Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz #16939776 #27231 üzenetére

Azt már nem tudom, de most megnéztem 1Gb-al.

SMB-vel nyilván egy feneketlen kút a RAM használat (hisz alapértelmezésben a gyakorlatilag a teljes szabad memóriaterület cache, amin belül a RAM ~10%-a írási buffer). A CPU pedig fél kézzel nem oldaná meg, de azért bőségesen elboldogul:

Ha átmegyünk a gépre és direct_io-val dd-zünk, ahhoz hellyel-közzel már egy CPU mag is elég lenne ~150 Mb/s-hez: [link] + [link]

Ha szabadjára engedjük a cache/buffer témát, akkor elszabadul a CPU-pokol a ~260 Mb/s eléréséhez, de valahol itt kéne keresni 2db WD Red RAID-0 sebességét (specifikáció szerint, ha jól rémlik 145Mb/s vagy +/- 5-10 a csúcs a lemez szélén, befelé csak lassul...), ami a RAID-5 elvi maximuma is (a harmadik lemezre már a paritás megy, nem az adatszelet). Talán épp el lehetne érni ezeknek a HDD-knek a csúcsát, ha felrántanám kicsit a CPU FSB-t (vagy talán már abszolút nem számítana neki az sem, ha Q1900 deszka lenne).

Még egy utolsó eredmény, hogy fsync-el dd-zve is értelem szerűen magas a CPU használat, de csak kicsit csökken a sebesség (sőt, itt lusta voltam újraformázni, így talán csak ebből ered a dolog, hogy ez már CoW filemódosítás, nem szimpla írás): [link]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés