- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Argos: Szeretem az ecetfát
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
Viktor81 #49566 üzenetére
Nekem is volt teljesen passzív gépem (most épül az új, bár ez kis teljesítményű lesz) és teljesen egyetértek. Én még játszottam is rajta asztali i3-al és GTX750Ti-al (Skyrim, Division stb. FHD-ban, alig butított grafikával) egyedül játéknál futottam bele abba, hogy talán kevés a full passzív kialakítás, mert itt azért beleszaladtam 70-80 fok körüli hőmérséklet értékekbe, de efölé egyszer sem ment. Végül úgy oldottam meg, hogy két darab ~800 RPM-es ventit raktam bele kapcsolóval és amikor játszottam, csak akkor kapcsoltam fel őket (már ha eszembe jutott
). Bár nekem nem ennyire összeszedett, szép az összhatás mint neked a gyári házzal, mert DIY házban vannak a cuccok, de összességében nagyon szeretem a kuckót (most is meg van még, de most egy kis teljesítményű "HTPC" van benne, Biostar A68N-5600 alaplappal. Ebben is már csak egy venti van (alaplapi), amitől épp most készülök megszabadulni egy nagyobb bordával karöltve, csak sajnos az alaplapi furatok semmivel sem kompatibilisek így felfogató keretet kell hozzá gyártanom).
-
törölt tag
válasz
Viktor81 #49566 üzenetére
Mindenkinek építenie kell legalább 1 db passzív gépet életében, ahhoz hogy tisztában legyen vele, milyen az.
Én annak vagyok a híve - PC-esetén - hogy kerüljön a CPU-ra egy méretes torony hűtő, és az abból felszálló meleg, helyére tóduló szoba-hőmérsékletű levegő oldja meg az összes többi komponens szellőzését.
Egy ilyen zárt ház, aminek még a CPU hőleadó felülete is szerves részét képezi, nagyvonalúan eltekint attól, hogy megoldja a szellőzést.
Pedig az ÖSSZES komponens max. disszipációja ami az alaplapra kerül, úgy van méretezve, hogy a környezeti hőmérséklet 50C° alatt van, és a PCB síkjával párhuzamosan nullától eltérő szellőzés várható, ami lehetőleg egyenes arányban lesz a terhelés mértékével.
Ez mind, nem azt jelenti, hogy törvényszerű, hogy ebben a formában egy zárt dobozban tönkre fog menni, ami benne van a dobozban, de nem érdemes kisérteni a sorsot, mert nem lehet mindenkinek egyformán "szerencséje".Lehet üzembiztos Passzív (kényszer hűtés nélküli) gépet építeni, nekem is sikerült már több ízben, de azoknak akik nem tudják megjósolni és befolyásolni a körülményeket, amiben ez működni fog, célszerűbb egy ventilátort beterveznie, és bekapcsolni, ha elveszti a kontrollt a körülmények felett.
Én is ventilátor ellenes vagyok, mert tudom milyen gondokat okoznak, ha van rá mód kerülöm, de abban az esetben lehet ezt megtenni, ha a berendezés kialakítása eleve olyan, vagy magát a berendezést töredék kihasználtsággal fogjuk használni mint amire terezték, tehát a közelében nem leszünk, a gyárilag tervezett alkatrész disszipációnak.Ez nem azt jelenti, hogy félni kell tőle... de törekedni kell rá hogy a legrosszabb esetre is legyen legalább egy működő forgatókönyvünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Xbox Series X|S
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- VoLTE/VoWiFi
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAM topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged