöltéséhez kapcsolódó információkat tartalmazza
- Az itt megadott offset és hossz adatok alapján lementettem az összes itt definiált "partíciót".Az u-boot-hoz tartozó leírást tovább követve felmásoltam az SD-kártya megfelelő pontjára (0x200-as offset) a stick-ről kinyert "parameter" file-t, majd a parameter-ben lévő (0x200-as offsethez viszonyított) offsetekre sorjában felmásoltam a készülékről lementett adatokat.
Eredmény
SD-kártyáról a boot folyamat elindul, de a következő panaszokat teszi és recovery-vel próbálkozik:
- missing bitmap stage_empty
- missing bitmap stage_full
Recovery system v4.4.0
- failed to mount /mnt/external_sd (No such device)Ezután egy /data és /cache törlést végez...
Ha a kártyát kiveszem belőle, a belső NAND-ra telepített Android rendszer elindul, de úgy tűnik, újra kell generálnia a cache-t, vagyis azt sejtem, hiába a kártyáról próbálok bootolni, a recovery a NAND-on lévő partíciókat gyalulja le.
Ergo valahol hiba csúszott az elgondolásomba.
Van esetleg tippje valakinek, hol rontom el?
Feltételezem (és egyben remélem is), a recovery a kártyáról indul.
Honnan kellene betöltenie a stage_empty és stage_full képeket, amiket hiányol?Egyelőre idáig jutottam... esetleg tudnátok segíteni ebben?
Minden segítséget előre is köszönök.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Elektromos autók - motorok
- Gaming notebook topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Plazma TV topic
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Canon EF 300mm f/2.8L IS USM teleobjektív - Újszerű -
- EVGA 1080Ti SC2 11GB Ajándékokkal, Ingyenes szállítás!
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz - Garancia 2026.10.17 - Ingyen posta
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD AURA EDITION - Garancia 2034.10.03
- ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB - Garancia 2027.10.03
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest