- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: MS Office365 Linuxon
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt_64
senior tag
Újra kapható a J5040 [link]
Hát az ára az kissé horror.... -
zsolt_64
senior tag
válasz
agent_k #50199 üzenetére
"Teljesen modern néma gépet lehet belőle építeni SSD-vel casual felhasználásra 4K lejátszási képességgel. Elég bajnok szerintem."
Ez van tervbe véve
Most egy ua N3700 8GB ram van , ezen írok most . fullhd htpc / torrent/ és böngészés . teljesen elfogadható... ehhez képest a j5040 50% al gyorsabb
az N3700- t meg is tartom második tv-hez. -
zsolt_64
senior tag
válasz
storm4 #50182 üzenetére
Azért van élet a HDR nélkül is. Ez egytől eltekintve ez egy igen jó alaplap. Valahol olvastam hogy az 5040 már versenyben van 1 gyengébb core i3 assal is. Én egész jól elvagyok most az ugyanilyen felépítésű N3700 -al . HDR -hez meg megfelelő tv és video anyag is kell...
Nem tudom most mi a helyzet 4K Tv fronton hogy a HDR tudású gépek drágábbak-e , vagy ez már alapfelszereltség ? -
zsolt_64
senior tag
válasz
storm4 #50179 üzenetére
Köszönöm a választ .
tehát 2x8 GB van benn, érdekes hogy 8GB írnak max.
szvsz kicsit túl van misztifikálva a ram kompatibilitás. Egy minőségi Patriot vagy Kingston HyperX páros nem hiszem hogy gondot okozna.
Az időzítést és frekit is felveszi ? 2400Mhz és 15-15-15 ?
A HDR tartalomra írtad hogy windows alatt nem sikerült, más alatt igen ? (linux ? kodi ?)
Persze a HDR hez kellene lennie egy megefelő tv-mnek, de kiváncsi vagyok, mert ezt a j5040 et hosszútávra szánom.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
agent_k #50174 üzenetére
Hmm nem eccerű eset. ezért kellene 1 helyről rendelni alaplap és memóriát..
meg valószínű várok 1 kicsit amíg befutnak az inerneten az első tesztek.
Mondjuk az n3700 ba egyáltalán nem az ajánlott ramot vettem, hanem kingston hyperX-et és gyönyörűen megy. A bios-ba viszont semmit sem lehet állítani, így gondoltam az alacsony időzítésű kingston ra -
zsolt_64
senior tag
válasz
storm4 #50166 üzenetére
Uhh de jó hogy írtál:
Kérdéseim vannak a j5005 el kapcsolatban. mivel a j5040 a j5005 frissítése, tulajdonképpen ua. csak nagyobb proci frekvencia [link] , és olvastam hogy másban nem is tér el.
1.A memóriára akarok rákérdezni, hogy mennyire háklis a típusra. Én ilyet tervezek venni [link] vagy [link]
2. Írták valahol hogy nem minden tv-t eszik meg hdmi-n . tapasztalatod van ilyesmivel ? -
zsolt_64
senior tag
-
zsolt_64
senior tag
i3-4330 TDP = 54w
j5040 TDP = 10w
meg egy ventillátoros táp meg pluszba videókártya...
végigjátszottam és kalkuláltam a lehetőségeket, ez az alaplap nem olcsó, de ha ki akarsz hozni hasonló teljesítmény, akkor más is kerül ennyibe. most új alkatrészekről beszélek.
A szupercsendes htpc sajnos sok pénzbe kerül...DUPLY: ha a huf nem gyengélkedne ..... egyébként ott az elődje a j5005 az kb 43-44 Khuf
gyors kalkuláció alaplap 50 háztáp 20 ram(8GB) 18 = 88Khuf
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Allihoppa #50154 üzenetére
Úgy nagyjából igen. A teljesítménye és a fogyasztása teszi igazán jóvá. Meg az hogy csak RAM kell bele.
Minden más megoldás jóval több áramfogyasztással járna. ehhez kell egy
LC-Power LC-1350m ami kockatápos és megvan egy htpc ami 4K uhd és torrent gép lehet egyben. nekem egy N3700 van most, kb 20 wattot fogyaszt... és tök csöndes... -
zsolt_64
senior tag
Megjelent a kínálatban Magyarországon is az asrock j5040 itx , de 1 kicsit mellbevágott az ára...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest