Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-22 13:50:59

LOGOUT.hu

A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1115) angclung válasza Feketelaszlo (#1114) üzenetére


angclung
csendes tag

A fizetési meghagyásos eljáráshoz valóban kell valós név és cím. Úgyhogy ez kiesett, hacsak nem tudod valamilyen úton megszerezni.

A rendőrségi feljelentés teljesen ingyenes. Sőt, még email-ben is meg lehet tenni, úgyhogy semmi kellemetlenséggel nem jár. (A részletekért érdeklődhetsz a helyi kapitányságon telefonon.) Anyagilag egyébként valószínűleg nem éri meg a dolog, mert hosszadalmas folyamat az ilyesmi, és könnyen lehet, hogy a hamis adatok miatt azonosítani sem tudják a fickót. Ráadásul ez csak szabálysértés, mivel az összeg kevesebb, mint 50 ezer Ft. De szerintem mégis megéri megtenni a feljelentést, mert egyrészt hátha elkapják, másrészt pedig azért, hogy akik átverik az embereket, érezzék, hogy azért nem lehet mindenkit büntetlenül hülyének nézni, még ilyen, viszonylag kisebb összegek esetén sem.

De a jövőre nézve a legfontosabb, hogy ha lehet ne utalj előre, (a legmeggyőzőbb fellépés, és kultúráltnak tűnő kommunikáció sem garancia semmire) de ha mégis utalsz, azt csak úgy, ha az illető névvel, címmel egyértelműen azonosítható.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.