- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Rap, Hip-hop 90'
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
#16939776 #37509 üzenetére
Na, lesz mit bogarásznom, kösz!
Viszont lapozgatva a PDF-et valami eszembe jutott: néhány hónapja próbálkoztam az alaplapi audio header megcsapolásán is (hogy ne a hátlap Jack csatiját nyúzzam), ami olyan elképesztő zajos volt, hogy az leírhatatlan (mindenféle hangerőn). Akkor úgy gondoltam, hogy a szintén 1000 Ft-os eBay-es header kábel árnyékolatlansága miatt van ez, de akkor lehet, hogy ez a két hiba összefügg.
De kíváncsi vagyok, Tomi mit mond az ő lapjáról Win10 alatt csutka hangerőn. Ha Win10 alatt a hiba nem jelentkezik, akkor lehet akár a Linuxos driver hibája is.
Az 1000 Ft-os hangkártyára: most egy teszt kedvéért leszedtem a gépről minden külső vezetéket (tápot, monitort, hálókábelt), csak a billentyűzet, a füles és az akksik maradtak rajta, de minimumra tekerve a hangerőt, továbbra is egyértelműen hallani az alacsony PCM jel "bitmélység hiánya" okozta zajt (ez most egy másik fajta zaj, nem az amire fent panaszkodtam). De ez a hangkártya már 7 éve is ugyanígy viselkedett mindenféle számítógépbe dugva.
Volt melóhelyen pedig teljesen megbarátkoztak a hozzá gyártott analóg hangerőszabályzómmal:
(#37510) tomi5244
Megteszed egy próba kedvéért, hogy felcsavarod 100%-ra az összes vonatkozó hangerőt (csak a gépen, a hangszórón nem szükséges) és meghallgatsz egy jó dübörgős zenét, hogy torzít-e? ... Mondjuk ez a példa talán pont rossz, mert ezt most én sem hallom annyira torznak (csak amennyire a kópiának sz@r a kódolása), de ugyanennek a számnak a 256 kbps-os MP3 változata nagyobb hangerejű és az berecseg. (De nem azért, mert a jel túl lenne vezérelve. Épp nem éri el a 100%-os jelszintet.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Wi-Fi 7-es mobilroutert villantott az ASUS
- Tesla topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpársportok
- Interactive Brokers társalgó
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest