Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cinemazealot

addikt

válasz #16939776 #37509 üzenetére

Na, lesz mit bogarásznom, kösz! :) Viszont lapozgatva a PDF-et valami eszembe jutott: néhány hónapja próbálkoztam az alaplapi audio header megcsapolásán is (hogy ne a hátlap Jack csatiját nyúzzam), ami olyan elképesztő zajos volt, hogy az leírhatatlan (mindenféle hangerőn). Akkor úgy gondoltam, hogy a szintén 1000 Ft-os eBay-es header kábel árnyékolatlansága miatt van ez, de akkor lehet, hogy ez a két hiba összefügg.

De kíváncsi vagyok, Tomi mit mond az ő lapjáról Win10 alatt csutka hangerőn. Ha Win10 alatt a hiba nem jelentkezik, akkor lehet akár a Linuxos driver hibája is.

Az 1000 Ft-os hangkártyára: most egy teszt kedvéért leszedtem a gépről minden külső vezetéket (tápot, monitort, hálókábelt), csak a billentyűzet, a füles és az akksik maradtak rajta, de minimumra tekerve a hangerőt, továbbra is egyértelműen hallani az alacsony PCM jel "bitmélység hiánya" okozta zajt (ez most egy másik fajta zaj, nem az amire fent panaszkodtam). De ez a hangkártya már 7 éve is ugyanígy viselkedett mindenféle számítógépbe dugva. :) Volt melóhelyen pedig teljesen megbarátkoztak a hozzá gyártott analóg hangerőszabályzómmal:

(#37510) tomi5244
    Megteszed egy próba kedvéért, hogy felcsavarod 100%-ra az összes vonatkozó hangerőt (csak a gépen, a hangszórón nem szükséges) és meghallgatsz egy jó dübörgős zenét, hogy torzít-e? ... Mondjuk ez a példa talán pont rossz, mert ezt most én sem hallom annyira torznak (csak amennyire a kópiának sz@r a kódolása), de ugyanennek a számnak a 256 kbps-os MP3 változata nagyobb hangerejű és az berecseg. (De nem azért, mert a jel túl lenne vezérelve. Épp nem éri el a 100%-os jelszintet.)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés