Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz SanyiSay #5013 üzenetére

Jó, de gondoljunk bele, hogy miért is kell ez! Van még egy pár médiaszerver. Pl. MiniDLNA még a routerem custom firm. -jében (Tomato) is van. Pedig abban még a NAS -hoz képest is gyengébb a vas. Én is látom a NAS -om topikjában azt a matekozást, amit ezekkel a médiaszerverekkel művelnek. De ez egy miniPC -s topik és örülök, hogy ez az okos TV -s, médiaszerveres mizéria engem nem érint. Nálam ez a funkció ki van kapcsolva a NAS -ban. Ott az SMB, NFS. A NAS -ra lehet rakni VPN szervert (nekem nem kell, mert a routeremben is van), amivel lehet streamelni külső hálóból is. Plusz beüzemeltem rajta a webszervert is streamhez, de ennek a forward -ja csak be van állítva, de nincs aktiválva a routerben, nehogy túl nagy legyen a huzat a nyitott hátsó ajtón. A többit oldja meg a miniPC. Egyébként felmerül bennem a kérdés, hogy ha már egy kalap pénzt elkérnek egy TV -ért, mert olyan q...a okos, akkor miért kell neki külön médiaszerver? Miért nem tud lekezelni egy SMB, vagy NFS megosztást és oldja meg saját maga a lejátszást?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés