Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• creation

senior tag

válasz BennyRay #46356 üzenetére

Bár én egy kicsit nagyobb házban gazdálkodok a hővel (Zalman M1), de a CPU (G5400) egy Thermalright Macho 120-ra van bízva passzívan. Mivel hátra az IO falra már nem fért el a hűtőtől venti, így felül van 2db 14-es ami elszív (mindent IS). Elől egy 12-es furathelyes 14-es van szívón.

Ennek tükrében, nézz körül szerintem, hogy találsz e olyan bordát, amit felfelé forgatva rá tudsz bízni a táp elszívására. Ha megfelelő a befúvás (Ami ennél a háznál elég viccesen kivitelezett, én tennék vagy nyomtatnék valami kintről szívást segítőt a ventihez), akkor kap elég friss levegőt a biztos üzemhez és az alaplapi komponensek se fognak őrjöngeni melegükben.

A táp mivel már nem garis én kicsit megbolondítanám, lehet tákolásnak tűnik, de keresnék egy nagy szállítási teljesítményű Noctua ventit (tudom nem olcsó, de jó) és a régit kidobnám a tápból, s helyére ezt szerelném be, de nem a tápba kötve, hanem alaplapra dugva a CPU csatihoz.

Ha a configod igpu-s akkor a táp leadott teljesítménye összefüggésben marad a CPU igényével és csak akkor szívna durvábban, ha szükséges is (természetesen ez tapasztalati úton meghatározandó, táp és CPU hő tekintetében).

:)

Új hozzászólás Aktív témák