- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
válasz
zoli_varga #3634 üzenetére
A dual display lehetősége ION1-gyel is megvan.
Anandtech teszt az ION2 fogyasztásáról: [link]
Crystal HD-t én is kerestem mini PCI-E kivitelben pár hónapja, akkor még nem találtam itthon sehol, azóta nemtom változott-e a helyzet. Amire viszont érdemes figyelned, hogy az NM10 lapokon nincsen digitális kimenet, attól, hogy a mini PCI-E-be belerakod a Crystal HD-t, akkor sem lesz (pláne nem dual).
"Az intel D510 hez párosított geforce hd videokártya is így működhet mint a fenti alaplap?"
Ezt nem teljesen értem. Itt arra gondolsz, hogy egy Intel D510MO alaplapba teszed bele a Zotac kártyát? Mert az nem megy amiatt, hogy az Intel lapon csak PCI foglalat van.
-
user137
őstag
válasz
zoli_varga #3475 üzenetére
röviden: not gonna happen.
hosszabban: asztali gépbe mobil cuccokat rakni q drága, az atom procit nem kapsz külön, mert alapból integrált a platform, a 20W meg tarthatalanul alacsonynak tűnik elsőre (másodikra is) a felállított igényekhez.de mivel a kutya is a próbában szakad meg, próbálkozzál és hátha sikerül
de olcsóbb fitPC-t rendelni ebayről...
-
Osibaa
senior tag
válasz
zoli_varga #3478 üzenetére
Értem mit szeretnél, laptop chipsetes és procis lapot asztali kiszerelésben, és persze mindezt olcsón.
Azonban gyanús, hogy ilyet itthon nem tudsz venni, külföldről rendelni pedig szintén nem olcsó mulatság. Ezért mondom, hogy lehet itthon kapni 10"-os netbookot 80k-ért, vagy notebookot 100k körül, ami ilyen chipsettel rendelkezik. A nettopot szét tudod szedni (képernyőt, billenyűzetet, aksit eladni) és beépíteni egy házba, vagy magát a laptopot használni. A laptopba pedig akkora merevlemezt raksz, amekkorát akarsz és USB-n is rá tudsz kötni párat.
Egyébként ha nem ragaszkodnál a 20W fogysztáshoz, akkor egy ION+Atom lap is megfelelne a többi feltételnek, kapható és inkább számítanék az nVidia chip multimédiás képességeire, mint az Intelére, az Atom proci pedig nem fogja bírni neked kódolni az 1080p-t, ha az Intel chipset cserben hagy. Emellett annyival drágábban fog sikerülni beszerezni egy mobil chipes lapot, amit az alacsonyabb fogyasztással sok év alatt fogsz talán kigazdálkodni.
-
Osibaa
senior tag
válasz
zoli_varga #3475 üzenetére
Szerintem vegyél egy netbookot és szedd szét, talán ez áll a legközelebb az elképzelésedhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Külföldi SIM-ek itthon
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest