- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
éN79
addikt
Ezt számomra igazán öröm volt olvasni. Stalker tanácsával annyiban egyetértek, hogy ha végképp nem megy, fordulj szakemberhez, de ő is tehetetlen lenne, ha tenmagad nem kívánsz változtatni rajta, de ez a gondolatsor igenis reménykeltő, hiszen látod te a dolgokat normálisan, csak változni nincs még erőd, egyelőre, de jó úton vagy.
-
Stalker-2572
veterán
Pedig nem tettünk semmiféle csodát
Mivel nem tudunk (és nem is feltétlen feladatunk/jogosultságunk) a magánéletedet kivesézni és megbeszélni továbbra is javaslom egy segítőkész pszichiáter bevonását ha olyan mérvű a problémád! Ártani biztos nem fog
ps.: és most magam ellen szólok: barátokat nem csak fórumon, ha hanem a való életben is keresni. Vegyél erőt magadon. Minden jót!
[Szerkesztve] -
MUŁĐER
addikt
nem kell aggódni, az életben megvannak a szépségek, ahogy édesapám mondta, a legfontosabb dolgok az életben az emberi kapcsolatok, legyen szerelem vagy barátság.
Itt sok új embert, barátot szerezhetsz, ebben biztos vagyok. Fel a fejjel! Ha rossz kedved van gondolj erre a napra. -
Algieba
őstag
Sziasztok!
Meglapulva a laptop mögött, nagyokat pislogva olvasom a hozzászólásokat. Mindenkinek köszönöm az üzeneteket!
Nagyon meglepődtem.
Életemben sokkal gyakoribb tapasztalat a lehurrogás, mint az építő jellegű párbeszéd.
Vagyis a virtuális közegen túl a mindennapok során érnek a negatív dolgok, és itt a hálón, hopp, értelem és együttérzés, csupa jó élmény.
Elképesztő.
Tényleg, csak annyi kellene, hogy a laptopon, a szobámon túl is megtaláljam a számomra fontos emberi értékeket.
Nehéz legyőzni a gátlásokat, elhinni, hogy lepukkant állapotban, de ezt csinos és friss ruházattal elleplezve, igen is lehet boldogulni odakint.
Nem tudom, hogy mitől félek. A rossz tapasztalatok szülte negatív érzések még ennyi év távlatából is képesek lennének hatni rám? Ha igen, akkor tényleg kellene egy szakember! Hiába pörgetem fel magamat eme fórummal is, másnap ébredéskor mégis nyuszi vagyok. Őrjítő. Pedig kedvem és erőm is (a fizikai állapotom ellenére) van az élethez. Ma például sétáltam a pazar napsütésben, élveztem a napfény színét a házak falán, csodáltam a kék eget, aztán hazajöttem, felvettem az 1,8 kilós fejszét és fát vágtam, (imádok fát vágni), majd elmosogattam, és vacsit adtam a húgomnak.
Ma pofátlanul normális napom volt. Anyám nem ordibált, apám nem oktatott ki, senki se vágott hozzám egy sértést sem, és még a lábam se fájt. Csoda. Pluszba még itt is zajlik az élet és érkeznek a figyelmes emberek.
Menten sírni fogok, de most örömömben. -
MUŁĐER
addikt
de miért baj ha nem vagy valamiben a legjobb? ha mindig vannak jobbak? El kell fogadni hogy nem vagyunk különlegesek, emberek vagyunk és kész. Meg tudsz csinálni dolgokat, ez a lényeg, értesz valamihez, attól még hogy nem vagy a legjobb, tudod használni a képességedet.
Ha mindig másokhoz hasonlítja az ember magát sosem lesz elégedett...''más'' úgyis jobb lesz mindig '' valamiben''. Tedd amit tudsz, amennyire tudod, biztos vagyok benne hogy nem lesz értelmetlen, és sok embernek elég lesz az is amít így gyújtasz, hiába nem a ''legjobb''. Nekik a legjobb lesz. -
éN79
addikt
Gondolom a szerkesztett rész nekem szólt.
Köztünk ez a különbség, hogy én még bízom magamban, hogy meg tudnám tenni. De hogy te is hasonlóan véld felteszem az alábbi kérdést: láttál már olyan nem látó embert, aki annak ellenére boldogabb volt szemlátomást, hogy az egész számunkra elveszíthetetlennek tűnő vizualitás neki nem adatott meg? Szerintem egynél több ilyet láttál. Akkor te mitől lennél hátrányosabb helyzetben mint ő, és ha nem vagy abban, akkor miért is kéne másként, vagy legalábbis rosszabbul érezned magad, mint ő?
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
ellőbi mondandóm 2. fele neked ment
Szóval válaszolnék: de helyt ''kell'' állnia. Éppenséggel ér is valamit, de ha az emebrt nem tölti el boldogsággal, nem ad neki megfelelő közérzetet , akkor mit sem ér.
Rájöttem , találtam egy dolgot , amiben jó vagyok: szívesen segítek másoknak, ha tudok. De sokszor már ez sem tölt el örömmel
És igen, nagyon sok iylen emebrt láttam, akik fogyatékosan is boldogan tudtak élni. Talán mert lelkileg erősek?
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #37 üzenetére
beilleszkedési képtelenség veszélyét hordozza magában. Nem mintha ez addig ne lehetne ugyanúgy probléma
Én is rengeteget és rengetegszer gondolkodtam azon, amit az utolsó mondatodban leírtál: nem , nem tudnék úgy élni. Ha az lenne, akkor végképp feladnám.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Rájöttem: mások sokkal jobbak nálam, én mindig csak a sor végén kulloghatok... Semmiben sem vagyok igazán jó
És aki a sor végén van, vagy utolsó, annak nem kell helyt állnia ? , vagy megfordítva: az ő törekvésie, helytállásai nem érnek egy fabatkák sem? Nem azt mondom, hogy ahhoz kell eröltetetten ragaszkodni, ami sikerélményekben nem gazdagít minket, hanem azt kellen kutatni, ami számunkra értelmet ad, és saját magunk elött önbecsülésünk lesz, ez a többiek számára még lehet értéktelennek tűnő is. Ha meglátok egy ''sérült'' embert, gyakran elgondolkozok azon, hogy ''még én panaszkodok?'' ''milyen lehet neki''. Tudnátok úgy élni, hogy látó létetekre egyszer csak nem látnátok a világot? A mozgásotokban korlátozottak lennétek? Én már többször elgondolkoztam ezen, de a valyúdás ereménye az lett, hogy IGEN, remélem tudnék úgy is élni, magammal együttélni. -
Niquis
aktív tag
válasz
Stalker-2572 #36 üzenetére
Úgy látom, a végéig már nem sikerült eljutnod
Nekem is állandóan inog a hangulatom és több mint egy fél éve, de időszakosan úrrá leszek rajta, és addig dolgozom - magamon! érted? - amíg az időszakok összeérnek. Erre javasoltam egy technikát. Nem elég lépni, jókor kell lépni, és erről szól az irományom. Magunkat kell olyan lelki szintre hoznunk, hogy tudjunk lépni. Nem lehet úgy eredményt elérni, ha nincsenek meg a lelki feltételei, ha vesztesnek érzi magát az ember. Ehhez szándékoztam segíteni eljutni, erről szól, és ez önmagunk fejlesztése, érzed-e?
-
Stalker-2572
veterán
Maradtam. Mert ha itt nem állok helyt, ott se lennék semmivel se jobb
Jól döntöttél, az ilyen ''máshol jobb'' hozzáállás csak arra vezet, hogy az ember nem megy ki, hanem elkezd vallási közösségekbe járni meg ne adj isten szektákba. Más lenne a helyzet, ha pl gyerekkorodban kerülnél ki vagy gyerekkorod óta foglalkoztatna a indiai létkultúra. 30-40 évesen teljesen új dologba kezdeni meg elutazni a világ másik felérekockázatos és a beilleszkedési képtelenség veszélyét hordozza magában.
-
Stalker-2572
veterán
Nézz magadba és gondolkozz el rajta, hogy szerinted ha fél éven át MINDEN NAP bal lábbal kelsz az hangulatingadozás vagy depresszió-e. Nem győzöm hangsúlyozni a pszichológus és a pszichiáter közötti különbséget. Előbbivel elbeszélgethetsz, akár egy jó baráttal, átsegíhet életed pár nehezebb szakaszán, de ha alapvetően depressziós vagy (sokan azok és még csak nem is merik bevallani maguknak sem) akkor viszont csak pszichiáterhez szabad fordulnod.
Nem mersz lépni, mert félsz a kudarctól, ezzel eleve vesztes álláspont, érzed-e?
Aki segítségre szorul vegye igénybe a lehetőségeket és MAGA is próbáljon változni, mert másképp nem fog menni! -
éN79
addikt
Megmosolyogtattál!
Azért aki egy kicsit is alábbmerül a felületességen, az látni fogja, hogy mennyire ''nehéz'' a pillanatnyi őszínteség formába öntése, de láthatóan azért jópáran megpróbálkozunk vele.
Ahogy olvastam a hozzászólásod, az volt az első gondolatom, hogy amiket te haszontalannak tartasz a személyedben és a társadalomban betöltött szerepedben, az nekem a miért baj ez? kérdést juttatta eszembe. Mindannyian másként élünk meg szinte mindent, de saját magunkat senki nem élheti meg helyettünk.
Nekem többször előfordult az agyamban régebben, hogy hagyom az egészet, és elmegyek Indiába, a hegyekbe, nem a trend kedvéért, henem mert irigylem azokat az embereket, akik ott élnek, és nekem kívülállónak boldognak tűnnek, mert mentesek a hozzánk hasonlóan jól civilizált társadalmak bizonyos korlátaitól, és értékítéletük folytán a megfelelés is teljesen más szférákban történik. Maradtam. Mert ha itt nem állok helyt, ott se lennék semmivel se jobb. -
Niquis
aktív tag
válasz
Stalker-2572 #26 üzenetére
Ez a megérdemled-hogy-szenvedj szöveg igencsak unszimpatikus, érzed-e? Ilyet nem lehet mondani! Van egy olyan érzésem, hogy tildy jobban megérti a problémát, mint te, mert a korábbi tanácsod, hogy menjen el dolgozni, meg ilyenek, kábé semmit sem ér. Persze, ez triviális, ilyeneket mondani bárki tud: menj dolgozni, illeszkedj be, légy sikeres, határozott és gazdag, meg a többi sablon. Nem hiszem hogy akár csak megpróbáltad volna beleérezni magadat abba a helyzetbe, hogy milyen, amikor még jóval ez előtt elhal az egész folyamat, sőt, meg sem születik még a szándék, mert nem tud. Van ilyen szintű elkeseredettség is, hidd el. Tildyvel sem értek egyet abból a szempontból, hogy egy pár nem segít, mert de. És azt meg még jobban elutasítanám, hogy ebből rögtön betegséget kreáljunk, mert nem az, bármilyen súlyos. A lelki problémákat azzal lehet igazán orvosolni, ha odafigyelnek az emberre. Ez az, ami miatt a pszichológusok sikereket érhetnek el, nem pedig az egysíkú tudományos megközelítés. Az általam látott jó pszichológusok mind azzal segítettek annak, aki hozzájuk ment - szándékosan nem írtam beteget! -, hogy odafigyeltek rájuk, és ez jólesett a másiknak.
Már így is nagyon hosszú, de nem mehetek el amellett sem, hogy gyakorlatilag sulykoljátok neki: társat _kell_ találnod, munkát _kell_ találnod. Ez egy ilyen állapotban levő emberi léleknek nagyon rossz megközelítés. Elültetődik benne az illúzió, hogy ez a megoldás minden bajra, és elvárást lát maga előtt, ami ha netalán nem jön össze, akkor sokkal mélyebbre zuhan. Nagyon becsülendő a jó szándékotok, és biztos vagyok benne, hogy Algieba is becsüli, de nem vettétek figyelembe, hogy ő milyen. Én sem tudom ezt teljesen, mert nem ismerem, és ezek után borzalmas nehéz tanácsot adni, de én azt hiszem, egy kis türelemmel kell lenned, Algieba. Ugyanezt a szart-sem-érek érzést érzem én is, minden eddiginél erősebben, de várok, mert azt hiszem, elmúlik, elmúlhat. Nem foglalkozom azzal, aminek nem érzem szükségét - ilyen ez a szar érzés is, a hülye külső elvárások -, csak azzal, ami jó érzést, örömet okoz - ha ez neked az írás, akkor írj! Az érzéseid megmondják, mi az! Ez segít ellazulni, megnyugodni, és megszüntetni azt a vacak érzést, hogy értéktelen vagy. Egyszerűen jelentéktelenné válik - mert nem is igaz. Utána már szépen, logikusan számba tudod venni, mi az, amit mégis meg kell csinálni, hogy élni tudj - de sokkal másképp fogsz belekezdeni, ha azt érzed: sikerülni fog! Szorítok neked! -
tildy
nagyúr
van kutyád?
Nem, itt nincs. Ekkroa lakásba nem hozhatok, a tulaj se nézné jó szemmel.
Soha nem izgatott, hogy valamit reprodukálni tudj? ÓÓÓ, dehogynem. Nem votlam ám mindig ilyen. Voltak nagyratörő álmaim, de utóbbi időben csak kudarcélményeim voltak, semmi nem jött össze. Rájöttem: mások sokkal jobbak nálam, én mindig csak a sor végén kulloghatok... Semmiben sem vagyok igazán jó.
Niquis :igazad van, valamennyit tényleg segít az embernek a párja , pl. nem esik annyira mély depresszióba. De a probléma probléma marad
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Igazán kaphatnál egy személyreszabott rangot, mert a nagyúr ellentmondás valahogy elveszi számomra a mögöttes értékeket, de ez nagyon off volt a részemről, még itt is.
kb. negyedszerre ugrok neki, törlöm ki a gondolataimat.
Mostmár ötödször kezdtem tiszta lappal, és mivel komoly gondolataim megfeneklettek, inkább infantilis leszek. Megfoghatatlan tudniillik amit mondanék. Inkább kérdezek: van kutyád? Ha nincs, legyél te a Kisherceg. Vegyél egy kiskutyát, neveld, tanítsd, formáld saját képedre, többet tanulnál tőle, mint amit te adsz át neki. A kapcsot teremtené meg, amiért már van értelme, báminek is. Nekem mindíg csak macskám volt, azok neveltek ilyenné...
Soha nem izgatott, hogy valamit reprodukálni tudj? Egy kép, tárgy, zene? Ez is mozdíthat valamerre az önbecsülés útján, hiszen magad valósítasz meg valamit, ami érték.
Az a szép az egészben, hogy majd páran elolvassák ezeket, és finoman csak zöldségeknek fogják tekinteni (ebbe a körbe te is beletartozhatsz), de fórumtársaim ilyen ítéletét nem azért vállalom fel, mert nagy valószínűséggel ítéletalkotásunank semmilyen jelentősége nem lesz rám a további életem során, hanem mert talán elindíthat valamit ott, ahol nem is kellen olyan nagy lökés. és ismét csak törötem....
mod: ilyen az én formán, látod: papolok neked itt a társról egy kutya formájában, és tessék, örömmel olvasom, hogy nem kell ám félteni tége.
[Szerkesztve] -
villamos
őstag
Ez néha nekem is eszembe jut. Mégis miért élek én. Már 26 éve taposom a földet, és tulajdonképpen semmit nem sikerült letennem az asztalra. Semmit. Szülőkkel élek a mai napig. Tulajdonomnak ezt a vacak gépet mondhatom mindössze, amivel most épp írkálok mókusságokat.
Az egy dolog, hogy van valami munkahelyem, amit őszintén szólva voltaképpen utállok, de nem az emberek, kollégák miatt, mert azok rendesek. Inkább úgy érzem, hogy nem édemlem meg, hogy ott dolgozzak, mivel nem értek jóformán semmihez, és eseteg miattam valaki más helyét veszem el, aki sokkal alkalmasabb lenne, mint én.
És még csak nem is fizetnek túl jól. Igaz ez annyira nem zavar, mivel a pénz számomra egy harmadlagos valami, mondjuk ez annak is betudható hogy voltaképpen eltartanak. Próbáltam ugyan olyasmivel hogy bedobok a közösbe némi zsét, de szülök azt mondják, hogy tegyem el a pénzem, mert nekik nem kell
Eljátszadoztam a gondolattal, hogy mi lenne, ha hagynám az egészet a fenébe, és valami teljesen másba kezdenék. Itthagynám ezt a koszlott várost (Bp) és lemennék valahova Karakószörcsökre, mondjuk valami lóistállóba, és ott egész nap pakolnám a trágyát, és csutakolnám a lovakat, meg hasonlók...
De aztán rájövök, hogy fogalmam sincs hogyan kel lovat csutakolni...
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Nem hinném hogy sajnálatra, mint inkább együttérzésre vagy valami iylesmire van igénye ilyenkor az embernek. (Bár más nevében nem jó általánosítanom)
Sokan viszont ezt sajnálkozásnak fogják fel, holott ezek a szavak általában segélykiáltások, hogy hé emberek, valami nincs rendben, ''el fogok veszni''. -
Pötyi
őstag
Ha esetleg könyvre van szükséged, azt is beírhatod...
Ha van valami, amire régóta fáj a fogad, megnézzük neked antikváriumban... -
somé
őstag
Egy kósza ötlet volt,mégis csak az élet értelme egy társban teljesedik ki,a topiknyitó pedig tanácsot vár...
Persze ha idáig sem jut el,csak a saját problémáival foglalkozik reggeltől estig,akkor ki segítsen neki?
Vagy mindig mindenhol csak sajnálatot vár?Ez nem valami nagy cél.
De könnyen beszélünk mi ettől függetlenül,nem vagyunk olyan helyzetben,mint ő.Az Ő problémáin MI nem tudunk érdemben segíteni.
[Szerkesztve] -
Ijk
nagyúr
Nem szabad felfogni sosem így a dolgokat. Ha tudatosan értéktelennek és vesztesnek tartod magad ne csodálkozz hogy kerülnek az emberek. A külső sokkal kevésbé számít, mint a belső. El kell hinned magadról hogy igenis helyed van a világban, szükség van rád. Ha ezt megteszed és önbizalmat sugárzol máshogy fognak hozzád állni az emberek.
Keress valami munkát, akármit, de olyat ahol emberek vesznek körül, próbálj megnyílni. A munka boldogít! Mert nincs rosszabb amikor az ember haszontalannak érzi magát. Nehéz lesz, nehéz az élet, senkinek nem könnyű, de határozd el magadban hogy igenis meg tudod csinálni. Írd fel amit igazán akarsz egy papírra és tedd ki a falra, hogy lásd minden este amikor lefekszel és minden reggel amikor felkelsz. Sikerülni fog!
Ennyit tudok tanácsolni, és hogy SOHA NE ADD FEL!
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
Hogy lehetsz ilyen?! Egyáltalán nincs igazad!!
Előszöris aki depressziós az menjen el szakemberhez (pszichiáter) és kezeltesse magát és ne pedig azt olvasgassa, hogy másnak is milyen sz@r meg öngyilkos versikék... Másodszor meg ha találna munkát ott már emberek között lenne, és mint somé mondta végre társra találhatna... akár egy másik író lelkületű emberre. -
tildy
nagyúr
Ja , végülis lehet betegségnek mondani azt, hogy az ember nem tud feldolgozni sérelmeket, problémákat, megaláztatást, satöbbi.
Nem inkább a társadalommal van a baj? Hogy sokan nem is kíváncsiak a másikra, meg sem akarják érteni?
stalker: úgy, hogy tapasztalatból beszélek. Hiába van társam , akit szeretek, hiába nem kell azon aggódnom, hogy nincs munkám (van , csak nem szeretem ) , ezek a dolgok NEM SEGÍTENEK . És én meg még rosszabb helyzetben vagyok bizonyos szempontból, mint algieba, mert ő legalább írni tud (nagyonis jól).
Algieba: ha valami segítségre van szükséged, pl. pénz vagy valami : szólj. Hátha tudok segíteni.
[Szerkesztve] -
somé
őstag
Igazán nincs mit,gondoltam ez mégis csak az internet.
Algieba:Ahelyett,hogy az agyad rejtett dolgaival,halálod utáni állapotával foglalkoznál,egy kicsit össze kellene kapnod magad,kívánom hogy találj magad mellé valakit,vagy valaki találjon rád,tudod szerelem és a többi....Egy társ (is) ami fontos az életben,talán tudnál vele is foglalkozni,nem magadon gondolkoznál,ki és mi vagy a világban... -
éN79
addikt
Éreztem én, hogy veszélyes lesz ezt elolvasni, mert gondolatébresztésből jeles a ''zanza''. Én is -1 vagyok hozzád képest, és a legnagyobb örömömre boldog vagyok. (Csodálatos feleség és mondhatni rendezett háttér (persze nem problémáktól mentes, de legalább így értékelni tudom)).
Viszont a fenékig tejfől nem annyira átlátszatlan, hogy ne tudnám, mi van alatta.
Ötlet: írj! (banális vagyok, tudom, de a következő történet talán jelent valamit, nekem legalábbis igen)
ötlet helyett inkább egy történet, ha megengeded: pár évvel ezelött egy mondhatni meleg nyári délutánon az Oktogonon történt, hogy egy srác leszólított. Ápolt, kultúrált kinézetű, komolyan szimpatikus srác volt. A becsületes neve: ifj. Pavlovics György. Gyakorlatilag koldult, ami a külsőségeket tekintve számomra furcsa volt, de annyira tiszteletteljes volt, hogy az automatikus reflexek szerencsére elhárultak bennem. Meghallgattam, beszélgettem is vele egy kicsit, pénz helyett meghívtam ételre és italra (nem volt alkoholista!). Nem töltöttem el vele 15-20 percnél többet, de sok év után is emlékszem rá, vagyis inkább az egész ''életérzésre'', ami akkor elfogott. Úgy kért, hogy közben ő is adott, méghozzá magából, nem is keveset. Konkrétan egy verseskötetet, ami saját magáról szólt, a saját illusztrációival. Dedikálta nekem, és én büszke vagyok, hogy birtokolhatom az egyik példányt. Azóta sosem hallottam róla, de ha arról álmodozok, hogy mérhetetlen gazdagságomban (ne csak anyagiakra gondoljatok) kinek milyen áldásos tevékénységgel segítenék, ős is szerepelni szokott benne. Az én gondolatiságomban számára a megoldás az anyagi függetlenség lenne, és nem azért mert ettől bármennyire is boldogabbá válna, szerintem nem, hanem hogy a saját világának falait ne sáncolja még körül a megélhetés válsága is.
Talán azt is megengeditek, hogy egy versét megosszam veletek, mentesen minden plágiumtól, az engedélyével nem bírva, de az ébresztett gondolatokat neki ajánlva:
''
Egyedül vagyok
Csend van és sötét, egyedül vagyok
És magamban éppen azon gondolkodok
Hogy vajon bánatom
Másnak el mért nem mondhatom
Miközben esőcseppek kopogását hallgatom
A bokrok közül árnyak kúsznak felém, rémülten nézem őket
Elmenküljek, vagy inkább elpusztítanám az összest, meg az utána jövőket
Keserű gombóc van a torkomban, melyet lenyelni nem tudok
Miközben éppen azon gondolkodok
Hogy vajon bánatom
Megmarkolom fegyverem, erősen fogja két kezem
Hisz van nekem harminc szép fényes lőszerem
Ó azok az aranyos, vöröses színű lőszerek
Szépen formázottak, kecsesek és hegyesek
És én a fegyverem egyre jobban markolom
Hogy vajon bánatom
A sötét cső végén fényt látok, mintha hívnának engemet
Igen, hallom őket, halkan sugdossák egymás közt nevemet
Izzadtság csordul végig homlokomon, nagyon, nagyon fáradt vagyok
Hogy vajon bánatom
Két kezem erősen szorítja fegyverem, egyedül vagyok
A sötét és csendes őrtoronyban, épp csak gondolkodom
Ujjam remeg a ravaszon, tudom, nem lesz több, csak egy kattanás
BUMM aztán már semmi más
Szentes
1996. 08. 19. ''
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
Menj el pszichiáterhez, ne pszichológushoz... Keress munkát!
-
Algieba
őstag
Köszönöm a javaslatot!
Kipróbáltam már egy pszichológust, de egyelőre nem érzem és értem a terápiát, hogy heti egy alkalommal beszélünk egy órát. Egy magamban is végig tudom venni a problémáimat. Elég jól vájkálok a lelki sebeimben.
Értelmes elfoglaltság kellene, hogy ne érezzem semmit mondónak, üresnek az életemet. -
tiv83us
veterán
Itt meg a zsirafok is kapnak melot, szoszerint ertve nem kell semmi tudasnak megfelelni es maris supervisor lehetsz szinte akarhol... Ez nem California, itt nem a minoseg megy, hanem a mennyiseg. De ha irsz nekem e-mailt es megirod, hogy mik a terveid, talan valamit megbeszelhetunk, csak ne itt offoljunk.
-
tiv83us
veterán
Ezt most nem ''jajj-de-nagyon-humoros-probalok lenni'' cimszo alatt irom, de szerintem a problemaiddal menj el egy jo dokihoz. Nem szegyellem, nekem is voltak, sot meg most is vannak neha hasonlo gondjaim es hidd el, sokat segit egy jo szakember.
Gero: Mondtam mar, hogy lepjetek le a nyugati partrol, kiba magasak az adok, meg ugy altalaban minden draga. Go to Florida, Georgia, or the Carolinas. Majdnem ugyanolyan szinvonal, fele annyi aron -
Gero
tag
Hat szerintem eloszor is probald tultenni magad a gyotrodeseiden es lasd be, hogy az a negy konyv tobb mint amit a legtobb ember egesz elete utan le tud tenni az asztalra!
Nekem egy varandos feleseg es egy 14 honapos kisgyerkoc mellett van egy rakas adosagom, es a laptopomon kivul semmim nincsProbalunk tulelni, amig jobb nem lesz, nem vagy egyedul.
A legjobb gyogyszer az lenne ha beszereznel egy egyejszakas kalandot.
En meg irni sem tudok (konyvet), ird meg az en tortenetemet es eladjuk valami filmesnek es dol a le. -
Nimda
addikt
Nehéz ehhez hozzászolni,és ''tanácsot''adni az élet nagy kérdéseiröl...én elmúltam 33 éves,keresztül mentem pár dolgon,de soha nem adtam fel...amit irtál,nagyjából nekem is hasonló az anyagi helyzetem...de egy valamit megtanultam...soha nem szabad arra törekedni,amire a legtöbb ember...hanem élj egyszerüen,élj önzetlenül és ne függjön az életed a tudásod,anyagi javaktól...becsüld azt akit szeretsz,vagy aki közel áll hozzád...söt azt is,akit nem ismersz...a sorsodat ugyan részben irányithatod magad,de semmit ne eröltess...engedd,hogy a dolgok maguktól történjenek...mint az az ötlet,mikor topikot nyitottál...
Én most elmondhatom,hogy (részben) egyenesbe jöttem,és halad az életem...bár még vannak céljaim az életben,amit el szeretnék érni...és mindezt szép lassan lépésröl lépésre...
Sovány vigasz,nem ismerlek,de talán elcsipsz valamit a leirtakból...elötted az élet... -
Algieba
őstag
Ha meg tudok írni egy regényt, képes vagyok egy ennyire sok szellemi energiát igénylő tevékenységre, akkor elhiheted, hogy van bennem erő, és tudok dolgozni.
Azonban emberek között feszélyezve érzem magamat. Egy laza, beszédes csajszi vagyok, miután meggyőződtem róla, hogy senki se fog bántani, ha megszólalok.
Gyerekkoromban ért jó pár sérelem. Ezek aztán erős gátlásokat építettek ki, évekbe telt a meggyengítésük. Sajnos, még működnek, és gyakran képesek lehetetlenné tenni az életemet.
Annyira jó, hogy olyan kis okos vagyok, kiránthatom az agyamat, majd végszükség esetén, zamatos fogás lesz. -
Algieba
őstag
A halál témájú topic megpendítette bennem a napjaimat őrlő kérdést, melytől most zeng a lelkem, mit kezdjek az életemmel?
28 éves vagyok, és mindaz, amit az asztalra letehetek, négy darab könyv.
Ezen kívül tárgyi nyoma nincs a létezésemnek.
Nincs autóm, lakásom, élettársam, gyerekem, semmiféle ingóságom és a bankszámlám is üres.
Persze pucér fenékkel születünk és azzal is megyünk el, a semmit markolják ujjaink, tehát az anyagi része az életemnek annyira nem zavar. Persze arcpirító, hogy szociális segélyt kértem, de valamiből a gyógyszereimet és a bérletet meg kell vennem. Tehát pénzre, vagyis pénzt fialó megélhetési elfoglaltságra sürgősen szükségem lenne, különben idő előtt meghalok, és agyvelőmben rohadnak el a megíratlan történeteim.
Ezt nem akarom.
Mit tennék, ha valaki megdobna egy nagyobbacska összeggel?
Nem tudom. Inkább magam akarom előteremteni a megélhetéshez szükséges pénzt. Igaz, művészként élhetetlen emberfajzat vagyok, álmozodás, ötletes, szóhányás megy, de célirányos munkavégzés, az nem megy.
Megnehezíti a munkakeresést a betegségem, a leépült külsőm, és az alacsony végzettségem. Pedig egy tündéri, okos csajszi vagyok, de első ránézésre egy tipikus vesztes. Az ilyet, ha lehet, mindenki elkerüli. Mi van? Nem terjesztek dögvészt!
Sóhaj.
Aggasztó a helyzetem, és kilátástalan.
Még élek, tennem kell valamit, különben az a sok mese tényleg az agyvelőmmel együtt rohad el!
Tanácsok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Kompakt vízhűtés
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest