Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyb001
senior tag
válasz
DrojDtroll #395 üzenetére
Úgy tudom nincs vele gond.
Most nem találom a diát sajnos. V.D. Mutatott egy grafikont, 2008 ban próbaképpen blokkolták a torrentet pár percre. A kolik hálózati forgalma ~90%-al visszaesett(valami tüntetés volt)
Még arra emlékszem belőle hogy a kimenő forgalom sokkal nagyobb volt mint a bejövő. (sokat seedelnek) -
Kephamos
addikt
válasz
DrojDtroll #395 üzenetére
Anno nem volt vele probléma.
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok.
A kollégiumokban mennyire engedélyezett a torrent?
-
Gyb001
senior tag
Üdv.
A szakmai gyakorlattal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Mit és hogyan kell intézni? Elvileg ez az utolsó nyaram BSC-n úgyhogy most le kell tudnom. Sajnos GÉIK oldalán nem sok mindent írnak.
Be kell menni egy céghez és ott érdeklődni? Vannak az egyetem által ajánlott helyek? GÉIKen csak ezt találtam
Ti hol voltatok? -
anorche1
őstag
válasz
DrojDtroll #390 üzenetére
Úgy tudom, hogy dec 1. és 2.
-
DrojDtroll
veterán
Mikor lesz nyiltnap az egyetemen?
-
domos
senior tag
Nekem ez lesz a második évem, de előtte 3 évet dolgoztam Londonban a témában, plusz voltak egyéb események is,
de így hogy most csak az egyetem van, sokat felejtek+az új trendeket sem követem annyira, és csapatban mégis csak bulisabb lenne, szerintem. Persze ha semmi nem jön össze, jó nekem a lego robot is, de az durván óvodás kategória.
-
Gyb001
senior tag
Most vizsgaidőszak után volt egy hét amikor megnéztük hogyan müködik, szenzorok, vezérlés, egyszerűbb programokat írtunk. (Vonal követés, robot "szumó" ...) Ezt a lego drag n drop brainstorm programjával.
Elvileg szeptemberre szerez az egyetem micro sd kártyákat, azzal majd lehet javaban is programozni.
Bulla Dávid az illetékes a robotokkal kapcsolatban, Baksáné csak megmutatta hogy érdekelne e minket. Ő mutogatja az ovodásoknak is.Érdekelne az etikus hackelés is, de nem tudom hogy a két év alatt rámragadt programozási ismeret mennyire elegendő. Majd még írok este pü-t
-
domos
senior tag
Sziasztok!
Akik valamilyen infó szakra járnak, nem lenne kedvetek jövőre (vagyis most szeptembertől) összehozni valami önképző csoportot?
Üdv
Márk -
Gyb001
senior tag
válasz
RoyalFlush #382 üzenetére
Akkor sok minden megváltozott.
Pedig örültem volna ha nem kell számtech szigózniMegkérdeztem hogy melyik szakirányon végeztél?
-
Gyb001
senior tag
válasz
RoyalFlush #380 üzenetére
Levelező vagy nappali?
Sok különbség van a levelező/nappali között.pl
Szoftvertechnológia
nappali: nem kell vizsgázni, nincs zh. De egy teljes elképzelt program dokumentációját el kell készíteni (srs, aktivitás diagram, mindenféle modellek...).
levelező: van vizsga, zh, de semmi több.Nem ismerek olyan évfolyamtársat akinek ne kellene szigorlatoznia
-
Martin97
aktív tag
válasz
RoyalFlush #377 üzenetére
#378 Gyb001
Köszi a segítséget.
-
Gyb001
senior tag
válasz
RoyalFlush #377 üzenetére
Nem törölték el
2014-ben kezdtem ANA mérnökinfón. Még beiratkozáskor is arról volt szó hogy nem lesz szigó, de mégis volt
. 2015 ben kezdett ismerősömnek is szigóznia mérnökinfón.
-
Martin97
aktív tag
Sziasztok!
SOS segítséget kérnék. Sorrendmódosítás előtt állok, és az érdekelne, hogy a miskolci villanymérnökinek mik a buktatói? Valóban van még szigorlat? (Suli oldalán ezt az infót találtam.)
A gyors segítséget előre is köszönöm.
ÜDV
Martin -
Gyb001
senior tag
El van mentve a kedvencekbe
-
domos
senior tag
Sziasztok,
Él még ez a topik?
-
DrojDtroll
veterán
Mérnökinfóról, azon belül duális képzésről van itt valaki?
-
Gyb001
senior tag
Van itt olyan mérnökinfós aki informatikai rendszermérnök vagy Termelésinformatika szakirányon végzett? (BSC)
Nem tudok dönteni a kettő között
-
Gyb001
senior tag
válasz
RoyalFlush #369 üzenetére
Nappali.
-
Gyb001
senior tag
Valakinek sikerült már mérnökinfón oprendszerekből levizsgáznia? Miből tanult? (Vincze Dávidnál)
-
RoyalFlush
őstag
Most jelentkezik át még két volt csoporttársam innen másik suliba (DUF). Gyakorlatilag senki sem fog végezni a szakon (mérnökinfortmatikus), levelező. 6. félévre szinte mindenki lemorzsolódott, vagy csúszásban van, vagy a könnyebb utat választva a főiskolai oklevél megszerzéséhez inkább (át)jelentkezett máshová tanulni.
-
Kephamos
addikt
Gépész MSC-t csintált/csinál valaki?
-
Desann987
csendes tag
Hello!
Igazából felsőbb évesek tapasztalata érdekelne leginkább, akik már a mesterképzést csinálják. A szakirányválasztás érdekelne MSc-n, hogy mennyire hasonlít alapképzés szakirányválasztásához. Itt is úgy, ha van elég jelentkező elindítják a szakirányt, ha nincs akkor nem? Illetve számít-e, hogy BSc-n milyen szakirányra mentem. Előre is köszi!
-
Nestor16
senior tag
Hali. Melyik órát tudnátok ajánlani, ahol gyakorlatias fizika oktatás van? Szeretném érteni az alapokat, és hogy hogyan működnek a körülöttem lévő dolgok. Például a kábelen átfolyó áram tulajdonságai, a wifi jel hogyan terjed és működik elemi szinten, általánosan már értem, de jó lenne ezeket a foltokat betömni.
Köszi. -
Zoli54213
aktív tag
Én most kezdek majd mérnökinfón
-
tomiii.
aktív tag
idén kezd valaki innen gépészmérnökin? vagy, ha más nem, miskolcon?
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Szerintetek mennyi esélyem van, hogy felvegyenek ANA-as mechatronikai mérnöknek?
11.:
Irodalom: 4
Nyelvtan: 4
Angol: 4
Matematika: 5
Elektronikai alapismeretek: 5
12.:
Irodalom: 4
Nyelvtan: 4
Angol: 5
Matematika: 5
Elektronikai alapismeretek: 5
Érettségi.:
Magyar nyelv és irodalom: 67%
Matematika: 73%
Történelem: 68%
Angol: 54%
Elektronikai alapismeretek: 100%
Felvi.hu számolója szerint 386 pontom van. -
válasz
szlovibuki #355 üzenetére
Akkor a 293-al nem aggódom
Milyen költségekre érdemes számítani, illetve "kezdő csomagot" innen is küldenek postán az egyetemtől a gólyáknak?
-
Sziasztok, valakinek van tippje, nagyjából mennyi ponttól veszik fel az emberkéket mérnökinfóra, államira? Vagy a keret akkora, hogy az összes jelentkezőt?
-
szlovibuki
tag
Hali!
A levelező oktatűsról van valakinek bármiféle tapasztalata? (mérnök-infó szakon)
-
Kephamos
addikt
ÁTG ZH eredményeket lassan feltölthetnék már. Jó volna, ha kiderülne, hogy most kezdhetek-e a vizsgára tanulni.
-
Muton
addikt
be tud lépni valaki hallgatóként a neptunba? vagy szokás szerint vizsgaidőszakban omlik össze megint?
-
RoyalFlush
őstag
Nem tudtok valamilyen törvényi szabályozásról, vagy bármiről, ami azzal kapcsolatos, hogy egy felsőoktatási intézménynek mennyi időn belül kell (végleges) diákigazolványt kiadnia az igénylést (1.400 Ft-os díj befizetését) követően. Nyár óta ugyanis képtelenek voltak erre. Az ügyintéző azt mondta, talán tanév végére várható, mert nincs elég memória a gépbe ahhoz, hogy feltöltsék az adatokat
WTF
-
Egorov
aktív tag
Ehejj, nemsokára kezdődik az iskola?
Tárgyfelvétel; "verekedés" a jó tankörökért; NEPTUN szidás; mijaza aláírás?, erre az órára tuti nem megyek be, helyette igyunk egy-két sört; fú itt már az első nap házi van, igyunk egy sört de mán jelleggel...
Hirtelen ezek jutottak eszembe az itt töltött félévekből.
-
RoyalFlush
őstag
Nah, UP!
-
buvartacsko
addikt
-
Egorov
aktív tag
-
Egorov
aktív tag
válasz
bmakszim #344 üzenetére
Lehetőség tuti van, hiszen ezért is találták ki ezt a Bsc szutykot. A gyakorlatban azonban nem tudom, hogy hogyan is működik. Legjobb, hogy ha megkérdezed a Tanulmányi Osztályon. 13:00-15:00-ig van nyitva, meg talán 8:30-10:00-ig délelőtt, de ebben nem vagyok biztos. Valamint érdeklődj Debrecenben is, hogy hogyan megy a teljesített tárgyak beszámítása, nehogy meglepetés érjen.
-
bmakszim
senior tag
Sziasztok a ME-n tanulok gépész szakon, de szeretnék átjelentkezni Debrecenbe, van vkinek valamilyen tapasztalata átjelentkezéssel kapcsolatban, van erre esély/lehetőség?
-
Atos23
senior tag
Koszi szepen! En egri vagyok, jelenleg PTI-t tanulok az EKF-en, de mivel teljesseggel hulye vagyok a programozashoz, holnap reggel kivagnak a 2 legfontosabb vizsgamrol.
Az elektronikat es a hardvereket imadom, igy a ME nagyon jo valasztasnak tunik, kozel is van /50Km/, viszont lehet sajnos munka hianya miatt Bpestre kell koltoznom. Igy erosen vacillalok, hogy Miskolci Egyetem vagy Obudai Egyetem villany vagy info szakara menjek...
Nagyon sokat segitett a linked, koszonom.
Te is oda jarsz, esetleg levelezore? Villany, gep, vagy info?
-
Egorov
aktív tag
Szia!
Hirtelen csak őszi féléveset találtam. Levelező órarendek 2011/12 tanév őszi félév:
http://www.uni-miskolc.hu/~rekburan/oramen.htm Ezen az oldalon jobb alul tudod kiválasztani amelyiket meg szeretnéd nézni. -
Atos23
senior tag
Valakinek nem volna elso feleves /vagy barmilyen/ levelezos Mernok info vagy Villanyos mernok orarendje? Szeretnem megnezni, milyen idokozonkent vannak az orak, mikor milyen targy, stb.
Jelentkezes elott allok, es nem mindegy, hogy munka mellett milyen gyakran, es milyen targyakra kell bejarni.
Koszi
-
Egorov
aktív tag
Azért leírom. Műszaki Áramlástan vizsgán csak elmélet van. Konkrétan számolni nem kell, mert nem lesznek megadva számok. Csak annyi, hogy vegye adottnak ezt meg azt, aztán le kell vezetni a képletet. Rajzolni meg szinte minden feladathoz kell, hogy azon bejelöld, hogy a képletben mi mit jelent.
szerk. ha valahova kell vekrot jel, azt ne hagyd le, a mértékegységek jók legyenek, a diagramok tengelyein mindig ott legyen, hogy mit ábrázolsz, mert gecimód javítanak azon a tanszéken.
-
Egorov
aktív tag
Fúúú milyen tárgy az. Szörnyűséges!!!
Figy, a legjobban akkor jársz, ha egy A4-es lapot teleírsz mocsok kis betűvel, vizsgán kérsz vagy 5 lapot (annyi úgyis kell) és közé csúsztatod. Ha figyeled a tanárokat, akkor simán ki lehet lesni apránként a dolgokat. Tapasztalat.
Persze azért valamit tanulj is, mert lőni is csak úgy lehet, ha tudod, hogy mit kell kinézni.
Azért itt egy link, van benne pár cucc, tételek kidolgozva mittomén. Ha még nincs semmid, akkor jó lehet. -
Gfox
csendes tag
gék műszaki áramlástan puska kéne nekem. valakinek?
-
Gyíkac
aktív tag
Hello,
ha van valakinek kedvem részt venni a negyedik ( IV ) Bosch által szervezett Elektromobilon 2012 akkor egy kis olvasni való http://szikszomobil.ucoz.hu/ . -
Kephamos
addikt
Csekkoljátok a neptunt és őrjöngjetek.
-
Kephamos
addikt
Indul a móka...
-
polaar
tag
Még 7 vizsga van hátra,matekok meglettek elsőre szerencsére pedig attól féltem nagyon.Jövő héten 3,utána héten 4 vizsga+munka mellette=ki leszek nyúlva
-
Egorov
aktív tag
válasz
Kephamos #325 üzenetére
Ejj mennyit vettél fel? Gratula. Ösztöndíj lesz?
Én még rajzolok mindig. 7.-ig kell leadni, az az utolsó határidő. Anyagismeret meg a szerszámgépek a legfontosabb ami kell, utána jöhet a vállalatirányítás meg az áramlástan, mert ezekre nem épül nekem semmi a következő félévben. Jah és sikerült végre az elektró is.
-
polaar
tag
Meglett a differenciálegyenletek vizsga,most a fázisdiagrammok elmélete házijával szívok,4 órája csinálom és csak a fele van meg még
Még csak egy vizsgán vagyok túl,jövő héten kettő(fizikai kémia és műszaki kémia),remélem meglesznek. -
Egorov
aktív tag
Írogatok én magamnak.
Na kiderült, hogy sikerült a VEM zh, 16 pont, elégséges. Ezzel együtt a félévben a következő tárgyak sikerültek eddig:Megmunkálógépek üzemtana: 4
Különleges gyártástechnológiák: 5
Ipari formatervezés: 4
VEM alapjai: 2Sajnos még a legfontosabb tárgyak hátra vannak de rajta vagyok az ügyön.
-
Egorov
aktív tag
Szurkoljatok, mert VEM zh lesz. Szerencsére az első sikerült, remélem ez is fog.
-
polaar
tag
válasz
Kephamos #311 üzenetére
Nagyon jó,3-an vagyunk
Október végén már vizsga kolloid kémiából és makromolekulárisból.Nincs Általános és szervetlen kémia,petrolkémiai tacnológia,szervetlen kémiai technológia jegyzeted véletlenül?Valamikor jó lenne összefutni hogy megmutassátok hol mi van ami érdekes.
-
polaar
tag
Egész jól érzem magam az Egyetemen,bár vegyipari Msc-sek 3-an vagyunk csak
Van közös óránk gépész Msc-sekkel(Műszaki kémia,Műszaki fizika)pld.
-
Tv
senior tag
Még én is kűzdök
-
Kephamos
addikt
Ehune vagyok.
Nekem nagyon zökkenőmentesen ment a tárgyfelévetel. rendesen meg voltam lepődve.
Holnap meg Prizma klub a 4-es előtt. -
Egorov
aktív tag
Azt tudja valaki, hogy miért nem működik a neptunban az órarend funkció? Pedig igencsak jó lenne.
-
Egorov
aktív tag
Nesze félévkezdés....suck. Nem tudok felvenni egy darab szakirányos tárgyat sem.
Meg sem jeleníti őket. Holnap reggel mehetek be intézkedni.
Így elrontani valamit....
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 5900X CPU + 32GB RAM + B450 alaplap (akár külön is)
- I7-9700KF Félkonfig /MSI Z370 SLI PLUS /16GB /SSD /Cooler
- iPhone 15 Pro Max / Natural Titanium / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (156)
- iPhone 13 Pro / Sierra Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (142)
- iPhone 13 Pro / Graphite / 128GB / Gyári kártyafüggetlen (143)
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
- Lépj egy szintet felfelé gamingben! Kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest