- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrDante666
tag
Köszi, ez hasznos információhalmaz volt. Ezek a mini ITX házak kerültek még a figyelmembe, amik hasonló méretűek:
- Fractal Design Node 304: ez tetszett leginkább a hűtési rendszere miatt és mert nincs ODD rész
- Antec ISK600: bár slim ODD fölösleges, de szerintem egész jól néz ki
De ezek sajnos már csak nehézkesen, előrendelésre szerezhetők be, továbblépve, amik még kaphatók:
- Sharkoon QB One: tetszett, hogy nincs ODD kivágás, de ahogy látom csak a kivágás, bár az ODD helyére mehet más is gondolom
- Fractal Design Core 500: az ODD kivágás/hely fölösleges, viszont már gyárilag van benne hátul egy jóval nagyobb hűtő. Illetve a proci hűtő magasságára és a táp hosszára sincs akkora megkötés.
Utóbbit tegnap szúrtam ki, jól gondolom, hogy célszerűbb lenne azt választani a QB One-nal szemben? -
hegegabi80
addikt
Nem javaslom azon házakat, amikben a táp a CPU-hűtő fölött van.
Ezt már többször is olvastam de számomra kicsit fura. Értem, hogy jobban szellőzik, de pl, akkor a kis mitx házak, ahol alul van a táp a vga-nak nem jók. Tehát akkor csak olyan elrendezés, ahol mind a kettőnek van szabad hely?
Távol álljon tőlem, most nem kötekedésképpen írom, csak kíváncsi vagyok rá. Esetleg pl ha még is cpu fölé kerül a táp és a venti és táp között van kb 4cm az már elég lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Path of Exile (ARPG)
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OTP Bank topic
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?