Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

Sziasztok!

Örülnék, ha tudna valaki támpontot adni abban, mit rontok el.
    Nem foglalkoztam még ilyen stickekkel, tegnap került először ilyesmi a kezeim közé (addig csak képeken láttam).

Érkezett tehát egy MK809III típusú stickem (így néz ki).
    RK3188T SOC van benne 16GB flash-sel.

Jelenleg szeretnék SD kártyáról indítani egy rendszert rajta, később célom egy Linux rendszert rátenni - nem szeretném a belső flash tartalmát tönkretenni egyelőre.

Amivel eddig próbálkoztam

- Egy 16GB-os SD-kártyára feltettem egy boot loadert (u-boot-rk3188), a README_sdcard.txt-ben leírtakat követve
    - Szimplán a boot loadert tartalmazó SD-kártyát behelyezve fekete maradt a képernyő, tehát valóban próbálkozik az eszközről indulni

Ezután a stick tartalmáról készítettem az RK 2.1 Tool nevű eszközzel mentést, a következőképpen:
    - Az első szektorokat kiolvasva megkaptam a "parameter" file-t, ami a rendszer betöltéséhez kapcsolódó információkat tartalmazza
    - Az itt megadott offset és hossz adatok alapján lementettem az összes itt definiált "partíciót".

Az u-boot-hoz tartozó leírást tovább követve felmásoltam az SD-kártya megfelelő pontjára (0x200-as offset) a stick-ről kinyert "parameter" file-t, majd a parameter-ben lévő (0x200-as offsethez viszonyított) offsetekre sorjában felmásoltam a készülékről lementett adatokat.

Eredmény

SD-kártyáról a boot folyamat elindul, de a következő panaszokat teszi és recovery-vel próbálkozik:
    - missing bitmap stage_empty
    - missing bitmap stage_full
    Recovery system v4.4.0
    - failed to mount /mnt/external_sd (No such device)

Ezután egy /data és /cache törlést végez...

Ha a kártyát kiveszem belőle, a belső NAND-ra telepített Android rendszer elindul, de úgy tűnik, újra kell generálnia a cache-t, vagyis azt sejtem, hiába a kártyáról próbálok bootolni, a recovery a NAND-on lévő partíciókat gyalulja le.

Ergo valahol hiba csúszott az elgondolásomba.

Van esetleg tippje valakinek, hol rontom el?

Feltételezem (és egyben remélem is), a recovery a kártyáról indul.
    Honnan kellene betöltenie a stage_empty és stage_full képeket, amiket hiányol?

Egyelőre idáig jutottam... esetleg tudnátok segíteni ebben?
    Minden segítséget előre is köszönök.

Új hozzászólás Aktív témák