- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- votlage71: Kábel menedzsment
- bambano: Bambanő háza tája
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
Baltazár123 #22 üzenetére
Veszteség nélkül az azért nagy csúsztatás, az 4x4-nek felel meg vagy pcie3 x8-al, ami azért korlátoz.
-
Baltazár123
őstag
válasz
hahakocka #21 üzenetére
olyan szempontból megérte a k8 plus, hogy ebben már van oculink, a k6-ban nincs, de ha valakinek elég az iGPU és nem kell az oculink, akkor végül is azon kívül meg AI, sok mindent valóban nem ad a k8plus. Illetve mindösszesen 43 dollár, kb 14e forint különbségről beszélünk.
Kérdezted a windowst is, nem muszáj aktiválni, nem sok mindenben korlátoz, legalábbis egyelőre, de aztán a jövőben ki tudja? Témákat nem lehet választani, meg ilyesmik, a napi használatban nem zavaró, de szeretném aktiválni és úgy is hirdetik, hogy full win11 pro jár hozzá, aztán ideküldenek egy nem aktiváltat és nem válaszolnak a kérésre, hogy adjanak OEM kulcsot.
Itt van egy videóteszt, ez az M7 pro minipc (6950h proci), ahol proci limit is lehet szerintem, legalábbis gyanús. Egy RTX4060-al teszteli a mókus az oculinken és azt mondja a videóban, hogy RTX4080-at veszteség nélkül rá lehet kötni az oculinkre. Persze ahhoz kellene k8 plus vagy k11-12, különben proci limites lesz. [link]
-
hahakocka
őstag
válasz
Baltazár123 #20 üzenetére
Oculink kapcsán : S mekkora s milyen kártyát lehet még épp belerakni s nem hangos amúgy?
S megérte a plusz felár a K8 pluslrt is? Itthon egy 50-60e ft difi van pl K6 hoz s csak a hűtés jobb meg az AI. -
Baltazár123
őstag
válasz
hahakocka #18 üzenetére
Én ezt vettem [link] , kifizettem a 600 dodót, 3 lépésben
mert először k6 -volt, de láttam, hogy sokkal jobb a k8 plus és a gyerekemnek kellett az rgb, hogy a haverjai előtt flexeljen vele. Mert szerintem a k8 plus felárat nem érte meg a k11, de a zsebpénzéből fizette a deltát és nálam alapelv, hogy arra költi a zsebpénzt, amire akarja, abba nem szólok bele.
Szóval kifizettem és jött a gép kb 10 munkanapjára, semmit nem kellett ráfizetni. Azért az ellenőrizd le, hogy priority line legyen a csomagküldés, de a tesztrarénában olvastam 2 éves teszteket és már akkor is így küldték Kínából.Eszembe jutott még egy dolog, többen panaszkodtak a wifi-re, főleg ha második ssd-t raktak bele. A megoldás, hogy aliról kell rendelni egy mediatek rz616-t, pár ezer forint és egy az egyben ki lehet az inteles f.st cserélni vele. Garanciát se érinti, mert csak kicsavar, becsavar. De más hasonló kártya is jó, ha beépített intel sz.rakodna, lassú lenne.
synthwave: hangja nincs, én semmit nem hallok, de őszintén eddig nem is volt mivel megizzasztani, brutál erős proci. Nekem az otthoni gépem egy ideje egy r7 4700g és annál kb 1,5x erősebb multi szálon a passmark teszt szerint, de egy szálon is erősebb jóval. Az L3 cache 16mb, játékoknál azt mondják a nálam okosobbak, hogy sokat számít, lehetne többi is, de így se rossz. A gépnek van 3 tdp módja, de fortnite meg roblox, meg se izzasztja az iGPU-t se full hd-ban, a 780m elég erős, úgyhogy most a 35W módra váltottam át. A fan is nagyon sokféleképpen állítható a biosban, ha mégis kéne. A tesztekben a performance módot mondta pár tesztelő kissé hangosnak, 45dba, itt egy YT videó róla: [link]
hahakocka: lehet venni egészen olcsón oculink dokkolót, ez úgy néz ki, hogy bele kell tegyél egy sima szgép tápot és a pci-e-be meg mehet bármilyen vga. Vannak is tesztek YT-on, bitang gyors az oculink, még a komolyabb dgpu-kat is alig lassítja. Az usb4 kevésbé hatékony megoldás. Veszek egy ilyen oculink üres dokkolót, inkább csak egy keret az egész némi elektronikával, van egy régi tápom, bőven elég oda, mert csak a vga-t kell kiszolgálja és mondjuk apróról egy használt vga. Nem mondom, hogy ezt vedd meg, de kb így néznek ezek ki: [link]
-
hahakocka
őstag
válasz
Baltazár123 #15 üzenetére
440 euróért lehet venni 7600M XT-t ilyen dokkolóval együtt adják amire rákötheted az Oculinket. Az elvileg a 8060S mostani integrálttal kb egál csak nem 1.2 milla a 16 magos HX procival együtt
.
Fura a teszteken s revieweken simán ment mindenkinek a WIN 11 Pro igaz azok USA béli srácok voltak kb a szomszédból rendelték
. Na ezért is fogom még inkább itthon rendelni nem sokkal drágább amit kinéztem 5-10e ft.
-
hahakocka
őstag
válasz
Donki Hóte #17 üzenetére
Ismerősöm is ott vette USA-ból a com os oldalról így, de emiatt volt asszem szállítási díj és emellett 5 hónap alatt ért oda majdnem
Kiderült logisztikai baki volt. S ott csak 1 év gari van nem?
-
válasz
Köszi a választ.
Szóval a gmktec.com oldalról rendeltél (és nem az EU-s de.gmktec.com oldalról) és nem kellett se ÁFÁ-t, se vámot fizetni?
Erősen gondolkodom egy ilyen gépecskén, ez a nemzetközi oldalukon (32 GB RAM-mal és 1 TB SSD-vel) 522 dollár, az EU-s oldalon pedig 558 EUR
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Komoly terhelésen amúgy mennyire hangos?
-
Baltazár123
őstag
válasz
Donki Hóte #10 üzenetére
Kb 2 hónapja rendeltem a gmktec oldalról k11 gépet, se vámot se áfát nem kellett fizetni. Priority szállítás, ők intézik. A vámon kb 4 óra alatt átment, úgyhogy olajozottan megy ez. Kb 10 munkanap alatt itt volt a gép Kínából. Két negatívumot lehet megemlíteni, a win11 pro nem aktivált és kapcsolódik ehhez a második probléma. A support a szállítási kérdésekben 1 nap alatt válaszolt, sőt 2x upgradeltem a megrendelést. Azt megcsinálták. Viszont amikor OEM win11pro keyt kértem, nem válaszolnak.
ok, lehet használni a wint, de szeretném beaktiválni. Valószínűleg vennem kell egy olcsó kulcsot valahol. Meg a garancia jó kérdés lesz, ha szükséges. Remélem nem kell.
Az EU site jóval drágább, a magyar kiskerek meg kb 50% felárral adják ugyanazt.
Az oculink miatt vettem az erősebb procival, de az igpu is teljesen korrekt, amire nekem kell. Oculinken hozzárakok egy 1660 supert, de később komolyabb dgpu is jöhet. A proci elég bika erős, a high end dgpu-n kívül elég lesz az ereje. Rx6700xtben gondolkodom -
hahakocka
őstag
USB C mégis van pl a GMKTEC K6 - on is csak jól el volt rejtve a leírásokban. Akkor lehet azt veszek 205e körül lehet vneni már itthon is 2 év garival. Ha a K8plus vagy K11 et veszi az ember akkor 3 év garival. Azokhoz is van elvileg USB C s ezeknek jobb a hűtése elvileg. De már 250e körül vannak.
-
hahakocka
őstag
Aha van
De én úgy láttam hogy ez a 255H Ryzen azért nem erősebb a 7840HS- 7940HS, 8845HS- 8945HS eknél. Melyik oldalt ajánlanátok főleg MINI PC kre? Én tartok tőlük mert hallottam sok rosszat is. Bangood, Geekbuying s társaik. Olcsók van 370-400 dolcsiért is MINI PC na de hát noname-k vagy 1 év garisak. Itthon 2-3 év garisak. Persze drágább is azért.
Melyek USB Type C sek amúgy? Mert a hordozható monitorhoz adnak Type C kábelt de ahogy látom pl GMTek K6 on nincs Type C -
Silenzio
addikt
Ez most komoly, hogy van az INTEL Core Ultra 7 255H meg az AMD Ryzen H 255? Ezek az idegeinkre akarnak menni, vagy mi a toszt csinálnak?
-
zetor2000
őstag
válasz
Donki Hóte #10 üzenetére
Ha onnan rendelnél, akkor vámot és áfát is kéne fizess. Szerencsére van ott egy EU Site gomb is, én onnan rendelnék - ha rendelnék.
-
Ha rendelnék a cikkben linkelt oldalról miniPC-t, akkor kell fizetni a csomag után ÁFÁ-t, vagy mit jelent az, hogy a cikkben nettó árakat írnak?
-
hahakocka
őstag
200-210e a GmKtec K6 ugyanezekkel az értékekkel 32gb DDR5, 1TB SSD, csak egy sokkal erősebb 7840HS vagy 88450HS procival, Geekom, Minis Forum vagy épp GmKtec MINI PC k esetén. S ez bruttó nem nettó mint itt a z 550-600 dolláros árak. Nagyon nem éri meg.
Eri & Arat :DNekik lehet megéri majd ha mondjuk tonnányi készletet árulnak
-
direwolf
őstag
válasz
Dr.FantastiK #1 üzenetére
Én is azon gondolkodom, hogy 409 dodóér jobb lenne az ár
-
Ribi
nagyúr
válasz
Dr.FantastiK #1 üzenetére
Ki az az eri és az Arat?
-
Dr.FantastiK
őstag
Hello,
ez pont nem eri meg az Arat !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest